blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Singapore, Africa de Sud și Filipine construiesc bani mai inteligenți

Proiectul i2i, Proiectul Ubin și Proiectul Khokha arată cum națiunile și băncile din întreaga lume implementează soluții blockchain. De ConsenSys 9 decembrie 2019 Postat pe 9 decembrie 2019

Singapore Africa de Sud Filipine erou

Plățile între oameni, companii și bănci evoluează la o rată fără precedent. Efectuăm plăți fără contact zilnic, transferăm bani prietenilor folosind o aplicație de pe telefoanele noastre și plătim facturi online. Majoritatea mileniilor nu au folosit niciodată un cec de hârtie, iar această rată se poate aștepta ca următoarea generație să nu folosească deloc numerar. 

Guvernele din întreaga lume încep să recunoască acest lucru cu țări inclusiv Singapore și Hong Kong, stabilirea planurilor pentru o societate fără numerar. Pentru întreprinderi și bănci, transferul de bani digital atât pe plan intern, cât și peste granițe este noua normă. Pe măsură ce continuăm să evoluăm, cererea pentru un sistem mai bun crește, unul care să fie eficient, sigur și mai compatibil. Pentru industria bancară, costul furnizării celei mai mari fiabilități, disponibilitate și rezistență împotriva atacurilor sau defecțiunilor echipamentelor este ridicat. Reconcilierea plăților continuă să fie ineficientă și sarcina raportării tranzacțiilor suspecte revine băncilor, ceea ce face ca operațiunile lor generale să fie costisitoare.

Un alt domeniu de îmbunătățire pentru sistemele financiare existente este eficiența sa atunci când vine vorba de timpul necesar pentru soluționare. Poate dura câteva zile pentru a deconta transferurile și plățile, în timp ce suportă costuri generale mari. De exemplu, atunci când cumpărați sau vindeți produse financiare, cum ar fi acțiuni, titlul sau proprietatea legală a acestor produse financiare este schimbat cu bani. Acest schimb se numește o decontare și, în cazul Bursa australiană, acest lucru se întâmplă doar la 2 zile după ce a avut loc o tranzacție. Acest proces este denumit „livrare contra plată” (DvP). Este greu de crezut că, în 2019, este nevoie de zile până la decontarea unei plăți, în timp ce produsele și serviciile nefinanciare pot fi livrate instantaneu.

Aceștia sunt doar câțiva dintre factorii care au condus la crearea tehnologiei blockchain care a născut criptocurrency ca Bitcoin și Ethereum. O parte cheie a blockchain-ului care va revoluționa plățile este tokenizarea. În timp ce majoritatea oamenilor încep să înțeleagă conceptul de criptomonedă, tokenizarea este încă foarte nouă pentru mulți. În blockchain, un simbol este o reprezentare digitală a unei unități de valoare. Această unitate de valoare poate fi atribuită valorii oricărui activ digital sau reprezentării digitale a activelor din lumea reală. Cu alte cuvinte, permite construirea unui sistem de verificare și transfer de proprietate simplu și eficient. În general, există două categorii de jetoane, jetoane de securitate și jetoane utilitare.

Jetoanele de securitate reprezintă active, cum ar fi participarea la baza fizică reală, companii sau fluxuri de câștiguri sau dreptul la dividende sau plăți de dobânzi. Aceasta implică preluarea activelor fizice și plasarea valorii lor pe blockchain împărțind valoarea totală totală în jetoane digitale securizate criptografic de valoare reprezentativă. Un exemplu bun este tokenizarea unei companii, similar cu acțiunile care fac astăzi, cu excepția faptului că totul se face pe blockchain.

Jetoanele utilitare oferă acces la bunurile și serviciile pe care proiectul le va lansa în viitor. Acestea oferă titularilor dreptul de a utiliza rețeaua și de a vota. Ele sunt, în general, utilizate pentru a strânge finanțare și a construi o economie internă în cadrul sistemului. Două exemple bune de jetoane utilitare sunt Power Ledger și Grid+. 

Power Ledger este o platformă australiană bazată pe blockchain, care permite tranzacționarea descentralizată a energiei regenerabile. Ledger de putere recent a anunțat un parteneriat cu BSES Rajdhani Power Limited (BRPL), cea mai mare companie de distribuție a energiei electrice din Delhi, pentru a testa un sistem de tranzacționare solară peer-to-peer. În timpul acestui proces, rezidenții cu panouri solare pe acoperiș pot genera venituri prin vânzarea de energie solară în exces către vecini. Acest lucru ar putea avea ca rezultat o energie regenerabilă mai ieftină pentru consumatorii din regiune și venituri pentru cei cu energie solară de acasă. 

Grilă+ le permite clienților să reducă majorarea percepută oferindu-le clienților acces la tarife cu ridicata, posibil prin utilizarea blockchain-ului Ethereum. În 2017, Grid + a creat o ofertă limitată de 300.000.000 de jetoane GRID. Fiecare jeton poate fi răscumpărat pentru dreptul de a cumpăra 500 kWh de energie electrică direct la prețul cu ridicata, fără majorări. Aceste jetoane circulă liber pe platforma Ethereum și oricine poate începe să le cumpere și să le răscumpere.

