Blockchain-urile sunt peste tot în aceste zile și încet încet preiau toate piețele. Și de ce nu? Oferă o mulțime de aplicații care pot oferi o ieșire mai rapidă decât sistemul nostru de rețea tradițional. Dar acum, cu toate întreprinderile care se uită la blockchain, se naște un alt tip de piață.

Blockchain ca serviciu sau BAAS este o altă piață care reprezintă o mare parte a economiei blockchain. Dacă vă gândiți la asta cu atât de multe cerințe ale acestei noi tehnologii, a fost destul de evident, nu-i așa? Dacă sunteți printre entuziaștii blockchain, care caută o opțiune bună Blockchain ca serviciu, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Astăzi, ne vom adânci în domeniul BAAS și vom vedea dacă este o alegere bună sau una rea. Să începem disecția!

Contents

Capitolul 1: Ce este Blockchain ca serviciu?
Capitolul 2: Cum să alegeți o platformă BAAS?
Capitolul 3: De ce ar trebui să te uiți în BAAS?
Capitolul 4: Unde puteți utiliza soluțiile BAAS?
Capitolul 5: Furnizori BAAS populari pe piață
Capitolul 6: Companii care utilizează servicii BAAS
Capitolul 7: Soluțiile Blockchain ca serviciu nu sunt Blockchain?
Capitolul 8: Cuvinte finale

Capitolul 1: Ce este Blockchain ca serviciu?

Blockchain as a Service este un produs unic de unde consumatorii pot utiliza soluțiile bazate pe cloud pentru a construi, utiliza și găzdui soluțiile lor blockchain, funcțiile și contractele inteligente. Pe scurt, acestea oferă platforme blockchain complet funcționale în funcție de nevoile dvs..

Companiile de servicii de tip Blockchain sunt un fel de punte între platforma blockchain de întreprindere și companiile de întreprindere. De obicei, fiecare întreprindere ar putea avea nevoie de mai multe modificări decât platforma dezvoltată inițial.

Deoarece, de obicei, aceste platforme oferă o versiune generalizată a tehnologiei blockchain și, sincer, nu toate companiile pot integra această platformă.

Este posibil ca unele dintre întreprinderi să aibă nevoie de mai multă confidențialitate, iar altele nu. Dar adaptarea platformei cu propria echipă de dezvoltare ar putea să nu fie soluția ideală. Mai mult, dezvoltatorii care nu au dezvoltat sau au lucrat niciodată cu platforme blockchain vor lăsa o mulțime de bucle de securitate și, pe termen lung, va dăuna companiei în sine.

Blockchain este un serviciu, este un fel de piață nouă interesantă, deoarece această piață ajută la integrarea blockchain-ului. În plus, BAAS îl simplifică și de aceea mai multe companii sunt dornice să învețe și să integreze tehnologia.

Alți factori constrângători sunt natura operațională și complexă a tehnologiei. Indivizii doresc să adopte, dar timpul și abilitățile pentru operarea, configurarea și crearea tehnologiei devin un factor de descurajare pentru procesul de adoptare în masă.

De aceea, mulți giganți blockchain oferă soluții prin intermediul altor companii Blockchain as a Service.

Blockchain ca serviciu: explicat simpluInfografică

Blockchain ca serviciu BAAS

Cum funcționează BAAS?

Blockchain ca serviciu funcționează într-un mod relativ simplu. Furnizorii de servicii Blockchain ca serviciu vă vor configura implementarea blockchain-ului, dar va trebui să le acordați o taxă. Deci, pentru plata pentru Blockchain ca serviciu, veți plăti de fapt Blockchain ca furnizori de servicii pentru a implementa și întreține nodurile dvs. blockchain în locul acestora.

În plus, acest proces necesită ca Blockchain ca furnizori de servicii să se ocupe de serviciile back-end, în special de serviciile complexe pentru afacerea și clienții lor..

Mai mult decât atât, Blockchain ca furnizori de servicii se ocupă de artefactele importante ale tehnologiei blockchain și le mențin în funcțiune. În plus, acestea includ, de asemenea, cerințe de găzduire, protocoale de securitate, cum ar fi stratificarea anti-hack, distribuirea adecvată a resurselor, gestionarea lățimii de bandă și multe altele.

Deci, atunci când utilizați soluțiile BAAS, vă veți putea concentra asupra activității de bază, mai degrabă decât să vă faceți griji cu privire la statisticile de rețea și problemele de performanță..

Un exemplu

Să începem cu un exemplu pentru a-l clarifica. Începeți să gândiți Blockchain ca un serviciu similar cu o companie de găzduire web. Deci, construiți un site web excelent, care va obține milioane de accesări în fiecare zi. Dar unde o poți găzdui? Ei bine, există o mulțime de opțiuni pentru tine.

În plus, vă puteți găzdui oricând site-ul web pe propriul server sau computer și vă puteți ocupa singur de întreținere. Mai mult, puteți angaja personal suplimentar care se poate ocupa de site-ul web. Cu toate acestea, există o altă opțiune.

În acesta, veți merge la un furnizor de găzduire web precum HostGator sau BlueHost și vă pot găzdui site-ul web pe serverele lor de server. Mai mult, puteți lua de la ei servicii de întreținere. Deci, ei se vor ocupa de toate responsabilitățile.

Blockchain ca serviciu funcționează exact așa, dar aici veți primi și o rețea completă de la ei.

Hyperledger Cello este un set de instrumente Blockchain as a Service. Cu aceasta, puteți lansa cu ușurință Blockchain ca soluție de serviciu.

BAAS ar putea fi doar cea mai bună abordare pentru a asigura adoptarea în masă a tehnologiei blockchain pe tot globul. În plus, companiile nu vor trebui să angajeze o forță de muncă pentru a-și dezvolta și menține soluția. Mai mult, acum pot obține cele mai bune dintre cele mai bune soluții blockchain fără probleme.

O piață competitivă

Frontiera Blockchain as a Service devine încet una dintre piețele aglomerate și competitive din lume. Nu doar companiile de top BAAS, ci și startup-urile au început chiar să se alăture jocului.

În plus, cu fiecare adăugare, din ce în ce mai multe inovații preiau piața: parteneriate diferite, colaborări, tehnologie de nouă generație și multe altele. Cu toate acestea, există câteva motive semnificative pentru care întreprinderile nu au încă suficientă rezervă.

De obicei, soluțiile permise Blockchain As A Service rămân în cea mai mare parte în faza pilot. Oamenii încă experimentează tehnologia. Deci, chiar dacă există o mulțime de cereri pentru tehnologia blockchain specifică industriei, producția sau producția de produse rămân în stare scăzută.

De aceea, industriile nu pot obține ceea ce au nevoie, iar utilizarea unei platforme generalizate o face și mai rău. Rata limitată de producție a BAAS autorizate rămâne scăzută din două mari motive –

 • Imaturitatea în funcționare: Gestionarea întregului ciclu de soluții permise va fi întotdeauna o opțiune costisitoare. Mai mult, instrumentele pentru scalare, monitorizare și dezvoltare rămân prea complexe și au nevoie de personal calificat pentru a le controla.
 • Aplicație critică pentru misiune: Multe proiecte pilot se concentrează pe aplicații de întreprindere critice și complexe, precum tranzacționarea sau gestionarea lanțului de aprovizionare. Deși nu există nicio îndoială că soluția Blockchain as a Service este perfectă pentru aceste aplicații, dar înlocuirea rețelei existente va fi, de asemenea, destul de dificilă.

Pe piața actuală, Blockchain-ul permis ca serviciu rămâne o necesitate și mulți folosesc rețele imature fără a-l testa nici măcar pentru industria respectivă. În plus, acest lucru dă naștere la lacune și erori de codare.

Așadar, abilitatea de a veni cu o idee nouă, de a experimenta mai repede și de incriminarea lentă devine un factor important în BAAS. Blockchain ca serviciu câștigă cu siguranță pentru a aduce prima expunere de întreprindere a blockchain-ului.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia Blockchain? Încercați prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain și alăturați-vă cursului nostru webinar acum!

Capitolul 2: Cum să alegeți o platformă BAAS?

Adesea, atunci când întreprinderile caută Blockchain ca serviciu, de obicei fac două tipuri de greșeli. Acestea sunt –

 • Mizați-vă pe furnizorul existent de cloud

Poate aveți deja un furnizor de cloud care face backup pentru sistemul de rețea intern. Cu toate acestea, rularea soluției dvs. blockchain pe acel furnizor de cloud ar putea fi tentantă, totuși nu este deloc o idee bună. Practic, suportul de care are nevoie sistemul blockchain este prea mare, iar furnizorii de cloud nu pot suporta atât de mult.

De asemenea, acești furnizori de cloud trebuie să își schimbe aspectele tehnice pentru a se asigura că soluțiile blockchain funcționează fără probleme. Mai mult, acest lucru nu este cazul în realitate, deoarece multe întreprinderi și-au ales furnizorii de cloud deja existenți în loc de Blockchain ca furnizori de servicii.

 • Mizați-vă pe un integrator de rețea mare

Majoritatea proiectelor pilot ale Blockchain as a Service urmează sfaturile tipice și baza de cunoștințe a integratorilor de sistem mari. În plus, baza de cunoștințe a acestor integratori mari este limitată la stive de nivel 1, cum ar fi Hyperledger Fabric și Ethereum. De aceea, potențialul adevăratului mediu blockchain rămâne în întuneric și nimeni nu extinde nivelul caracteristicilor acestor soluții.

Mai mult, este destul de rar să vezi tehnologii critice pentru misiune pentru a alimenta întreaga arhitectură a întreprinderii, deoarece acestea sunt doar o pornire. Deci, marile industrii extind opțiunea pentru startup-uri să crească și să ofere și Blockchain ca serviciu.

În realitate, o înțelegere puternică a protocoalelor, cadrelor și instrumentelor blockchain este mult mai importantă decât expertiza verticală.

Selectarea Blockchain-ului potrivit ca arhitectură de servicii

Înainte de a intra în Blockchain ca integrare de servicii, trebuie să vedeți care furnizor vă oferă tipul de soluție potrivit. Există câteva caracteristici speciale de căutat în Blockchain-ul ideal ca furnizori de servicii. Prin urmare, ar trebui să le verificați întotdeauna înainte de a vă angaja în ele. Să vedem ce sunt –

Caracteristici de bază

 • Aprovizionare rapidă

Provizionarea rapidă este de fapt capacitatea de a implementa orice rețea blockchain destul de rapid, fără probleme.

Companiile Blockchain as a Service sunt întotdeauna sub presiune pentru a instala, implementa și gestiona mediul în mod eficient și rapid. În plus, mediul are nevoie de suport suplimentar, dar variația bazei de date, a browserelor, a firewall-urilor, a serverelor de aplicații și a hardware-ului îngreunează realizarea. De obicei, acestea sunt puținele probleme pe care trebuie să le depășească Blockchain ca serviciu –

 • Instalare complicată, dificilă și predispusă la erori, care durează câteva zile pentru a fi corectă.
 • Mediile de rețea sunt prea dificil de suportat și administrat.
 • Noi instrumente care trebuie aprovizionate imediat după lansare.
 • Sisteme și medii inflexibile care sunt prea greu de integrat.
 • Inconsistență într-o desfășurare care se îndepărtează de standard.
 • Nu este suficient suport hardware pentru toate proiectele.
 • Configurarea caracteristicilor între producție, testare și dezvoltare.
 • Acoperind mii de medii.

