blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Starea rețelei Ethereum: 5 ani de funcționare

Privind înapoi la primii cinci ani ai căutării ecosistemului nostru de a actualiza internetul. de ConsenSys 30 iulie 2020 Postat pe 30 iulie 2020

ethereum 5 ani creativitate centrat creativ

Progresele mari urmează de obicei o cale în șapte pași:

 1. În primul rând, nimeni nu a auzit de tine.
 2. Apoi au auzit de tine, dar cred că ești nebun.
 3. Atunci ei vă înțeleg produsul, dar cred că nu are nicio oportunitate.
 4. Apoi văd produsul dvs. ca pe o jucărie.
 5. Apoi o văd ca pe o jucărie uimitoare.
 6. Apoi încep să-l folosească.
 7. Atunci nu și-au putut imagina viața fără ea.

–Morgan Housel, „Când schimbi lumea și nimeni nu observă”

Nimeni nu a auzit de tine

Ethereum este acum cea mai dezvoltată rețea blockchain din lume. Dar acum cinci ani astăzi, când bloc de geneza a fost exploatat și rețeaua a fost lansată oficial, puțini oameni în afara cercurilor de inginerie software au auzit de blockchain-ul Ethereum.

Ethereum: Bitcoin Plus Totul

În raportul de referință din 2015 al lui Goldman Sachs, „Și dacă ți-aș spune că blockchain-ul ar putea perturba totul”, Ethereum a fost listat ca „startup”. În altă parte, a fost descris ca un „grup”. Oamenii încercau să înțeleagă ce era și exact ce îl făcea diferit de Bitcoin, un sistem de numerar digital. La ConsenSys, am petrecut și încă petrecem o bucată bună de timp explicând aceste diferențe. Nu pot fi suficient de accentuate: 

 • Bitcoin este o singură aplicație a tehnologiei blockchain.
 • Există multe tipuri diferite de blockchains, cu proprietăți foarte diferite.
 • Ethereum este un tip de blockchain.
 • Ethereum este open source și, prin urmare, este deținut de toată lumea.

Dacă doriți să știți ce înseamnă blockchain-urile pentru viitorul rețelelor umane și distribuția puterii, această tweetstorm de la Naval Ravikant este un loc bun pentru a începe. 

Blockchain-ul dezvoltatorului

Blockchain-ul Ethereum a fost construit în conformitate cu cinci principii de proiectare, prezentate în Vitalik Buterin Cartea albă Ethereum

 • Simplitate
 • Universalitate
 • Modularitate
 • Agilitate
 • Nediscriminare și non-cenzură

O modalitate de a te gândi la asta este, dacă cineva ți-a cerut să construiești o mașină care să ducă aceste principii la limita lor logică, ai ajunge cu o mașină precum Ethereum. 

În cartea lor Stăpânirea Ethereum, Andreas Antonopoulos și Gavin Wood numesc Ethereum „blockchain-ul dezvoltatorului, construit de dezvoltatori pentru dezvoltatori”. Dezvoltatorii preferă, în general, software-ul deschis, utilizabil, programabil și puternic. Mii și apoi sute de mii de dezvoltatori au gravitat către Ethereum deoarece codul sursă este gratuit, puteți construi pe ceea ce au construit alții, contractele inteligente sunt standardizate și șablonabile, iar posibilitățile sunt nelimitate atunci când începeți interconectarea contractelor și conectarea la date diferite hrăniri.

Noi aplicații descentralizate (dapps) pe lună lansate pe blockchain-ul Ethereum.Noi aplicații descentralizate (dapps) pe lună lansate pe blockchain-ul Ethereum.

Starea Dapps a făcut un serviciu uriaș ecosistemului atunci când a început să cerceteze contractele DAPP și amprentează repoțiile GitHub, descoperind frenezia activității dezvoltatorilor din culise pe Ethereum. Când New York Times a publicat „Dincolo de bula Bitcoin” se simțea ca oamenii în sfârșit să fie atenți. Bitcoin a fost doar vârful aisbergului blockchain și a fost doar o chestiune de timp înainte ca restul lumii să-i urmeze pe dezvoltatori.

Ei cred că ești nuci

DAO

În 2016, hack-ul DAO și furculița care au urmat au atras atenția tuturor. Unii oameni au crezut că chestia asta cu Ethereum este nebună. Ce s-a întâmplat, presa a spus, „Ridică întrebări filosofice despre viabilitatea unor astfel de sisteme.” 

Dar dezvoltatorii au spus: „Acesta este un rit de trecere”.

