blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Starea rețelei Ethereum – 2018

Statistici din întreaga rețea pentru a oferi un instantaneu al blockchain-ului Ethereum de astăzi, trecutul său și foaia de parcurs pentru viitor. De ConsenSys 1 iunie 2018 Postat pe 1 iunie 2018

ConsenSys 400 de proiecte blockchain bazate pe eroul ethereum

Tehnologia blockchain – și în special Ethereum – a câștigat atenție și tracțiune internațională de la lansarea sa în 2015. În special, la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018 s-a înregistrat o creștere masivă a atenției populare datorită creșterilor rapide ale prețurilor pe întregul ecosistem cripto-activ. În doi ani, cuvântul „Ethereum” a fost inclus în peste 110 milioane de căutări Google. Hashtagul #ethereum este trimis pe Twitter, în medie, de 20.000 de ori pe zi.

Dar ce a însemnat această creștere treptată și acută a atenției pentru rețeaua Ethereum în ansamblu? Dacă tragem înapoi cortina mult discutatului preț al eterului, ce se întâmplă în rețeaua Ethereum? Hai să aruncăm o privire.

Privind cifrele: activitate Blockchain

De la înființare, rețeaua a procesat aproape 240 de milioane de tranzacții. La apogeu, pe 4 ianuarie, rețeaua a procesat 1,3 milioane de tranzacții în 24 de ore.

Diagrama tranzacțiilor Ethereum

Rețeaua este imensă și distribuită. Până în prezent, există 35 de milioane de adrese unice pe blockchain-ul Ethereum. La 4 ianuarie 2018, numărul de adrese active (adică tranzacționare) pe Ethereum a depășit 1 milion pentru prima dată. Pe 4 ianuarie 2018 au fost create peste 350.000 de adrese noi – cele mai multe adrese generate într-o perioadă de 24 de ore până în prezent. Ethernodes raportează puțin sub 17.000 de noduri care rulează blockchain-ul Ethereum pe șase continente, ceea ce îl face cea mai descentralizată platformă blockchain existentă.

Noduri Ethereum la nivel global Diagrama de creștere a adreselor unice Ethereum

Blockchain-ul Ethereum este, fără îndoială, cea mai activă platformă de contracte inteligente care există. Dintre primele 100 de jetoane pe cap de piață, 94% sunt construite pe partea superioară a Ethereum. Dintre primele 800 de jetoane, 87% sunt construite pe Ethereum. Majoritatea acestor jetoane sunt „jetoane ERC-20”, ceea ce a făcut posibilă majoritatea celor 5,5 miliarde de dolari strânși prin vânzările de jetoane în 2017 și a celor 6,5 miliarde de dolari strânși doar în primul trimestru al acestui an.

În spatele blockchain-ului: Comunitatea Ethereum

Comunitatea dezvoltatorilor Ethereum este estimată a fi cea mai mare din lume, la 250.000. În octombrie 2017, Trufa– un cadru de dezvoltare pentru Ethereum – a depășit 200.000 de descărcări. În mai puțin de un an, descărcările sunt acum la aproape 550.000. Github, care atrage dezvoltatori open-source din întreaga lume, listează 14.000 de depozite și 220.000 de confirmări referitoare la Ethereum. MetaMask– o extensie de browser care permite utilizatorilor să ruleze dApp-uri fără a rula un întreg nod Ethereum – a ajuns la peste 1 milion de utilizatori.

Dincolo de rețeaua descentralizată de dezvoltatori Ethereum, au apărut consorții organizate pentru a sprijini și extinde comunitatea Ethereum. Ethereum Enterprise Alliance (SEE) s-a format în martie 2017 cu 30 de membri fondatori angajați în integrarea tehnologiei blockchain cu unitățile de întreprindere. Acum, puțin peste un an mai târziu, SEE a crescut la peste 500 de membri. Startup-urile, corporațiile, fundațiile și organizațiile s-au reunit pentru a contribui și a beneficia de dezvoltarea continuă a ecosistemului Ethereum.