Pentru a evita toate aceste probleme, trebuie să căutați Blockchain ca furnizor de servicii care oferă implementare rapidă și economică, testare, etapizare și o linie de producție bună, fără a face erori. Există câteva companii Blockchain excelente ca serviciu care permit utilizatorului să –

 • Implementați rapid rețeaua blockchain fără prea multe defecțiuni.
 • Oferiți soluții bune de rezervă în caz de urgență.
 • Adăugați rapid noi adăugiri la platformă, fără ca serverul să cedeze.
 • Oferiți asistență tehnică în caz de auto-desfășurare.
 • Reveniți la versiunea anterioară în caz de erori sau lacune, fără a afecta datele.
 • Durează foarte puțin timp pentru implementare, cum ar fi 10-30 de minute.

Deci, asigurați-vă că, atunci când alegeți furnizorul dvs. BAAS, trebuie să aibă facilități de implementare rapidă.

 • Servicii Backend

Fiecare întreprindere vine cu nevoia sa unică de servicii de backend. Dezvoltarea oracolelor pentru acea integrare devine un obstacol pentru companii. De aceea, Blockchain ca furnizori de servicii trebuie să ofere servicii backend, cum ar fi integrarea caracteristicilor populare și a tehnologiilor de masă.

De obicei, orice întreprindere trebuie să aibă cel puțin unele dintre următoarele informații din Blockchain-ul lor ca furnizori de servicii.

Securitatea datelor:

Este o cerință pentru a vă asigura că datele aplicației și datele utilizatorilor rămân în limitele platformei.

Controlul proceselor / Resurse mai stricte:

Un mediu scalabil este întotdeauna crucial, deoarece trebuie să mențină performanța originală tot timpul. În plus, mediul trebuie să aibă un mecanism de protecție împotriva oricăror hacks, controlul fluxului de date, resurse de calcul, instrumente de monitorizare active și așa mai departe. Acestea sunt unele dintre puținele cerințe de control al proceselor întreprinderilor.

Controlul costurilor:

Știm că majoritatea SAAS-urilor tipice vin cu un abonament, mai degrabă decât cu o licențiere o dată. Dar de obicei BAAS nu vine așa. În plus, acestea includ de obicei soluții de reducere a costurilor. Cu toate acestea, trebuie să vedeți dacă costul vine sau nu cu cheltuieli ascunse.

Integrare:

De obicei, întreprinderile rulează deja pe o stratificare tipică a rețelei în care ar trebui să existe mai multe straturi de surse de date, procese și fluxuri de lucru. Mai mult, serviciile de backend ar trebui să poată fi integrate în această arhitectură. Prin urmare, poate suporta o gamă largă de aplicații fără a schimba vechea rețea veche.

 • Platforme IAM

Scopul inițial al oricărei rețele autorizate este capacitatea de a permite utilizatorilor anumite informații sau straturi. Dacă integrați o platformă de gestionare a identității, atunci rețeaua dvs. blockchain ar fi bine securizată. Puteți acorda permisiunea persoanelor cu acest tip de statut.

Evident, nu fiecare angajat dintr-un birou are acces la informații sensibile interne, nu-i așa??

IAM sau managementul identității și accesului este un tip de cadru pentru întreprinderi care facilitează gestionarea identităților digitale sau electronice. Mai mult, cadrul include toate politicile de gestionare a identităților și oferă, de asemenea, suport tehnic pentru stocarea acestora.

Cu platformele IAM, veți putea controla accesul utilizatorului pentru informații critice în cadrul organizației dvs. Mai mult, gestionarea identității și a accesului oferă întotdeauna un sistem de control construit pe arhitectură bazată pe roluri. Acest lucru ajută administratorul să regleze accesul în întreaga rețea și să identifice jucătorii răi.

În realitate, de obicei, aceste accesări înseamnă capacitatea de a scrie sau citi anumite date sau sarcini, uneori chiar vizualizarea sau crearea se încadrează și sub nișă. Mai mult, puteți atribui roluri pe baza autorității, competenței și responsabilității lor în cadrul organizației.

Puteți utiliza un singur format de conectare sau chiar utilizați mai multe procese de autentificare pentru a oferi utilizatorilor acces. Deoarece vă veți ocupa de autentificare, va trebui să stocați toate identitățile și să le gestionați într-un loc sigur.

În plus, integrarea IAM vă ajută să vă asigurați că împărtășiți doar ceea ce este necesar, nu orice altceva.

Deci, trebuie să căutați integrarea cadrului IAM cu soluția Blockchain as a Service.

 • Contract inteligent

Pentru logica de afaceri, ați avea nevoie de un mecanism de contract inteligent pentru a face parte din sistemul dvs. de rețea. Cu toate acestea, deoarece platformele sunt imuabile, procesul de implementare și testare a contractelor inteligente este destul de străin pentru dezvoltatori. De aceea, trebuie să vă asigurați că companiile dvs. Blockchain ca serviciu oferă integrarea contractului inteligent cu implementarea.

Contractele inteligente sunt una dintre cele mai importante părți ale oricărei soluții Blockchain as a Service. În principal, deoarece acestea sunt o modalitate excelentă de a pune în aplicare un acord între părți. În termeni simpli, contractele inteligente sunt un tip special de contract digital care controlează direct transferul de active sau documente între utilizatori în conformitate cu anumite reguli.

În plus, cea mai bună parte este că contractul inteligent nu definește doar regulile cum ar fi contractele tipice, ci aplică și sancțiunile în cazul unei situații de încălcare a regulilor. Cu toate acestea, termenul de contract inteligent este puțin înțeles, deoarece nu sunt contacte legale și nici nu sunt inteligenți.

Utilizatorii care utilizează contractul vor lua totul în calcul și se vor asigura că codul rulează corect.

În plus, credem că contractele inteligente vor deveni potențial un contract legal dacă putem exclude anumite condiții. Probabil vom vedea o fuziune a contractelor inteligente și a contractelor legale pentru a face totul digitalizat. Mai mult, ele pot fi acceptate și de forțele de ordine.

Dar, în prezent, nu puteți confunda contractul inteligent cu contractele legale, deoarece organele de drept sau instanțele nu le acceptă.

 • Diferite cadre și runtime

Bine, ați primit o arhitectură de calitate Blockchain ca serviciu de la compania dvs. BAAS. Dar poate că acum doriți să schimbați tipul inițial de platformă blockchain și să treceți la alta, cum veți face asta?

De obicei, nu există multe companii Blockchain as a Service care să ofere versatilitate atunci când vine vorba de cadre blockchain. Cu toate acestea, trebuie să aveți de ales în cazul alegerii cadrului perfect. Unele companii Blockchain ca serviciu oferă chiar și un singur tip de implementare blockchain de întreprindere. În plus, acest lucru vă limitează posibilitatea de a obține tipul dorit de cadru de care aveți nevoie.

În afară de acolo, unele companii Blockchain as a Service care oferă instrumente minimaliste setate să îmbunătățească în continuare cadrul. Ar trebui să aveți întotdeauna la dispoziție o varietate de instrumente, dacă doriți flexibilitatea maximă în implementarea unei soluții BAAS.

Alegeți un BAAS care să ofere suport de primă clasă pentru un set divers de cadre și timp de rulare. În acest fel veți obține gustul maxim de flexibilitate de care are nevoie întreprinderea dvs..

Capacități avansate

 • Mecanisme de consens bazate pe identitate

Pare cam descurcat, nu-i așa? Mecanismele tipice de consens pe care le vedem sunt practic Dovada muncii sau Dovada mizei. Cu toate acestea, există mai multe mecanisme de consens pentru a ajunge la un acord între utilizatori.

PoW sau PoS nu oferă, de fapt, cantitatea necesară de scalabilitate de care are nevoie de fapt nivelul de întreprindere. Aceste mecanisme sunt protocoale de consens absolut inutile și intensive din punct de vedere al calculului.

Companiile Blockchain as a Service ar trebui să introducă un mecanism de consens care nu depinde de aspectul de calcul. De obicei, aceste mecanisme sunt ușoare, cum ar fi dovada autorității.

În plus, aceste modele de consens centrate pe identitate pot extinde rețeaua, iar întreprinderile pot integra cu adevărat tehnologia. Astfel, căutați soluții de consens bazate pe identitate, întrucât toată întreprinderea va funcționa cu identități cunoscute.

 • Blockchains permis

Blockchain-urile permise sunt obligatorii pentru un Blockchain ca furnizori de servicii. Practic din cauza nevoii de intimitate. Da, există de obicei o mână de rețele blockchain permise pe piață, dar există și soluții publice. Soluțiile publice oferă o mulțime de caracteristici. Dar nu sunt potrivite pentru integrarea la nivel de întreprindere.

S-ar putea să doriți confidențialitate, dar cadrele publice populare nu vă pot oferi acest lucru. Una dintre ele este platforma Ethereum, deși sunt foarte populare; totuși, nu pot oferi o aplicabilitate adecvată în cadrul corporațiilor. Aceasta trebuie să treacă la asistență privată sau laterală.

Dar multe probleme limitează opțiunile lanțului privat în aceste cadre. Deci, încercați să alegeți un blockchain permis ca soluție de serviciu, mai degrabă decât soluții publice.

 • Instrumente de monitorizare și explorare bloc

Deci, acum aveți o rețea blockchain, dar dacă nu o gestionați, cum poate funcționa sistemul corect? Nu orice întreprindere este dornică să gestioneze arhitectura rețelei din cauza nevoii de confidențialitate. Evident, încrederea este marea problemă aici și încrederea în alte părți din Blockchain-ul dvs., deoarece companiile de servicii ar putea fi un pic îndepărtate.

În realitate, veți dori să gestionați sau să monitorizați din organizația dvs. Dar pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de instrumente de monitorizare și explorare pentru a menține starea generală de sănătate a soluției dvs. BAAS. Instrumentele de monitorizare, cum ar fi exploratorul, vă vor informa cum funcționează nodurile sau dacă există o formă de eroare pe registrul.

Puteți utiliza, de asemenea, aceste instrumente pentru a vedea dacă un nod încearcă să provoace vătămări în registru și să modifice informațiile. Deși nu ar putea dăuna sistemului de registru, totuși cu ajutorul instrumentelor de monitorizare, puteți evalua rapid care este jucătorul rău.

În afară de aceasta, unele instrumente de verificare a performanței vă vor anunța cât de capabilă este cu adevărat soluția dvs. blockchain. În plus, în cazul în care ați adăugat o funcție nouă, puteți verifica rapid starea de sănătate și puteți vedea cum funcționează.

Este convenabil și foarte ușor. Deci, asigurați-vă că companiile Blockchain ca Serviciu vă oferă instrumentele necesare de monitorizare și explorare.

 • Blockchain-First Services

Există câteva servicii blockchain-First disponibile pe piață; ar trebui să vedeți dacă furnizorul dvs. BAAS îl oferă sau nu. Cu toate acestea, este un caz opțional. Tehnologii precum ENS, Metamask, Truffle, Swarm, BigChainDB, IPFS și multe altele oferă câteva soluții inovatoare. Companiile de servicii Blockchain în prezent nu acoperă aceste tehnologii.

Dacă doriți, puteți analiza aceste tehnologii în pachetele dvs. BAAS. Cu toate acestea, este complet opțional, deoarece nu veți găsi multe companii Blockchain as a Service care oferă cu adevărat aceste soluții.

 • Tranzacții private și canale de stat / laterale

Compania dvs. BAAS ar trebui să vă poată oferi tranzacții private și chiar canale laterale / de stat. Multe dintre sarcinile de calcul se întâmplă pe lanțul off-chain sau privat. Cu toate acestea, nu există multe arhitecturi Blockchain as a Service care acceptă aceste aplicații off-chain.

Mai mult, acest lucru limitează cumva scalabilitatea, deoarece sarcina din lanțul principal devine prea mare și ajungeți la o rețea lentă. Deci, asigurați-vă că știți dacă arhitectura dvs. Blockchain ca serviciu acceptă tranzacțiile în lanț privat sau nu.