Comunitatea a început să lucreze la documentare atacuri cunoscute și testarea luptei biblioteci contractuale inteligente. Deși nu a lipsit incidente de securitate de-a lungul anilor, organizațiile autonome descentralizate sunt acum un element esențial al ecosistemului Ethereum (Aragon, Moloch DAO, Legal DAO, Maker DAO), iar furcile sunt un model dovedit pentru modernizarea protocolului rețelei.  

Gândirea sumară pozitivă

Gândiți-vă la ce altceva erau „nuci” în ecosistemul nostru:

 • Întreprinderi care operează pe o rețea publică
 • Diferite blockchain-uri care lucrează împreună

Firme de 100 de ani precum Ernst & Tinerii folosesc acum dovezi fără cunoștințe pentru a dezvolta soluții de tranzacții private în rețeaua publică Ethereum. Și colaborează cu o flotă de alte organizații pentru a promova protocolul de bază și pentru a ajuta întreprinderile de pe rețea la mainnet. 

Ethereum și Hyperledger, cândva percepute ca inițiative rivale DLT, sunt acum pe deplin integrate prin Besu, Burrow și Sawtooth. Chiar și Fabric acceptă contracte inteligente Ethereum.

Gândirea maximalistă, cu un singur blockchain-to-rule-them-all, care a caracterizat primele zile ale criptosferei, a căzut în favoarea unei viziuni mai mari a protocoalelor interoperante blockchain. În ultimele luni, am văzut o creștere uriașă a „bitcoinului învelit” – bitcoin reprezentat ca jetoane ERC-20 pe Ethereum, care permit deținătorilor de bitcoin să participe la protocoalele de finanțare descentralizate care nu sunt disponibile în rețeaua Bitcoin. 

Ideea este că gândirea sumară pozitivă a adoptatorilor timpurii care odinioară păreau extraordinară și imposibilă din punct de vedere tehnic este acum din ce în ce mai mult o realitate. În cuvintele lui Jeff Bezos, „Invenția necesită o dorință pe termen lung de a fi înțeleasă greșit”. 

Ei o înțeleg, dar …

Febra ICO

La începutul anului 2018, comunitatea blockchain și Ethereum se îndepărtau încă de șocul pe care 2017 îl trimisese prin criptosferă. Boomul ICO din 2017 a inițiat una dintre cele mai mari piețe bull din istoria Ethereum pe baza speculațiilor considerabile și a lansărilor fără precedent de simboluri ERC-20. Boom-ul a demonstrat direct puterea oportunităților efectului de rețea la baza tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, o serie de țări – China, Coreea de Sud, Maroc, Columbia, Singapore și multe altele – au emis fie interdicții, fie avertismente severe cetățenilor lor despre bitcoin, eter și alte active criptografice..

Când strălucirea prețurilor de 1000 USD + ETH s-a stins și iarna criptografică a coborât, industria a început să reconsidere ultimul an al ICO-urilor și să-și ia în considerare moștenirile mai întunecate. Fortune a raportat că aproape 50% din toate proiectele ICO au eșuat deja până în februarie. Verge a publicat un raport îngrijorător despre sănătatea mintală și disperarea multor mileniali sud-coreeni în urma pieței cripto-bull.

Crearea de contracte simbolice ERC-20 pe Ethereum.Crearea de contracte simbolice ERC-20 pe Ethereum.

Astăzi, există peste 160 de contracte de jetoane ERC-20 pe rețeaua Ethereum. Multe au fost create la începutul anului 2018, în timpul apogeului ICO. În ultimele câteva luni ale acestui an, am văzut crearea de jetoane ERC-20 începând să crească către niveluri similare, dar fără volatilitatea prețurilor pe care am experimentat-o ​​cu toții la sfârșitul anului 2017 și la începutul anului 2018.

„Asasini Ethereum”

Boom-ul ICO și consecințele sale au oferit sol bogat pentru o recoltă de noi blockchains programabile, dintre care multe și-au poziționat tehnologia ca înlocuitor al Ethereum. Cel mai notabil dintre acești „ucigași Ethereum” a fost EOS, care a lansat o carte albă în 2017. 

Narațiunile de marketing post-ICO ale noilor blockchains s-au concentrat în mare parte pe neajunsurile Ethereum: scalabilitate, confidențialitate, UX și utilitate. Unele dintre aceste neajunsuri au fost percepute, altele reale și altele exagerate.

În ansamblu, boom-ul și consecințele Ethereum ICO au înțeles mulți despre tehnologie, dar căutau încă cazuri de utilizare și oportunități convingătoare. Un element de argint al creșterii crypto și al iernii a fost că ne-a îndemnat să acordăm atenție valorilor mai scăzute ale nivelului de blockchain și poate mai revelatoare dincolo de preț și volum de tranzacții: implementări de contracte inteligente, descentralizare și risc.