Primirea Ethereum: adoptarea guvernului

Deși o aplicație mult timp discutată a tehnologiei blockchain este restructurarea și chiar dizolvarea guvernului tradițional, țările din întreaga lume au găsit modalități de a implementa tehnologia blockchain – în special, Ethereum – în beneficiul cetățenilor lor. La începutul acestui an, guvernul Brazilia și-a anunțat intenția de a muta petiții și voturi populare pe Ethereum. Canada testează utilizarea Ethereum pentru a oferi transparență în utilizarea subvențiilor guvernamentale pentru a ușura preocupările cetățenilor cu privire la deturnare și corupție. Orașul Zug, Elveția – un bastion cripto de multă vreme – a început să ofere ID-uri digitale înregistrate pe Ethereum în 2017. Chile folosește Ethereum pentru a urmări datele și finanțele din rețeaua energetică, sperând să combată corupția și exploatarea prin date transparente, imuabile, disponibile pentru fiecare cetățean.. Dubai este în mișcare pentru a deveni un oraș complet integrat, alimentat de blockchain până în 2020. Estonia a devenit copilul poster al ecosistemului distribuit și s-a maturizat într-o „republică digitală” mutând multe dintre sistemele sale naționale pe blockchain-ul Ethereum.

Deși tehnologia blockchain a fost citată ca o oportunitate de a defini din nou structura politică globală actuală cu granițe digitale și cetățenii, sistemele actuale nu se îngrijorează să folosească registrul său imuabil și sigur pentru a-și spori serviciile. Vom continua să vedem adoptarea de către guvern a blockchain-ului Ethereum, deoarece utilitatea sa este dovedită în exemplele actuale.

Bazându-se pe Ethereum: aplicații descentralizate

Aplicațiile descentralizate (dApps) sunt principalul punct de vânzare al blockchain-ului Ethereum. Fiind un computer open-source, complet complet, Ethereum poate fi valorificat de orice dezvoltator pentru a-și construi propria serie de contracte inteligente (adică o aplicație descentralizată). Un site care urmărește dezvoltarea dApp listează 1.552 dApp-uri lansate, deși mai multe sunt în curs de dezvoltare. DApp-urile constau în tot ce variază de la piețele de predicție la jocuri și vor continua să crească mai puternic pe măsură ce rețeaua este îmbunătățită.

Elefantul din cameră: soluții de scalare

Soluțiile de scalare pentru rețeaua Ethereum sunt numeroase și sunt lucrate de mai mulți participanți la rețea. 2018 va fi un moment interesant pentru Ethereum, în special cu testarea proiectată a dovezii mizei prin lansarea protocolului Casper. Multe proiecte active își propun să ofere soluții de nivel 2 sau „protocoale inter-blockchain”. Aceste inițiative abordează „trilema” de a atinge scalabilitatea, securitatea și descentralizarea pe un blockchain. Cosmos este o rețea fără permisiuni construită pentru dezvoltatori care permite interoperabilitatea și scalarea blockchain-ului. Rețea Loom a dezvoltat și lansat o platformă de nivel 2 deasupra Ethereum, permițând dApp-urilor de jocuri și sociale să se extindă, bazându-se totuși pe securitatea și descentralizarea de bază a Ethereum. Echipa a lansat CryptoZombies, o aplicație live care permite oricui să învețe să codeze contracte inteligente pe Ethereum (cu peste 200.000 de studenți). OmiseGo permite utilizatorilor să trimită tranzacții de plată de mare viteză între entități și peste granițe folosind plasma. Soluțiile de scalare a stratului 2, potrivit Vitalik Buterin, „pot fi construite în așa fel încât să depindă de al doilea nivel de performanță, dar nu și de siguranță… Pot avea apoi stimulentul reputației și veniturile viitoare așteptate pentru a-i determina să funcționeze bine în prezent, iar costurile negative ale oricărui eșec sunt atenuate. ”

Privind pe drum

Ce înseamnă aceste date? Ecosistemul blockchain Ethereum este divers, este descentralizat, este puternic și este inundat de inovație și activitate. De la lansarea sa în 2015, această tehnologie rapid adoptată și apreciată promite să rezolve problemele care afectează aproape toate industriile existente de pe pământ. În întreaga lume, dezvoltatorii, gânditorii, inovatorii, liderii și creativii se reunesc pentru a construi un nou mod de comunicare, tranzacționare și organizare. Suntem aici pentru Web 3.0. Suntem aici pentru un viitor descentralizat. Suntem aici pentru Ethereum.

MetaMaskNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me