Alți factori de luat în considerare

Acum știți despre cei zece factori pe care ar trebui să-i luați în considerare pentru a ști dacă arhitectura Blockchain ca serviciu dorită este sau nu gata pentru organizația dvs. Am notat atât cerințele de bază, cât și cerințele avansate, care sunt practic relevante pentru cazurile de utilizare din lumea reală.

Cea mai mare parte a blockchain-ului permis este bazată fie pe Ethereum, fie pe Hyperledger. În plus, aceste soluții blockchain sunt capabile să preia orice tip de aplicații din lumea reală.

Cu toate acestea, există câțiva dintre factorii care pot fi o linie de bază excelentă pentru a cunoaște viabilitatea tehnică a Blockchain ca arhitectură de serviciu. Acestea sunt –

Comunitatea de implementare

Multe întreprinderi au nevoie de soluții de calitate premium și, pentru aceasta, au nevoie de servicii de calitate profesională. Comunitatea de implementare a Blockchain ca furnizori de servicii trebuie să aibă persoane profesionale care să poată atinge cu ușurință soluțiile complexe pentru întreprinderi.

O comunitate puternică de implementatori din cadrul BAAS vă va simplifica implementarea mult mai repede. Mai mult, este un indicator perfect al cât de mare este furnizorul. În plus, echivalența lor pe piață va fi, de asemenea, destul de sofisticată.

Comunitatea dezvoltatorilor

Evident, ați dori cel mai bun dintre cei mai buni dezvoltatori pentru implementarea dvs. În plus, o comunitate bună de dezvoltatori va oferi întotdeauna un rezultat excelent. De obicei, acestea vă pot valorifica toate nevoile în cadrul fără erori de codare.

Astfel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la viabilitatea Blockchain-ului dvs. ca arhitectură de serviciu, deoarece dezvoltatorii se vor ocupa de toate.

Dacă compania dvs. BAAS oferă o comunitate bună de dezvoltatori, atunci ar trebui să alegeți cu siguranță.

Clienți

Cel mai bun mod de a alege Blockchain ca arhitectură de serviciu este să căutați o bază puternică de fani. În realitate, companiile care pot oferi cea mai avansată soluție și fără probleme vor avea cei mai mulți clienți. De asemenea, puteți vedea o mulțime de mărturii care pot garanta legitimitatea lor.

Chiar dacă există o mulțime de proiecte-pilot, nu există nimic ca un ecosistem al clienților pentru evaluarea valorii pieței acestora. Prin urmare, un furnizor BAAS cu o bună bază de fani pentru clienți este un semn al unor servicii de calitate.

Blockchain Innovation

Este Blockchain ca o arhitectură de serviciu doar un mediu pentru furnizorii de a oferi tehnologie blockchain organizațiilor? Nu introduc vreodată inovații? Soluțiile BAAS variază de la furnizor la furnizor. Deci, rezultatul ar putea să nu fie același pentru aceeași implementare Hyperledger de la furnizori diferiți. Astfel, inovațiile pe această piață pot crea un tip mai diferit de Blockchain ca arhitectură de serviciu pentru organizația dvs..

Inovațiile proprii ar putea fi o captură excelentă în cazul unei implementări blockchain.

Știm că evaluarea pieței cu comunicatele de presă, nivelul de activitate sau rundele de finanțare nu este cel mai bun mod de a căuta un Blockchain ca arhitectură de serviciu. De aceea, folosind ghidul mai devreme, veți putea evalua atât popularitatea tehnică, cât și popularitatea pieței.

Suntem siguri că vă va ajuta cu siguranță să filtrați furnizorul perfect pentru nevoile dvs..

Capitolul 3: De ce ar trebui să te uiți în BAAS?

Există câteva motive minunate pentru care ar trebui să te uiți la Blockchain ca serviciu. Am explicat anterior cum serviciul de dezvoltare blockchain poate fi o opțiune excelentă de a investi pentru integrarea viitoare.

Dar dacă sunteți încă sceptici cu privire la motiv, verificați următoarele. Suntem destul de siguri că sunt mai mult decât suficiente pentru a vă convinge. Să începem!

Baas: Motive pentru utilizare și aplicații populare Infografice

Blockchain ca serviciu Cazuri de utilizare - Aplicații populare Baas

 • Ușor și deschis

Serviciul de dezvoltare blockchain oferă o soluție ușoară pentru implementarea dvs. complicată. Dezvoltarea unui blockchain nu este o bucată de tort. Mai mult, ar trebui să aveți echipa perfectă cu marketerul și guvernatorii dezvoltatorilor pentru a avea grijă de platformă.

Doar o mică greșeală poate face sistemul incapabil de utilizare. Dar serviciul de dezvoltare blockchain poate implementa rețele noi în fiecare minut! În plus, sunt ușor de implementat și nu vor dura mai mult de câteva minute pentru a începe.

Cine nu și-ar dori asta?

 • Eficient și flexibil

Cea mai bună parte a majorității serviciului de dezvoltare blockchain este că acestea oferă o gamă largă de algoritmi de consens. Mai mult, acești algoritmi de consens sunt necesari dacă doriți flexibilitate în tehnologia dvs. Acesta este motivul pentru care multe soluții BAAS pot oferi tranziții de 5000 pe secundă.

Mai mult, alte instrumente electrice precum protocoale de comutare flexibile, îmbinare dinamică și gestionarea resurselor fizice sunt suficiente pentru a face soluțiile eficiente. Nu veți obține atât de multă flexibilitate din soluțiile tipice.

 • Cost eficient

Cum putem uita de costul întregii implementări? De obicei, serviciul de dezvoltare blockchain costă mai puțin decât implementarea propriei soluții de la zero. Dacă doriți să vă dezvoltați propria tehnologie, atunci ar trebui să angajați angajați care sunt experți în acest domeniu și care depind de atunci pentru restul operatorului dvs..

În prezent, aceste costuri sunt mult mai mari decât platformele medii gestionate. În plus, serviciul de dezvoltare blockchain va lua, de asemenea, bani doar pentru funcțiile pe care le utilizați. În majoritatea cazurilor, nu există costuri ascunse.

 • Protecția confidențialității și securitate robustă

Cu ajutorul serviciului de dezvoltare blockchain, puteți gestiona toate nivelurile de permisiune, nodurile și cheile dintr-un singur panou de control. În realitate, aproape fiecare furnizor BAAS oferă panoul de control pentru acces ușor.

Procesul de criptare a informațiilor din registru adaugă, de asemenea, mai multă siguranță și va asigura confidențialitate supremă. Mai mult, securitatea cibernetică în aceste soluții este remarcabilă, deoarece nu lasă să se producă nicio activitate frauduloasă externă sau internă.

 • Sistem de management

Dacă sunteți proprietarul unei întreprinderi, este foarte natural să doriți să fiți responsabil de toate. Pentru a vă ajuta în această privință, multe servicii de dezvoltare blockchain oferă acces de gestionare la rețea. Mai mult, acestea oferă și procesul de guvernare, astfel încât să puteți interzice persoanele pentru activități ilegale.

Aceste sisteme sunt foarte necesare pentru orice întreprindere care dorește să își schimbe sistemul de rețea internă cu blockchain.

 • Instrumente de gestionare

Veți obține o gamă largă de instrumente de gestionare cu serviciul de dezvoltare blockchain. În plus, aceste instrumente vă ajută să monitorizați sau să verificați performanța rețelei. Mai mult, există, de asemenea, instrumente de construcție pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți platforma în orice mod. În principal, aceste instrumente sunt o opțiune excelentă dacă aveți un dezvoltator în echipa dvs..

Capitolul 4: Unde puteți utiliza soluțiile BAAS?

Tranzacții globale

Anterior, industriile financiare au fost primele care au luat în considerare serviciul financiar blockchain. Blockchain ca serviciu este pe deplin capabil să gestioneze toată povara lor de rețea. De aceea, tranzacția globală este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare Blockchain as a Service.

Acum, cu soluția BAAS, veți putea efectua plăți transfrontaliere, ceea ce va oferi în schimb sectorului financiar un impuls masiv.

În plus, procesul de tranzacție instantaneu este extrem de rapid și nu va trebui să așteptați câteva zile pentru a procesa plata. În realitate, durează doar 10 secunde pentru a trimite plata.

Blockchain ca serviciu IBM este unul dintre exemplele importante ale acestui caz de utilizare. IBM a lansat World Wire și, cu aceasta, oricine poate clarifica plățile transfrontaliere. De obicei, ele oferă –

 • Opțiuni rapide de trimitere a banilor.
 • Eficiență mai mare.
 • Costuri reduse.
 • Mediu bogat în securitate.
 • Transparență masivă

În plus, este foarte simplu de utilizat și îl puteți integra în orice fel de organizație. Așadar, vă veți putea bucura de luxul de a economisi timp.

Comercial

Tranzacționarea este un alt mare blockchain ca cazuri de utilizare a serverului. În fiecare an, peste 18 trilioane de dolari de articole de lux sunt livrate folosind orice fel de companii de finanțare comercială. Aceasta este o piață imensă, iar Blockchain ca serviciu îl poate face să funcționeze mai ușor.

În realitate, ceea ce are nevoie acest sector este să dețină mai mult control asupra întregului proces. Mai mult, Blockchain ca serviciu poate străluci cu adevărat aici.

Un exemplu excelent în acest sens ar fi TradeLens. TardeLens este o tehnologie Blockchain as a Service cu intrări ale părților interesate și reguli fundamentate. În plus, este un sistem modern de rețea modular, care poate oferi o mare eficiență.

Platforma are peste 150 de organizații pentru a le sprijini. Mai mult, beneficiile sunt imense, cum ar fi lipsa documentelor, eficiență mai mare, încredere și transparență și multe altele.

În plus, rețeaua este complet securizată și toată lumea este liberă să își vadă informațiile. Deci, doar ei vor avea acces la el, ceea ce este minunat, deoarece păstrează confidențialitatea.

Siguranța alimentară

Suntem destul de siguri că, împreună cu toți ceilalți, sunteți preocupat de problemele legate de siguranța alimentelor. Canalele agricole masive cresc o cantitate mare de alimente, dar pentru a face acest lucru dăunează calității acestuia. Alimentele procesate sunt obișnuite și au cea mai mică cantitate de nutriție de care avem nevoie. În plus, componentele chimice pentru o perioadă mai lungă de valabilitate le fac mai periculoase pentru noi.

Dar cum puteți oferi o soluție bună pentru această problemă îngrozitoare? Ei bine, cazurile de utilizare Blockchain as a Service vor fi utile la acest capitol. Mai mult, cu ajutorul acestor soluții, companiile pot urmări materialul alimentar și pot evalua calitatea alimentelor înainte de a le comercializa.

Blockchain ca serviciu IBM oferă una dintre soluțiile minunate – Food Trust. Food Trust vă va anunța calitatea materiei prime de la punctul de plecare până la produsul final.

În plus, va oferi și –

 • Responsabilitatea siguranței alimentare
 • Prospețimea alimentelor, chiar și după producție
 • Promovarea încrederii mărcii
 • Fără risipă de alimente
 • Creșteți sustenabilitatea
 • Fără scoop pentru fraudă alimentară

Lanț de aprovizionare

Este unul dintre cazurile de utilizare cruciale Blockchain as a Service. În realitate, BAAS poate străluci cu adevărat în gestionarea lanțului de aprovizionare. În plus, multe dintre serviciile de dezvoltare blockchain oferă caracteristici atractive, cum ar fi –

 • Un sistem de contabilitate sigur și privat.
 • Vizibilitate pentru fiecare etapă a procesului lanțului de aprovizionare.
 • Validarea datelor cu contracte inteligente împreună cu punerea în aplicare a acordurilor.
 • Informații corecte și neschimbabile, astfel pot detecta rapid jucătorul rău.
 • Creșterea veniturilor.
 • Soluții de reducere a costurilor în fiecare etapă.

