Următoarea discuție va analiza ecosistemul Corda blockchain, arhitectura, cazurile de utilizare și proiectele populare bazate pe Corda.

Trăim într-o eră în care tehnologia înflorește destul de repede. Cu toate acestea, trăind într-o societate prosperă, ne lipsesc încă multe caracteristici în viața noastră de zi cu zi și în afaceri. Companiile noastre rulează pe rețele vechi care nu pot stoca înregistrări fără a comite erori; durează zile pentru a procesa o tranzacție, iar atacurile cibernetice sunt o apariție zilnică.

Într-un timp ca acesta, tehnologia blockchain a apărut ca un cavaler cu o armură strălucitoare. Structura de descentralizare și măsurile de securitate grele au creat o tehnologie revoluționară care poate scăpa de toate defectele din modelele noastre de afaceri. Dar pentru a face această tehnologie mai aplicabilă în sectorul întreprinderilor, trebuie să aibă mai multe caracteristici. De aceea au început să apară multe blockchain-uri de întreprindere.

Unul dintre blockchain-urile de întreprindere populare este Corda de la R3. Corda s-a întâmplat să creeze o mulțime de hype pe piață atunci când și-a început călătoria ca o nouă tehnologie blockchain de întreprindere. Așadar, astăzi, ne vom scufunda în acest renumit blockchain de întreprindere și vă vom informa cum puteți utiliza serviciile lor.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Corda

Cuprins

Capitolul 1: Ce este R3?

Capitolul 2: Ce este Corda?

Capitolul 3: Principiul arhitectural și de afaceri al Corda

Capitolul 4: Rețeaua globală Corda

Capitolul 5: Ce este Corda Enterprise?

Capitolul 6: Cazuri de utilizare populare Corda R3 Blockchain

Capitolul 7: Furnizorii Corda Baas

Capitolul 8: Consorții R3 Corda

Capitolul 9: Companiile din lumea reală care utilizează Corda R3

Capitolul 10: Note finale

Contents

Capitolul 1: Ce este R3?

R3 este o firmă de software blockchain de nivel enterprise. Au un ecosistem de 200 de membri din mai multe industrii. R3, împreună cu toți ceilalți membri, dezvoltă platforma Corda și platforma Corda enterprise pentru cazuri de utilizare a întreprinderii.

R3 consorțiul blockchain a apărut în 2014. Peste 180 de dezvoltatori profesioniști lucrează în prezent la dezvoltarea Corda și au investiții a 350 de firme pentru a le sprijini.

Membrii consorțiului blockchain R3 dezvoltă tehnologia blockchain pentru a transforma lumea afacerilor. Toată rețeaua lor globală de parteneri funcționează în mod egal pentru a dezvolta diferite aplicații de comerț și finanțare utilizând software-ul de bază Corda blockchain.

De ce R3 a creat Corda?

R3 prevede un viitor în care diferite contracte legale, cum ar fi contractele de afaceri, sunt gestionate și înregistrate într-un sistem automat, fără nicio formă de erori. Mai mult, oamenii trebuie să tranzacționeze fără probleme pentru orice contracte, fără a face față unor fricțiuni.

Mai mult, ei cred că piața trebuie să funcționeze pe un alt model de afaceri în care diferite întreprinderi ar colabora și își vor menține registrul în consecință, mai degrabă decât să aibă un sistem independent care este inconsecvent. Companiile trebuie să depindă de un sistem echitabil care să trateze fiecare companie în același mod în care să le facă.

Reconcilierile, duplicatele, pauzele și meciurile eșuate ar trebui să fie un lucru din trecut. Mai mult, nimeni nu ar trebui să fie prins în blocuri izolate de active. De aceea au introdus o nouă tehnologie numită Corda.

În mod colectiv, R3 dorește ca fiecare persoană și organizație din blockchain-ul Corda să tranzacționeze direct cu orice persoană. Au proiectat cu atenție arhitectura pentru a o face capabilă să gestioneze legal tranzacțiile din lumea reală. Mai mult, blockchain-ul Corda al lui R3 a introdus mai multe aplicații blockchain pe platformă care pot funcționa alături de caracteristica de tranziție tipică.

