blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Tot ce trebuie să știți despre furca din Istanbul

Următoarea actualizare a rețelei Ethereum și ce urmează să vină. De ConsenSys 22 noiembrie 2019Publicat pe 22 noiembrie 2019

Eroul Ethereum ConsenSys 2

Ziua este aproape aproape, cea de-a opta actualizare a rețelei Ethereum a ajuns la noi. 

Al 8-lea hard disk Ethereum va avea loc pe 6 decembrie 2019. Pentru cei care nu sunt la fel de familiarizați cu termenul hard fork, gândiți-vă la proces ca la o „actualizare a rețelei”. Data exactă poate fi modificată din cauza orelor și fusurilor orare variabile. Puteți urmări Ceasul cu numărătoare inversă cu furcă dură din Istanbul pe Etherscan. 

Istanbul este una dintre numeroasele furculițe Ethereum 1.x care va avea loc înainte de Ethereum 2.0. Tranziția Ethereum de la actualul său mecanism de consens privind dovada muncii către dovada consensului mizei. Numărul actual de bloc fix pentru tranziție este: Număr bloc: # 9069000. 

Data așteptată pentru hard fork este vineri, 6 decembrie 2019.

Îmbunătățiri la Istanbul 

Istanbulul aduce upgrade-uri care vor modifica costul diferitelor coduri de opțiune pentru a preveni blocajele de spam și pentru a îmbunătăți rezistența generală la atacul împotriva refuzului de serviciu. Această actualizare va permite o mai mare interoperabilitate Ethereum și Zcash, precum și cu alte dovezi ale criptomonedelor de lucru bazate pe Equihash. Vor exista diverse modificări ale codurilor de operare (coduri de funcționare), care vor crește, de asemenea, performanța scalabilității pentru soluții bazate pe tehnologie de confidențialitate fără cunoștințe, cum ar fi SNARK și STARK. 

EIP acceptate

EIP-urile sunt propuneri de îmbunătățire Ethereum care sunt dezbătute și discutate înainte de fiecare hard fork Ethereum. Oricine poate scrie un EIP și își poate propune îmbunătățirea pentru rețeaua Ethereum. În total, 11 EIP au fost propuse pentru actualizarea de la Istanbul și șase au fost selectate pentru implementare. Mai jos sunt EIP-urile acceptate pentru Istanbul: 

EIP-152: Adaugă funcția de compresie Blake2 F precompilare. Acest EIP va permite funcția hash BLAKE2b și alte variante BLAKE2 de 64 de biți cu rundă superioară să ruleze ieftin pe EVM, permițând o interoperabilitate mai ușoară între Ethereum și Zcash, precum și alte monede PoW bazate pe Equihash.

EIP-1108: Reduceți costurile de gaz de precompilare alt_bn128 deoarece precompilele aritmetice ale curbei eliptice sunt în prezent supraevaluate. Re-stabilirea prețurilor pentru precompilări ar ajuta foarte mult o serie de soluții de confidențialitate și soluții de scalare pe Ethereum.

EIP-1344: În prezent, nu există nicio specificație pentru modul în care ID-ul lanțului este setat pentru o anumită rețea și se bazează în schimb pe alegerile făcute manual de implementatorii clienților și de comunitatea lanțului. Acest EIP propune să utilizeze ID-ul lanțului pentru a preveni atacurile de reluare între diferite lanțuri și ar fi benefic să aveți aceeași posibilitate în cadrul contractelor inteligente atunci când gestionați semnături, în special în ceea ce privește schemele de semnături Layer 2. 

EIP-1844: Creșterea rapidă a statului Ethereum a făcut ca anumite opcodes să fie mai consumatoare de resurse decât erau anterior. Prin urmare, acest EIP repetă anumite opcodes, pentru a obține un echilibru bun între cheltuielile de gaze și consumul de resurse. 

