Să-l eliminăm – oamenii nu au încredere în blockchain.

Vă amintiți când i-ați explicat bunicului dvs. că depunerea unui cec pe o aplicație bancară este la fel ca a avea un casier la bancă? Îți amintești acele proclamații rezistente despre încrederea într-un artificiu cu economiile vieții tale? În regulă, imaginați-vă acum încercând să-l setați pe bunicul pe MetaMask și să mizați câteva jetoane pentru o investiție financiară.

Un fel te face să te gândești, a arăta bunicului să folosească aplicația bancară ol ‘nu a fost atât de rău. Dar cum îl faci pe el, sau pe tine însuți, să aibă încredere în viitorul blockchain descentralizat?

proiectarea încrederii la scara imaginii 1

Faceți asta prin design.

Mai exact, prin faptul că experții în proiectare participă la co-conducerea deciziilor de produs blockchain.

Întreprinderile trăiesc și mor după experiențele clientului. Un design bun va face ca un utilizator să revină, permițând companiei să prospere și să crească.

Proiectele Ethereum la nivel de întreprindere se referă la întâlnirea cu utilizatorii acolo unde sunt deja și este responsabilitatea noastră să nu le oprim complet pe măsură ce continuăm să ne maturizăm. Abordarea inițială a spațiului blockchain a fost „Dacă o construim, vor veni”, prin intermediul dapps. Cu toate acestea, acel spațiu este un joc lung, în mare parte locuit de cripto-entuziaști și pasionați.

Deci, ce facem pentru toți ceilalți?

În primul rând, trebuie să îi menținem pe acești utilizatori deja confortabili mulțumiți. Având emoții ca monedă nouă și experiențe fără fricțiuni, care nu sunt negociabile, nu avem nicio șansă să obținem acces la murdărie pentru a ne planta semințele blockchain fără aceste considerații..

Este timpul să ne aducem niște murdărie sub unghii. Și când vine vorba de Enterprise Ethereum, ar trebui să abordăm spațiul cu propuneri de valoare pentru afaceri ca culturi. Chiar și utilizarea cuvântului „dapp” ne diferențiază într-un mod care izolează și intimidează utilizatorii în loc să-i conducă pe calea blockchain-ului „a fi calea cea mai bună”.

Care sunt chiar problemele Blockchain?

Blockchain nu va rezolva toate problemele dvs. de afaceri, dar anumite probleme au mai mult sens decât altele. O întrebare pe care o punem frecvent la ConsenSys Solutions, „Puteți înlocui cuvântul blockchain cu baza de date distribuită?” Dacă „Da”, atunci nu este potrivit.

proiectarea încrederii la scara imaginii 2

Cu toate acestea, există probleme de afaceri ale întreprinderii rezolvate cu succes de blockchain. Pentru a transfera Ethereum în afacerea dvs. de întreprindere, este esențial să verificăm potrivirea strategie-problemă. Următoarele afirmații sunt utile pentru a determina dacă întreprinderea dvs. are o potrivire potențială pentru soluțiile blockchain:

  1. Compania mea va reduce costurile administrative prin eliminarea intermediarilor și va permite în schimb reconcilierea directă a plăților cu executarea unui contract inteligent pe blockchain.
  2. Afacerea mea va crește valoarea prin împingerea doar a ceea ce trebuie împins prin contracte inteligente automatizând fluxurile de lucru pe baza nevoilor.
  3. Afacerea mea va apăra concurența prin înlocuirea persoanelor coruptibile cu contracte inteligente incoruptibile.
  4. Afacerea mea își va extinde ecosistemul prin a fi o sursă de adevăr prin registre imutabile.

Verificarea intestinală este pentru a vă asigura că utilizați instrumentul potrivit pentru jobul potrivit. Nu aveți nevoie de o buldoexcavatoare pentru a vă planta semințele, dar trebuie totuși să plantați ceva pentru a crește în ecosistemul Ethereum.

Gândește-te mare, dar gândește-te ca un om de știință.

Când vă construiți soluția Enterprise Blockchain, steaua voastră de Nord ar trebui să fie înaltă, mare și strălucitoare, deoarece acest lucru ne ghidează pe toți către obiectivul de bază al acestei revoluții tehnologice; încredere imuabilă transparentă.

Prin împingerea adoptării blockchain-ului, prin proximitate evocăm impact social și schimbări perturbatoare. Ca întreprindere individuală, nu construiți doar soluții pentru identitate sau chiar suveranitate asupra datelor dvs., vă asigurați că toți refugiații au o identitate indiferent de locul în care se află.

Și asta e uimitor!

Dar rezolvarea crizei refugiaților este atât de înaltă și incomensurabilă încât trebuie să împărțim acest obiectiv în unități testabile pentru a monitoriza și urmări progresul. Cu alte cuvinte, utilizarea unei metode științifice pentru a evalua astfel de rezultate este un loc minunat pentru a începe.

proiectarea încrederii la scara imaginii 3

La ConsenSys Solutions abordăm construirea produselor pentru clienți cu un amestec de metodă științifică, modelul de impact slab și o critică sănătoasă atunci când aplicăm blockchain pentru probleme de întreprindere. Scopul nostru prin angajarea fazei noastre de descoperire este de a alinia pe toți viziunea, înainte de a iniția faza de construcție mai scumpă. Acest lucru funcționează numai prin încorporarea designului pentru a co-defini rezultatele pragmatice, împreună cu indicatorii de succes împotriva adopțiilor, conversiei și păstrării..

