blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogQuorum

Un an în revizuire: ConsenSys Quorum Highlights

de ConsenSys 17 decembrie 2020 Postat pe 17 decembrie 2020

Captură de ecran 2020 12 16 la 3 25 00 PM

Actualizările, modificările și îmbunătățirile aduse Hyperledger Besu și GoQuorum în 2020.

Este sigur să spunem că anul acesta a fost orice altceva decât normal. Din fericire, munca echipei ConsenSys Quorum a fost excepțională, chiar și cu provocările din 2020. Astăzi ne evidențiem realizările din ultimul an. 

Captură de ecran 2020 12 16 la 3 25 00 PMStiva ConsenSys Quorum – decembrie 2020

Stiva ConsorSys Quorum oferă utilizatorului final o mulțime de caracteristici utile, inclusiv 

  • nod permis-listare 
  • listarea permisului contului
  • API-uri care permit
  • tranzacții private
  • grupuri de confidențialitate flexibile
  • monitorizarea
  • streaming de evenimente
  • pluginuri și API-uri pentru pluginuri

Cum am ajuns la acest punct? De-a lungul anului 2020, am lansat produse noi, am dezvoltat comunitatea noastră și am contribuit la conducerea gândirii în spațiul blockchain al întreprinderii. Iată care sunt etapele noastre de top pentru acest an și modul în care acestea îmbunătățesc experiența utilizatorilor noștri.

Captură de ecran 2020 12 16 la 4 27 55 PM

Februarie 2020

Pluginul GoQuorum Remix permite interfața de utilizare a tranzacțiilor private în cadrul Remix

Remix este un mediu de dezvoltare în browser pentru a construi contracte inteligente. Cu pluginul Remix GoQuorum, puteți compila contracte inteligente cu mai multe personalizări, cum ar fi o vizualizare `privateFor` a nodurilor dvs. Pluginul adaugă o casetă de selectare a tranzacției private explicite pentru a curăța interfața de utilizare și pentru a se potrivi diferitelor posibile stări private.

Vrei să încerci? Accesați Remix și activați pluginul „Quorum Network” din lista de pluginuri.

Vizualizați notele complete de lansare Aici.

Echipe Hackathon Build pe GoQuorum la ETHDenver! 

Un e-mail permis pe Ethereum, un lanț de aprovizionare medical sigur și o platformă pentru sponsorizarea privată a jurnalismului de investigație – toate construite pe GoQuorum. 

Martie 2020 

Hyperledger Besu câștigă „Starea activă”, semnalând dezvoltatorilor și contribuitorilor calitatea proiectului și a comunității.

În martie 2020, Comitetul tehnic de conducere al Hyperledger a votat pentru aprobarea statutului activ al Hyperledger Besu, făcând din Besu cel de-al 5-lea proiect pentru realizarea acestei etape. Starea activă indică faptul că Besu îndeplinește toate Criterii de ieșire a incubației, inclusiv cerințe legale, documentație de înaltă calitate, utilizarea consecventă a instrumentelor și diversitatea cerințelor comunității. Fiecare dintre aceste cerințe demonstrează că un proiect este un spațiu sigur, primitor și vibrant pentru ca membrii comunității să se alăture și să contribuie. 

GoQuorum v2.5.0 Suport pentru plug-in adăugat

Această actualizare a permis comunității să îmbunătățească clientul GoQuorum cu propriile implementări inovatoare ale componentelor conectabile suportate. Acest lucru a decuplat noile caracteristici specifice GoQuorum de core geth. Echipele de dezvoltare de bază au un proces simplificat de fuzionare a modificărilor din amonte de la core-geth, permițându-le să petreacă mai mult timp construind caracteristicile de care au nevoie.

Vizualizați documentele aici.

Cakeshop v0.11.0 introduce ecranul Node Manager, îmbunătățiri de confidențialitate și îmbunătățiri ale interfeței de utilizare.

Îmbunătățirile au inclus fila Manager noduri, un widget pentru apelarea metodelor din fila Contracte, o interfață de utilizare mai bună pentru pre-popularea cheilor publice din Tessara și confidențialitate sporită.

