blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Prieteni cu beneficii: un nou model pentru jetoane sociale pe Ethereum

Artiștii și creatorii regândesc modul în care se pot conecta cu fanii lor și pot genera bani online. FWB este un nou tip de comunitate socială care folosește jetoane pentru acces și recompense. De James Beck 6 februarie 2021 Postat pe 6 februarie 2021

T4 2020 RAPORT DEFI blog 4

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Comunitatea Ethereum ajunge să se întrebe zilnic, „ce sunt banii?” Înainte chiar de apariția criptomonedelor și jetoanelor, s-a scris o bogată istorie intelectuală asupra antropologiei și sociologiei banilor. Nigel Dodd în The Social Life of Money (2014) susține că banii sunt o „pretenție asupra societății”, deoarece exprimă o formă de datorie între un individ și societatea în ansamblu. Societatea ar putea fi o națiune, dar s-ar putea referi și la o anumită comunitate de utilizatori.

Această mișcare intelectuală a inclus lucruri precum C.H. Douglas în secolul al XIX-lea, care a observat că lipsa de finanțare a fost un impediment consistent pentru dezvoltarea artelor și literaturii și a introdus conceptul de „democrație economică” printr-un tip de credit social, care a avut un apel imediat în rândul artiștilor precum Charlie Chaplin și cercurile literare ale lui Ezra Pound, TS Eliot și Aldous Huxley. Această mișcare a susținut că banii nu sunt niciodată independenți de relațiile sociale și politice și nici independenți de cultură. Mai degrabă, banii se bazează pe încredere și valori sociale. Banii ar putea fi reprezentați în cochilii, metale prețioase, note de hârtie, intrări de cărți, octeți – totuși își derivă valoarea și semnificația din relațiile sociale dintre utilizatorii săi.

În 2021, avem acum Ethereum, o nouă materializare a banilor programabili care poate fi trimisă oriunde cu o conexiune la internet, dar este și o mașină virtuală completă Turing care permite crearea de jetoane – valoare – care poate reprezenta aproape orice. Am discutat despre modul în care jetoanele reprezintă acum peste 20 de miliarde de dolari în monede stabile legate de USD, peste 50 de milioane de dolari în artă unică, 5,5 miliarde de dolari în Bitcoin sau drepturi de vot într-o organizație autonomă descentralizată. 

Introduceți jetoane sociale și comunitare

La fel ca și în cazul creșterii piețelor digitale de artă NFT, COVID-19 și, într-adevăr, internetul, a forțat artiștii și creatorii să regândească modul în care se pot conecta cu fanii lor și pot genera bani online. O astfel de platformă, Rolați, începe deja să prindă față de vedete precum Lil Yachty, Akon și Ja Rule, care toți lansează jetoane sociale. Roll folosește un sistem bazat pe linkuri, astfel încât să puteți trimite instantaneu bani sociali unui alt utilizator pe Roll sau să vă retrageți din portofelul Roll pentru a trimite unui portofel personal Ethereum, cum ar fi MetaMask. Cu mai mult de 20 de tipuri diferite, dimensiunea estimată a plafonului total de piață pentru jetoane sociale este de 81,2 milioane de dolari. 

simbol socialHarta creatorilor de jetoane sociale. Sursă: Prim-plan

Jetoanele care oferă drepturi de acces comunităților online sunt acum posibile datorită noilor instrumente precum Collab.Land. Collab.Land acționează ca o punte de legătură între aplicațiile de chat precum Telegram sau Discord și portofelul dvs. MetaMask. O astfel de comunitate, Prieteni cu beneficii ($ FWB) folosește Collab.Land, care pentru utilizatori apare un chatbot care asigură că membrii comunității dețin suficiente jetoane $ FWB în portofelul lor MetaMask pentru a accesa diverse canale Discord. FWB folosește acum SourceCred să distribuie jetoane $ FWB proporționale cu voturile pozitive pe discuții variind de la producția de muzică, discuții NFT, știri de ultimă oră, meme, articole Substack și sfaturi de tranzacționare. 

Am vorbit cu fondatorul comunității $ FWB, Trevor McFedries, pentru a afla mai multe despre călătoria sa, inspirația din spatele $ FWB și ce urmează pentru comunitățile de jetoane sociale.  

Rezultatul imaginii pentru trevor mcfedriesSursă: Caretul

Acest interviu a fost ușor editat pentru claritate.

James Beck: Povestește-mi puțin despre călătoria ta înainte de a începe $ FWB?