Ei cred că este o jucărie

On-Ramps și NFT-uri

Pe măsură ce comunitatea Ethereum a dezvoltat noi standarde simbolice, cum ar fi ERC-721, jocurile și arta au apărut ca niște rampe distractive către tehnologia blockchain de bază. Și a avut sens: jocurile au micro-economii și colecții încorporate, iar arta digitală care a fost introdusă în blockchain a fost ușor de monetizat și a fost autentică. Piațe precum SuperRare a apărut pentru opera de artă digitală. Oamenii au vorbit despre „dovada gustului”.  

CryptoKitties

Senzația virală care a încărcat primul șoc rețeaua Ethereum a fost un dapp modest, numit CryptoKitties, un joc digital de tranzacționare a pisoiilor, care părea o încrucișare între Neopets și tranzacționarea futures. În decembrie 2017, cererile totale de rețea s-au dublat, deoarece prețurile pentru CryptoKitties au crescut la cele șase cifre. O echipă de dezvoltatori de la MetaMask, Infura, Grid + și Axiom Zen s-au reunit pentru a optimiza UX și a explora soluții de scalare pe termen mai lung pentru a ușura congestia. În colaborare, au realizat ceva profund despre dezvoltarea protocolului Ethereum. După cum a remarcat Alex Miller de la Grid +, „Toți cei care dețin eter sunt motivați să îmbunătățească sistemul”. 

Utilizatori activi Ethereum DailyUtilizatorii activi zilnici (DAU) au urmat un model similar creșterii contului. 16 ianuarie 2018 a înregistrat cele mai multe DAU-uri din orice zi din ultimii 5 ani, cu 723.085 adrese unice care interacționează pe mainnet.

Oamenii și-au dat seama, de asemenea, că jucătorii și artiștii conduc afaceri direct din afară Portofele Ethereum. Dezvoltatorii deblocaseră modele economice unde anterior nu existau niciunul. Au adus finanțe jocurilor – acum a venit timpul să vedem dacă pot juca finanțe.

Ei cred că este o jucărie uimitoare

Rise of DeFi

Există un argument potrivit căruia întregul Ethereum este finanțare descentralizată (DeFi). În esență, blockchain-ul este menținut de o rețea de mineri stimulați care continuă să cheltuiască resurse pentru a primi o monedă descentralizată drept recompensă. Această monedă acumulată este apoi vândută altor persoane și intră în ecosistem.

DeFi, așa cum este înțeles mai frecvent, totuși – ca un set de protocoale interconectate care au posibilitatea de a suplini vehiculele financiare tradiționale de astăzi – au apărut pe scenă la sfârșitul anului 2017 odată cu lansarea DAI de către MakerDAO. MakerDAO a permis ca ETH să fie blocat în contractul inteligent și ca DAI stablecoin să poată fi scoasă ca garanție. După acel moment, ecosistemul Ethereum DeFi a crescut constant, dominat în mare parte de MakerDAO.

Total ETH și WETH Blocat în DeFiTotal ETH și WETH Blocat în protocoalele DeFi.

2019 a fost anul DeFi, dar influența sa a rămas în continuare limitată în mare parte comunității de oameni care erau deja familiarizați cu tehnologia și care lucrau în ecosistem de ceva timp. Multe companii construiau protocoale DeFi, dar, în general, UX se simțea rudimentar și capacitățile încă destul de limitate, cu excepția celor mai calificați utilizatori DeFi.

În primele luni ale anului 2019, ecosistemul DeFi a fost în multe privințe un sandbox, în care entuziaștii Ethereum testau rutier aceste protocoale deschise și dovedeau argumentul finanțării descentralizate. În urma pieței ursului din 2018, deținătorii de ETH s-ar fi putut simți prudenți cu privire la „punerea ETH la locul de muncă”, mai degrabă decât HODLing, în speranța unei alte piețe bull.

Primitive financiare și bani Legos

Primitivele financiare sunt capabilitățile și tehnologiile financiare descentralizate de bază care pot fi combinate sau construite deasupra altora pentru a crea aplicații mai complexe și / sau specifice. Aceste primitive financiare și aplicațiile construite pe partea de sus funcționează un pic ca legos, pentru a utiliza o analogie populară. Legos-urile de bani stivuite în plus față de legos-urile de bani stivuite pe mai multe legos-uri de bani creează o structură financiară interconectată, interconectată, atât puternică, cât și personalizabilă.