De obicei, industriile lanțului de aprovizionare suferă de o problemă majoră – lipsa unei trasabilități adecvate. În plus, este destul de normal să se producă o cantitate mare de produse pe fiecare segment, dar a fost evident imposibil să țineți cont de fiecare dintre acestea.

Ca urmare, multe produse lipsesc sau sunt înlocuite cu produse contrafăcute. În plus, acest lucru dăunează pe termen lung reputației acelui brand.

Pentru a face față situației Blockchain ca serviciu, IBM lucrează la soluții special pentru gestionarea lanțului de aprovizionare. Mai mult, platforma oferă transparență și trasabilitate, care sunt două dintre nevoile majore ale acestui sector.

Cu amănuntul

Industria comercianților cu amănuntul este un alt caz de utilizare Blockchain popular ca serviciu. De ce? Ei bine, acest lucru se datorează faptului că comercianții cu amănuntul trebuie întotdeauna să lupte împotriva produselor contrafăcute, astfel încât clienții lor să poată obține produsele autentice pe care le merită. Cu toate acestea, cu o rată de succes foarte mică, ei nu sunt în măsură să lupte împotriva pieței contrafăcute.

Blockchain ca serviciu în acest punct poate oferi o mulțime de măsuri de securitate și poate ajuta la combaterea produselor contrafăcute.

Unii jucători majori din acest tărâm sunt Alibaba și Walmart.

Walmart este unul dintre cei mai mari giganți ai retailerului de pe piață și, în prezent, sunt foarte interesați de BAAS. În activitatea de zi cu zi, utilizează servicii blockchain de la IBM pentru a gestiona și urmări toate bunurile lor. Mai mult, ei încearcă, de asemenea, să digitalizeze toate procesările de cumpărare de bunuri și plăți.

Pe de altă parte, Alibaba vrea să oprească problemele legate de furt. În fiecare an, multe produse sunt furate din depozitul sau linia de producție. Mai mult, pentru a opri acest lucru, ei folosesc soluții bazate pe blockchain. Mai mult decât atât, compania analizează BAAS de calitate pentru întreprinderi.

Servicii guvernamentale

Casele de utilizare Blockchain as a Service sunt perfecte pentru orice servicii guvernamentale. În mod obișnuit, instituțiile guvernamentale nu reușesc să digitalizeze. În plus, cetățenii merită privilegii și drepturi mai bune, dar datorită funcționării pe rețele vechi, aceste institute nu le pot oferi.

Drept urmare, devine o povară pentru serviciile guvernamentale să țină pasul cu cerințele.

Cu toate acestea, serviciile speciale precum serviciul financiar blockchain sau orice alt serviciu pot ajuta la eficientizarea procesului de digitalizare a unui guvern. Mai mult decât atât, schimbarea tuturor elementelor din sistemul de registre va asigura o societate fără hârtie, fără vreo manipulare ilegală sau urme de hârtie.

În realitate, multe servicii guvernamentale colaborează cu Blockchain ca furnizori de servicii.

Securizarea ID-urilor digitale ale fiecărui cetățean și simplificarea plăților, cum ar fi terenurile, leasingul ipotecar sau orice alt tip de plată, sunt doar câteva dintre posibilele aplicații.

Țări precum Chile, Estonia, Dubai și Israel se uită deja la implementarea blockchain-ului lor.

Proprietate intelectuală

Gândește-te doar la o situație. Ești fotograf și îți vinzi munca pentru bani. Mai mult, folosești platforma de socializare pentru a-ți comercializa abilitățile de fotografie, dar mulți îți folosesc munca fără permisiunea ta și nici măcar nu ești plătit pentru acestea. Ți se pare o soluție bună pentru tine? Evident nu!

Cu toate acestea, acesta este cazul obișnuit pentru artiști, inventatori, muzicieni și designeri. În plus, pentru a avea un impact bun pe piață, au nevoie de o securitate mai bună pentru proprietatea lor intelectuală. În realitate, există o mulțime de companii care brevetează sau comercializează proprietăți intelectuale; cu toate acestea, bazele lor de date sunt cu adevărat actualizate.

De aceea, trebuie să utilizați blockchain pentru a vă breveta munca, astfel încât nimeni să nu o poată utiliza în mod ilegal. Mai mult, cu serviciul financiar blockchain, puteți urmări cu ușurință proprietățile dvs. și puteți obține plata pe care o meritați.

Sănătate

Instituțiile medicale pot utiliza cu ușurință toate avantajele Blockchain ca cazuri de utilizare a serviciului. De obicei, o mulțime de investiții merg în acest sector, dar cu rezultate foarte puțin proeminente. De ce, mă rog? Ei bine, pentru că mulți oameni exploatează lipsa de transparență din industrie. Mai mult, vor viza punctele vulnerabile și vor profita.

Un alt factor major, în acest caz, este problema drogurilor contrafăcute. Drogurile false nu sunt ceva ce am vrea să înghițim în fiecare zi. Mai mult, mulți oameni suferă de boli grave pentru consumul de droguri false. Piața crește, iar produsele farmaceutice nu pot face nimic.

Pentru a ajuta, acest sector poate folosi cu adevărat Blockchain ca aplicație de serviciu. Mai mult, serviciul financiar blockchain poate trece cu vederea procesul de plată, iar platforma de registru poate urmări și oferi informații imuabile.

Dacă se reunesc, nimeni nu va putea face activități frauduloase.

Ulei si gaz

S-ar putea să pară un pic ciudat Blockchain ca serviciu, dar nișa de petrol și gaze este una dintre cele mai mari industrii de întreprindere. Mai mult, mai multe surse susțin că BAAS ar fi perfect pentru acest sector. În plus, procesele de plată și audit de marfă necesită o bază de rețea adecvată pentru a raționaliza.

Într-un context simplu, Blockchain ca serviciu poate îmbunătăți eficiența, indiferent de ruta pe care o ia în calcul – Câmpie, Navă, Camion și Feroviar. În plus, companiile petroliere pot veni cu cea mai bună cale posibilă și pot reduce costurile într-o mare măsură.

Totuși, totul depinde de responsabilitatea datelor. Deci, odată ce datele sunt în registru, nu le pot modifica sau modifica și atât transportatorul, cât și expeditorul le-ar vedea.

Potrivit Accenture, soluțiile BAAS pentru întreprinderi pot economisi mai mult de 5% din cost. De aceea, mulți giganți ai petrolului explorează acum ideea blockchain-ului.

Proprietate imobiliara

Piața imobiliară nu merge atât de bine în zilele noastre. În realitate, suferă enorm de lichiditate slabă, împreună cu costuri prea mari și producție insuficientă. În zilele noastre a devenit un obiect de lux în care numai oamenii bogați pot investi.

În plus, pentru a echilibra această situație, companiile imobiliare trebuie să utilizeze Blockchain ca cazuri de utilizare a Serviciului. Platformele BAAS pot oferi cantitatea necesară de lichiditate de care are nevoie nișa.

Există mai multe ocazii în care companiile imobiliare folosesc blockchain pentru a urmări piața. Mai mult, aceștia asigură, de asemenea, o satisfacție mai bună a clienților și convertesc fiecare teren în teren digital.

Folosind acest lucru, oamenii ar putea investi în proprietatea fracțională și pot cumpăra și vinde cu ușurință terenurile oriunde doresc. Deci, în acest fel, lichiditatea de pe piață va reveni.

Umanitarism

Casele de utilizare Blockchain as a Service pot beneficia cu adevărat de toate aplicațiile din această nișă. Pentru dvs., acest sector ar putea părea îndepărtat, dar și acest sector are nevoie de atenție. În fiecare an, milioane de dolari se îndreaptă către industriile caritabile pentru lucrări umanitare, dar se duc cu adevărat la persoanele care au nevoie?

Din pacate nu. Industriile umanitare suferă de una dintre cele mai mari activități frauduloase din toate timpurile. Mai mult, mulți oameni încearcă să manipuleze hârtiile și să arate că dau banii săracilor. Cu toate acestea, doar o mână de oameni primesc ajutor, chiar dacă au donații mai mult decât suficiente în fiecare zi!

Pentru a ajuta la oprirea tuturor jucătorilor răi, această industrie poate folosi puterea serviciului financiar blockchain. Folosind soluțiile de la furnizorii BAAS, acestea pot valorifica imuabilitatea. Donațiile vor intra prin registru și nimeni nu le poate manipula. Mai mult decât atât, ei pot urmări, de asemenea, unde se îndreaptă donațiile.

Asigurare

O altă industrie care rămâne în urmă în jocul de curse tehnologice este asigurările. Companiile de asigurări trebuie să se ocupe de prea multe hârtii și piste de bani în fiecare zi, ceea ce este cam copleșitor. Mai mult, de fiecare dată când cineva își solicită asigurarea, compania trebuie să-și trimită angajatul pentru a verifica dacă cererea este adevărată sau falsă.

Mai mult, acest proces necesită mult timp și provoacă mai multe probleme atât consumatorului, cât și companiei.

În afară de acestea, aceste companii își exploatează și clienții prin faptul că nu sunt complet sinceri. De obicei, există o grămadă de lacune în polițele de asigurare, iar pentru acestea, mulți clienți sunt lipsiți de bani.

Deci, pentru a pune capăt acesteia, trebuie să folosească Blockchain ca cazuri de utilizare a serviciului. Odată cu integrarea blockchain-ului, aceștia pot utiliza serviciul financiar blockchain pentru a bloca acordul. Mulți furnizori de servicii de tip Blockchain sunt capabili să ofere această soluție.

În plus, cu totul automatizat și în aer liber, vă puteți revendica cu ușurință asigurarea fără întârzieri.

Media și Divertisment

Afacerea de divertisment este unul dintre cele mai importante și importante sectoare din comunitatea noastră. În realitate, participarea la mass-media și divertisment este destul de ușoară datorită platformelor sociale precum YouTube. Cu toate acestea, chiar și pe YouTube, tratamentul nu este corect.

Chiar dacă platforma online are multe reguli, dar există încă multă nedreptate pentru artiștii YouTube. Mai mult decât atât, nu sunt expuși pentru munca lor.

În plus, situația este extrem de descurajantă și mulți artiști mari nu își promovează munca așa cum ar trebui. Dar, cu Blockchain ca serviciu, cazuri de utilizare pe mix, industriile media o pot transforma cu adevărat.

Ei pot urmări toate înregistrările de la artist și, de asemenea, își pot distribui veniturile mai atent folosind serviciul financiar blockchain. Mai mult, păstrarea drepturilor lor folosind platforma este de asemenea aplicabilă. În plus, pot folosi o funcție de contract inteligent pentru a plăti instantaneu artistului ori de câte ori cineva își cumpără sau vede lucrările.

Voiaj

Nu în ultimul rând, industria turistică este destul de populară în ceea ce privește cazurile de utilizare Blockchain as a Service. Am văzut multe aeroporturi pentru a lucra cu furnizorii de blockchain și pentru a fi sinceri; funcționează foarte bine. Aeroporturile sunt dornice să folosească noua tehnologie și, împreună cu furnizorii, primesc o ofertă bună.

În plus, industria călătoriilor dorește să revoluționeze sistemul de procesare a pasagerilor folosind tehnologia.

