blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Tot ce trebuie să știți despre monedele digitale ale băncii centrale

Citiți Cartea albă ConsenSys: „Băncile centrale și viitorul banilor” de ConsenSys 24 ianuarie 2020Publicat pe 24 ianuarie 2020

ConsenSys August Debouzy Blockchain Studiu de caz pentru eroul ofertelor de jeton de securitate

Monedele stabile – criptomonede care păstrează o valoare nominală sau sunt susținute de monedele fiduciare – au crescut în popularitate în ultimii ani, mână în mână cu creșterea explozivă a finanțelor descentralizate. Acum, marile instituții financiare din întreaga lume, inclusiv băncile globale, experimentează cu monede digitale, iar monedele stabile oferă o cale de intrare ideală în numeroase cazuri. 

Banca Angliei are anunțat oficial că va examina beneficiile potențiale ale implementării unei monede digitale. Oficialii Băncii Angliei se vor întâlni cu următoarele bănci pentru a pune în comun cercetarea și a discuta despre implementarea potențială a unei monede digitale a băncii centrale:

 •  Banca Japoniei
 • Banca Centrală Europeană (BCE)
 • Sveriges Riksbank
 • Banca Canadei
 • Banca Națională Elvețiană și
 • Banca pentru decontări internaționale (BRI) 

Nouă carte albă cu privire la monedele digitale ale băncii centrale

La Davos, în 2020, ConsenSys a lansat o carte albă care prezintă o propunere practică pentru monedele digitale ale băncii centrale pe blockchain-ul Ethereum: „Băncile centrale și viitorul banilor”. 

Cartea albă oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu asupra istoriei și stării actuale a monedelor digitale ale băncii centrale, precum și un exemplu despre modul în care un CBDC ar putea fi proiectat și construit pe blockchain-ul Ethereum.

Ce sunt monedele digitale ale băncii centrale? 

Monedele digitale ale băncii centrale sunt active digitale care sunt contabilizate folosind un singur registru (distribuit sau nu) care acționează ca o singură sursă de adevăr. Monedele digitale ale băncii centrale reprezintă o creanță împotriva băncii centrale, similar cu modul în care funcționează astăzi bancnotele. În cele din urmă, moneda este controlată de banca centrală – ceea ce înseamnă că oferta de CBDC este complet controlată și determinată de banca centrală. Un CBDC diferă de o bancă tradițională de criptomonede în care emiterea nu este controlată de o bancă, ci mai degrabă de un grup de persoane. 

Cartea albă oferă o prezentare generală a potențialului și riscurilor CBDC, precum și un exemplu despre modul în care un CBDC ar putea fi proiectat și construit pe blockchain-ul Ethereum. Intenția este de a oferi cititorului nu doar un fundal bun asupra acestui subiect important, ci și – printr-o propunere concretă – o privire practică asupra a ceea ce ar putea implica implementarea unui CBDC.

Aflați mai multe despre tipurile de monede digitale ale băncii centrale în cartea albă: „Băncile centrale și viitorul banilor”.

Cartea albă abordează, de asemenea, alte subiecte, inclusiv: 

 • Criptomonede, monede stabile și creșterea banilor digitali
 • Introducere în monedele digitale ale băncii centrale
 • Avantajele monedelor digitale pentru băncile centrale și economie
 • Cerințe pentru implementarea cu succes a CDBC
 • Arhitectura propusă pentru banii băncii centrale bazate pe Ethereum

Printre cele mai semnificative inovații la care asistăm astăzi sunt monedele stabile sau criptomonedele emise în mod privat legate de un activ stabil, care astăzi au o plafon de piață de peste 5 miliarde USD, precum și fenomenul paralel al monedelor digitale emise de băncile centrale, denumit în mod obișnuit ca CBDC, care fac obiectul acestei lucrări. Potrivit Bank of International Settlements, peste 70% dintre băncile centrale se uită la emiterea unei monede digitale pe un blockchain. Credem că aceasta este o evoluție de aplaudat.

Joseph Lubin

De ce contează monedele digitale ale băncii centrale?

În timp ce ne așezăm în prăpastia unei revoluții financiare și tehnologice, instituțiile financiare majore sunt pregătite să beneficieze de servicii financiare îmbunătățite și operațiuni interne care reduc costurile și îmbunătățesc eficiența. O lume în care CBDC-urile sunt proeminente va îmbunătăți politica monetară globală prin furnizarea de noi instrumente pentru controlul ofertei de bani și conformitatea cu reglementările. Persoanele fizice vor beneficia de remitențe mai ieftine peste granițe și de decontare în timp real pentru anumite contrapartide. Cu toate acestea, adevărata creare a valorii va proveni din mai multe sisteme globale conectate, care vor spori inovația și colaborarea transfrontalieră. 

ConsenSys blockchain în alocarea bunurilor publice wp cta

CBDCNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me