Veți fi fascinat să știți că Corda oferă o mulțime de funcții precum confidențialitate, identitate, guvernanță și multe altele. Voi vorbi despre mai multe despre aceasta mai târziu în ghid.

introducere în corda r3 blockchainÎn contrast cu blockchain-urile permise și fără permisiuni

Blockchain-ul Corda al lui R3 este o platformă pentru entitățile din lumea reală, astfel încât acestea să poată gestiona contracte legalizate și să transfere orice fel de valoare fără a se confrunta cu pierderi de confidențialitate.

Corda blockchain poate gestiona toate tranzacțiile din lumea reală în cadrul a doi utilizatori identificați cu certitudine juridică și confidențialitate, spre deosebire de rețelele blockchain fără permisiune.

Comparativ cu orice tip de rețea blockchain permisă, blockchain-ul Corda vă va permite să coexistați mai multe părți într-o singură rețea. De asemenea, vor putea interopera în cadrul aceluiași sistem de rețea. Membrii blockchain R3 au conceput în mod explicit sistemul de guvernanță în acest scop și pentru a reflecta cazurile de utilizare obișnuite pe platformă.

Pentru a vă asigura că blockchain-ul Corda este capabil să soluționeze corect toate obligațiile, acesta vă va permite să emiteți, să transferați și chiar să răscumpărați orice active asemănătoare numerarului. În principal, aceste active sunt monedele din lumea reală, care trebuie să respecte reglementările.

Oricine va emite o monedă nativă sau va folosi orice jetoane din rețea poate folosi aceste jetoane pentru a plăti orice fel de participare sau adoptare de noi funcții. De asemenea, puteți utiliza jetoanele pentru a plăti orice servicii care pot fi specifice platformei sau în afara platformei. Cu toate acestea, serviciile trebuie să fie în rețeaua mai largă Corda.

Dacă nu sunteți sigur în ce mod diferă blockchain-urile permise de blockchain-ul fără permisiune, atunci iată un ghid de comparație cu Blockchains-ul permis și vs.-fără permisiune pentru a vă ajuta să înțelegeți cum Corda este un blockchain permis. Mai mult, sperăm că veți vedea în cele din urmă o abordare diferită pentru a rezolva problemele tipice de afaceri.

Ce probleme dorește să rezolve Corda Blockchain?

Din 2016, Corda este unul dintre software-urile open-source blockchain pe care toată lumea le poate folosi liber. Un mare efort de colaborare al diferitelor organizații globale a făcut posibilă elaborarea blockchain-ului Corda unic. Toate companiile care s-au reunit pentru a construi acest software reprezintă o gamă largă de industrii și, cu reglementări, proiectarea a fost completă.

Da, blockchain-ul Corda a fost doar pentru sectorul financiar și acesta a fost singurul scop al dezvoltării acestei tehnologii blockchain R3 în primul rând. Dar, după lansarea în cazuri practice de utilizare a blockchain-urilor, blockchain-ul Corda a arătat un potențial extraordinar pentru alte cazuri de utilizare, dincolo de numai bancare.

Dar care a fost factorul motivant care a determinat Corda blockchain să apară? Tehnologia blockchain R3 a dorit să rezolve problema de bază dintre indivizi și o combinație de firme – gestionarea acordurilor și o altă formă de contracte. De obicei, aceste părți au încredere reciprocă în efectuarea tranzacției, dar nu au încredere suficientă pentru a păstra și aceleași înregistrări.

Nu contează din ce locație sau industrie provin partidele, dar peste tot putem vedea aceleași probleme de încredere, nu-i așa? În plus, își mențin propriul registru și înregistrează viziunea specifică a pozițiilor și acordurilor lor împreună cu setul lor de clienți.

Dar când fiecare întreprindere menține un set diferit de înregistrări ale aceluiași lucru, creează nepotrivire, remedierea erorilor cu costuri suplimentare. Mai mult, aceste scenarii creează o mulțime de conflicte dacă două firme au opinii diferite asupra aceleiași tranzacții care creează o lacună pentru ca partea rea ​​să o exploateze..

Corda R3 Blockchain to the Rescue

În trecut, scenariul de nepotrivire era destul de inevitabil. Dar acum, recent, cu tehnologia blockchain R3, există destul de multe modalități de a scăpa de această problemă în infrastructura centralizată. Cu toate acestea, blockchain-ul Corda a trebuit să se alăture rețelelor lor fără a se alătura ei înșiși firmelor.

