blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Taxele deși! Scalarea DeFi cu pachetele de straturi 2

Pachetele vor juca un rol esențial în foaia de parcurs Eth2. Aflați cum ajută astăzi aplicațiile DeFi la scara Ethereum. de James Beck, Lesa Moné, 17 februarie 2021 Postat pe 17 februarie 2021

Blogul RAPORT DEFI DE T4 2020 6 Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Chiar dacă Ethereum 2.0 progresează în mod constant, costul interacțiunii cu protocoalele DeFi pe Ethereum devine prohibitiv costisitor. Cursa este acum pornită pentru ca dezvoltatorii și utilizatorii să înceapă să utilizeze protocoalele Layer 2 (L2) care se conectează cu Ethereum pentru a schimba, împrumuta, împrumuta și a oferi lichiditate. Vestea bună este că foaia de parcurs Eth2 se va baza pe pachetele, un tip de metodă L2 pentru scalare. De asemenea, înseamnă că cele mai populare protocoale DeFi de astăzi încep să-și testeze aplicațiile pe L2, unele funcționale deja pentru schimbul de jetoane ERC-20 și 250 de milioane de dolari blocați în lichidități.

Pachetele: testarea cu aplicații DeFi

Dacă ați ținut cont de sfaturile noastre la începutul raportului și ați testat câteva dintre aceste protocoale DeFi, s-ar putea să fiți uimit de costurile cu gazele pentru a efectua o tranzacție, a crea un NFT sau a interacționa cu un protocol. În timp ce comunitatea anticipează o Eth2 mai scalabilă și mai ieftină, Layer 2 protocoalează tranzacțiile în lot înainte de a atesta rețeaua principală Ethereum. 

O astfel de tehnologie Layer 2 este pachetele, care scot o mare parte din sarcina calculului și stocării din blockchain și folosesc lanțul suficient cât să beneficieze de garanțiile sale de securitate. Loopring’s Soluția zkRollup deține acum mai mult de 250 milioane dolari (câștigând peste 150 de milioane de dolari în prima lună și jumătate din 2021).

Captură de ecran 2021 02 17 la 4 02 45 PMSursă: DeFi Pulse

Pachetele încep, de asemenea, să atragă protocoale DeFi care consumă gaze. Platforma derivatelor, Synthetix recent a anunțat că miza SNX va continua Optimism, care folosește pachete optimiste. Al lor demo a demonstrat o scădere a costurilor cu gazul de 143 de ori (!) și un timp de confirmare a tranzacției de 0,3 secunde.

Uniswap a demonstrat îmbunătățirile experienței utilizatorului care sunt posibile cu Optimism. Costurile gazelor pentru swap au scăzut de 10-100 de ori, iar tranzacțiile au fost confirmate într-un fulger de 139 de milisecunde. Poți de fapt testează-l aici.

Captură de ecran 2021 02 17 la 4 33 03 PMÎncearcă demo-ul gamificat al Uniswap on Optimism

Optimism recent lansat mașina lor virtuală optimistă (OVM) – backend-ul pentru Optimistic Rollup, care permite suportul complet al mașinii virtuale Ethereum (EVM) și, de asemenea, acceptă toate instrumentele și bibliotecile Ethereum pentru dezvoltatori, inclusiv Solidity, Vyper, Trufa, Deschide Zeppelin, MetaMask, și Web3.js, printre altele.

După cum a spus Hayden Adams,

„Imaginați-vă că nu trebuie să faceți modificări în contractele dvs. inteligente de soliditate pentru ca o dApp să funcționeze nativ pe un Ethereum L2 cu securitate de la Ethereum, scalare masivă, fără probleme de disponibilitate a datelor și interoperabilitate sincronă cu alte DAPP-uri pe L2.”