Aceste legi de bani au atins masa critică la sfârșitul anului 2019, aruncându-ne în 2020 și ducând DeFi de la statutul de „jucărie uimitoare” la etapele timpurii ale unui instrument critic pentru reinventarea infrastructurii noastre financiare..

Încep să îl folosească

Software-ul mănâncă finanțe

Acum cinci ani, i s-ar fi părut ciudat „Mutați 15 trilioane de dolari din produsul intern brut global la blockchain-uri programabile open source”. Acum, aceasta pare a fi singura modalitate de a aduce viteză, rezistență, transparență și, în cele din urmă, încredere în sistemul nostru financiar global, care funcționează încă pe un software bancar de 30 de ani.. 

Întreprinderile orientate spre viitor au urmărit dezvoltatorii și investesc în Ethereum de ani de zile. Parteneriatul nostru cu Microsoft, începând din 2015, a fost unul dintre primele noastre eforturi de a ajuta întreprinderile să adopte tehnologia blockchain prin intermediul Ethereum Blockchain ca serviciu pe Azure. Enterprise Ethereum Alliance și Hyperledger au devenit, de asemenea, medii valoroase pentru ca instituțiile mari să colaboreze activ, să ofere opțiuni de implementare veterinară și să dezvolte standarde comune de întreprindere. 

Turma instituțională

Deci, cine sunt principalii jucători care folosesc Ethereum? Este o listă lungă. Giganți ai finanțelor comerciale. Gigantii Agritech. 32 din Forbes Blockchain 50 proiectele din acest an sunt construite pe Ethereum. Acum, centralele se mută. Trustul de depozitare & Clearing Corporation, care procesează tranzacții în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari pe an, a anunțat recent un prototip bazat pe Ethereum pentru gestionarea activelor digitale.

Noi inițiative apar în mod constant. În raportul lor final de luna trecută, Observatorul și Forumul UE Blockchain au împărtășit o hartă a inițiativei blockchain cu sursă de participare, care prezintă acum peste 700 de inițiative la nivel mondial.

Observatorul UE Blockchain și Forța Global Blockchain Initiative Map.Observatorul UE Blockchain și Forța Global Blockchain Initiative Map.

Unele dintre aceste proiecte sunt încă foarte exploratorii. Băncile centrale vechi de trei sute de ani, de exemplu, nu vor adopta sisteme de plăți bazate pe blockchain peste noapte. Dar conform unui lucrare recentă de la Banca pentru decontări internaționale, 80% dintre aceste instituții vechi cercetează activ moneda digitală a băncii centrale (CBDC). Funcționarii actuali își dau seama că într-o lume cu super aplicații, servicii la pachet și o economie din ce în ce mai digitală, Ethereum nu este doar infrastructura de care au nevoie pentru a face afaceri mai mari între ei, ci și linia lor de salvare pentru a servi clientul din secolul 21. 

Plug-and-Play Ethereum

Încă de la început, misiunea ConsenSys a fost de a construi suficiente infrastructuri și instrumente pentru a permite restului lumii să construiască în continuare o nouă infrastructură de încredere alături de noi. Adesea comparăm acest proces cu construirea unei nave rachete în timpul zborului. Miza este incredibil de mare și nu există oprire acum. 

În ultimul an, am muncit din greu pentru a aduce produsele noastre într-o suită completă integrată, care face Ethereum mai plug-and-play decât oricând, indiferent dacă sunteți o echipă de dapp care are nevoie de acces API la infrastructura nodului. sau o instituție financiară care este pregătită să optimizeze procesele de afaceri și să digitalizeze instrumentele financiare. Cu o soluție de nivel 2, cum ar fi modelarea rețelei SKALE și Ethereum 2.0 la orizont, suntem încântați să vedem cum utilizabilitatea și performanța rețelei noi și îmbunătățite deblochează dezvoltatorii, întreprinderile și următorul val de super utilizatori.

Nu își pot imagina viața fără ea

Acest capitol din calea în șapte pași către marea descoperire este încă în curs de redactare și se va desfășura încet, dar sigur în anii următori. Inovația pe această scară de multe ori nu poate fi măsurată în trimestre sau chiar în ani. Cu toate acestea, ne place să credem că există unii utilizatori – și unele instituții majore – care deja nu își pot imagina viața fără Ethereum. 

Vă mulțumesc tuturor din ecosistem pentru sprijin, entuziasm și munca neobosită din ultimii cinci ani. Îmbunătățirea infrastructurii noastre globale nu este o minunăție, dar este una care merită și profită profund. Abia așteptăm să vedem cum arată această rețea în alți cinci ani. 

Țineți pasul cu Ethereum

Abonați-vă la buletinul informativ ConsenSys. Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me