blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Activare

Recompense și penalizări pentru Ethereum 2.0 [Faza 0]

de James Beck 2 martie 2020 Postat pe 2 martie 2020

Imagine din iOS

Introducere

ConsenSys Codefi construiește sistemul de operare blockchain pentru comerț și finanțe, pentru a ajuta piețele globale să se îndrepte către „Finanțe 2.0”. O parte critică a acestui efort este de a permite crearea și utilizarea activelor digitale native care stimulează rețelele descentralizate la maximum pentru a servi în mod fiabil ca coloane vertebrale pentru noile produse și piețe financiare. Activarea „Ethereum 2.0” și tranziția la dovada mizei sunt în centrul atenției și suntem bucuroși să începem să ne împărtășim experiența, expertiza și multe altele despre aceste subiecte, inclusiv, aici, economia simbolică.

Cererea uriașă pentru Ethereum 1.0 a dus uneori la experiențe nedorite ale utilizatorilor, cum ar fi așteptări îndelungate pentru ca tranzacțiile să fie incluse în lanț și prețuri volatile ale taxelor de tranzacție (gaz). Scalabilitatea masivă – capacitatea de a procesa mii de tranzacții pe secundă, mai degrabă decât tranzacțiile actuale de aproximativ 15 pe secundă – a făcut mult timp parte din planul pentru Ethereum.

Suntem acum în prima fază – Faza 0 – a lansării Ethereum 2.0. Odată ce toate fazele 2.0 sunt complet implementate, volumul tranzacțiilor se va îmbunătăți dramatic. Două îmbunătățiri majore ale codului Ethereum ar face acest lucru posibil: sharding și Dovada mizei. Această actualizare va avea ca rezultat o rețea cu economie reproiectată, consens și mecanism de funcționare, pe care le vom explica mai detaliat mai jos.

Motivație

Ethereum 1.0 este un blockchain Dovadă a muncii: pentru a bate un bloc, minerii rezolvă un puzzle cu o probabilitate proporțională cu hashratul pe care îl au disponibil și invers proporțional cu dificultatea din lanț. Dacă minerul reușește, primește o recompensă de 2 ETH plus taxe de tranzacție. Asta e tot. Examinând dificultatea ultimului bloc, puteți estimează rețeaua hashrate, ceea ce, la rândul său, vă va anunța care sunt cotele dvs. pentru a obține următorul bloc, permițându-vă să preziceți plățile.

Ethereum 2.0 este puțin mai tehnic în acest departament.

Dacă ați ajuns aici și doriți doar să aveți o parte din spatele referinței plicului, vă rugăm să treceți la secțiunea „O estimare utilă a emiterii rețelei”.

Scopul acestui document este de a oferi cititorului o imagine de ansamblu asupra implementării dovezii mizei Ethereum 2.0, precum și a sistemului său de recompense și penalități. Vom împărți stimulentele într-un rezumat, cu o evaluare rapidă a ceea ce ar putea fi rentabilitatea investiției unei mize, având în vedere anumite ipoteze. Finalizăm cu un teaser de simulare pe care echipa Codefi Staking-as-a-Service îl construiește, pentru a obține o înțelegere mai fină a acestui subiect..

Validatorul onest

Dacă efectuați una sau mai multe plăți către contract de depozit desfășurat în lanțul Eth1, acumulând o sumă egală sau mai mare de 32 ETH, vă puteți califica pentru a fi validator al lanțului Eth2 Beacon.

Nu există limite cu privire la cât de mult ETH puteți adăuga la miza unui validator. Există, totuși, o limită superioară – și anume echilibru efectiv, stabilit la 32 ETH – pe care este suma reală care contează pentru interacțiunile sale în cadrul lanțului Beacon. Cu alte cuvinte, soldul dvs. ar putea ajunge la 1000 ETH, dar recompensele și penalitățile dvs. sunt o funcție a soldului efectiv plafonat la 32 ETH.

Pe de altă parte, dacă validatorul dvs. este afectat de penalități și soldul acestuia scade la sau sub 16 ETH, declanșează ceea ce se numește ieșire forțată (sau involuntară).

