blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Prevenirea corupției pe piețele financiare: povestea Monicai Singer

Monica își împărtășește călătoria de la CEO-ul Strate, un depozitar central de valori mobiliare, pentru a se alătura ConsenSys pentru a promova adoptarea tehnologiei blockchain în Africa. De Lesa Moné 7 ianuarie 2020 Postat pe 7 ianuarie 2020

Monica Singer ConsenSys GmbH

Monica Singer a condus eforturile de digitalizare pe piețele financiare sud-africane în calitate de CEO al Strate, un depozitar central de valori mobiliare (CSD) autorizat.

Sub îndrumarea ei, Strate trecu un număr record de directive și legislație pentru modernizarea proceselor, aducerea transparenței, eficienței și eliminarea corupției. Ca urmare, Forumul Economic Mondial a recunoscut Africa de Sud ca primii trei cei mai progresivi depozitari centrali de valori mobiliare în 2012. Africa de Sud a fost, de asemenea, pe locul 1 pentru reglementarea burselor de valori mobiliare.

Când Monica a descoperit blockchain-ul, în mod firesc, avea o dorință aprinsă de a implementa tehnologia pe piețele financiare locale. Cu toate acestea, consiliul ei a fost mulțumit, mulțumit de progresele realizate și nu a dorit să implementeze un nou instrument. 

Monica avea doar un singur lucru de făcut.

A sărit nava.

Monica și-a lăsat poziția liniștită în vârful lanțului alimentar și s-a alăturat ierarhiei plate a lui ConsenSys pentru a susține adoptarea tehnologiei blockchain în Africa.

Aceasta este povestea ei.

Monica Singer GIF ConsenSys GmbH

Călătoria de a elimina corupția pe piețele financiare o duce pe Monica din Uruguay în Africa de Sud la Washington DC. 

Am plecat din Uruguay la vârsta de 21 de ani pentru a urma dragostea în Africa de Sud. La sosire, am observat diferența dintre alb și negru din cauza oribilelor legi ale apartheidului; corupția și inegalitatea au afectat această societate. Am ajuns în Africa de Sud fără nimic și a trebuit să fac tot posibilul în condiții foarte dificile. Am muncit din greu ca auditor și am studiat noaptea pentru a deveni expert contabil. 

După ce am terminat experiența practică obligatorie ca auditor, am preluat un post de director tehnic al Institutului contabililor autorizați. Această poziție mi-a oferit șansa de a cerceta standarde de audit și contabilitate pentru profesie. A fost foarte satisfăcător. Am adoptat noi legislații și standarde și am pus împreună guvernanța pentru a preveni corupția pe piețele financiare. 

Atunci Banca Mondială mi-a cerut să fiu consultant. Mi-am împachetat familia și le-am zburat la Washington, DC. O parte din mandatul meu a fost să investighez ce s-a întâmplat la bancă atunci când banii au fost dați proiectelor de impact social din întreaga lume. Am aflat rapid că mai puțin de 40% din fondurile alocate pentru proiectele de impact social au mers de fapt la locul potrivit. Am aflat că multe guverne erau corupte și că nu existau controale pentru a se asigura că plățile au fost monitorizate și păstrate în siguranță. 

Am devenit imediat obsedat de a afla cum putem preveni deturnarea banilor.

În încercările de a aduce transparență împrumuturilor acordate de Banca Mondială, am elaborat o listă de verificare a responsabilității financiare pentru țările beneficiare de ajutor. Țara de destinație ar trebui să finalizeze toate evaluările de responsabilitate financiară înainte ca plățile să poată avea loc. Acest proces i-a dovedit Băncii Mondiale că țara de destinație va avea controalele necesare pentru a direcționa fondurile către destinațiile lor. Acum, îmi dau seama că tehnologia blockchain ar fi modalitatea ideală prin care aceste debursări ar putea fi monitorizate în timp real.

M-am mutat înapoi în Africa de Sud pentru a schimba piețele financiare. m-am alăturat Strate ca manager de proiect și doi ani mai târziu am devenit CEO. Am fost în totalitate pe hârtie în 1996. Au existat certificate de acțiuni pe hârtie stabilite cu cecuri pentru toate tranzacțiile de la Bursa de la Johannesburg. Procesul a fost plin de întârzieri în decontare, fraudă și oportunități pierdute pentru o lichiditate mai mare. Piața de valori aproape sa oprit, deoarece investitorii și-au pierdut încrederea în sistem.