Trevor McFedries: Am fost inginer de software și am dat peste muzică. Am fost semnat la Interscope și am ajuns să pun un album de top 10 cu niște prieteni, pe măsură ce internetul consuma industria muzicală. Deoarece puteam scrie ceva cod, am început să mă trag în camere cu directori. Genul acesta m-a stabilit la vârsta de 22 de ani ca această conductă între mass-media și tehnologie. Am renunțat la acel grup, am început să produc pentru acte, am făcut turnee ca artist solo și, în 2010, am primit un apel de la oamenii Spotify spunând: „Hei, aducem acest lucru din Scandinavia în restul lumii. Avem nevoie de cineva care să traducă între o grămadă de geeks suedezi și costume de la Hollywood, asta sună ca tine. ” 

Așa că m-am angajat la Spotify și am avut mintea uimită în legătură cu diferitele produse tehnologice față de produsele media. Asta m-a făcut să vreau să mă gândesc la crearea de proiecte muzicale mai mult ca produse software. Am început să produc un artist numit Bănci. Făcând acest lucru, am construit câteva scrapere de date pentru Last.fm și YouTube și m-am îndrăgostit de unele date din emisiunile de televiziune Will & Grace și The Jefferson schimbă societatea. 

JB: Voi & Graţie? 

TM: Da, există toate aceste date care sugerează că Will & Grace a fost în mare parte responsabilă pentru acceptarea căsătoriei homosexuale în Statele Unite. Sondajul public cu privire la punctul de vedere al americanului cu privire la homosexualitate este legat de ratingurile emisiunii. Așa că mi-a devenit clar că mass-media a fost un vehicul excelent pentru a crea schimbări sociale. Și a existat un nou tip de media care părea să-mi otrăvească pe colegii mei – știi, genul de chat de hacker, IRC, locuri mai reacționare și corozive. Se părea că există o oportunitate de a crea mijloace media care să poată întrece aceste narațiuni dăunătoare și să îmbibă teme morale – sau cel puțin mai tolerante -. 

Acesta a fost un fel de semințe ale construcției Brud ceea ce a fost ca, bine dacă ai putea crea un testament & Grație care ar putea ajunge la miliarde, cum ar arăta asta? Ar trebui să regândiți talentul, care ar putea scădea ca un software, care ar putea vorbi mandarină, portugheză, engleză, spaniolă. În centrul tuturor acestor aspecte se află visul de a descentraliza celebritatea și de a permite celebrității să fie acest vehicul pentru oamenii creativi care își pot împărtăși talentele. Oamenii numesc asta „mărci fără cap” și Lil Miquela [pe care Brud îl urmărește] este cam așa. Avem echipe de scriitori, animatori, stilisti care își împing talentele prin acest personaj.  

JB: Cum ai intrat în cripto? 

TM: Am căzut în criptografie în 2013, știi, în mod clar la fel de lucru speculativ ca o modalitate de a câștiga rapid, dar apoi am început să fiu „prins” de mecanici și să citesc tot ce am putut. Am creat o comunitate destul de strânsă și am tranzacționat cu același grup de șapte sau opt persoane. Am „legat traumele” într-un mod destul de special. Pe parcurs, unii dintre homi au continuat să facă lucruri speciale, cum ar fi Calvin Liu la Compound Finance.  

Inovatorii și creatorii nu captează neapărat o mare parte din valoarea pe care o creează. O mare parte din acestea se acumulează pe platforme și copiatele de urmărire rapidă.

Tot ce este de spus, $ FWB a provenit cu adevărat din toate acele lucruri care se unesc dintr-o idee. În fiecare zi mă trezesc încercând să construiesc un viitor mai bun pentru oamenii creativi. Vorbim despre „Economia pentru totdeauna 21”, în care inovatorii și creatorii nu captează neapărat o mare parte din valoarea pe care o creează. O mare parte din acestea se acumulează în platforme și copiaturi rapide. Această idee pe care am aruncat-o cu Jesse Walden, un alt vechi prieten al industriei muzicale, a fost: „Hei, dacă această economie a creatorilor este cu adevărat atrăgătoare pentru oameni și caută rezultate diferite, există o lume în care felul întoarcerii începe să fie din ce în ce mai mic, acolo unde dintr-o dată concurează pentru un grup fix de Substacks, OnlyFans sau Patreons plătite? Există o abordare mai colectivistă în acest sens, de a contribui colectiv la un spațiu care, de asemenea, acumulează valoare? Ce face valoros rețelele sociale? Este genul de conținut pe care îl creăm. Există un mod low-touch, MVP de a spune, ce se întâmplă dacă oamenii care creează toată valoarea, participă la avantaj? Așa că am spus, să bătem un simbol al unei sume fixe și să creăm o comunitate în care aveți nevoie de o anumită cantitate de jetoane pentru a vă alătura, astfel încât dacă toată lumea adaugă valoare și cererea pentru jetoanele respective crește, pungile tuturor cresc în consecință.. 

