blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Un manifest de conținut cripto

De ce migrează de la Medium și 7 principii directoare pentru conținut în spațiul blockchain de ConsenSys 4 noiembrie 2019 Postat pe 4 noiembrie 2019

ConsenSys Signal un erou manifest de conținut cripto

Dacă o mare parte a sarcinii criptografului este de a comunica în siguranță în prezența adversarilor, atunci scriitorul din secolul 21, în multe privințe, trebuie să fie și criptograf. Aceștia concurează împotriva adversarilor obișnuiți –– clickbait, ferme de clicuri, umplerea cuvintelor cheie, dezinformare, plagiat– și trebuie să se pregătească pentru amenințări emergente: eșec în cloud, cenzură, deepfake, roboți.

În criptosferă, starea conținutului este deosebit de precară. Lichiditatea instantanee a semnalat o oportunitate uriașă atât pentru șilingi, cât și pentru escroci. Majoritatea proiectelor din cimitirul blockchain nu a suferit încălcări ale contractului inteligent sau ale portofelului, ci încălcări ale conținutului: site-uri web false, cărți albe false, DNS redirecționat, e-mailuri. 

În ecosistemul Ethereum, inițiative open source precum EthHub și Cercetare Ethereum au ajutat la colectarea de surse și la curățarea conținutului de calitate și MetaMaskDetectorul de phishing împiedică utilizatorii să acceseze o listă de site-uri rău intenționate cunoscute. Proiecte precum Civil, Kauri, și Steemit folosesc chiar și inovația blockchain-ului propriu-zis pentru a relansa infrastructura și stimulentele legate de gestionarea conținutului. Scriitori precum Andreas Antonopoulus și Gavin Wood ne-au învățat să consumăm informații cu atenție, riguros. „Nu toate blockchain-urile sunt create egale”, scriu ei Stăpânirea Ethereum. „Când cineva îți spune că ceva este un blockchain, nu ai primit un răspuns; mai degrabă, trebuie să începeți să puneți multe întrebări. ” Ecosistemul nostru pune acum mai multe întrebări, întrebări mai bune – despre specificații tehnice, compatibilitate, descentralizare și încredere.

Totuși, suntem cu toții încă legați de Web2 – algoritmii de clasare, modurile de conținut, economia de atenție bazată pe reclame, serviciile sale cloud. Ironia: evangheliștii Web3 au nevoie de Web2 pentru a ne transmite mesajul. 

„Abisul ficțiunii este tăcerea … abisul non-ficțiune este zgomotul total”.

–David Foster Wallace

De când s-a format ConsenSys în 2014, ne-am făcut misiunea noastră de a crea și distribui conținut care depășește mișcările pieței și explorează rolul tehnologiei blockchain în megatendențe emergente. Recent, ne-am concentrat pe furnizarea dezvoltatorilor de conținutul tehnic de care au nevoie pentru a continua să construiască, perturbatorii cu resursele antreprenoriale de care au nevoie pentru a aduce produsele pe piață și întreprinderile cu studii de caz din lumea reală de care au nevoie pentru a inspira propria lor descoperire și implementare blockchain.. 

Astăzi, începem migrarea blogului nostru de la Medium la consensys.net. Aceasta este o tranziție mică, dar importantă, deoarece evidențiază una dintre convingerile noastre principale că protocoalele și platformele contează. De-a lungul anilor, Medium ne-a fost extrem de la îndemână – așa cum a fost pentru multe proiecte Web3 – și îl vom folosi în continuare atunci când este cazul pentru a ne dezvolta și a ne implica publicul. Dar, în spiritul flexibilității, securității, responsabilității și dezintermedierii, este timpul să ne deținem conținutul.

Pentru a iniția această tranziție, echipa noastră a dorit să stabilească câteva principii de conținut pentru a ne ghida pe noi, ecosistemul nostru și, sperăm, pe web-ul mai larg spre un viitor mai bun al conținutului. Sperăm că această postare servește ca resursă pentru alte proiecte Web3 care încearcă să-și scoată mesajul acolo și care sunt motivați să creeze experiențe de conținut responsabile și inspirate. 

Vom deține conținutul nostru.

Mai multe startup-uri și publicații precum Gitcoin și Hackernoon au migrat recent de la Medium la bloguri auto-găzduite pentru a proteja echitatea SEO, pentru a spori personalizarea, pentru a debloca analize și pentru a asigura proprietatea asupra conținutului lor în cazul în care Medium este vândut, spart sau modificat Termenii și condițiile. Medium este încă o platformă puternică pentru distribuirea conținutului și implicarea comunității și vom continua să fim activi în acest sens. Iată o formulă simplă pentru utilizarea blogului intern și a mediului în tandem:

  1. Publică mai întâi o postare pe blogul tău intern.
  2. Utilizare Instrumentul de import al mediului sau opțiune de legătură canonică pentru a spune motoarelor de căutare că versiunea dvs. originală ar trebui să primească credit complet și să aibă un rang mai mare decât exemplarul de pe Medium.  
  3. Pe Medium, modificați titlul postării și copiați și lipiți primele două paragrafe din postarea originală. Adăugați un CTA în partea de jos, care îi direcționează pe cititori către postarea originală de pe blogul dvs. intern. De exemplu, „Pentru a citi povestea completă, vizitați [titlul postării legate]. ”