Asa numitul validatori cinstiți va rula clienți bine proiectați, respectând specificațiile lanțului Beacon, evitând penalizări pentru votarea incorectă. Sau ceea ce ar putea fi mai rău, reducând comportamentul necorespunzător al protocolului.

Este important să menționăm că primirea unei penalități nu este același lucru cu a fi redus: Primul reprezintă doar o scădere a soldului pe validator din cauza, de exemplu, a unui vot defect (în cadrul anumitor parametri) sau a fi offline. Un validator care este prins în urma unei atestări slashable este retras cu forță din lanțul Beacon, cu soldul penalizat în fiecare epocă în perioada în care se află pe coada de ieșire.

Cu privire la blocarea și consensul în Ethereum 2.0

Fluxul lanțului Beacon este construit pe o unitate de timp numită slot. Ca o bătaie a inimii – la fiecare 12 secunde – un validator este ales să fie propunătorul de bloc. Odată ce blocul este bătut și propagat, un comitet de atestatori de validatori votează pentru ca acest bloc să facă parte din lanțul canonic..

Scopul comitetelor din lanțul Beacon este de a distribui validatorii, astfel încât fiecare să poată vota o dată pe epocă (la fiecare 32 de sloturi). Validatorii din cadrul comitetelor bârfesc între ei, permițând agregarea atestărilor.

Dacă în timpul unui slot nu există un bloc propus, acesta este identificat ca un slot omis. În această situație, alte propuneri sau atestări sunt construite pe ultimul bloc disponibil dintr-un fost slot.

Proponentul alege peste ce bloc va efectua tranziția de stat la noul canon cap a lanțului. Această alegere se face prin algoritm Alegerea furcii LMD GHOST: Procedura alege furca peste care există recursiv cea mai mare pondere în voturile primite. Când validatorii atestă acest bloc, aceștia votează în favoarea acestei opțiuni de furcă.

Pentru a oferi finalitate blockchain-ului, adică asigurarea că statul nu poate fi inversat, validatorii sinceri valorifică Implementarea Eth2 de Gadget-ul Casper Finality (FFG), oferind în atestările lor două voturi suplimentare: unul pentru ultima epocă justificată (sursă), și una pentru ultima limită de epocă (ţintă).

 

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

 

La începutul fiecărei epoci, atestările sunt numărate. Dacă există o supermajoritate (două treimi), cel mai recent punct de control al epocii justificate va fi avansat în timp și, în conformitate cu anumite reguli, finalizarea se va realiza fie pentru epoca anterioară, fie pentru antecesorul său.

Dacă sistemul nu a atins finalitatea într-o serie de epoci (4 conform specificației actuale), toți validatorii din lanțul de balize sunt lovite cu pedeapsa de inactivitate.

Aici sunt multe de despachetat! Dacă doriți să explorați mai multe detalii, cele mai bune referințe sunt Hârtie Gasper (ca în GHOST + Casper) (Buterin și colab.), Actualul specificațiile lanțului în faza 0 (Fundația Ethereum), Faza 0 pentru oameni (Danny Ryan) și explicatorul ethereum al lanțului de faruri trebuie să citiți mai întâi (Joseph Chow).

Recompense și penalizări

Tăiere

Fiind tăiat înseamnă că validatorul este obligat să iasă lanțul de faruri într-un moment din viitor, primind o serie de penalizări până când acesta pleacă.

Există trei moduri în care un validator poate obține condiția redusă:

 1. Prin a fi un propunător și semnează două blocuri de balize diferite pentru același slot.

 2. Fiind un atestator și semnează o atestare care „înconjoară” alta.

 3. Fiind atestator și semnați două atestări diferite având aceeași țintă.

În toate aceste cazuri, infractorul trebuie să fie prins pentru ca procesul de tăiere să fie declanșat. Validatorul de denunțare va crea și va propaga un mesaj specific care conține infracțiunea, pentru ca un proponent să îl includă într-un bloc. Atât propunătorul, cât și denunțătorul vor avea dreptul la o recompensă.