Folosirea unei singure baze de date pentru a adăuga toate identificările pasagerilor este o soluție excelentă, deoarece în acest fel pasagerul nu va trebui să aștepte ore în șir într-o situație de trecere a frontierei. Mai mult, fără nicio documentație și totul digitalizat, oamenii nu vor putea să falsifice pașapoarte și să treacă.

British Airway folosește în prezent tehnologia pentru a vedea cum funcționează sistemul. Aceștia înțeleg toate zborurile și programele de intrare și ieșire pentru o mai mare precizie. În prezent, au înregistrat peste 2 milioane de zboruri fără probleme.

Capitolul 5: Furnizori BAAS populari pe piață

Furnizori Baas și exemple infografice din lumea reală

Blockchain în calitate de companii și furnizori de servicii

1. Microsoft

Evident, ați auzit despre Microsoft – gigantul tehnologic care conduce piața. Dar credem că veți fi mai încântați să știți că Microsoft s-a alăturat ligii furnizorilor BAAS cu platforma lor. Deci, acum oferă soluții prin intermediul platformei lor Blockchain as a Service Microsoft Azure.

În plus, cu noua lor gamă de produse minunată, puteți implementa o platformă doar într-o zi! Cât de minunat este asta? O altă caracteristică minunată a acestui blockchain ca platformă Service Azure este că ar fi nevoie de doar câteva clicuri pentru a-l configura! Blockchain-ul ca banc de lucru Azure este cel mai potrivit pentru fazele de dezvoltare sau de testare a sistemului de registre. Nu că nu veți putea folosi sistemul de registru, dar dacă doriți ca o platformă solidă să se dezvolte doar atunci Blockchain ca serviciu Microsoft este aici pentru a vă sprijini.

În realitate, Microsoft a excelat întotdeauna la orice fel de tehnologie pe care ne-au oferit-o. Deci, în cazul blockchain-ului, nu ne putem aștepta la un rezultat mai mic de la ei.

Blockchain ca serviciu Microsoft reduce costurile și calendarul pentru implementare utilizând integrările lor pre-construite pe platformă. Mai mult, atunci când configurați, veți primi o mulțime de instrumente de dezvoltare în platforma Blockchain as a Service Azure.

Tot ce trebuie să faceți este să alegeți opțiunile sau caracteristicile pe care doriți să le adăugați în rețeaua dvs. și ați terminat! Mai mult, puteți configura fiecare caracteristică de pe Blockchain ca platformă Microsoft Service. Niciun alt furnizor nu vă va oferi această flexibilitate. Deci, este o sarcină foarte ușoară.

Topologii

După aceea, va trebui să vă ocupați de secțiunea de topologie a Blockchain ca platformă Service Azure. Aici va trebui să alegeți topologia de care aveți nevoie. De obicei, acestea oferă trei tipuri de topologii în platforma Microsoft Blockchain as a Service.

Prima este topologia Dev / Test. În această soluție Blockchain as a Service Azure, veți folosi doar o mașină virtuală cu care să lucrați. Este în principal numai pentru dezvoltatori.

Dacă sunteți o singură organizație, alegeți topologia pentru un singur membru. Cu aceasta, veți obține mai multe noduri pe o linie de producție variată.

Dacă sunteți un consorțiu, atunci cel mai bine este să respectați topologia multimembrană. În plus, acesta vă va permite să stimulați orice structură de tip consorțiu. Puteți selecta numărul de noduri și depinde de faptul că ar putea dura 15 minute pentru a configura.

Care sunt caracteristicile?

 • Puteți urmări bunurile produse cu ajutorul interfețelor vocale și SMS.
 • A integrat Internetul obiectelor, folosind faptul că puteți urmări cu ușurință locația expedierii dvs. sau orice fel de produs.
 • Puteți gestiona procesele de bază cu ajutorul sistemelor ERP. Mai mult, poate comunica și cu participanții de bază.
 • Microsoft Azure vă va permite să vă bucurați de opțiuni de implementare mai rapide, cu o eficiență mai mare.
 • De asemenea, reduce costul implementării blockchain-ului. Deci, trecerea de la rețeaua veche la blockchain nu vă va costa prea mulți bani.

2. IBM

Blockchain ca platformă IBM Service este o altă opțiune excelentă pentru dvs. Minunata platformă vine cu o mulțime de soluții BAAS pe care le puteți încerca. Mai mult, trebuie să recunoaștem că IBM are o mulțime de proiecte BAAS sub bagajul său.

Infrastructura cloud IBM este una dintre soluțiile gata de întreprindere, integrate și complet operaționale de pe piață. Folosind Blockchain ca aplicație de serviciu IBM, vă va fi mult mai ușor să integrați blockchain, să operați interfața și să administrați sistemul.

În prezent, veți obține Blockchain doar ca platformă IBM Service pe Hyperledger Fabric. Mai mult, IBM a fost unul dintre cei mai mari contribuitori la acest proiect. Nu vă faceți griji din cauza unei singure soluții, deoarece IBM poate optimiza platforma pentru nevoile dvs..

În plus, integrarea cu Blockchain ca serviciu IBM este cu adevărat rapidă, eficientă și oferă securitate suplimentară pentru organizația dvs. Cine nu și-ar dori acest drept?

În realitate, veți obține o gamă largă de opțiuni de abonament pentru a alege. Mai mult, fiecare va oferi ceva nou pentru a-i face mai profitabili. Deci, nu contează dacă sunteți o întreprindere mică sau o întreprindere multinațională; veți primi întotdeauna soluția BAAS pe care o meritați.

Cu toate acestea, dacă aveți un buget mai strâns, analizați planul început, deoarece acesta este unul dintre cele economice.

Caracteristicile platformei Blockchain

 • Crearea de aplicații noi

Acesta vine cu un mediu de dezvoltare eficient pentru aplicațiile dvs. În plus, puteți configura mediul online, partajat sau local atunci când vă configurați. Totuși, ai avea nevoie și de instrumente de dezvoltare, nu? Nu vă faceți griji, deoarece Blockchain ca serviciu IBM v-a primit spatele. Toate setările mediului dvs. de dezvoltare sunt echipate cu instrumente moderne.

Așadar, va trebui doar să vă conectați și să începeți să creați noi aplicații.

 • Puterea guvernamentală

După cum am spus mai devreme, veți obține un sistem de guvernanță cu soluția dvs. blockchain. Mai mult, puteți începe să vă administrați platforma imediat după implementare. Sunt disponibile instrumente de activare pentru noi canale, membri, contracte inteligente și sistem de rețea. În plus, dacă lucrați cu mai multe părți, puteți vedea actualizările acestora din panoul dvs..

 • Extrem de operațional

Rețeaua este întotdeauna o platformă de conectare performantă și fără probleme. Mai mult, dacă există actualizări noi, le veți primi instantaneu. În plus, deoarece este echipat cu cea mai recentă tehnologie, nu va trebui să faceți upgrade rețelei pentru o perioadă foarte lungă de timp.

 • Reduce riscul

Soluția IBM reduce riscul de eșec. În multe cazuri, ați putea fi confuz cu privire la faptul dacă veți investi în această platformă sau ar fi ideal. Cu toate acestea, prețul flexibil al opțiunii de abonament și asistență vă va ajuta. De asemenea, opțiunea de guvernare suplimentară vă va permite să țineți departe toate autoritățile nedorite.

 • Salveaza timp

Puteți începe implementarea blockchain destul de repede. Este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa rețeaua. Mai mult, instrumentele extinse pentru dezvoltare facilitează efectuarea oricăror modificări.

 • Pregătit pentru întreprinderi

Platforma este concepută astfel încât să ofere o disponibilitate ridicată și să ofere, de asemenea, opțiunea de recuperare în caz de dezastru. În realitate, nu mulți furnizori BAAS oferă de fapt aceste caracteristici. De asemenea, puteți încărca rețeaua cu volumul de lucru tranzacțional; nu se va prăbuși sub presiune.

 • Ecosistem deschis

Blockchain ca platformă de servicii IBM nu va bloca furnizorul. De obicei, când alegeți o soluție SAAS, acestea tind să aibă o mulțime de reguli care nu vă permit să schimbați furnizorul, chiar dacă nu vă place soluția lor după utilizare. Dar cu IBM nu va trebui să vă faceți griji cu privire la asta.

3. Oracle

Căutați o platformă cuprinzătoare de tehnologie distribuită? Oracle ar putea fi doar furnizorul BAAS potrivit pentru dvs. Oracle este relativ nou în acest dosar, dar nu vă faceți griji; pot oferi soluții exotice.

Mai mult, vă puteți alătura altei organizații pentru implementarea implementării blockchain-ului și puteți actualiza sistemul de registru. Mai mult, cu Oracle, puteți acum să partajați în siguranță informații cu asociații dvs. de afaceri, cum ar fi parteneri de afaceri, furnizori, furnizori etc..

Oracle oferă Blockchain As A Service care vă va oferi toate caracteristicile de mai sus. Dar așteaptă, mai sunt. Platforma se bazează pe modelul de arhitectură compozabilă. Mai mult, vă va permite să activați funcții specifice care se potrivesc cu organizația dvs..

Dar cum rămâne cu actualizările tehnologice constante? Pentru că Oracle vă oferă opțiunea de actualizare automată, ei se vor ocupa de acest proces; nu va trebui să vă faceți griji pentru asta. În plus, utilizarea unui plugin personalizabil aici este foarte ușoară datorită stratificării multiple.

Cum functioneazã?

Să trecem la punctul principal despre cum funcționează de fapt. În primul rând, acestea constau dintr-o rețea de noduri; aceste noduri validează tranzacțiile și răspund, de asemenea, la interogările de contracte inteligente. Mai mult, contractul inteligent este integrat cu serverul cloud, astfel încât să obțineți un impuls major pentru organizația dvs..

În plus, dacă utilizați aplicații externe, va trebui să utilizați apelurile REST API ale clientului pentru a invoca procesul de tranzacție. De asemenea, va începe interogările.

Odată ce nodurile de consens sunt de acord că este valabil, acesta va intra în grupul de blocuri de date. Mai mult, toate blocurile de date sunt extrem de sigure și nimeni nu le poate vedea ulterior.

Nu confundați Blockchain-ul lor ca serviciu, deoarece Oracle nu încearcă să creeze o rețea de afaceri pe platformă. Ele oferă doar o platformă pentru organizațiile care doresc să aibă soluții blockchain.

Proprietățile soluției Cloud Blockchain

 • Transparent și partajat: Toți participanții dvs. pot vedea actualizări consistente ale datelor pe registru. Cu toate acestea, puteți limita accesul nodurilor pe baza clasării lor. Mai mult, ar trebui să fie autorizați să aibă acces la sistemul de registre.
 • Exact și incontestabil: Aici, consensul depinde de decizia subsetului de utilizatori din rețea. În plus, după validarea sau adăugarea informațiilor, nu există nicio modalitate de ștergere a modificării.
 • Imutabil: Funcționează cam asemănător cu blockchain-urile publice. De obicei, în acele tipuri de tehnologie nu pot modifica tranzacțiile. În Oracle, veți vedea același lucru.
 • Criptat: Criptarea este o necesitate pentru blockchain, iar Oracle oferă criptarea supremă pentru securizarea informațiilor dvs. sensibile.

4. Amazon

O altă soluție minunată Blockchain as a Service este Amazon Web Services. Blockchain ca serviciu AWS oferă una dintre modalitățile minunate de a implementa blockchain. Cu Blockchain as a Service AWS soluție, vă puteți dezvolta propriul sistem de rețea cu scalabilitate și performanță. Mai mult, acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a vă dezvolta întreprinderea.

Mai mult, Blockchain as a Service AWS se întâmplă să ofere o mulțime de soluții pentru arhitectura descentralizată și centralizată. Poate doriți să aveți securitatea blockchain-ului, dar doriți o temă centralizată, AWS o poate obține pentru dvs. În plus, Blockchain ca serviciu AWS vă va oferi un registru performant cu formare de date securizate criptografic.