Vizualizați notele complete de lansare Aici.

Aprilie 2020

Vrăjitorul cvorumului Lansat: un instrument de linie de comandă care permite utilizatorilor să configureze o rețea GoQuorum de dezvoltare pe mașina lor locală în mai puțin de 2 minute.

Cu Quorum Wizard, dezvoltatorii pot genera o rețea locală GoQuorum pentru a fi rulată fie cu scripturi docker-compose, fie cu bash. Creați o rețea simplă în care alegeți numărul de noduri, ce mod de consens și ce componente să includeți (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). După ce rulați implementarea selectată, veți genera o rețea complet personalizată cu chei generate, porturi personalizate și multe altele.

Vizualizați documentele Aici.

Lansat Hyperledger Besu Fast Sync, o metodă mai rapidă pentru ca un nod să se alăture Mainnet

Sincronizare rapidă permite clientului dvs. Hyperledger Besu să se sincronizeze cu rețeaua principală Ethereum fără a necesita o sincronizare completă. Sincronizarea rapidă permite utilizatorului să se conecteze online fără a fi nevoie să facă o sincronizare completă și, la o dată ulterioară, utilizatorul poate valida în continuare starea mondială. Sincronizarea rapidă funcționează pe un nod auto-găzduit sau pe orice furnizor de cloud care găzduiește nodul dvs..

Hyperledger Besu 1.4 introduce îmbunătățiri arhitecturale, de confidențialitate și de personalizare 

Introducerea multi-chiriaș permite mai multor participanți într-o rețea privată să utilizeze același nod Besu sau Orion. Acest lucru permite unei organizații să optimizeze resursele de infrastructură atunci când creează o rețea privată. Grupuri de confidențialitate permite ca nodurile care rulează clienții Hyperledger Besu cu un nod Orion asociat să trimită tranzacții private între ele, menținând în același timp o conexiune la rețeaua principală Ethereum (sau orice rețea publică cu un mecanism de consens non-final). Suport Transport Layer Security (TLS) oferă comunicații securizate pentru client și server, permițând TLS între Besu, Orion, EthSigner și dApp-uri implementate. API-ul pluginurilor oferă utilizatorilor posibilitatea de a extinde Besu expunând date și servicii utilizatorului final și poate fi utilizat pentru a construi integrări cu aplicații terțe.

Mai 2020

GoQuorum v2.6.0 aduce optimizarea performanței conturilor și stocării modelelor de acces Trie peste blocuri, optimizarea EVcode Opcode și optimizarea procesului de sincronizare

Am adăugat, de asemenea, optimizarea bazei de tranzacții pentru un randament mai bun și am lansat capabilități native de interogare GraphQL pentru interogări flexibile.

A fost lansat și Qubernetes v0.1.1, adăugând posibilitatea de a genera resurse de intrare K8s, generarea de politici de rețea, adnotări opționale & depozitați clasa în PVC, făcând depozitul docker configurabil opțional.

Consultați notele complete de lansare Aici (GoQuorum v2.6.0) și Aici (Qubernetes v.0.1.1)

Iunie 2020

ConsenSys a lansat Programul de parteneriat ConsenSys, Hyperledger Besu și Orion sunt în ofertele de produse pregătite pentru parteneri. 

Programul de parteneriat permite integratorilor de sisteme, firmelor de consultanță și furnizorilor independenți de software să folosească Hyperledger Besu și Orion (și acum întregul stack ConsorSys Quorum), acordând acces la testarea și valorificarea produselor noastre pentru soluțiile lor.

Qubernetes v0.1.2 și Quorum Wizard v1.1.0 Oferiți suport GoQuorum 2.6.0 și creșteți viteza și ușurința instalării și implementării.

Vizualizați notele complete de lansare Aici (Qubernetes v0.1.2) și Aici (Quorum Wizard v1.1.0)

Iulie 2020

GoQuorum v2.7.0 permite adăugarea de noi membri la contracte inteligente private și funcții de administrare a conturilor și Tessera v.10.6 introduce îmbunătățiri de înregistrare

Am adăugat asistență pentru adăugarea de noi membri la contractele inteligente private, gestionarea conturilor prin HashiCorp Vault și JSON RPC API Oauth / autorizare. Gestionarea contului și API Oauth / authz funcționează prin plugin-uri externe pe care le deschidem și cu SDK-urile lor respective.