Nu este total evident în caietul de sarcini, ci în faza 0 numai propunătorul primește recompensa denunțătorilor – acesta este, propunătorul primește întreaga recompensă (8/8 din el).

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Ipoteze

 • Constant MIN_SLASHING_PENALTY_QUOTIENT = 32

 • Constant WHISTLEBLOWER_REWARD_QUOTIENT = 512

 • Constant PROPOSER_REWARD_QUOTIENT = 8

Contravenientul devine un validator redus și i se atribuie un set de epocă retragibil 36 de zile (8.192 de epoci) în viitor.

Mai mult, validatorul redus primește

 1. A pedeapsă minimă în momentul în care propunătorul include mesajul de denunțare într-un bloc

 2. O penalizare la începutul fiecărei epoci, pentru lipsa voturilor de cap / FFG, până când validatorul părăsește coada de ieșire

 3. A pedeapsă specială se aplică la jumătatea distanței dintre momentul în care mesajul de denunțare este inclus într-un bloc și momentul în care infractorul tăiat se poate retrage.

Această penalizare specială este proporțională cu numărul altor validatori care au fost, de asemenea, reduși pe parcursul perioadei. Valoarea maximă aplicată poate fi la fel de mare ca soldul efectiv al întregului contravenient.

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Ipoteze

 

Captură de ecran 02-02-2020 la 7.47.04 PM.png

 

Prelucrarea epocii

La începutul fiecărei epoci (la fiecare 32 de sloturi, cu excepția GENESIS), se întâmplă mai multe lucruri, inclusiv

 1. Justificarea și finalizarea lanțului

 2. Atribuirea de recompense și penalități către atestatori

 3. Actualizarea registrului validatorului

 4. Pedeapsa specială de tăiere (a se vedea mai sus) și

 5. Unele actualizări finale (calcularea soldurilor eficiente, resetări etc.)

Un validator trebuie să fi avut activ statutul din epoca anterioară pentru a primi recompense și / sau penalități. Până la ieșirea lor, validatorii reduși intră și în acest proces, unde vor fi penalizați doar în categoriile de potrivire FFG.

Dacă un validator a fost activ în epoca anterioară, dar nu a votat, va primi penalizat pentru că nu se potrivește cu voturile FFG. Validatorii nu sunt slashed pentru a fi offline.

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Ipoteze

 

Captură de ecran 02-02-2020 la 7.47.04 PM.png

 

 • Întârziere finalitate = Epoca anterioară – Epoca finalizată

 • Balanța de atestare = Suma balanței de atestare nebătută

 • Constant BASE_REWARD_FACTOR = 64

 • Constant BASE_REWARDS_PER_EPOCH = 4

 • Constant PROPOSER_REWARD_QUOTIENT = 8

 • Constant MIN_EPOCHS_TO_INACTIVITY_PENALTY = 4

 • Constant INACTIVITY_PENALTY_QUOTIENT = 2 ** 25

 

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

 

O estimare utilă a emiterii rețelei

Să folosim noile cunoștințe dobândite pentru a produce o estimare din plic a recompenselor și penalităților pentru o epocă arbitrară. Vrem să o simplificăm și să începem cu doar doi parametri.

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Primul se explică de la sine, în timp ce acesta din urmă poate fi văzut ca probabilitatea ca un validator ales aleatoriu să poată participa la lanțul de balize (mașina gazdă este pornită), având o conexiune la internet funcțională sau alți factori.

Dacă facem presupunerea că toate validatorii din lanțul de balize au atât echilibrul lor, cât și echilibrul efectiv egal cu 32 ETH, și folosim probabilitatea online de mai sus, avem

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Acum suntem în condiții pentru a calcula următoarele recompense și penalități pentru fiecare validator

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Este necesar să lucrați puțin pentru ultimele două stimulente: Atestatorii de blocuri sunt presupuși a fi validatorii online într-un slot, distribuit uniform pe parcursul epocii; Pentru stimulentul de atestare, vom face converge seria geometrică pe care îl obținem după definirea arborelui de probabilitate al valorii așteptate, deoarece această recompensă este invers proporțională cu diferența de sloturi, este inclusă din atestare.

