blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Vreau să explic DeFi Tatălui meu

Înainte de a descărca MetaMask și de a începe călătoria dvs. DeFi, am dori să vă prezentăm termenii și ideile cheie care fac posibilă finanțarea descentralizată. de Anthony Albertorio 12 februarie 2021 Postat pe 12 februarie 2021

EswPwwoW8AMXPkt

Deci, sunteți un începător complet și ați auzit despre DeFi și cripto. De asemenea, ți-ar plăcea să începi. Ei bine, ești în locul potrivit! Acest articol va face parte dintr-o serie prietenoasă cu începătorii care vă va prezenta finanțele descentralizate (DeFi). Înainte de a descărca MetaMask și de a începe călătoria dvs. DeFi, am dori să vă prezentăm termenii și ideile cheie care fac posibilă finanțarea descentralizată.

După citire, veți:

 • Înțelegeți ce este DeFi
 • Să poți explica ce este DeFi unui prieten
 • Vizitați diverse aplicații DeFi

TL; DR:

&# 129300; ❓ Dacă prietenul tău te întreabă „Ce este DeFi?”

&# 128483; ️ Aplicații financiare pe un blockchain deschis și programabil pentru activități precum economisirea, împrumutul, trimiterea de bani, tranzacționarea, investițiile și multe altele.

&# 129300; ❓ Dacă prietenul tău te întreabă „De ce să-mi pese sau să folosesc DeFi?”

&# 128483; ️ DeFi oferă o alternativă la sistemul dvs. financiar care oferă acces fără permisiune, oricând și oriunde există o conexiune la internet. Pentru prima dată, nu este necesar să fiți intervievat de un bancher obstinat pentru un împrumut sau să trimiteți cantități semnificative de informații personale la un schimb pentru a face tranzacții. Oricine poate avea acces, cu condiția să aibă resursele necesare pentru a trimite tranzacții în rețea.

Bine, să începem cu termenii de bază care vă vor ghida călătoria.

Ce este Finanțele?

Finanţa este definit ca gestionarea banilor și include activități precum economisirea, împrumuturile, împrumuturile, investițiile, bugetarea și previziunile. Finanțele pot fi văzute ca un instrument societal pentru a gestiona resursele, riscurile și recompensele în spațiu și timp. Astăzi, serviciile financiare reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul global. 

Ce este DeFi?

Finanțe descentralizate sau DeFi este termenul folosit pentru aplicațiile care utilizează un tip de software numit „blockchains” de la simplul transfer de valoare la activități financiare mai cuprinzătoare. Majoritatea activității DeFi are loc pe Ethereum. Aceste aplicații descentralizate (Dapps) și protocoale (instrucțiunile pentru interacțiunile dintre computere) permit oricui să le acceseze și permite oricui să construiască servicii deasupra lor fără a avea nevoie de permisiune. DeFi oferă soluții și noi capacități la aceleași nevoi economice atemporale: plătiți, economisiți, tranzacționați, investiți.

&# 128161; Vă puteți gândi la aplicația DeFi bazată pe blockchain ca la un automat care distribuie tranzacții financiare. Se introduce o monedă și are loc o activitate financiară.

&# 128214; A blockchain este o bază de date descentralizată compusă din date înregistrate digital, neschimbabile, în pachete numite blocuri. Fiecare bloc este „înlănțuit” la următorul bloc folosind o semnătură criptografică și securizat de noduri într-o rețea care se întinde pe tot globul. Baza de date blockchain se actualizează automat atunci când sunt verificate noi tranzacții și fiecare computer care face parte din rețea ajunge la un consens cu privire la istoricul corect al tranzacțiilor. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre blockchain.

&# 128161; Când gândiți blockchain-uri, gândiți-vă la un instrument de colaborare pe care îl folosim pentru a fi de acord cu cine deține ce. O grămadă de computere au tranzacții de copiere și verificare încrucișată.

&# 128214; De ce ar opera cineva aceste computere? Calculatoarele selectate prin mecanismul de consens primesc o recompensă. Această recompensă este un stimulent economic care aliniază toți operatorii pentru a menține securitatea rețelei. Procesul de extindere a blockchain-ului duce la crearea monedei. Pentru a utiliza rețeaua, utilizatorii plătesc o taxă care compensează suplimentar computerele care securizează rețeaua. 