Eu și echipa mea am digitalizat complet piețele financiare ale SA. La scurt timp după aceea, piața financiară din Africa de Sud a câștigat locul 3 în top Raportul de competitivitate globală al Forumului Economic Mondial 2012-2013. Africa de Sud s-a clasat, de asemenea, pe locul 1 pentru reglementările burselor de valori mobiliare. 

Sursă: Raportul de competitivitate globală al Forumului Economic Mondial 2012-2013

Când Satoshi m-a făcut să plâng

În 2015, am participat la o conferință și am auzit șoapte despre Bitcoin și blockchain. Curios, am descărcat hârtia albă Bitcoin și mi-a schimbat viața. Am plans. Aceasta a fost formula pe care am căutat-o ​​pentru întreaga mea viață! 

Chiar și cu succesul nostru, am avut senzația constantă că, indiferent de ceea ce am făcut în ceea ce privește controalele auditorilor și standardele internaționale pentru gestionarea riscurilor, aceștia încă nu reușesc să detecteze frauda. Există bănci care încă intră sub incidență și deponenții își pierd toți banii. Există companii de asigurări care intră sub contract și iau cu ei contribuții pe tot parcursul vieții. Ce am greșit? Ce am putea face mai bine?

Apoi, Satoshi a spus: în loc să centralizeze înregistrările și să pună toată responsabilitatea asupra unei autorități centrale și a auditorilor pentru a asigura acuratețea și prezentarea corectă a informațiilor, descentralizați înregistrările într-un registru imuabil unde, în timp real, toți actorii vor avea propriile lor informații sub propriul lor control. Blockchain a făcut literalmente imposibil de trișat. 

Compania pe care am condus-o a centralizat toate înregistrările. Aveam straturi peste straturi de intermediari. A fost singura iterație viabilă de la tranzacții pe hârtie la digitalizare. Dar acum, am găsit o nouă cale – un nou instrument de adăugat la arsenalul meu. Întreaga mea lume s-a schimbat după cartea albă Satoshi. A trebuit să găsesc o modalitate de a aduce blockchain-ul pe piețele financiare din Africa de Sud. 

Consiliul meu a fost mulțumit de progresele pe care le-am făcut la Strate și nu a văzut blockchainul ca fiind următorul pas necesar. Au crezut că mi-am pierdut marmura. Fiind adevărat față de mine, singura opțiune pe care o aveam era să demisionez și să evanghelizez eu însumi tehnologia blockchain. Am condus Strate timp de 19 ani.

Observ lacune generaționale în acceptarea blockchain-ului. Îmi dau seama că este foarte greu pentru generația mea să accepte tehnologia blockchain. Am fost absolut spălați pe creier în a gândi că singura modalitate de a proteja această lume a fost să avem bănci centrale, autorități centrale și alte structuri ascunse. Nu ne-am gândit niciodată la împuternicirea deponenților sau a investitorilor. Trebuiau să depindă de noi, iar noi aveam grijă de ei. Înțeleg că este o schimbare dificilă de conceptualizat. Cred că este similar cu schimbarea de paradigmă atunci când oamenilor li s-a spus că lumea nu era de fapt plană, ci rotundă.

Îmi amintesc că am trimis primul fax. Apoi am trecut la e-mail. Pentru vârsta noastră, baby boomers, această tehnologie este prea greu pentru a vă înfășura capul. Pentru generația mai tânără, este o nebunie. 

„Nicio problemă nu poate fi rezolvată din același nivel de conștiință care a creat-o.”

– Albert Einstein

Gândiți-vă când Vitalik a creat contractul inteligent. Avea 19 ani. A spus băieți, fără gând, să luăm Bitcoin-ul și să-l îmbunătățim. Oamenii mai tineri sunt cheia implementării acestei tehnologii. Numai cineva care nu face parte din această realitate ar fi putut defini o idee atât de incredibilă. De aceea îmi place să lucrez cu milenii. Au o abilitate incredibilă de a gândi total liber, fără a ține cont de această realitate. Sper să trăiesc suficient de mult pentru a vedea generațiile tinere implementarea acestei tehnologii.

„Monica, fumezi ceva?”

Mulți directori cred că „transparența prin proiectare nu este posibilă” sau „mă voi retrage înainte de implementare”, ceea ce reprezintă o abordare incredibil de egoistă. Vă veți retrage, nu o veți implementa și veți părăsi echipa fără măcar beneficiul educației acestei tehnologii? 