Dar, în cazul arhitecturii descentralizate, Blockchain as a Service AWS vă va oferi cele mai bune dintre cele mai bune medii blockchain. Totul aici este gestionat pe deplin, așa că nu are rost să vă faceți griji cu privire la gestionarea rețelei singur.

Toate serviciile lor sunt complet ușor de configurat și sunt într-adevăr rentabile. Veți obține blockchain ca șabloane AWS de serviciu pentru a fi implementate, așadar, haideți să verificăm cum sunt acestea.

Șabloane AWS Blockchain

Veți obține în principal acest tip de Blockchain ca șablon AWS Service. De fapt, este o modalitate excelentă de a face acest lucru, deoarece economisește mult timp. Mai mult, este un fel de șabloane de site-uri web, unde puteți îmbunătăți caracteristicile pentru ao face unic.

Ce vei primi?

 • Timp de implementare mai rapid

Pentru a vă implementa rețeaua ar dura doar un minut sau cam așa ceva. Mai mult, ar trebui să verificați șabloanele lor ECS și ECS2, deoarece acestea sunt cele mai populare de până acum.

 • Opțiunea de alegere

Alegeți orice cadru doriți să lansați blockchain-ul. În prezent, acestea oferă doar trei tipuri de platforme blockchain – Hyperledger Fabric, Corda și Ethereum. Mai mult, în fiecare implementare, veți vedea modificări, deoarece cadrele sunt ușor diferite față de celelalte.

 • Instrumente de gestionare

Probabil că ați avea nevoie de instrumente de gestionare pentru a vă verifica implementarea, nu? Cu Blockchain ca serviciu AWS, veți obține o mulțime de instrumente de gestionare bazate pe cadrul pe care îl alegeți. Mai mult, acest echipament vă va permite să vă monitorizați sistemul și veți putea observa orice jucători răi printre noduri.

 • Plătește pentru ceea ce folosești

Procesul de plată al platformei Blockchain ca serviciu AWS este foarte ușor. Mai mult, veți plăti doar pentru cele pe care le utilizați și nu există costuri ascunse, spre deosebire de alți furnizori BAAS. Deci, vă puteți bucura de soluție fără nici o povară.

5. Alibaba

Un alt mare furnizor de pe piață este Alibaba Cloud. Acestea oferă una dintre aplicațiile sofisticate Blockchain ca aplicație de serviciu pe piață. Veți putea implementa orice tip de platformă de nivel întreprindere utilizând platforma lor. Mai mult, cu ajutorul BAAS-urilor lor, vă veți apropia de cele mai populare blockchains de pe piață.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni de afaceri care nu au suficient timp pentru a dezvolta tehnologia blockchain, atunci Alibaba ar trebui să fie pe lista dvs. de verificare. În realitate, acestea oferă sisteme gestionate, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie este să vă consultați, să le spuneți cum doriți și s-ar face.

Care sunt beneficiile?

 • Protocol de securitate superior

Cloud Alibaba vine cu un nou tip de arhitectură de securitate, care are izolații multi-chiriași. Mai mult, folosind acestea veți ajunge la un nivel de securitate superior.

 • Stabilitate mai mare

Poate că compania dvs. trebuie să se ocupe de multe tranzacții sau noduri în fiecare zi. Să nu vă faceți griji, spre deosebire de alte implementări blockchain, nu va fi o problemă. În plus, ar rămâne rapid indiferent de cât de mulți utilizatori sunt online.

 • Simplu și ușor

Configurarea este foarte ușoară; tot ce trebuie să faceți este să administrați funcționalitățile cu câteva clicuri. Iar restul se vor ocupa.

 • Ecosistem deschis

Ecosistemul este destul de deschis, deoarece acceptă diferite tipuri de aplicații și pluginuri. De aceea este o opțiune excelentă pentru organizația dvs. de întreprindere.

 • Tehnologie avansata

Alibaba Cloud lucrează cu Quorum și Hyperledger Fabric pentru a vă oferi un nivel avansat de tehnologie în prezent.

 • Mod rapid

Modul rapid vă va permite să implementați cu un singur clic. În plus, această implementare nu are configurații complexe, precum alte platforme.

6. SAP

SAP este o adăugare relativ nouă la Blockchain ca ligă a furnizorilor de servicii. Mai mult, acestea sunt perfecte pentru dvs. dacă sunteți în căutarea unui gateway cu risc redus și implementare ușoară pentru tehnologia dvs. blockchain. În prezent, veți putea dezvolta soluții blockchain pe platforma lor cloud.

În plus, și-au echipat platforma cloud pentru a vă sprijini pe deplin cu fiecare nevoie tehnologică de ultimă generație. În realitate, SAP dorește să elimine marea investiție inițială atunci când întreprinderile încep să integreze blockchain-ul. Mai mult, această cantitate mare de investiții descurajează companiile să ia în considerare chiar blockchain-ul.

De aceea, SAP este aici pentru a schimba acest lucru și a accelera procesul de integrare.

Ce veți obține cu implementarea?

 • Implementarea platformei cloud care vă va permite să aveți o platformă eficientă.
 • Creați porotipul, testați-l și implementați toate contractele și aplicațiile inteligente blockchain.
 • Creați noi extensii blockchain care vă vor îmbunătăți proiectul.
 • Utilizați standardul cloud deschis pentru a crea un consorțiu sau rețele blockchain private.

SAP HANA

SAP a lansat recent adaptorul blockchain SAP HANA pentru întreprinderi. Mai mult, se integrează SAP HANA cu platforma lor. Cu această nouă integrare, acum clienții pot utiliza pe deplin datele blockchain utilizând comenzi SQL standard și interfața SQL pentru a-și construi soluția blockchain de întreprindere.

Mai mult, această nouă formație va permite dezvoltatorilor să dezvolte o nouă tehnologie blockchain fără a înțelege pe deplin etapele de implementare a blockchain-ului de bază. În plus, acum pot doar să le aplice, ceea ce îl face o opțiune rapidă și ușoară pentru implementarea blockchain-ului.

Deci, acum veți putea obține soluții blockchain de întreprindere împreună cu utilizarea rețelelor de blockchain de date relevante din formular. În prezent, veți obține aceste date în tabele virtuale, dar le puteți converti și în format de tabel fizic. Mai mult, SAP HANA va continua să actualizeze tabelul în consecință pentru o mai bună ieșire.

De aceea, cu SAP HANA, veți putea utiliza pe deplin potențialul blockchains cu transparență completă și integrare a vitezei luminii.

De ce să utilizați SAP BAAS pentru Blockchain?

 • Păstrează afacerea dvs. principală la centru

În SAP, veți obține cel mai avansat nivel de soluții blockchain, dar se va concentra și asupra strategiei dvs. de afaceri. Deci, afacerea dvs. nu ar deveni doar o tehnologie blockchain. În plus, acestea vor acoperi calitatea datelor și integritatea sistemului.

 • Experiență mai mare a rețelelor

SAP dorește să ofere experiența de rețea supremă din toate timpurile. Mai mult, vor să combine cele două rețele și să o facă rețeaua de afaceri perfectă pe care o puteți dori vreodată. Deci, folosind acest lucru îl veți putea implementa în siguranță și fără probleme.

 • BAAS Abstraction Layer

Acest strat acceptă tot felul de reguli standard deschise și vine cu aplicația SAP încorporată pentru a vă ajuta să dezvoltați blockchain-ul. Care este o modalitate mai bună de a vă izola pe dvs. și pe partenerii dvs. decât aceasta?

 • Implementare mai rapidă

Implementați toate cofrajele relativ mai repede; este nevoie de foarte puțin timp pentru a pune la punct lucrurile și pentru a face modificările.

 • Opțiuni multiple

La SAP obțineți mai multe cadre pentru a alege. În prezent, acestea oferă integrare Hyperledger Fabric, Quorum și MultiChain. Deci, ai multe opțiuni pentru a obține cea mai bună. Mai mult, fiecare dintre implementări va avea o caracteristică diferită, deoarece toate modelele diferă între ele.

7. Accenture

Accenture este unul dintre jucătorii de top din piața Blockchain as a Service. Și de ce nu? Au fost entuziaști în această privință de la bun început. În plus, Accenture și blockchain sunt destinate unul pentru celălalt.

Dar Accenture a abordat Blockchain ca aplicație de serviciu un pic diferit. În realitate, se concentrează în principal pe servicii de consultanță, care le permite să ajute întreprinderile să aleagă soluția potrivită pentru ele.

Deoarece tehnologia este relativ nouă, mulți fac greșeli în timp ce încearcă să înțeleagă întregul spectru. Însă, cu ajutorul Accenture, veți putea afla exact ce tip de blockchain ar fi perfect pentru dvs..

Nu este Accenture, dar există și alte firme de consultanță blockchain pe piață.

Ce oferă ei?

 • Analiza strategiilor: Ei bine, cel mai bun mod de a descrie Blockchain-ul lor ca soluție de serviciu este să începeți cu strategiile lor de analiză. În plus, vor oferi cei mai buni profesioniști pentru a vă ajuta în strategii blockchain.
 • Aplicabilitatea platformei Blockchain: S-ar putea să fiți relativ nou în această nouă ligă blockchain și s-ar putea să nu știți dacă organizația dvs. poate oferi sau nu anumite caracteristici blockchain. De aceea, trebuie să vă concentrați asupra țintei dvs., iar Accenture vă va ajuta în acest mod.
 • Antrenament avansat: Este posibil ca dezvoltatorii dvs. să aibă nevoie de un nivel avansat de instruire blockchain pentru a face lucrurile. Cu Accenture, veți obține cele mai bune dintre cele mai bune antrenamente.
 • Medii de dezvoltare: Veți obține medii de dezvoltare pentru implementarea dvs. în această platformă Blockchain as a Service.
 • Model Blockchain Design si implementare: Este o funcție fără probleme. Tot ce trebuie să faceți este să le informați care sunt cerințele dvs. și vor face treaba pentru dvs..

8. Baidu

Baidu este un popular motor de servicii web chinezesc și au lansat anterior noua lor platformă blockchain XuperChain. Cu toate acestea, acum vin cu blockchain-ul ca soluție pentru întreprinderea care dorește o platformă simplă, dar multifuncțională.

Care sunt caracteristicile?

 • Stabilitate mai mare

Poate că compania dvs. trebuie să se ocupe de multe tranzacții sau noduri în fiecare zi. Să nu vă faceți griji, spre deosebire de alte implementări blockchain, amplificarea aici nu va fi o problemă. Mai mult, blockchain-ul ca serviciu al lui Baidu va rămâne rapid, indiferent de cât de mulți utilizatori sunt online.

 • Opțiuni multiple

Alegeți orice cadru doriți să lansați blockchain-ul. În prezent, acestea oferă doar trei tipuri de platforme blockchain – Hyperledger Fabric, XuperChain și Ethereum. Mai mult, XuperChain este platforma blockchain originală a lui Baidu și este open source. Au dorit în plus să adauge Hyperledger Sawtooth, dar încă nu știm când se poate întâmpla asta.

 • Ecosistem deschis

Ecosistemul este destul de deschis, deoarece acceptă diferite tipuri de aplicații și pluginuri. De aceea este o opțiune excelentă pentru organizația dvs. de întreprindere.

 • Salveaza timp

Puteți începe implementarea blockchain destul de repede. Este nevoie de doar câteva minute pentru a vă implementa rețeaua. Mai mult, instrumentele extinse pentru dezvoltare facilitează efectuarea oricăror modificări.