&# 128161; Rețelele blockchain oferă oamenilor capacitatea de a modela deficitul cu computerele și îi fac pe toți să fie de acord fără a fi nevoie să aibă încredere în intermediar. Ethereum este cel mai utilizat blockchain din lume și baza altor aplicații, cum ar fi DeFi.

În centrul DeFi se află capacitatea de a crea sisteme open-source, fără permisiuni și descentralizate. A fi open-source înseamnă că oricine oriunde poate inspecta codul pentru a-i asigura siguranța. De asemenea, înseamnă că oamenii își pot împărtăși cunoștințele și pot inova noi produse și idei rapid.  

În același mod în care accesul deschis al evaluării inter pares ajută la progresul științei, open-source ajută la progresul infrastructurii noastre tehnice. DeFi este posibil datorită existenței unor blockchain-uri programabile precum Ethereum.

&# 128161; Când te gândești la DeFi, gândește-te la servicii pentru a intra în relații de datorie sau deținere a ceva. Sunt accesibile oricui. O grămadă de computere au tranzacții de copiere și verificare încrucișată.

Ceea ce face din Ethereum un blockchain programabil este capacitatea de a stoca și executa programe în cadrul acestuia. Aceste programe sunt numite contracte inteligente. Contractele inteligente se află în logica de afaceri a aplicațiilor DeFi. Întrucât oricine poate apela și interacționa cu acestea, aceste aplicații financiare nu au permisiunea. În plus, toate contractele inteligente se află pe același sistem, permițând partajarea datelor să fie perfectă.

De ce ați folosi aplicațiile DeFi?

Dacă aveți deja servicii bancare, puteți accesa produse similare la prețuri mai mici, eliminând intermediarii. Cu o cercetare adecvată, puteți găsi proiecte cu rate uimitoare de rentabilitate, similare cu startup-urile din faza incipientă.

Dacă sunteți un startup fintech, puteți crea produse cu o stivă de software care este interoperabilă, compozabilă, fără permisiuni și oferă o gamă mai largă de posibilități. Back office-ul pentru operațiuni financiare este o piață de 250 miliarde USD, care este pregătită pentru întreruperi.

Dacă nu aveți acces la servicii bancare, aveți în cele din urmă o alternativă la instituțiile dvs. locale care poate să nu fie fiabile, să nu ofere servicii cu costuri reduse sau să vă excludă din mai multe motive. La nivel global, 1,7 miliarde de oameni nu pot accesa servicii bancare simple. Miliardelor mai mult le este greu să acceseze servicii financiare sofisticate, împiedicând creșterea. 

DeFi îmbunătățește activitățile financiare actuale prin extinderea capacităților sale datorită naturii sale programabile. Îmbunătățește:

 • Transferul de fonduri – decontare instantanee cu tranzacții care durează ~ 15 secunde.
 • Taxe de transfer reduse – Costul pentru trimiterea a 1 sau 1 miliard de dolari este același.
 • Împrumut – DeFi permite oricui să împrumute capital atâta timp cât îndeplinesc parametrii presetați, indiferent de fondul lor
 • Împrumut – Aplicațiile DeFi oferă de obicei rate mai mari de returnări și plăți în flux.
 • Schimburi descentralizate – Acces 24/7 la piețele de tranzacționare cu o concurență amplă pentru a menține comisioanele mici. Aceste entități permit listarea ușoară a oricărui activ reprezentat de jetoane criptomonede, deoarece ambele locuiesc pe același sistem.
 • Escrow de încredere – DeFi reduce semnificativ riscul contra-părții prin utilizarea unui cod programabil, imuabil și verificabil pentru a păstra valoarea și a se dispersa numai în condițiile convenite. Schimburi peer to peer fără încredere, eficiente și ușoare, fără a fi nevoie să aveți încredere într-o entitate terță parte.
 • Proprietatea fracționată asupra oricărui activ DeFi permite utilizatorilor să dețină o parte fracționată a oricărui activ digital reprezentat de un token.
 • Derivate – Platformele DeFi permit oricui să creeze expuneri sintetice la orice clasă de active. Datorită distribuției sale largi, persoanele din afara piețelor SUA pot câștiga expunerea la acțiunile SUA la un cost mai mic într-un mod mai simplu.
 • Stablecoins – Monedele digitale legate de o monedă precum dolarul SUA permit utilizatorilor să se protejeze împotriva deprecierii monedei lor locale și să-și păstreze averea.
 • Guvernare – Organizațiile transparente, descentralizate, permit utilizatorilor să-și gestioneze banii direct, eliminând pericolul moral al gestionării de a percepe taxe excesive de la un vehicul de investiții subperformant.
 • Piețe – Crearea unei comunități 24/7 deținută și administrată.
 • Deblocarea investițiilor nelichide – DeFi prezintă capacitatea ca investițiile nelichide, cum ar fi imobiliare, să fie tokenizate și listate pe piețele de schimb.