A fost o teză destul de simplă și a fost unul dintre acele lucruri în care aș putea să petrec un weekend piratând. Am bătut jetoane cu Rolați, folosit Collab.Land pentru a trece la lucruri și apoi a construit alte țesuturi conjunctive, biți și boburi pentru discordia reală pentru a face să se simtă ca un MVP. Celălalt sos secret aducea oameni minunați. Momentul a fost corect, deoarece au existat o mulțime de oameni minunați care nu erau interesați doar să-și pompeze bagajele, ci să construiască o realitate mai bună. Am avut o mulțime de oameni interesanți ca tine și care le împărtășesc gândurile și, ca rezultat, prețul simbolului a crescut, dar, mai important, am găsit un spațiu pentru a apela acasă. 

JB: Mi s-a părut interesant ce spuneai despre discuțiile cu Jesse Walden despre modul în care platformele captează valoarea utilizatorilor lor. Îmi place foarte mult teza sa despre economia de proprietate și este ceva despre care vorbim mult cu tokenomica în comunitatea Ethereum. În 2017 a fost mai ușor să vorbim despre decât să indicăm exemple sofisticate. Iată-ne în 2021 și sunt destule. Când făceai hacking pe $ FWB în acel weekend, auzisei de vreo legătură între comunități sociale MetaMask și Discordie? Cum ai auzit despre Collab.Land?

TM: Ameen din SpankChain a fost într-unul din grupurile mele și a spus: „Următorii OnlyFans vor fi construiți cu Collab.Land”. Am fost, ce este chestia asta? Majoritatea oamenilor îl foloseau pentru Telegram – cred că a existat un Karma DAO. Collab.Land tocmai lansase o integrare Discord și am intrat în Telegrama lor, l-am găsit pe James [Duncan] care o construia și am spus: „Îmi plac aceste lucruri. Dacă nu doriți să-l construiți, eu îl voi construi. ” Acum este în valoare de $ FWB și a văzut atenția la detalii pe care le exprimam în construirea acestui lucru și s-a entuziasmat și ne-a ajutat să punem împreună câteva piese și cereri de caracteristici. Nu văzusem mulți oameni construind acest tip de lucruri, motiv pentru care mi s-a părut spațiul potrivit pentru a încerca să construiască acest lucru. 

JB: Au existat încercări de comunități sociale simbolizate, cum ar fi aplicația Pepo, care a fost foarte interesantă, dar s-a străduit să se extindă înainte de a închide recent. Credeți că vă ajută să utilizați Discord, un instrument de chat pe care oamenii îl folosesc deja în mod regulat și pe care îl cunosc? 

TM: Da, cu siguranță. Candidat, am avut multă experiență în construirea comunităților. Cred că oamenii presupun că, dacă construiești un lucru, vor veni oamenii. Pentru mine, la început, am încercat să-mi dau seama unde oamenii caută să învețe. La început, tranzacționați jetoane – prietenul meu Chris a fost grozav la asta, așa că i-am oferit câteva jetoane gratuite pentru a intra și a contribui cu informații. Canalul acela se înnebuneaște. Am și o grămadă de prieteni muzicali, așa că producția de muzică a canalului a decolat. Apoi cărți, artă, NFT-uri. La fel ca orice altceva, ascultați comunitatea, vă dați seama cum le puteți îmbunătăți viața și vă dați seama cum le puteți da valoare pentru jetoanele pe care le-au tranzacționat, iar apoi din gură în gură începe volanta. 

La fel ca orice altceva, ascultați comunitatea, vă dați seama cum le puteți îmbunătăți viața și aflați cum le puteți da valoare pentru jetoanele pe care le-au tranzacționat, iar apoi din gură în gură începe volanta. 

