blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Statul Stablecoins 2019

Cu peste 200 de monede stabile din care să alegeți, iată tot ce trebuie să știți despre unul dintre cele mai active sectoare din tehnologia blockchain de ConsenSys 16 august 2019 Postat pe 16 august 2019

stablecoins

2019 s-a dovedit un an imens pentru dezvoltarea de monede stabile și finanțări descentralizate, în special în ceea ce privește proiectele construite pe blockchain-ul Ethereum. Un raport excelent și amănunțit de Blockdata, bazându-se pe lucrările recente de Blockchain.com, Stable Report și ConsenSys, au întreprins un vast studiu al ecosistemului actual al stablecoinelor și au descoperit o multitudine de perspective remarcabile.

Câteva aspecte importante: În primul rând, de la începutul anului 2017, au fost anunțate peste 200 de proiecte, dar doar 30% nu au fost încă lansate public, cu 66 de stablecoin-uri publice și active în circulație la momentul scrierii. Raportul a continuat să afirme că 2019/2010 este probabil cel mai mare an până acum în ceea ce privește stablecoinele care intră în vigoare.

Dintre stablecoinele lansate, 50% din toate stablecoinele active sunt dezvoltate în rețeaua Ethereum. Mai mult, stablecoinele susținute de USD, cum ar fi Tether, USDCoin Coinbase și Gemini Dollar, sunt cele mai active, în timp ce cele susținute de aur sunt cele mai susceptibile de a fi eșuat. Dintre toate monedele stabile existente, Tether a obținut cea mai mare sumă de finanțare, cu peste 1 miliard de dolari strânși printr-un IEO anul acesta.

Stablecoin 101

Pentru început, iată câteva informații de bază despre stablecoins, așa cum se menționează în ConsenSys State of Stablecoins original (scris de Nathan Sexer).

Stablecoins sunt cripto-active care mențin o valoare stabilă față de un preț țintă (de ex. USD). Stablecoins sunt concepute pentru orice aplicație (descentralizată) care necesită un prag scăzut de volatilitate pentru a fi viabil pe un blockchain.

Volatilitatea împiedică adoptarea pe scară largă a criptomonedelor ca un depozit de valoare. Deoarece sunt supuse unor fluctuații uriașe, ele nu reprezintă un mijloc adecvat de schimb și nici o unitate de cont. Într-adevăr, nicio afacere nu va accepta vreodată moneda digitală atunci când valoarea lor poate scădea drastic a doua zi.

Volatilitatea face, de asemenea, mai greu pentru oricine să accepte o monedă ca „unitate”, deoarece nu există o acceptare comună cu privire la cât de mult ar putea fi sau va valora. O unitate de măsurare, prin definiție, ar trebui să rămână stabilă. Deci volatilitatea transformă ceea ce se presupune a fi criptomonede în cripto-active speculative. Cu o volatilitate mai mică, cripto-activele ar fi putut ajunge deja la un public mult mai larg.

Volatilitatea are mai multe cauze, printre care:

 • schimbarea constantă a percepției publice
 • piețele emergente
 • politici monetare statice
 • piețe nereglementate

Cazuri de utilizare Stablecoin

Exemple de aplicații în care volatilitatea trebuie redusă:

 1. Remitențe, pentru a acoperi deltele de preț în timp ce plățile sunt procesate
 2. Comerţ & Plăți, pentru ca orice companie să accepte plăți de zi cu zi, fiat sau criptos evitând volatilitatea
 3. Salarii & Chiriile sau orice altă plată recurentă
 4. Împrumut & Piețe de predicție (emisiuni pe termen lung)
 5. Comercial & Administrarea averii. În acest caz, sunt necesare stablecoins deoarece:

  • Activați denumirea perechilor de tranzacționare în dolari SUA în loc de bitcoin sau eter

  • Activați expunerea la rate fiat (altele decât ETH sau BTC)

  • Permiteți o vizibilitate și adoptare mai ușoare, arătând pur și simplu fluctuații în fiat-uri

  • Activați oportunități de arbitraj

 6. Depozit de valoare, pentru acoperirea pe termen lung: de ex. minerii să acopere costurile recurente, asigurând un venit stabil

Cu alte cuvinte, oricine dorește să beneficieze de avantajele tehnologiei blockchain (transparență, securitate, imuabilitate …) fără a pierde garanțiile (de ex. Încredere și stabilitate) oferite de monedele fiat are nevoie de o criptomonedă stabilă.

Tipuri de Stablecoins

Există trei categorii principale de stablecoins – toate foarte bine detaliate în prezentările generale menționate anterior, pe care le vom folosi pentru a le clasifica în mapare de urmat:

starea monedelor stabile 01de Haseeb Qureshi, „Stablecoins: proiectarea unei criptocurități stabile la preț”

Fiat garantat

IOU Stablecoins „centralizate” / susținute de monede fiduciare sau mărfuri garantate cu garanție. Exemple de acestea includ Tether, USD Coin, Gemeni și Digix.

Cripto-colateralizat

IOU Stablecoins „descentralizate” / susținute de criptare și / sau active multiple, garantate cu garanții. Exemple de acest tip de stablecoin includ MakerDAO, Steem și Alchemint.

