Emiteți rapid materiale securizate și personalizabile

emite rapid materiale sigure și personalizabile

Problema

Emiterea de active astăzi este un proces lent și complex care implică mai mulți intermediari. Sistemele vechi fac ca instituțiile să reacționeze lent la cererile în continuă schimbare ale investitorilor și la reglementările financiare din ce în ce mai stricte.

Soluția

Codefi eficientizează întregul proces de emitere a activelor și de gestionare a ciclului de viață. Oferim emiterea rapidă, sigură și personalizabilă a activelor digitale, complet codificate și automatizate cu drepturi și obligații ale investitorilor, precum și atribute de conformitate.

Digitalizarea atât a valorilor mobiliare tradiționale, cât și a instrumentelor financiare noi permite monetizarea unei game mai largi de active. Emisiunea personalizabilă și timpul rapid de lansare pe piață permit emitenților să potrivească atributele activelor digitale direct cu cererile investitorilor. Aceste avansuri, combinate cu proprietatea fracționată și costurile operaționale reduse dau naștere mai multor beneficii care schimbă jocul. Cel mai vizibil, extinde accesul la o piață mai largă de potențiali investitori, mărind dimensiunea pieței și încurajând lichiditatea robustă. Acesta crește oportunitățile pieței secundare, reduce semnificativ riscul de contrapartidă, crește viteza procesului de finanțare și deblochează capitalul la costuri mai mici.

Citiți despre parteneriatul Mata Capital cu Codefi pentru a simboliza trei fonduri în valoare totală de 350 milioane EUR →

Automatizarea conformității pe piețele globale

automatizați conformitatea pe piețele globale

Problema

Cerințele privind conformitatea și raportarea de reglementare s-au intensificat semnificativ pentru a ține pasul cu ritmul inovației financiare. În mod tradițional, companiile s-au bazat pe audituri manuale lunare sau trimestriale care sunt ineficiente și predispuse la erori, manipulări și fraude umane. Companiilor care își desfășoară activitatea pe plan internațional le este, de asemenea, dificil să respecte normele în evoluție din mai multe jurisdicții.

Soluția

Codefi emite active digitale pe un registru imuabil, cu funcții de conformitate încorporate și monitorizare automată a tranzacțiilor în timp real. Creăm active digitale care se comportă similar cu clasele de active existente cu un cod modelat după legea tradițională a valorilor mobiliare și programăm atribute de conformitate pentru a adera la reglementări specifice în funcție de distribuția geografică intenționată. Platforma noastră poate extinde permisiunile către autoritățile de reglementare, permițând supravegherea în timp real a activelor și a activităților de rețea. Activele digitale conforme cu comportamentul modelelor de active convenționale și raportarea transparentă către părțile interesate relevante reduce incertitudinea investitorilor și a autorităților de reglementare și contribuie la promovarea aprobării și adoptării.

Gestionați întregul ciclu de viață al activelor pe o singură platformă

gestionați întregul ciclu de viață al activelor pe o singură platformă

Problema

Abonamentele tradiționale de fonduri și gestionarea ciclului de viață al activelor se bazează pe procese complexe, manuale, pe hârtie, care implică o mână de intermediari. Aceste procese sunt predispuse la erori umane, manipulări de date și fraude și apar adesea în silozuri, necesitând o reconciliere frecventă a datelor. Administrarea de fonduri fracturate are ca rezultat acumularea de costuri, comisioane mari de subscriere și experiență slabă a investitorilor.

Soluția

Codefi digitalizează evenimentele ciclului de viață de securitate pe o singură platformă. Păstrează o singură sursă de adevăr pentru toată activitatea platformei și facilitează accesibilitatea datelor, eliminând necesitatea reconcilierii manuale. Acest lucru optimizează o gamă completă de acțiuni ale întreprinderilor, de la voturi cu dividende și procuri, la scindări, emisiuni de drepturi și mandate, preluări și schimburi – simplificând experiența investitorilor.

Ciclul de viață complet digital facilitează guvernanța rețelei, îmbunătățește relațiile cu investitorii și permite gestionarea tabelelor în timp real. Logica de afaceri codificată reduce erorile umane, elimină necesitatea deservirii activelor de la terți, îmbunătățește semnificativ eficiența și reduce costurile.

Distribuiți activele digitale direct investitorilor

distribuie active digitale direct investitorilor

Problema

La emisiune, firmele de investiții se bazează în mod tradițional pe bănci, brokeri și alți intermediari pentru a-și distribui produsele. Acest lucru implică costuri intermediare și promovează o relație eliminată de la investitori, limitând capacitatea unei firme de a gestiona experiența investitorului.

Soluția

Codefi permite distribuirea directă a activelor pe piața sa de active digitale. Conectăm emitenții direct cu investitorii și facilităm piețele peer-to-peer, creând oportunități de piață secundară și promovând o lichiditate mai mare. Permitem firmelor de investiții să preia controlul asupra întregului lanț valoric al gestionării activelor și să elimine comisioanele de transfer, de deservire a activelor și de administrare proxy în acest proces.