9. Huawei

Huawei este un nou venit și în afacerea BAAS. Cu toate acestea, acestea sunt singurul furnizor de soluții blockchain din Asia, ceea ce le face o platformă de lider. Mai mult, au lansat serviciile pentru China doar la început, dar mai târziu au deschis asta pentru toată lumea.

Huawei Cloud este una dintre soluțiile sofisticate Blockchain as a Service și sunt destinate în principal întreprinderii. Dacă sunteți dezvoltator, puteți beneficia de această platformă și puteți implementa rapid o platformă în limita bugetului dvs..

Avantajele platformei Huawei Cloud

 • Operațional și eficient

Rețeaua este întotdeauna o platformă de conectare performantă și fără probleme. Mai mult, dacă există actualizări noi, le veți primi instantaneu. În plus, deoarece este echipat cu cea mai recentă tehnologie, nu va trebui să faceți upgrade rețelei pentru o perioadă foarte lungă de timp.

 • Niciun risc

Soluția Huawei Cloud Platform reduce riscul de eșec. În multe cazuri, ați putea fi confuz cu privire la faptul dacă veți investi în această platformă sau ar fi ideal. Cu toate acestea, prețul flexibil al opțiunii de abonament și asistență vă va ajuta. De asemenea, opțiunea de guvernare suplimentară vă va permite să țineți departe toate autoritățile nedorite.

 • Ecosistem deschis pentru toată lumea

Platforma Huawei Blockchain As A Service nu va bloca vânzătorul. De obicei, când alegeți o soluție SAAS, acestea tind să aibă o mulțime de reguli care nu vă permit să schimbați furnizorul, chiar dacă nu vă place soluția lor după utilizare. Dar cu Huawei Cloud Platform nu va trebui să vă faceți griji cu privire la asta.

 • Cost-eficient

Procesul de plată al Huawei Cloud Platform BAAS este foarte ușor. Mai mult, veți plăti doar pentru cele pe care le utilizați și nu există costuri ascunse, spre deosebire de alți furnizori BAAS. Deci, vă puteți bucura de soluție fără nici o povară.

 • Autentificare completă a dovezilor

Platforma Blockchain ca serviciu a Huawei oferă un nivel avansat de autentificare. În acest fel puteți limita facilitatea de intrare a nodului. Mai mult, vă va permite să țineți departe de jucătorii răi și să lucrați doar cu angajații dvs..

10. Kaleido

Kaleido este unul dintre furnizorii de servicii Blockchain pe piață, cu un parteneriat cu ConsenSys. Împreună cu ajutorul Microsoft Azure, AWS și ConsenSys Kaleido aduc și operațiunile SAAS în blockchain.

Potrivit acestora, veți obține o platformă scalată cu o eficiență mai mare și vă oferă o mulțime de șabloane pentru a vă începe.

Avantajele Kaleido Blockchain Cloud

 • Rețele instantanee

Pentru a vă implementa rețeaua ar dura doar un minut sau cam așa ceva. Mai mult, ar economisi milioane de bani și ar reduce luna de muncă.

 • Opțiunea de alegere

Alegeți orice cadru doriți să lansați blockchain-ul. În prezent, acestea oferă doar trei tipuri de platforme blockchain – Hyperledger Fabric, Corda și Ethereum. Mai mult, în fiecare implementare, veți vedea modificări, deoarece cadrele sunt ușor diferite față de celelalte. Este puțin diferit de cel obișnuit, deoarece vă veți gestiona rețeaua în AWS și Microsoft Azure workbench.

 • Stabilitate mai mare

Poate că compania dvs. trebuie să se ocupe de multe tranzacții sau noduri în fiecare zi. Să nu vă faceți griji, spre deosebire de alte implementări blockchain, nu va fi o problemă. În plus, ar rămâne rapid indiferent de cât de mulți utilizatori sunt online.

 • Rich Marketplace

Kaleido oferă o piață bogată plină de soluții plug-and-play în platforma lor Blockchain as a Service.

11. Hewlett-Packard Enterprise

HPE lansează Blockchain relativ nou ca soluție de serviciu pentru medii critice pentru misiune. Potrivit acestora, clienții lor se joacă cu blockchain de ceva timp, iar cererea pentru un sistem de toleranță la eroare de 100% a devenit un lucru imens.

În plus, platforma lor elimină riscul de a lucra cu o nouă nișă și de a efectua tranzacții online care necesită mai mult timp de procesare. Acum puteți utiliza platforma și în cloud-uri private.

Caracteristici speciale

 • Securitatea sistemului

Blockchain ca serviciu al lui Hewlett-Packard vine cu un nou tip de arhitectură de securitate care are protocoale cu mai multe straturi. Mai mult, folosind acestea veți ajunge la un nivel de securitate superior.

 • Continuitatea afacerii

În Blockchain ca serviciu al lui Hewlett-Packard, veți obține cel mai avansat nivel de soluții blockchain, dar se va concentra și asupra strategiei dvs. de afaceri. Deci, afacerea dvs. nu ar deveni doar o tehnologie blockchain. În plus, acestea vor acoperi calitatea datelor și integritatea sistemului.

 • Instrumente de gestionare

Probabil că ați avea nevoie de instrumente de gestionare pentru a vă verifica implementarea, nu? Cu Blockchain ca serviciu al lui Hewlett-Packard, veți obține o mulțime de instrumente de gestionare bazate pe cadrul pe care îl alegeți. Mai mult, acest echipament vă va permite să vă monitorizați sistemul și veți putea observa orice jucători răi printre noduri.

 • Pregătit pentru întreprinderi

Platforma este concepută astfel încât să ofere o disponibilitate ridicată și să ofere, de asemenea, opțiunea de recuperare în caz de dezastru. În realitate, nu mulți furnizori BAAS oferă de fapt aceste caracteristici. De asemenea, puteți încărca rețeaua cu un volum de lucru tranzacțional; nu se va prăbuși sub presiune.

Sunteți nou în tehnologia Blockchain? Nu aveți timp să intrați adânc în nucleu? Ei bine, încercați acum fișa noastră de trucuri blockchain!

Capitolul 6: Companii care utilizează servicii BAAS

 • CLS

CLS obține Blockchain ca soluție de servicii de la IBM pentru a-și alimenta soluția de compensare a plăților. Ei îl numesc CLSNet. Mai mult, platforma este capabilă să conducă procese operaționale, cum ar fi cunoașterea în timp real a oricărei monede, reducerea riscurilor și optimizarea lichidității intraday și multe altele.

În plus, CLS este unul dintre cei mai mari furnizori de decontări și companiile de atenuare a riscurilor din moneda valutară globală. Folosind serviciul financiar blockchain, ei pot lucra acum într-un mediu de încredere fără griji.

Potrivit CLS, ar fi putut face sistemul fără o rețea blockchain, folosind doar abordări tradiționale. Dar blockchain-ul, pe termen lung, va fi mai benefic pentru organizația lor. În plus, soluția lor poate crește pentru a acoperi un spectru mai larg al sectorului financiar.

 • Administrația pentru alimente și medicamente (FDA)

FDA explorează domeniul blockchain folosind soluții Blockchain ca serviciu. Mai mult, vor să folosească un sistem de registru eficient, sigur și scalabil în care să poată stoca date de sănătate. În plus, datele vor fi colectate din studii clinice, dosare medicale electronice, date despre sănătate, date genomice și multe altele.

Cum vor ajuta acestea de fapt? Ei bine, dacă medicii pot obține toate informațiile despre starea pacientului dintr-o singură sursă, ar fi mult mai ușor pentru ei să evalueze tratamentul. În plus, soluția îi ajută să-și facă o idee la 360 ° cu ceea ce are de-a face pacientul.

Cu toate acestea, ar trebui să păstrați și confidențialitatea pacientului și să vă asigurați că au control deplin asupra acestuia. În prezent, aceștia se concentrează inițial pe datele oncologice, dar în viitor se vor extinde la mai multe ramuri.

 • Assurewave

Este un alt rezultat minunat al integrării unui serviciu de dezvoltare blockchain în industria asigurărilor. Aici, EY și Guardtime conduc proiectul, iar alte companii industriale au participat pentru îmbunătățire. Insurewave este o platformă blockchain de asigurări maritime.

În prezent, ei folosesc Blockchain ca platformă Service Azure pentru a obține o copie de rezervă tehnică pentru platformă. Mai mult, platforma este capabilă să susțină jumătate de milion de tranzacții și chiar să ajute la gestionarea riscurilor. În plus, se așteaptă să gestioneze riscurile pentru peste 1000 de nave comerciale în primul an de la lansare.

Cea mai bună parte este că intenționează să își extindă platforma pentru a sprijini mai multe soluții folosind Blockchain ca serviciu. Unele dintre ele pot include sectoare energetice, logistică globală, marfă maritimă și aviație.

 • Bühler

Următorul rând este Buhler. Buhler este unul dintre gigantii producției de alimente de pe piață. Astfel, ei caută soluții mai productive pentru siguranța alimentelor. În prezent, ei folosesc Blockchain ca soluție Service Azure pentru a le facilita platforma Buhler Insights.

Mai mult, soluția lor „Laatu” vă va ajuta să scăpați de microbii din alimentele uscate. În plus, Tubex Pro poate urmări linia de producție în timp real. În plus, procesarea alimentelor lor acoperă peste 70% din ciocolată, 65% din cereale și 30% din orez în întreaga lume.

Așadar, asigurarea că oferă mâncare de cea mai bună calitate este întotdeauna prioritatea maximă, iar Blockchain ca serviciu poate face asta destul de ușor. Folosind soluția, ei doresc, de asemenea, să reducă costurile de fabricare și procesare a alimentelor.

 • CargoSmart

Furnizorii de soluții software lansează o afacere globală de transport maritim bazată pe soluția de servicii de dezvoltare blockchain. Dar în acest sens, ei colaborează cu expeditori, expeditori, terminale și transportatori. Mai mult, au deja nouă terminale și transportatori oceanici în geantă.

Mai mult, au semnat o declarație pentru Memorandumul de înțelegere pentru a forma consorțiul care va participa la procesul de realizare a platformei. În plus, își iau tot sprijinul BAAS de la Oracle. Cele nouă companii mari de transport maritim sunt –

Shanghai International Port, PSA International Pte Ltd, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming, OOCL, Evergreen Marine, COSCO SHIPPING Lines și CMA CGM.

Vor să realizeze o platformă comună care să-i ajute să scape de problemele legate de un sistem de gestionare a expedițiilor și procesarea datelor. Evident, principala preocupare este încrederea și de aceea au ales blockchain-ul ca suport pentru servicii în locul metodei tradiționale.

 • NitiAayog

India este pe primul loc cu producția de medicamente generice. Cu toate acestea, aceștia se confruntă cu o problemă serioasă – drogurile contrafăcute. În afară de consumul lor intern, exportă o mare calitate a medicamentelor în SUA, dar din cauza creșterii contrafăcut produse multe mărci își pierd valoarea mărcii din cauza jucătorilor răi.

În acest sens, NitiAayog, fiind grupul de reflecție guvernamental, explorează aplicația Blockchain ca serviciu. Ei folosesc soluția Oracles BAAS pentru a sprijini aspectul tehnic al proiectului lor împreună cu spitalul Apollo. Mai mult, proiectul își propune să înregistreze toate tranzacțiile farmaceutice și să le urmărească pe o platformă comună a lanțului de aprovizionare.

Cu această soluție, ei se pot asigura că medicamentele merg de la firmele farmaceutice la distribuitori și de acolo la clienți.

 • Healthdirect Australia

Healthdirect Australia este un furnizor de servicii de informare în domeniul sănătății publice. Acestea oferă cetățenilor naționali linii de asistență medicală gratuite și o platformă online pentru a afla despre sfaturi legate de sănătate. Mai mult decât atât, acestea sunt infrastructura informațională de asistență medicală din Australia.