Funcțiile Tessera includ modul „bootstrap”, acceptă tipul de criptor CUSTOM cu UKC Unbound ca implementare pilot și alte remedieri minore. Acest lucru permite îmbunătățiri de înregistrare, recunoaște colegii localhost cu IP sau nume de gazdă la actualizarea partyinfo, nu permite specificarea serverelor Q2T pentru a sprijini configurarea nodului bootstrap și multe altele. 

Vizualizați versiunea completă Aici (pentru GoQuorom v2.7) și Aici (pentru Tessera v10.6)

Expertul Quorum v1.2.0 acceptă implementări pentru rețeaua locală Quorum bazată pe Kubernetes

Vizualizați notele complete de lansare Aici.

August 2020

Versiunea Hyperledger Besu 1.5 introduce îmbunătățiri de performanță care măresc tranzacțiile pe secundă (TPS)

Echipa Hyperledger Besu a anunțat îmbunătățiri ale performanței pe mai multe fronturi, inclusiv adăugarea de suport pentru bibliotecile de criptare native pentru reglarea codului de execuție EVM, experimentarea cu diferite JVM-uri și construirea unei infrastructuri de benchmarking mai robuste. Acest lucru a dus la îmbunătățiri ale performanței în timpii de sincronizare, tranzacțiile pe secundă și cereri pe secundă.

ConsenSys achiziționează cvorumul

JP Morgan și ConsenSys au anunțat că proiectul open source Quorum va fi achiziționat și gestionat de ConsenSys ca parte a unei investiții strategice de către JPM. Puteți citi comunicatul de presă complet aici și puteți urmări seminarul web „Introducerea ConsenSys Quorum”. Oferta de protocol open source ConsenSys a fost rebranded ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum este alcătuit din patru straturi de bază de cod open source: software client, gestionarea tranzacțiilor private, semnarea tranzacțiilor externe și instrumente suplimentare.

În plus față de stratul open source, dezvoltatorii și companiile pot implementa, de asemenea, o serie de caracteristici de produs de nivel instituțional prin Codefi, dezvoltate de ConsenSys pentru a permite tokenizarea și gestionarea activelor, plăți, gestionarea documentelor, optimizarea fluxului de lucru, conformitatea riscurilor și multe altele..

ConsenSys Quorum Quickstart îmbunătățește experiența dezvoltatorului

Navigați la Pagina dezvoltatorilor și faceți clic pe butonul „Începeți” pentru a vedea comanda npx pentru a instala ConsenSys Quorum, împreună cu cerințele de sistem, legături de documentare și informații de contact pentru ConsenSys Quorum.

Noțiuni introductive despre seminarul web Quorum (demonstrați Quickstart-ul)

Începeți cu Quorum acum

Îmbunătățiri de monitorizare cu lansarea Qubernetes v0.1.3 și Quorum Wizard v1.2.2  

Cakeshop poate fi implementat pe Qubernetes cu Kubernetes. În plus, acum poate fi activată colecția de metrici geth / quorum prometheus și există un docker-compose tablou de bord grafana care poate fi implementat opțional pentru monitorizare.

A introdus vrăjitorul cvorumului Splunk cu Quorum, pentru monitorizarea analizei lanțului, ca instrument opțional al terților. 

Vizualizați notele complete de lansare Aici (Qubernetes v0.1.3) și Aici (Quorum Wizard v1.2.2)

Octombrie 2020

ConsenSys Quorum a fost mutat în Calendar Versioning 

Toate proiectele ConsenSys Quorum, inclusiv GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera și EthSigner s-au îndepărtat de schema de versiune originală pentru a urma versiunea calendaristică (CalVer). Echipa a ales să se mute la CalVer pentru a le permite utilizatorilor să recunoască mai ușor cele mai recente versiuni majore și să identifice ce versiuni ale componentelor pachetului Quorum au fost testate extensiv între ele.. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 și v20.10.0 Introduceți îmbunătățiri de confidențialitate

Am introdus un nou parametru „privacyFlag” pentru API-urile „sendTransaction” care ne permit să definim modul de executare a unei tranzacții private. 