EIP-2028: Apelarea datelor în lanț necesită plata gazelor în rețeaua Ethereum. O parte din EIP va reduce costul gazului de la valoarea sa actuală de 68 de gaze pe octet la 16 de gaze pe octet, ceea ce va contribui la creșterea lățimii de bandă, deoarece mai multe date se pot încadra într-un singur bloc. 

EIP-2200: Oferă o definiție structurată a modificărilor netei de măsurare a gazelor pentru codul opțional SSTORE, permițând noi utilizări pentru stocarea contractului și reducând costurile excesive ale gazelor acolo unde nu se potrivește cu modul în care funcționează cea mai mare implementare.

Pentru utilizatorii Ethereum

Dacă dețineți sau utilizați eterul cu oricare dintre următoarele servicii, atunci nu trebuie să faceți nimic:

  • Țineți sau faceți eter printr-un portofel mobil, cum ar fi MetaMask sau Coinbase Wallet
  • Țineți eterul la un schimb, cum ar fi Coinbase, Binance, Kraken etc.. 
  • Utilizați un portofel hardware precum Ledger sau Trezor. 

Unele dintre aceste servicii vă pot informa să luați măsuri suplimentare, cum ar fi schimbul dvs., dispozitivul hardware sau serviciul de portofel, deci asigurați-vă că le urmați, dacă este cazul.. 

Pentru alergătorii nodului

Ethereum este o rețea descentralizată, peer-to-peer, astfel încât oricine care rulează în prezent infrastructura Ethereum va trebui să își actualizeze software-ul la o versiune client Ethereum care este „pregătită pentru furcă” și ar trebui să o facă înainte de 1 decembrie.

Dacă folosiți Infura, atunci nu sunt necesare modificări. Infura este gata și nu este nevoie de nicio acțiune de la dvs. Infura rulează o infrastructură Ethereum de încredere de peste trei ani și s-a dovedit a fi capabilă să gestioneze actualizări la scară largă în timpul furcilor de rețea. Aceștia se vor ocupa de actualizare, astfel încât să puteți continua să creați software excelent.

Următoarele versiuni de software vor fi lansate la sfârșitul lunii septembrie. Dacă „pierdeți furculița” și nu reușiți să actualizați software-ul la timp, nu veți mai avea o vizualizare exactă a sursei datelor blockchain. Dacă pierdeți furculița, va fi necesar să vă resincronizați nodul cu blockchain-ul Ethereum, care ar putea dura ore sau chiar zile.

Modul în care nodurile pot fi „pregătite pentru furcă”:
  1. Verificați periodic paginile clientului pentru anunțul de actualizare a software-ului:
  1. Examinați actualizări furcă pentru a determina dacă sunt necesare modificări în aplicațiile dvs. sau dacă vor fi afectați utilizatorii.

  2. Actualizați-vă nodul înainte de blocarea furcii.

Ce urmeaza? 

Există o listă a furcilor hard Ethereum programate după Istanbul ca parte a ETH 1.x, care este setul cuprinzător de upgrade-uri la rețeaua principală Ethereum destinate adoptării pe termen scurt. Puteți găsi mai multe informații despre Ethereum 1.x și despre echipa din spatele îmbunătățirilor și actualizărilor sale continue Aici și Aici.

Puteți citi despre foaia de parcurs către Serenity (ETH 2.0), inclusiv toate fazele pentru a obține dovada mizei pe Ethereum. 

Prima fază a Serenity va vedea lansarea lanțului Beacon, care este un blockchain Dovadă a mizei și va marca execuția planificat de mult trecut de la dovada muncii la dovedirea mecanismului de consens al mizei. Lanțul Beacon va fi ridicat și va rula alături de lanțul original Ethereum PoW, asigurându-se că nu există pauze în continuitatea lanțurilor. Rămâneți la curent cu postările viitoare despre actualizările rețelei Ethereum și calea către Serenity.  

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivRaportul DeFi Ethereum Q3 2020Raport

Raportul DeFi Ethereum Q3 2020

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me