 

Proiect Ubin în Singapore

Proiect Stand Ubin

Instituțiile financiare din Singapore sunt recunoscute pentru eficiența lor. Politica publică a statului național este exportată ca model pentru alte sisteme centrale din întreaga lume. Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a preluat, de asemenea, un han principal care explorează potențialele tehnologiei de registre distribuite în ceea ce privește aplicațiile financiare și bancare.

MAS a colaborat cu o serie de instituții financiare și companii de tehnologie blockchain pentru a crea Project Ubin. A implementat cu succes sisteme de decontare brută în timp real (RTGS) cu confidențialitate completă a tranzacțiilor și finalitate decontării, prevenind în același timp punctele unice de eșec. Proiectul Ubin a reinventat în mod eficient infrastructura instituțională din Singapore prin implementarea platformelor blockchain.

Experimentând cu tehnologii care au ca scop creșterea transparenței și sporirea eficienței, MAS semnalează că este gata să demonstreze procesele sale stabilite în viitor. MAS a lansat un exercițiu cu mai multe faze în parteneriat cu un consorțiu de bănci internaționale, tehnologii de registre distribuite și furnizori de blockchain. Prin lansarea Proiectului Ubin, MAS își consolidează locul de drept în fruntea inovației bancare și a conducerii industriei. 

„DLT a demonstrat potențialul de a face tranzacțiile și procesele financiare mai transparente, mai rezistente și la un cost mai mic. Proiectul își propune să ajute MAS și industria să înțeleagă mai bine tehnologia și beneficiile potențiale pe care le poate aduce prin experimentare practică. Acest lucru se întâmplă cu scopul final de a dezvolta alternative mai simple și mai eficiente la sistemele actuale bazate pe jetoane emise de băncile centrale digitale. ” – Autoritatea monetară din Singapore

În a doua fază, MAS a colaborat cu ConsenSys Solutions și platforma Quorum a lui JP Morgan. Împreună, au demonstrat cu succes modul în care un dolar din Singapore tokenizat ar putea funcționa ca un mijloc de decontare zilnică interbancară. Scopul a fost de a îmbunătăți modul în care tranzacțiile sunt decontate în comparație cu sistemul actual, unde sunt puse în coadă și compensate periodic. Proiectul a stabilit că platformele testate ar putea servi drept baze pentru sistemele RTGS distribuite pe contabilitate. La sfârșitul fazei 2, MAS a oferit acces open-source la cod și informații de sprijin din exercițiu. Banca de rezervă din Africa de Sud (SARB) a folosit aceste cunoștințe și a împărtășit baza de cod pentru a construi Proiectul Khokha. 

După ce a demonstrat că tehnologia blockchain funcționează pentru decontarea interbancară, Project Ubin a trecut la interconectarea rețelelor blockchain. Faza 3 (Livrare contra plată) a fost un proiect cu SGX privind dezvoltarea capacităților pentru schimb simultan și decontare finală a monedelor digitale tokenizate și a activelor de valori mobiliare pe diferite platforme blockchain. Capacitatea de a efectua aceste activități simultan îmbunătățește eficiența operațională și reduce riscurile de decontare.

Faza 4 (Plată contra plată) analizează conectarea rețelelor de plăți blockchain pentru plăți transfrontaliere. Etapa 4 a început ca o colaborare cu Banca Canadei și Banca Angliei pentru o revizuire tehnologică-magnetică a modelelor de plăți existente și a noilor modele alternative care ar putea spori plățile și decontările transfrontaliere. Apoi a continuat ca un experiment tehnic pentru a conecta rețelele experimentale de plăți interne ale Ubin și Jasper de către Bank of Canada, pentru plăți transfrontaliere. Proiectul a demonstrat capacitatea de a conecta cele două rețele și de a permite decontarea Plată contra Plată (PvP) fără a fi nevoie ca un terț de încredere să acționeze ca intermediar.

Proiectul este acum la cea de-a cincea fază – Faza V. Această fază se concentrează pe dezvoltarea modelului de plăți în mai multe valute, unul dintre modelele alternative descrise în faza 4, în scopul testării industriei cu aplicații comerciale. Această fază face un pas dincolo de experimentarea tehnică, explorând și înțelegând beneficiile mai largi ale ecosistemului oferind oportunități de afaceri care anterior nu erau posibile sau nu erau rentabile. Rețeaua de fază V va oferi interfețe de conectivitate pentru alte rețele DLT pentru a se conecta și a se integra perfect, oferind caracteristici suplimentare pentru a sprijini cazuri de utilizare precum DvP cu schimburi, escrow programatic și plăți condiționate pentru comerț și finanțare comercială. 