Imagine

Care sunt beneficiile la nivel înalt ale DeFi:

DeFi oferă diferite avantaje în comparație cu aplicațiile financiare tradiționale:

 • Randamente mai mari: deși riscant, accesarea serviciilor DeFi ar putea produce randamente mai mari decât produsele financiare tradiționale  
 • Fara Permisiuni: nu este nevoie să solicitați instituțiilor financiare crearea sau utilizarea serviciilor.
 • Acces: oricine din lume, cu un computer, poate accesați sau creați servicii financiare inovatoare.
 • Mai multe alegeri: Inovație mai rapidă în domeniul serviciilor financiare.
 • Interoperabilitate: capacitatea serviciilor de a interacționa cu ușurință între ele.
 • Compozibilitate: capacitatea serviciilor financiare de a se amesteca, de a se potrivi sau de a se extinde cu ușurință. Ele sunt modulare precum „bani legos”.
 • Descentralizare: permite un sistem mai robust care este mai puțin predispus la eșec sau colaps sistemic.
 • Auditabilitate: permite entităților să verifice cu ușurință tranzacțiile, astfel încât să poată fi mai de încredere.
 • Rezistența la cenzură: protejează drepturile individuale de a participa la activitatea economică.
 • Custodia utilizatorului: utilizatorii păstrează proprietatea completă asupra activelor sau datelor lor.
 • De la persoană la persoană: astfel încât utilizatorii să se poată angaja direct și să tranzacționeze cu puțini intermediari sau deloc.
 • Fără încredere: anumite instrumente reduc riscul contrapartidelor.
 • Confidențialitate: anumite proiecte lucrează pentru a vă proteja confidențialitatea.
 • Mai ieftin: Taxe mai mici, mai ușor de mutat sume mari de bani cu acces mai ușor la capital.

Nu toate sunt beneficii 100% fără risc. Aplicațiile DeFi prezintă unele riscuri pe care utilizatorii trebuie să le ia în considerare:

 • Responsabilitate mai mare a utilizatorului: deoarece utilizatorii pot deține active fără custodi.
 • Noi obiceiuri de securitate: utilizatorii trebuie să învețe noi obiceiuri de securitate cu noile tehnologii.
 • Pierderi ireversibile: creat de erori de utilizator.
 • Volatilitate ridicată: comparativ cu activele tradiționale.
 • Risc tehnic: codul defect poate duce la hacks și pierderea de fonduri.
 • Fraudă: există multe proiecte de înșelătorie.
 • Phishing: hackerii păcălind utilizatorii în partajarea informațiilor confidențiale.
 • Potrivire slabă pe piață: produsul se blochează.
 • Investiții ilichide: vă poate bloca fondurile și crea costuri de oportunitate.

Pe măsură ce aflăm mai multe despre DeFi și începem să folosim aplicații, le vom analiza în detaliu.

&# 128161; Finanțarea descentralizată actualizează și crește posibilitatea activităților financiare tradiționale! 

Întrebări de reflecție

 • Ce este DeFi?
 • Care sunt unele aplicații ale finanțării descentralizate?
 • Ce sunt contractele inteligente?
 • De ce este util un blockchain?
 • De ce este util DeFi?

În articolul următor, vă vom arăta cum să descărcați MetaMask, să obțineți un ETH și să începeți să utilizați aceste aplicații DeFi. Între timp, puteți obține un început.

 • Verifică istoria DeFi de Finematics. 
 • MetaMask – Portofelul principal de criptomonede
 • AirSwap – Schimb descentralizat de la egal la egal, fără alunecare
 • Uniswap – Un schimb descentralizat
 • MakerDAO – O stablecoin de top garantată cu active de criptomonede
 • Compus.finanța – un protocol de creditare automatizat descentralizat
 • UMA – Protocolul derivatelor
 • doresc.finanta – gestionarea descentralizată a activelor
 • Za – Furnizor de date către protocoalele DeFi
 • Nexus.Mutual – Furnizor de asigurări descentralizat

Rariabil – Creați, vindeți sau colectați articole digitale securizate cu blockchain

BlockchainDeFi Cum săMetaMaskNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me