Vedem că stimulentul ofertantului depășește în cantitate mare celelalte sume. Amintiți-vă că la fiecare slot se alege un ofertant dintre toți validatorii din lanțul de balize, reducând șansele de a deveni unul mai mic pe măsură ce miza totală crește. Cu alte cuvinte, în cadrul unei epoci, doar 32 din N validatori devin propunători.

Observați, de asemenea, că nu vom face nici o presupunere sau calcule cu privire la validatorii reduși și la denunțătorii lor și nici întârzierea inactivității.

Dacă noi multiplica valorile individuale obținute de cantitatea respectivă de validatori online sau offline și le adăugăm, ajungem la o estimare a sumei generate din condițiile inițiale date.

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Adică în jur 1,25 ETH pe epocă (6,4 minute) dintr-o miză totală de 500.000 ETH și presupunând o probabilitate online de 95%.

Este tentant să mergeți, să calculați și să graficați – cu o probabilitate online de 95% – cantitatea de ETH creată în timpul unei epoci la diferite mize.

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Sursa: Analiza ConsenSys Codefi

Încheierea

Ar trebui să mergem înainte și să înmulțim această sumă pe care am obținut-o pe epocă, a da un anual estima?

Înainte de a răspunde da, să luăm în considerare următorii factori:

Echilibru

Există multe moduri diferite în care soldurile afectează crearea ETH la fiecare epocă. De exemplu, dacă un validator primește recompense în plus față de echilibru efectiv maxim (adică 32 ETH), toate aceste fonduri care depășesc nu vor influența calculele în epoca următoare. De asemenea, datorită histerezis aplicat soldurilor efective, există de fapt o parte din ETH „pierdută” pe fiecare validator.

Luați în considerare și ce se întâmplă atunci când sunt validatori aruncat datorită eșecului de a menține suma minimă (16 ETH), atunci când validatorii sunt activat deoarece noile depozite vor fi plătite contractului de depozit Eth1 sau când declanșatorii vor declanșa ieșiri voluntare.

Tăiere

Operațiile de tăiere vor fi pentru o perioadă bună de timp, ne-banale pentru modelare. Pentru început, dezvoltatorii de clienți Eth2 și serviciile de miză trebuie să învețe cum să evite condițiile pentru a fi reduse. Pe de altă parte, putem ghici doar care va fi proporția jucătorilor cinstiți din sistem; Sau dacă infracțiunile lor vor fi descoperite, difuzate și incluse în blocuri.

Probabilități

Am atins deja subiectul proporției de jucători cinstiți și a șanselor de a publica pentru un denunțător. Să ne gândim, de asemenea, la diferitele moduri în care putem măsura și estima că un nod va fi online, bine conectat și va funcționa corect. Că atestările sale vor fi agregate și incluse la timp sau vor primi vizualizarea slotului pe care majoritatea îl vede.

Lanțul farului este un sistem adaptiv complex. Chiar dacă realizăm o înțelegere perfectă a fiecăreia dintre părțile sale individuale, nu este garantat că vom obține o înțelegere perfectă a întregului.

Stăpânirea pe orice subiect începe prin alegerea metodologiilor și instrumentelor pentru sarcină. De modelare și simulare aspecte ale validatorului și ale interacțiunilor sale în cadrul lanțului – într-o serie de condiții inițiale, ipoteze și constrângeri – ar trebui să putem construi o perspectivă asupra complexității acestei implementări a dovezii mizei.

Mulțumiri

Scris de Herman Junge, arhitect și șef tehnic pentru platforma Staking-as-a-service a ConsenSys Codefi.

Mulțumim lui Joseph Chow, Ben Edgington, Sylvain Laurent, Diederik Protolambda Loerakker, Tim Lowe, Danny Ryan, Alex Stokes și Kuhan Tharmananthar pentru comentarii asupra manuscrisului.

Doriți să aflați mai multe despre miza ca serviciu? Contactați aici ConsenSys Codefi.

Rețele descentralizate DeFiEthereum 2.0 Industry Insight Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me