Regula pentru măsurarea succesului întreprinderii Ethereum

Acum că metoda este clară, să vorbim despre succes.

Metricele atât de frecvent prescrise în modelele tipice de Web 2.0 trebuie aruncate la gunoi și, eventual, aprinse pe foc.

Definirea valorilor de succes pentru integrarea blockchain-ului în afacerea dvs. arată mai aproape de aceste exemple:

  1. Cât de descentralizate sunt tranzacțiile firmei dvs.? Companiile Web 2.0 pot efectua mii sau milioane de tranzacții pe secundă, dar cât de centralizate sunt acele entități?
  2. Cât de transparentă este compania dumneavoastră? Cu cât ești mai transparent, cu atât mai puțini clienți cred că te ascunzi. O bună utilizare open source a activităților din cadrul și în afara lanțului va contribui mult la consolidarea încrederii și loialității clienților.
  3. Cum beneficiază compania dvs. de lume și cum poate blockchain-ul să îmbunătățească impactul social al întreprinderii dvs.? Poate fi greu de măsurat, dar cel puțin întreprinderile pot începe cu unitățile testabile menționate anterior.

În ceea ce privește ultima valoare, companiile pot începe să-și îmbunătățească impactul social devenind un participant la ecosistemul blockchain.

Mulți dintre noi suntem în industria blockchain-ului pentru a ne dovedi ipoteza că Ethereum va contribui la transformarea lumii într-un loc mai bun. În calitate de experți care au o Stea de Nord orientativă și valori definite pentru succes, este de datoria noastră să simplificăm blockchain-ul și să-l facem mai accesibil.

Accesibilitatea dezvoltării blockchainului pentru întreprinderi

proiectarea încrederii la scara imaginii 4

Grupurile Ethereum axate pe întreprindere lucrează activ la unele dintre complexitățile inițiale de proiectare ale blockchain-ului pentru utilizatorul final. Cu toate acestea, trebuie să proiectăm pentru o experiență excepțională a utilizatorului atunci când dezvoltăm soluții blockchain de nivel enterprise. Echipele de întreprindere au nevoie de cutii de instrumente ușor de înțeles, astfel încât companiile să poată implementa rapid o armată de „Buidlers” sau ingineri blockchain.

Înainte ca instrumentele pentru dezvoltatori precum Stripe să apară și să elimine complexitatea stocării cardurilor de credit, inginerii trebuiau să navigheze în nuanțele conformității PCI. Stripe a fost vital în crearea unui instrument conceput de către și pentru dezvoltatori, care a eliminat greșelile frecvente de securitate asociate cu manipularea și stocarea cardurilor. Proiectarea și instrumentele adecvate permit eficiență și adoptare în masă atât pentru utilizatori, cât și pentru întreprinderi.

Stripe a avut un succes imens, deoarece a invitat designul la masa de dezvoltare la început. Începând cu proiectarea ca forță co-motrice, a rezultat dezvoltarea de instrumente funcționale cu care utilizatorii au fost capabili să înțeleagă și să lucreze.

Ecosistemul blockchain trebuie să le permită inginerilor, proiectanților și managerilor de produse, deopotrivă, să construiască fără a trebui să învețe nuanțele semnării tranzacțiilor blockchain. Acest lucru trebuie să fie în mod natural sigur, mai ales atunci când aveți de-a face cu rețeaua principală. Ecosistemul trebuie să creeze instrumente, cum ar fi API-uri odihnitoare standardizate, care sunt familiare dezvoltatorilor web 2.0 existenți și care permit o interacțiune ușoară cu blockchain-ul Ethereum.

Nu uitați de încredere

ConsenSys Solutions dezvoltă și implementează soluții la nivel de întreprindere cu gestionarea cheilor și a portofelului. Echipa noastră invită UX și UI design să stea la masă din prima zi atunci când dezvoltă soluții blockchain. Din acea fundație, restul va începe să crească, astfel încât întreprinderile să poată prospera și să ofere valoare clienților.

Aducerea la iveală a tehnologiei care promovează încrederea globală și evocă schimbarea sistemică nu este o sarcină mică. Cu toate acestea, reutilizând metode familiare care funcționează deja pentru adoptarea aplicațiilor, putem grăbi timpul în care este nevoie de întreprinderi pentru a adopta tehnologia blockchain. Făcând acest lucru, ne putem continua să ne concentrăm pe maturizarea ecosistemului Ethereum pentru întreprindere, în timp ce lucrăm simultan pentru a ne completa marea viziune.

Deocamdată, Steaua noastră de Nord trebuie să fie o frumoasă căsătorie între inginerie și design, combinând funcționalitate și utilizare.

Acest articol memorează o discuție SXSW 2019 pe care membrii Consensys Solutions Alix Keller, Missy Kelley și Jonathan Belelieu au prezentat-o ​​despre Designing Trust at Scale pentru Ethereum axat pe întreprindere. Acest articol a fost scris de Jakob Haglof, Senior Product Designer la ConsenSys Solutions and Alix Keller, Lider de produs Enterprise Blockchain la ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me