Pachetele sunt esențiale pentru Eth2

Pachetele vor juca un rol esențial în foaia de parcurs Eth2. În acest moment, mașina virtuală Ethereum (EVM) folosește prețurile la gaz pentru a limita cantitatea de date sau starea stocată în rețeaua distribuită deschisă. EVM este puternic, dar este constrâns în mod intenționat. Pachetele rezolvă acest lucru gestionând starea în afara protocolului EVM de bază. Aceasta poate fi de fapt o poziție mai bună pentru Eth2, deoarece, conform Vitalik Buterin, „Disponibilitatea datelor de partajare este mult mai sigură decât partajarea calculelor EVM”.

Cu comunitatea de cercetare Eth2 care se îndreaptă spre foaie de parcurs centrat în pachet, lanțurile de cioburi de pe Eth2 vor trebui doar să se ocupe de comanda datelor. Și poate cel mai important pentru experiența utilizatorilor Ethereum de astăzi, pachetele înseamnă că trecerea la Proof-of-Stake va fi minim perturbatoare pentru bibliotecile, instrumentele și dApp-urile existente astăzi. Vedeți Ben Edgington’s postare recenta despre cum se încadrează pachetele în foaia de parcurs Eth2.

Dar alte protocoale de blockchain de nivel 1?

Cu taxe mari de gaze pe Ethereum, diferite tipuri de blockchains pot încerca din ce în ce mai mult să atragă aplicații DeFi bazate pe Ethereum. FTX, un popular criptochange din Hong Kong, a decis să își construiască bursa descentralizată numită Serum Solana. În noiembrie 2020, Serum generat Volumul de 111 milioane dolari, semnificativ mai mic decât Volumul de 17 miliarde de dolari pe DEX-uri bazate pe Ethereum în aceeași lună, dar nici o sumă neglijabilă.

Proiectul susținut de 1inch.exchange, Mooniswap, a decis, de asemenea, să meargă cu Near Protocol pentru producătorul automat de piață (AMM) DEX. Sergej Kunz, cofondatorul 1inch, pretins, „Construind pe NEAR, vom putea experimenta cu cioburi și vom fi pregătiți pentru sosirea Ethereum 2.0.” 

Ce zici de Binance Smart Chain (BSC)? În ciuda valorii totale blocate în creștere rapidă în ultimele săptămâni, modelul BSC cu greu poate fi considerat „finanțare descentralizată”. BSC are doar un număr mic de validatori în modelul de consens al Autorității Dovedirii Stake-ului și se întâmplă ca Binance să le dețină și să le opereze pe toate.

Efectele rețelei și investițiile tehnice în Ethereum sunt motive majore pentru care mai multe aplicații DeFi nu s-au grăbit să își rescrie contractele inteligente într-un nou limbaj pentru un nou protocol. Acesta este motivul pentru care atât de multe active criptografice precum Bitcoin și Filecoin sunt simbolizate pe Ethereum, o tendință pe care ne așteptăm să o accelereze în 2021. Deși crește rapid, dimensiunea generală a pieței DeFi este comparativ mică în comparație cu alte piețe comerciale și financiare. Multe dintre aceste noi tipuri sofisticate de produse și servicii financiare caută lichidități inițiale de la grupurile de comercianți deja familiarizați cu portofele criptografice bazate pe Ethereum, cum ar fi MetaMask, un istoric puternic al timp de funcționare a rețelei, instrumente și servicii de audit robuste și fluxuri de date și oracole în lanț.  

Interoperabilitatea între blockchains rămâne un spațiu activ de cercetare. Credem că gravitatea activității Ethereum va împinge mai multă activitate către protocoalele de nivel 2 deja interoperabile cu Ethereum. În plus, din moment ce tehnologiile Layer 2, cum ar fi pachetele, sunt încorporate în Eth2 foaie de parcurs, Aplicațiile DeFi ar putea fi mai bine să aștepte să vadă cum echipele de cercetare își dau seama de execuția și consensul datelor încrucișate înainte de a se aventura prea departe de standardele Ethereum larg adoptate. 

Scorul DeFi Eth2Layer 2 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me