Necolateralizat

Acțiuni de semnalare / Bancă descentralizată / Mecanisme de stabilizare algoritmică. Exemple de acest tip de stablecoin includ Terra, Ampleforth și Element Zero

Cel mai popular blockchain pentru Stablecoins

Ethereum este liderul clar al stablecoinului, cu 33 de stablecoins dezvoltate în vârful protocolului. Bitshares vine pe locul doi cu 8 stablecoin, iar Stellar completează pachetul pe locul trei cu 6 stablecoin. Dominarea Ethereum se datorează mai multor motive. În primul rând, Ethereum a beneficiat de avantajul său în primul rând, iar proiectele timpurii, cum ar fi MakerDAO, au optat pentru emiterea de deasupra Ethereum. În al doilea rând, monedele stabile pe Ethereum beneficiază de o infrastructură existentă robustă și de ușurința utilizării standardelor de jetoane ERC20.

De exemplu, există deja compatibilitate cu portofele, schimburi și instrumente de analiză precum Alethio, Etherscan, MyCrypto și multe altele. Când noile stablecoins intenționează să se extindă și să crească rapid, este mai ușor să o faci pe Ethereum, spre deosebire de alte blockchains. Versiunile de întreprindere ale Ethereum, precum Quorum utilizat de JP Morgan, au dezvoltat în continuare Ethereum ca principal candidat pentru emiterea de stablecoin.

starea stablecoinelor 02Prin BlockData

Finanțare Stablecoin

starea de monede stabile 04Prin BlockData

Ofertele de schimb inițiale au fost în tendințe în 2019 ca o nouă modalitate de a strânge capital în industria criptografică. În special, Tether a finalizat o IEO strângând peste 1 miliard de dolari. În timp ce Tether și-a umbrit o mare parte din concurența sa în ceea ce privește strângerea de fonduri, alte proiecte și companii de top stablecoins au strâns încă peste 500 de milioane de dolari în capital în ultimii doi ani. De exemplu, moneda Coinbase în USD a strâns peste 200 de milioane de dolari prin trei runde de finanțare.starea de monede stabile 03

Capitalistii de risc înțeleg că, dacă o stablecoin reușește, ar putea genera profituri impresionante. Firmele de top, precum Digital Currency Group, Blockchain Capital și Andreessen Horowitz au investit puternic în cripto, în special în monede stabile. De fapt, aproape jumătate din toate stablecoinele active sunt susținute de risc.

Cantitatea de monede stabile a crescut rapid în ultimii doi ani. Deci, în timp ce stablecoinele pionierate, precum Tether, TrustToken și Dai dețin încă o cantitate predominantă de cotă de piață, dar concurența se apropie rapid. Cu siguranță, nu toate aceste proiecte vor avea succes, dar creșterea drastică a stablecoinelor din ultimii doi ani demonstrează în mod clar că mulți indivizi, antreprenori și companii cred că stablecoinele vor avea un impact mare asupra lumii.

starea de monede stabile 05Prin BlockData

Mai jos este o listă neexhaustivă a stablecoinelor aflate în prezent sau în producție:

IOU Stablecoins centralizate, garantate cu garanții colaterale

Susținută de rezerve fiduciare (sau active tradiționale)

USDCoin: Moneda corelată cu dolarul Coinbase.

Dolarul Gemenilor: Stablecoin legat de USD, susținut de bursa Gemini.

Pripon: Jetoane stabile susținute de USD (USDT) construit pe Omni, lider de piață.

TrueUSD (de Echipa TrustToken): Criptomonedă stabilă susținută de USD (TUSD) concentrându-se pe transparență, bazat pe Ethereum.

Jetoane Digix Gold: Jetoane Gold-Stable (DGX). 1DGX = 1 gram de aur într-o seif din Singapore.

EURS (de către Stasis): jeton stabil EIP-20 garantat de Fiat, susținut de EUR, cu fluxuri de verificare, susținut de STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) legate de un coș de monede fiduciare deținute.

PAX: Stablecoin legat de USD, susținut de Paxos Standard.

Monerium: Monerium din Reykjavik este aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Islanda și susținut de un coș de instrumente financiare.

StrongholdUSD: O stablecoin legată de USD de către serviciile financiare Stronghold.

Jibrel (de Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR …) susținute de o gamă largă de active, construite pe blockchain-ul Ethereum.

PHI (de dfinity-network): IOU stablecoins (PHI) susținute de garanții de împrumut menținute algoritmic.

Saga: Criptomonedă susținută de active (SGA) menținută cu o rezervă deținută într-o instituție bancară reglementată, stabilă față de DST (coș de valute).

PHP Bitspark: O monedă stabilă de la bursa Bitspark, legată de Peso filipinez.

GBT: Un stableclin cu suport de aur de Hellogold

Balanță: Creat de Facebook și se așteaptă să fie lansat în 2020, susținut de un „coș de active financiare”.

Stabil: Stablecoins cu rezerve (StableUSD) cu o ofertă ajustată prin operațiuni de piață deschisă.