 

Proiectul Khohka în Africa de Sud

2a37479bf1a843ba88ddd3c174a14843

SARB, în consorțiu cu șapte bănci comerciale, a folosit Quorum, o implementare la nivel de întreprindere a Ethereum, pentru a crea un sistem interbancar bazat pe blockchain care prelucra volumul zilnic tipic de plăți cu confidențialitate completă și finalitate într-un timp record.

SARB a colaborat cu ConsenSys Solutions și Adhara pentru a construi o dovadă a conceptului bazată pe performanța reală, cerințe de confidențialitate și hardware bancar divers pe blockchain. Utilizând o rețea blockchain permisă, Project Khokha a reușit să reproducă compensarea și decontările interbancare în mai puțin de două ore fără un singur punct de eșec.

„Tranzacțiile au fost procesate în decurs de două secunde, într-o rețea de noduri distribuite geografic, cu un consens distribuit care oferă rezistența necesară. SARB a putut vizualiza detaliile tuturor tranzacțiilor pentru a permite supravegherea reglementară. ” A spus SARB.

Proiectul Khohka nu a fost singurul proiect care a beneficiat de rezultatele proiectului Ubin. UnionBank din Filipine și ConsenSys au analizat concluziile proiectului Ubin pentru a include transferul internațional de fonduri către propria lor platformă, i2i.

 

Proiectul i2i în Filipine

1 XDdYxoJgPHQVH82wxhICyw

Filipine este o economie emergentă rapid, cu o populație de peste 100 de milioane de locuitori. Cu toate acestea, două treimi din populație rămâne nebancată. O treime din populația filipineză trăiește cu mai puțin de 2 USD pe zi, în timp ce 56% dintre filipinezii care locuiesc în comunitățile rurale au acces limitat la servicii financiare. 70 de milioane de filipinezi au acces sever limitat atât la ecosistemele financiare interne, cât și la cele globale. Acest lucru pune o problemă semnificativă atunci când până la 10% din PIB-ul Filipinelor este alcătuit din remitențe internaționale trimise de la lucrătorii de peste mări membrilor familiei din toată țara.

UnionBank din Filipine, una dintre cele mai mari instituții bancare din țară, a încercat să abordeze această provocare prin parteneriatul cu ConsenSys Solutions, Kaleido, Amazon AWS, ConsenSys Diligence, Microsoft Azure și șapte bănci rurale din Filipine pentru a crea o plată bancară inter-rurală platformă utilizând Enterprise Ethereum.

Băncile rurale în sine au fost deconectate de la serviciile bancare electronice și de la rețelele interne de transfer de bani, ceea ce a făcut dificilă pentru UnionBank să pună bazele incluziunii financiare. Pentru a rezolva acest lucru, Proiectul i2i a implementat Enterprise Ethereum pentru a crea o platformă de plăți inter-rurale descentralizată, eficientă din punct de vedere al costurilor, în timp real, care funcționează autonom în afara infrastructurilor de plăți existente și a intermediarilor, cum ar fi PhilPass și SWIFT din Filipine. Platforma Project i2i funcționează pentru a conecta băncile rurale, precum și băncile comerciale naționale la banca centrală, ajutând băncile îndepărtate să se integreze cu sistemul financiar intern, îmbunătățind totodată accesul bancar pentru cetățenii locali.

Unionbank a făcut un pas mai departe Iulie 2019, și-au lansat cu succes stablecoinul PHX. O monedă stabilă este o criptomonedă legată de un alt activ stabil, cum ar fi aurul sau o monedă. Unionbank a transferat cu succes un fiat tokenizat utilizând PHX de la OCBC Bank din Singapore într-un cont din Cantilan Bank din Surigao del Sur, prin intermediul platformei blockchain i2i. Acest lucru a dovedit în continuare că plățile simbolizate pot face plățile transfrontaliere între bănci mai simple și mai eficiente, rămânând în același timp sigure.

Concluzie

De la SUA la Filipine, băncile din întreaga lume explorează utilizarea blockchain-ului pentru a înlocui sau a completa sistemele financiare existente. Recent, fântâni Fargo au anunțat, de asemenea, că dezvoltă o stablecoină legată de dolari SUA numită Wells Fargo Digital Cash, care va fi utilizată inițial într-un pilot pentru decontarea internă a activității companiei. Avantajele utilizării blockchain-ului pentru decontări interbancare includ o eficiență mai bună datorită intermediarilor mai puțini, siguranță datorită vitezei sale, intrări irefutabile și chei de securitate și costuri mai mici.

În total, Estimări ale International Data Corporation (IDC) „cheltuielile blockchain” la nivel mondial în 2019 vor ajunge la 2,7 miliarde de dolari, cu o pondere bancară de aproximativ 30% din cheltuielile proiectate pentru blockchain până cel puțin în 2023. Această tendință nu arată semne de oprire și oamenii își schimbă modul în care folosesc și văd banii, băncile și companiile fintech nu-și permite să nu exploreze implementarea soluțiilor blockchain.

Studiu de caz CBDC Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me