Deci, cel mai important lucru de făcut în acest moment este să împuterniciți următoarea generație, învățându-i cum să codeze. Lucrez îndeaproape cu Eseoghene Mentie în Lagos, inspirându-i pe copii să învețe să codeze și să lucreze de la distanță.

De asemenea, aș spune că limba noastră din Web3 este mult prea tehnică. Avem prea multe cuvinte tehnice. Vorbește normal! Folosește limba persoanelor cu care vorbești. Când susțin prezentările mele, folosesc limbajul piețelor financiare. Vă prezint intrări în jurnal pentru a arăta erorile din sistemul actual față de oportunitățile cu tehnologia blockchain. Când oamenii o văd, pot începe să vadă ce este posibil. Pentru că o înțeleg. Nu folosesc nici un limbaj tehnic. Nu le spun despre blocuri, hashuri, tipuri de criptografie, interoperabilitate, nimic. Păstrați-l simplu și vor înțelege.

Băncile centrale africane ar trebui să își creeze propriile monede, înainte ca Balanța să distrugă lumea. 

În acest moment, evanghelizez ideea băncilor centrale de a emite propria lor monedă digitală în Africa. Cred că toate băncile centrale ar trebui să ia măsuri pentru a nu-și pierde dreptul de a stabili politica monetară dacă / atunci când oamenii încetează să utilizeze moneda fiduciară emisă. Trecerea la moneda digitală le-ar putea împiedica să piardă controlul asupra Balanței sau altor monede stabile lansate.

Banca digitală a băncii centrale (CBDC) va restitui, de asemenea, controlul deponenților asupra propriilor fonduri, fără a fi nevoit să sufere riscul contrapartidei ca bancherii lor să intre în lichidare și să îi facă pe deponenți să își piardă fondurile. Majoritatea țărilor în curs de dezvoltare nu își pot permite asigurarea depozitelor. Dacă o bancă intră, deponenții își pierd depozitele. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple în viitor.

Îmi place programul Bounties Network, în special munca pe care o fac cu Bounty for Basura. Dar dacă am avea recompense proactive în loc de recompense reacționare? Ce se întâmplă dacă am stimula conservarea naturii? Oamenii care ard în prezent pădurile din Amazon și Indonezia primesc bani de la arderea copacilor la ferma de soia sau ulei de palmier. Oamenilor le este foame. Au nevoie de bani. Înțeleg motivația. 

Dar, dacă aș putea da o recompensă fiecărui locuitor al Amazonului și aș spune „păstrați copacii și veți câștiga mai mulți bani decât dacă îi tăiați și plantați produse”, aș face-o. Copacii sunt mai valoroși decât plantează, dar locuitorii nu profită direct de această valoare. Am putea crea un sistem de recompense care să ofere oamenilor mai mulți bani pentru a-și întreține mediul înconjurător / habitatul, în loc să-l distrugă. Am putea stimula conservarea pădurilor. Recompense de nu distruge, în loc de recompense de curățat.  

„Doriți 1 milion de dezvoltatori Ethereum? Uită-te în Africa. ”

– Monica Singer

În acest moment, sunt îngrijorat de faptul că cea mai mare parte a dezvoltării va sări peste Africa. Aceasta ar fi o oportunitate imensă ratată, când, de fapt, Africa are cea mai mare concentrație de tineri din lume. Dacă li se oferă acces la wifi și la un computer, aceștia ar putea fi instruiți să facă parte din 1 milion de dezvoltatori căutăm Ethereum. Unde trăiesc nu mai este un factor. Din acest motiv, organizăm ETH Lagos cu ajutorul Fundației Ethereum în 2020. 

Călătoria mea de a elimina corupția pe piețele financiare se încheie complet

Primul meu loc de muncă a fost la Institutul sud-african al expertilor contabili din 1988 până în 1995. Acum, 31 de ani mai târziu, am fost votat de membrii Institutului pentru a sta în consiliul său de administrație. Am avut încredere că voi aplica cele mai înalte principii ale guvernanței corporative.

Pentru a cita T.S. Eliot, „Nu vom înceta din explorare. Și sfârșitul tuturor explorărilor noastre va fi să ajungem acolo unde am început și să cunoaștem locul pentru prima dată. ”

Contactați Monica Singer LinkedIn și Stare de nervozitate.

**

Doriți să aflați mai multe despre rolul CSD-urilor și Ethereum în finanțele descentralizate?

Citiți lucrarea „Avansarea piețelor de capital cu tehnologia Blockchain” →

 

Piețe de capital Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me