Tranzactați cu decontare în timp real

tranzacționează cu decontare în timp real

Problema

Ciclurile de compensare și decontare pot dura până la trei zile lucrătoare de la data tranzacției, trecând prin mai mulți intermediari utilizând sisteme siled. Acest lucru creează întârzieri în plata între părțile interesate și afectează fluxul de numerar.

Soluția

Blockchain elimină necesitatea intermediarilor, cum ar fi agenții de transfer și plăți, case de compensare centrale și depozite centrale de securitate – permițând decontarea aproape în timp real și transformând T + 0 într-o realitate. Accenture a estimat recent că industria financiară globală ar putea economisiți până la 10 miliarde de dolari utilizând blockchain pentru a stoca și procesa compensarea și decontarea.

Actualizați calitatea datelor pentru deservirea activelor

îmbunătățirea calității datelor pentru deservirea activelor

Problema

Custodele se bazează în prezent pe o serie de surse pentru a furniza date de referință de securitate exacte și date de referință fundamentale ale activelor, care se aliniază la modificările din acțiunile corporative și evenimentele asociate. Pentru aceasta, custodii trebuie să plătească taxe de primă și să lucreze pentru a standardiza informațiile esențiale pentru aproape fiecare sistem și proces major din industrie..

Soluția

Blockchain transformă modul în care datele despre activele digitale sunt colectate, validate, actualizate și întreținute, oferind o singură sursă de adevăr care elimină necesitatea reconcilierii datelor. Furnizăm seturi de date de încredere, care pot fi citite de mașini, care rulează procese critice și analize. Acest lucru simplifică curățarea și utilizarea datelor, reduce costurile și facilitează experiența emitenților, investitorilor, custodilor și a altor părți interesate.

Avantajele blockchain-ului în gestionarea activelor

Generarea de bani mai largă

Generarea de bani mai largă

Tokenizarea activelor poate fi aplicată atât valorilor mobiliare tradiționale, cât și noilor instrumente financiare, extinzând tipurile de active administrate.

Produse adaptate cererii pieței

Produse adaptate cererii pieței

Activele pot fi personalizate pentru a îndeplini cerințele specifice ale investitorilor, iar decontarea lentă a produselor financiare poate fi restructurată pentru a se adapta mai bine la cererea în schimbare. 

Acces pe piață mai largă și riscuri mai mici

Acces pe piață mai largă și riscuri mai mici

Proprietatea fracționată, distribuția globală și costul redus de emitere asigură accesul activelor la prețuri accesibile pentru grupurile de investitori mai mari. 

Oportunități sporite de piață secundară

Oportunități sporite de piață secundară

Conectivitatea sporită între activele digitale și rețelele asociate extinde oportunitățile pieței secundare și îmbunătățește potențialul de lichiditate.

Procesare și soluționare imediată după tranzacționare

Procesare și decontare imediată după tranzacționare

Blockchain activează schimbarea imediată a înregistrărilor de proprietate, aranjarea transferului și decontarea fondurilor.

Eficiența procesului și costuri reduse

Eficiența procesului și costuri reduse

Contractele inteligente automatizează procesele de gestionare a activelor, inclusiv conformitatea, KYC / AML, întreținerea registrului, decontarea plăților, monitorizarea tranzacțiilor și raportarea. Acest lucru produce economii semnificative de timp și costuri.

Explorează soluții imobiliare Blockchain

Utilizați blockchain-ul pentru a debloca oportunitățile create de activele digitale imobiliare. Colaborați cu ConsenSys pentru a crea noi modele de afaceri, pentru a spori operațiunile subiacente ale imobilelor, pentru a reduce costurile, pentru a minimiza silozurile de date și pentru a crește transparența.

ExploraExplorează soluții imobiliare Blockchainactive codefi bg

ConsenSys Codefi

Suita completă de aplicații blockchain pentru gestionarea activelor digitale

Codefi permite administratorilor de active să creeze, să emită și să gestioneze ciclul de viață al activelor digitale, piețelor asociate și instrumentelor financiare digitale pe rețelele blockchain permise.

  • Creați produse financiare care nu sunt securitizate în prezent, inclusiv conturi de plătit, facturi și contracte de servicii pentru furnizori. Construiți pe conectivitatea dintre activele complet digitalizate pentru a forma noi produse și servicii financiare.
  • Satisfacem mai bine cerințele investitorilor și ale pieței prin restructurarea produselor financiare cu decontare lentă și personalizarea emisiilor de active direct pentru specificațiile investitorilor.
  • Deblocați lichiditatea permițând transferuri rapide și sigure de active peer-to-peer pentru a extinde oportunitățile pieței secundare și a atrage investitori în rețeaua dvs..
  • Accesați piețele globale, lărgiți-vă baza de investitori, și să adune active mai diversificate în gestiune cu capacități de distribuție internaționale.
  • Obțineți optim eficiența operațională și reducerea costurilor cu procese automatizate și o infrastructură de piață distribuită și mutualizată.
Aflați mai multe despre platforma de active digitale a Codefi →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me