Este cu siguranță o bătălie ascendentă, până când brusc se apucă și oamenii contribuie și se simt în siguranță exprimându-se. Crearea unui sistem de valori este importantă – la început am fost mari cu identitatea reală. Majoritatea canalelor Discord sunt anonime. Le-am cerut oamenilor să-și pună mânerul Twitter în porecla lor. Asta le-a permis oamenilor să spună: „Hei Holly Herndon este aici, mișto, ești o persoană foarte bună. ” Acest lucru le-a permis oamenilor să se simtă în siguranță și să se exprime fiind mai deschiși. Cred că este o senzație diferită de postarea „XRPpunkboy69” în Discord. 

JB: Este minunat că și oamenii învață cum să folosească MetaMask.

TM: Da, dar este totuși greu, deoarece trebuie să adauge un simbol personalizat de $ FWB pentru a-l vedea în portofel. 

JB: Avem nevoie de liste de jetoane. 

TM: Îl voi suna pe Joe și îl voi cere [râsete]. 

JB: Cât de mare este comunitatea $ FWB? 

TM: Este o întrebare bună, deoarece este unul dintre acele lucruri în care nu vorbim cu adevărat despre prețul simbolului. Stați să văd. Se pare că există aproximativ 1.000 de membri și un grup de bază de aproximativ 400 de persoane care dețin minimum 55 $ FWB pentru a accesa canalele.

JB: Potrivit CoinGecko evaluarea complet diluată este de 139.795.885 USD. 

TM: Nu mi-am dat seama de asta. Eram în Clubhouse și Cooper Turley spunea: „Avem o capitalizare de piață de o sută de milioane”. Am fost ca, această comunitate are o capacitate de piață mai mare decât compania mea de tehnologie de acum cinci ani? Bine, mișto [râsete].

JB: Ne puteți spune despre ideea de Seasons și despre cum intenționați să distribuiți jetoane pentru valoarea pe care o contribuie?

TM: Una dintre provocările majore pentru comunități este menținerea acestui raport semnal-zgomot ridicat. Ideea Seasons a fost că vom crea un nou sezon, lăsând pe oricine era activ să câștige gratuit cele cinci jetoane necesare pentru a trece în sezonul următor. Oricine nu se înscrie în comunitate va fi închis. Aceștia ar avea în continuare $ FWB, dar nu pot posta în canalele comunității. Următorul Sezon s-a născut din noi, fără să anticipăm că prețul simbolului se va mișca la fel de repede. Am vrut să găsim o modalitate prin care oamenii să câștige jetoane. Cu SourceCred am găsit un instrument pe care ne gândeam să îl construim, care măsoară emoțiile și reacțiile pe care oamenii le folosesc. Avem un vot pozitiv FWB și alte câteva pe care le considerăm lucruri pozitive și, dacă postați conținut care obține o mulțime de voturi pozitive, veți obține o bucată de FWB gratuit. Dexter, alături de personalul nostru care este artist în Case, a petrecut în Palm Springs învățând să codeze. El a construit aceste lucruri și se pare că instrumentele pe care le construiește încep să fie utilizate de alte echipe de criptare. Este extraordinar că construim instrumente care să permită comunităților să crească în afara FWB. 

Avem un vot pozitiv FWB și alte câteva pe care le considerăm lucruri pozitive și, dacă postați conținut care obține o mulțime de voturi pozitive, veți obține o bucată de FWB gratuit.

JB: Sunt foarte curios să văd cum funcționează mecanica de distribuire a jetoanelor. Sunteți îngrijorat de prețurile la gaz la Ethereum chiar acum? Te gândești să faci loturi sau să folosești soluții de nivel 2? 

TM: Cred că vom face ca oamenii să le revendice, astfel încât să poată aștepta să se acumuleze înainte de a le revendica. Una dintre persoanele din grup, Matt, producătorul cunoscut sub numele de GIGAMESH, lucrează acum la Optimism, și suntem unul dintre cei mai mulți oameni care așteaptă soluții L2. 

JB: Ați observat o schimbare în cultura comunității $ FWB pe măsură ce crește? 

TM: Cred că oamenii se simt mai confortabil accesând chatul video și chaturile vocale. Uneori este ciudat să vorbești public în fața a trei persoane. Este aproape mai ușor să o faci în fața a o mie de oameni decât a cinci. Ajungem într-un loc în care oamenii se simt confortabil vorbind în gol. 

De asemenea, ne îndreptăm către un model DAO. Inițial, am inventat aceste jetoane, dar visul este ca un DAO să gestioneze trezoreria.

Comunitate DeFiMetaMask Jetoane sociale Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me