Vizualizați notele de lansare Aici (GoQuorum v.20.10.0)

Tessera acceptă acum îmbunătățiri ale confidențialității, de ex. protecția contrapartidei și validarea statului privat. Aceste îmbunătățiri includ, de asemenea, performanțe îmbunătățite la tranzacțiile de la egal la egal „push” prin paralelizare și alte remedieri minore. Au fost, de asemenea, îmbunătățiri ale confidențialității aduse asistenței Tessera pentru validarea statului privat (PSV) Aici.

Vizualizați notele de lansare Aici (Tessera v1.0.0) și Aici (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 Instrument de linie de comandă adăugat 

Instrument de linie de comandă adăugat pentru inițializare, modificare și interacționând cu rețeaua.

Binare disponibile atașate versiunii: Mac, linux. Vizualizați notele de lansare Aici.

Profilarea cvorumului și raportarea cvorumului

Profilarea Quorum este un set de instrumente construit în scopul executării testelor de stres pe rețelele care rulează pe Quorum și monitorizarea TPS și a altor parametri de benchmarking la nivel de rețea. 

Raportarea Quorum ca instrument care indexează blocurile și tranzacțiile într-o rețea GoQuorum și generează rapoarte pentru a oferi utilizatorilor informații despre ceea ce se întâmplă cu contractele lor. 

Citiți documentele Aici (Profilarea cvorumului) și Aici (Raportarea cvorumului)

Noiembrie 2020

Prima versiune la pachet a ConsorSys Quorum permite instalarea mai rapidă

Aceste pachete includ binare pentru proiecte, astfel încât dezvoltatorii să poată derula proiectele împreună și să înceapă să își construiască aplicațiile mult mai repede. Aceasta este adăugată la Quickstart

Vrăjitorul GoQuorum 1.3.0 (cel mai recent) Adaugă suport pentru Quorum / Tessera 20.10.0

Am adăugat suport pentru GoQuorum / Tessera 20.10.0, care permite funcții de confidențialitate îmbunătățite atunci când se utilizează GoQuorum 20.10.0+ și adaugă GoQuorum Reporting Tool (Beta) instrumentelor opționale pentru a fi implementate alături de rețea.

Vedeți notele complete de lansare și instrucțiunile de actualizare Aici.

Decembrie 2020 – 2021+

Suport ConsorSys Quorum disponibil pentru persoane fizice și întreprinderi

Formularul de contact pentru asistență și pagina web ConsenSys Quorum Enterprise au fost modificate pentru a contacta echipa pentru abonamente la asistență.

Solicitați asistență acum

Lucrare în curs la Propunerea de îmbunătățire a Ethereum (EIP) 1559, o actualizare a politicii monetare a Ethereum care îmbunătățește predictibilitatea prețului gazului

Deși această caracteristică nu este completă, am petrecut mult timp lucrând la ea în pregătirea EIP-1559. Actualizările au fost incluse în ConsenSys Quorum Release 20.10.0 și Versiunea Besu 1.5. Citiți un prezentare generală a EIP-1559 și raport comunitar de informare pentru EIP-1559

Aceasta a fost o plimbare sălbatică pentru noi toți. Cu toată munca importantă realizată în 2020, echipa ConsenSys Quorum este mai mult decât pregătită pentru ceea ce urmează în primul trimestru al anului 2021. Pe măsură ce vedem mai multă interoperabilitate, suport ingineresc extins și dezvoltarea ecosistemelor prin eforturile comunității – suntem încântați să aducem Enterprise Ethereum la mai multe cazuri de utilizare a industriei. 

Dacă doriți să țineți pasul cu ultimele noutăți, alăturați-vă aici: 

Discordie

Slack (Specific GoQuorum)

RocketChat (Specific Besu)

Stare de nervozitate

Linkedin

Enterprise EthereumNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me