Deocamdată, trebuie să ne jucăm conform regulilor Google pentru a descoperi conținutul nostru. Strategia de conținut Web3 este în prezent un act de echilibrare între a rămâne fidel mediilor descentralizate și a valorifica media centralizată pentru a obține știrile despre descentralizare. De asemenea, ne bazăm și pe furnizorii de servicii Web2 precum Cloudflare și Digital Ocean, cel puțin până când apar opțiuni mai robuste și descentralizate. Între timp, vom publica din nou conținutul nostru tehnic Kauri, care stochează date pe sistemul de fișiere interplanetar (IPFS) și un hash IPFS relevant pe blockchain-ul Ethereum, pentru a se asigura că rămâne. 

Vom afla despre publicul nostru în mod responsabil.

Luăm în serios confidențialitatea datelor. Luăm în serios e-mailul de înscriere. Luăm în serios oboseala cititorului. Nu vom cere niciodată chei private sau fraze de semințe. Vom analiza comportamentele publicului nostru cu dezvăluire completă, nu pentru a le trimite spam sau pentru a le exploata atenția, ci pentru a oferi conținutul și experiențele pe care le caută.

Vom scrie pentru publicul din întreaga lume.

Admirăm Fundația Ethereum inițiativă recentă să traducă site-ul său web și alte resurse pentru comunitatea globală. În spiritul internaționalizării poveștii tehnologiei blockchain, în curând vom publica studii de caz și alte conținuturi în limbi care nu sunt englezești, precum și vom localiza site-ul nostru web pentru diferite regiuni din întreaga lume..

Vom acorda prioritate clarității. 

Economia globală se descentralizează, independent de tehnologia blockchain. Vom reduce la minimum jargonul, acronimele, termenii compuși și neologismele ori de câte ori este posibil. Vom continua să actualizăm și să extindem glosarul nostru blockchain. Anticipăm că într-o zi, dapps-urile vor fi numite doar aplicații și toată lumea va reveni la a vorbi doar despre baze de date, dar cu protocoale de bază blockchain.

Vom acorda prioritate clarității, dar nu vom reduce la minimum complexitatea atunci când este cazul. Vom rămâne aproape de mașină. Vom scrie despre blockchain-uri și componentele lor și nu despre „blockchain” ca o mașină monolitică, mistică. Vom cita și analiza datele de pe lanț. Vom apela la experți tehnici, experți întreprinderi, experți antreprenoriale, experți în proiectare și alții din ConsenSys și din ecosistem pentru a scrie cu profunzime și precizie.

Vom scrie despre oamenii din spatele mașinii. 

Vom scrie povești ale utilizatorilor și povești din culise și povești originale. Vom evidenția câștigătorii hackathon și câștigătorii de granturi și blocările dezvoltatorilor și comunitatea Ethereum pe pământ. Vom scrie despre spațiul blockchain ca o convergență a disciplinelor. Nu vom uita constructorii și vizionarii care ne-au adus aici: Lovelace, Turing, Chaum, Nakamoto, Gibson, Berners-Lee și mulți alții.. 

Vom premia interoperabilitatea. 

2019 a fost anul compatibilității. Între Hyperledger și Ethereum. Între lanțuri private și lanțuri publice. Între clienții Eth2. Vom învăța lecțiile de pe internetul timpuriu și vom evita balcanizarea, atât în ​​codul nostru, cât și în conținutul nostru. Nu vom abandona viziunea interoperabilității în cursă pentru a promite funcționalitatea imediată și disponibilitatea pieței. Vom continua să cercetăm cum să măsurăm cel mai bine descentralizarea unei rețele. 

Vom menține cripto ciudat.

Ciudat, adică diferit, bun, remarcabil – merită remarcat, ca al lui Satoshi Hârtie albă Bitcoin, pe care mulți dintre noi i-am împărtășit acum câțiva ani, spunând „Hei, fii atent la asta”. Am împărtășit ziarul pentru că era clar, umil, radical. 

Oamenii talentați din întregul ecosistem au lucrat febril pentru a îmbunătăți Web3 UX și onboarding, dar pentru mulți conținutul va constitui punctul de pornire al spațiului blockchain. Joe Lubin, cofondator al Ethereum și fondatorul ConsenSys, și-a început călătoria pe Web3 citind scrisul lui Vitalik Buterin în Revista Bitcoin. Ceea ce ne încântă pe mulți dintre noi despre acest spațiu este că, așa cum spune adesea Joe, este mai mult decât o piață – este o mișcare, cu un spirit și o scară incredibile. 

Și, așa, vom menține viu spiritul criptografic original în conținutul nostru. Vom face mai multe zine. Vom fi sinceri cu privire la nemulțumirea noastră. Vom tweetstorm. Vom sărbători și noi cu narali și vulpi dansatoare. Ne vom aminti că călătoria Web3 este o misiune. Vom comunica mesajul despre descentralizare tare și clar în prezența adversarilor. Vom fi un semnal în zgomot.

***

Ce fel de conținut blockchain vă interesează?

Completați scurtul nostru sondaj de citire →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me