Jetoane native eToro: Bursa din Gibraltar a lansat o serie de monede stabile legate de monedele globale, inclusiv rubrica eToro (RUBX) și eToro Yuan (CNYX)

THBEX: introdus de Everex, THBEX este o stablecoin legată de Thai Bhat

Stronghold USD (de Stronghold & IBM): jeton USD susținut de mai multe monede fiat bazate pe rețeaua Stellar, garantat de Federal Deposit Insurance Corporation.

Monedă USD (de Circle & CENTER): jetoane Fiat (USDC) pentru plăți și tranzacționare criptografice (folosind CENTRU, un cadru pentru proiectul stablecoins care implică rezerve de active din lumea reală, emis de membrii rețelei CENTER și auditat de CENTER).

Moneda X8: Criptomonedă stabilă (X8X) susținută de un coș de monede fiduciare și de rezervă fizică de aur.

„Semi-descentralizate”, Stablecoins susținute de garanții colaterale

Susținut de cripto-active.

Bitshares: Criptomonedă stabilă (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) cu valoare susținută de mai multe active (inclusiv cryptos) folosind instrumente derivate.

Havven.io: Stablecoins (nUSD) susținute de comisioane, un fond de garanții distribuite și mecanisme de emitere).

MakerDAO: Sistem descentralizat care emite stablecoins (DAI), stabilă împotriva ETH și susținută de mai multe active (doar ETH deocamdată, dar vizează deschiderea unei versiuni cu mai multe garanții). Întreținut de deținătorii MKR. Asimilabil instrumentelor derivate.

StatiCoin: Stablecoins susținute de ETH cu un sistem de potrivire a speculatorilor pentru a cumpăra jetoane împotriva hedgerilor care cumpără „stablecoins” (Staticoin) pentru a crea stabilitate.

Alchemint: Stablecoins (SDUSD) construite deasupra NEO, susținute de un grup de active (fiat și criptomonede).

Augmint: Jetoane digitale (A-EUR, simbolul lor stabil în EUR) vizate de monedele fiduciare copiindu-și mecanismele folosind rezerve de stabilitate și contracte inteligente.

Boreal (de aurora-dao): Cripto-active stabile (boreale) susținute de o combinație de rezerve eterice, datorii din împrumuturi și avizare DAPP.

Celo: Jetoane stabile legate de monedele fiduciare, susținute de o rezervă diversificată, supracolateralizată și audibilă de cripto-active.

Echilibru (EOSDT): o stablecoin bazată pe EOS legată de 1USD și garantată de alte active digitale.

rezervă (de către echipa de cercetare a rezervelor): jetoane stabilizate de cripto-active blocate într-un contract inteligent, „pe deplin” descentralizate.

Sweetbridge: Stablecoins garantate pe lanț (Bridgecoins).

Unum: Stablecoins susținute de criptomonede multiple și mecanisme simple de rezervă.

Acțiuni de la Seigniorage

Acționând ca o bancă (parțial) descentralizată și încorporând mecanisme elastice de aprovizionare. Adesea implică unele poziții colaterale, reglementări algoritmice și mecanisme complexe de stabilitate [Lecturi suplimentare Aici]:

BitBay Oficial: Criptomoneda (BAY) a urmărit să fie stabilizată printr-un cârlig dinamic folosind jetoane „lichide” și „înghețate” și mecanisme de guvernare descentralizate.

NuBits: Criptomonedă (USNBT) stabilizat prin mecanisme de emitere și subvenții de custodie.

SteemDollar (de Steemit): Jetoane (SBD) să fie stabilizat pe blockchain-ul Steem cu o rată de conversie 1: 1 USD – pe baza unui sistem de note convertibile.

Carbon: Criptomonedă monitorizată (carbon) printr-o aprovizionare elastică prin participanții la piață, alimentată de Hedera Hashgraph.

Corion: Criptomonedă al cărui preț este menținut de un control automat al inflației / deflației.

Fragmente: Jetoane stabile (cu volatilitate redusă) (Fragment USD) cu o rezervă auditabilă și o politică de aprovizionare monetară.

Kowala (de Kowala Tech): criptomoneda (kCoin) pentru a fi stabilă față de fiats, cryptos și alte tipuri de active menținute cu algoritmi și oracole bazate pe piață.

Topl: Criptomonedă stabilă (Polys) susținută de un coș de active stabilizat de fundația Topl care emite și răscumpără jetoane.

Grajd: Jetoane (STB) să fie stabilizate printr-o ofertă și cerere flexibile cu mecanisme de limitare a inflației.

StableUnit: Jetoane al căror preț este menținut prin mecanisme multiple de stabilizare care implică un DAO, rezervele de criptomonede aplicând diferite sisteme monetare.

TerraMoney: Criptomonedă legată de un coș de valute (de exemplu, DST) și active cu valoarea sa stabilizată algoritmic; implică mecanisme descentralizate de alimentare elastică.

***

Doriți cele mai recente știri și analize Ethereum direct în căsuța de e-mail?

Abonați-vă la buletinele informative ConsenSys

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivRaportul DeFi Ethereum Q3 2020Raport

Raportul DeFi Ethereum Q3 2020

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me