Obținând Blockchain ca soluție AWS de serviciu, aceștia construiesc un tip diferit de infrastructură pentru informații despre sănătate. Mai mult decât atât, ei folosesc dovada Conceptului pentru a regla sistemul de registre. Întrucât Healthdirect Australia trebuie să poată funcționa în fiecare zi sub presiune extremă, alegerea unei soluții BAAS a fost calea perfectă pentru aceasta.

Asigurarea faptului că nimeni nu modifică baza de date și furnizarea de asistență cu normă întreagă este ceea ce blockchain-ul poate eficientiza destul de ușor.

 • Asigurarea de viață Guardian

Guardian Life Insurance este o companie financiară care oferă facilități de asigurare, inclusiv asigurări de invaliditate și de viață, diferite prestații pentru angajați și chiar asigurări dentare. Mai mult decât atât, au un ecosistem partener vast, așa că explorează sistemul de urmărire imuabil și descentralizat al soluțiilor blockchain. În plus, vor să folosească serviciul financiar blockchain pentru afacerea lor de asigurări.

În plus, ei cred că BAAS poate oferi eficiență și transparență părților interesate din cadrul sistemului de rețea, menținând activitățile independente verificabile. Cu toate acestea, ei știu că sistemul de rețea blockchain este într-adevăr complex și dificil de gestionat și de aceea aleg AWS pentru a-și alimenta proiectul.

AWS le va permite să testeze și să implementeze rețele folosind serviciile lor de dezvoltare blockchain. În plus, aceștia vor întreține și platforma pentru Guardian Life.

 • MasterCard, Amazon Web Services, Everledger și Mercy Corps

Aceste patru companii lucrează la un proiect care va acoperi procesul de gestionare a lanțului de aprovizionare pentru furnizorii mici. Folosind platforma, ei vor putea adopta opțiuni durabile și vor promova multe incluziuni financiare.

Mai mult, pentru soluția Blockchain as a Service, aceștia lucrează cu Accenture. Accenture numește sistemul un lanț de aprovizionare circular din cauza legăturii dintre clienți și fermieri. Întrucât utilizează o aplicație pentru a urmări procesul, clienții pot înclina fermierii în etapa de începători dacă pot demonstra durabilitatea. Mai mult, lucruri precum faptul că nu au distrus alte terenuri pentru a-și face ferma sau nu au folosit insecticide la produsele lor.

În plus, Accenture le va oferi, de asemenea, informații despre piață și modul în care pot viza o anumită nișă pentru consumatori pentru a-și promova soluția..

 • DHL

DHL folosește Blockchain ca soluții de servicii pentru a-și alimenta aplicația logistică bazată pe blockchain. În prezent, ei colaborează cu Accenture pentru a le oferi suport tehnic complet. Mai mult, acestea au în prezent un prototip funcțional care poate urmări produsele farmaceutice de la momentul producției până la clienți.

În această linie, nimeni nu le poate manipula și, prin urmare, asigură o opțiune sigură. Mai mult, ei știu deja ce este capabil să facă serviciul financiar blockchain. Salvarea vieților este motto-ul lor și pentru a face acest lucru, produsele contrafăcute trebuie să nu mai existe. În plus, platforma poate gestiona, de asemenea, 1500 de tranzacții în fiecare secundă și va oferi șapte miliarde de numere de serie unice.

 • Naturipe Farms

Naturipe Farms lucrează la un proiect de management al lanțului de aprovizionare cu alimente. În acest proiect, ei vor conduce comercianții cu amănuntul și furnizorii de produse de larg consum să utilizeze tehnologia blockchain pentru a reduce risipa în fabricarea alimentelor.

În plus, obiectivul principal este de a aduce fermierul de următoarea generație la sistemul digital de gestionare a lanțului de aprovizionare digital.

În prezent, pentru această soluție Blockchain ca serviciu, utilizează suportul tehnic SAP. În prezent, majoritatea părților interesate ale companiilor producătoare își înregistrează informațiile și le dezvăluie, dacă este necesar. Procesul trebuie să fie mai transparent, deoarece oamenii își pierd încrederea în bunurile produse. În acest sens, soluțiile BAAS pot ajuta cu adevărat. Mai mult, dacă un grup mare de companii producătoare începe să-l folosească, consumatorii pot vedea exact cum sunt ambalate produsele lor produse.

 • Boehringer

Compania farmaceutică Boehringer lucrează cu SAP pentru a stabili un sistem de rețea digitală. Este o altă companie care folosește blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare. Mai mult, aceștia vor urmări procesul de preparare a medicamentelor și vor oferi clientului șansa de a vedea dacă sunt fiabili sau nu.

Este o abordare excelentă, întrucât, în cazul medicamentelor false din amestec, mulți consumatori au acum o impresie proastă asupra companiilor farmaceutice. Dar cu această soluție, ei pot verifica dacă primesc produsul real sau produse false. În plus, vor colabora cu alte companii pentru a forma un hub al producătorului de medicamente pentru a se asigura că toată lumea respectă protocoalele de sănătate și siguranță de la FDA. Deci, gestionarea lanțului de aprovizionare devine unul dintre cazurile de utilizare interesante ale BAAS.

 • London Stock Exchange Group

LSEG lucrează la tehnologia blockchain și obține asistență BAAS de la IBM pentru asta. Încearcă să creeze o platformă pentru sectoarele financiare în care să valorifice întregul potențial al serviciului financiar blockchain.

Mai mult, platforma va putea separa datele și va oferi confidențialitate utilizatorilor. În prezent, utilizează soluțiile Hyperledger Fabric de la IBM, care este unul dintre cele mai înalte niveluri de protocoale de securitate de pe piață.

Sistemul LSEG va fi o dovadă completă, cu măsuri de securitate complete și transparență. Potrivit acestora, blockchain-ul este pregătit să conducă sectoarele financiare și am văzut deja o mulțime de exemple. Acum vor să simtă și asta.

 • ANZ, Westpac și Scentre Group

Un alt minunat blockchain din lumea reală ca exemplu de soluție este colaborarea ANZ, Westpac și Scentre Group pentru digitalizarea proceselor bancare. Mai mult, ei folosesc Blockchain ca soluții IBM pentru servicii. Este un proiect simplu care poate reduce o mulțime de dureri de cap ale angajaților băncii. De obicei, trebuie să se ocupe de o mulțime de hârtie garantată.

Dacă cumva pot face totul digitalizat și îl pot menține dintr-o singură sursă, poate economisi foarte mult timp. Mai mult, multe dintre aceste companii trebuie să se confrunte cu duplicări și cazuri de fraudă. Cu toate acestea, se asigură că soluția blockchain este o dovadă completă și nimeni nu o poate manipula în vreun fel. În prezent, este doar un proiect pilot.

 • TenneT

Ei bine, când am avut vreodată cantitatea corectă de energie electrică, nu? Aprovizionarea cu energie electrică nu a fost niciodată echivalentă cu cererea și diferența crește de la o zi la alta. Ca urmare, suferiți de întreruperi de curent mai des decât înainte. Într-o lume în care aproape totul funcționează cu energie electrică, nu este de așteptat o pană de curent.

Acesta este motivul pentru care TenneT este aici pentru a se asigura că există o furnizare continuă de energie electrică și că nimeni nu trebuie să facă față unei întreruperi a curentului. Practic, ceea ce fac ei este să folosească blockchain-ul pentru a urmări cererea-oferta. Mai mult, cu aceasta, ei vor fi capabili să prezică când se poate întâmpla o penurie și să ia măsurătorile necesare.

Mai mult, vor folosi baterii neutilizate pentru a alimenta rețeaua. Platforma Blockchain as a Service va acționa o aplicație care poate detecta ce baterii auto sunt libere de utilizat. Prin urmare, vor reduce întreruperea întreruperii într-o mare măsură.

 • UBS

Platforma comercială globală Batavia este un proiect minunat bazat pe blockchain. În prezent, UBS conduce proiectul cu ajutorul Blockchain ca întreprindere de servicii IBM. Cu toate acestea, nu sunt singurii din acest proiect. Există și alte companii precum CaixaBank, Erste Group, Bank of Montreal (BMO) și Commerzbank.

Orice organizație este liberă să utilizeze platforma și să utilizeze caracteristicile finanțării comerciale. În plus, nu va conta dacă tranzacționați pe uscat, pe calea aeriană sau pe căi navigabile.

Platforma Batavia poate schimba modalitățile acestui sector și ar putea crește productivitatea.

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc.

Sompo Japan este un grup japonez de asigurări de proprietate și accidente la nivel mondial. Este un alt exemplu excelent de companie care folosește avantajele unui Blockchain ca furnizor de servicii. Utilizarea blockchain-ului în nișa de asigurări este foarte populară în zilele noastre și mulți se alătură ligii ca Sompo.

Potrivit acestora, ei au descoperit destul de recent adevăratele cazuri de utilizare potențiale ale blockchain-ului. Dar menținerea sistemului împreună cu arhitectura este încă destul de străină pentru ei. Astfel, ei folosesc serviciile BAAS pentru a obține ajutor în implementarea și gestionarea sistemului lor de rețea.

În prezent, proiectul este încă în probă, dacă vor vedea adevărate beneficii, vor face din acesta un cadru permanent de rețea în cadrul companiei lor.

Capitolul 7: Soluțiile Blockchain ca serviciu nu sunt Blockchain?

Este de obicei o întrebare dezbătută, deoarece veți găsi două tipuri de răspunsuri. O parte consideră că soluțiile Blockchain as a Service nu sunt deloc blockchain; sunt cu totul alt tip de arhitectură. Pe de altă parte, unele părți cred că BAAS este de fapt platforme blockchain actualizate.

În orice caz, neînțelegerea apare în principal din cauza lipsei unei cunoștințe adecvate a blockchain-ului. Mai mult, mulți oameni încă mai cred că blockchain-ul bitcoin este platforma blockchain originală. Mai mult, nu știu despre mai multe tipuri de blockchain.

De obicei, blockchain-ul privat sau permis a fost introdus deoarece arhitectura publică nu este potrivită pentru o întreprindere care trebuie să se ocupe de o mulțime de informații sensibile. Datorită naturii modelului lor de afaceri, nu le este posibil să lucreze cu o descentralizare 100%.

În realitate, Blockchain ca serviciu a devenit pentru nevoia tot mai mare de blockchain în întreprinderi. De aceea, oferă un alt tip de blockchain care oferă libertate, dar s-ar putea să nu fie descentralizat 100%. Orice tip de sistem guvernamental este necesar și este necesară și gestionarea identității.

Deci, dacă sunteți confuz cu faptul că aceste soluții sunt blockchain sau nu, atunci nu vă faceți griji, deoarece acestea sunt rețea blockchain privată sau permisă.

Ar trebui să consultați ghidul nostru suprem de tehnologie blockchain pentru a vă face mai multe idei despre tehnologie.

Capitolul 8: Cuvinte finale

Blockchain ca serviciu este un mod unic de a eficientiza procesul de transformare digitală. În zilele noastre multe companii doresc să adopte blockchain, dar din cauza lipsei de persoane calificate în mod adecvat pe piață, devine dificil. Aici intervine Blockchain ca serviciu și sigilează afacerea.

Aceste întreprinderi mari vor influența viitorul transformării blockchain-ului. Deci, este necesar să ofere o soluție Blockchain bună ca serviciu pentru a oferi sprijin pe termen lung al companiilor. În cele din urmă, această nouă piață tocmai a început să influențeze piața.

Vom vedea mai mulți dintre ei modelând sau cel puțin deschizând calea pentru viitor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me