Dar acest tip de abordare creează, de asemenea, un compromis în care ar trebui să vă confruntați cu inerția și căutarea de chirie. Oricum, totul are un cost și puteți vedea deja cum era sectorul financiar înainte de a începe chiar să utilizeze aplicații bazate pe web. Deci, ori de câte ori există o nouă tehnologie, va exista o realizare mult mai mare decât pierderile.

Corda blockchain, în acest caz, poate folosi hashing criptografic puternic și sigur pentru a oferi noi oportunități. Și acest lucru asigură sistemul autoritar de înregistrări în care fiecare întreprindere care participă la acesta obține drepturi egale și are un mod comun de a le gestiona. În plus, nici măcar nu le va perturba deloc confidențialitatea.

Platforma blockchain Corda oferă un sistem în care companiile pot ști în cele din urmă că ceea ce văd se potrivește cu ceea ce vede cealaltă firmă. Deci, reduce costurile, conflictele și erorile din sistemul general de registre.

De aceea, platforma blockchain Corda poate evolua dincolo de numai sectoarele financiare și poate oferi un nivel de încredere între diferite organizații.

Urmăriți seminarul web la cerere despre comerțul nativ digital și lanțurile de aprovizionare, unde R3 explorează modul în care Corda oferă soluții mai specifice industriei.

Capitolul 2: Ce este Corda?

Corda este un software de registru distribuit care procesează și înregistrează date pentru a promova un mediu de rețea descentralizat. În principal, Corda este orientat către sectoarele financiare. Arhitectura Corda R3 acceptă în principal contractele inteligente care seamănă cu definiția Braine, Bakshi și Clack.

Structura contractului inteligent din cadrul arhitecturii Corda R3 este un acord în care execuția depinde de codul computerului, dar cu control și intrare umană. Cu toate acestea, dacă cineva dorește sau are nevoie, poate aplica legal aceste contracte inteligente oricând. Dacă vă confruntați cu nedreptate în caracteristica contractului inteligent al blockchainului privat Corda, puteți lua măsuri legale.

Acesta este un lucru pe care alte blockchain-uri de întreprindere nu îl oferă cu adevărat, nu?

Principalele caracteristici ale platformei Blockchain R3

Inițial, membrii consorțiului blockchain R3 au proiectat Corda blockchain privat pentru nevoia instituțiilor financiare. Cu toate acestea, sa dovedit a fi mult mai larg în termeni de utilizare. Puteți vedea o asemănare puternică a sistemului tipic blockchain în blockchain-ul privat Corda, dar nu are designul tradițional care îl face să nu fie capabil să gestioneze situații din viața reală.

În principal, arhitectura Corda R3 îmbunătățește versiunea originală a blockchain-ului și oferă un blockchain 2.0! În blocul de construcție al arhitecturii Corda R3, fiecare este numit „obiecte de stat”. Aceste obiecte reprezintă o parte din contractele din lumea reală sau conțin întregul contract acolo.

Diferă de blockchainul tipic, deoarece întreaga mașină virtuală sau întregul sistem de registru depinde de atingerea consensului de către utilizatori. Dar în Corda lucrurile se fac puțin diferit.

Corda oferă trei instrumente pentru distribuirea globală a consensului –

 • Logică de contract inteligentă care permite utilizatorilor să tranzacționeze folosind reguli prestabilite. Face parte din CorDapps.
 • Servicii de marcare a timpului și unicitate. Acestea sunt cunoscute sub numele de piscine notariale. Serviciile pot comanda tranzacții temporar, ceea ce elimină conflictele.
 • Flow Framework care simplifică procesul de scriere a protocoalelor complexe între utilizatori neîncrezători.

Corda Private Blockchain Model

Arhitectura Corda R3 începe cu ideea unui sistem global de registre, în care oricine poate depinde de un singur punct de sursă.

Dar arhitectura Corda R3 nu este în totalitate așa. Nu veți putea vedea toate tranzacțiile într-un registru, astfel încât vizibilitatea globală nu este caracteristica blockchainului privat Corda.

Orice tranzacție între două persoane sau grupuri va fi vizibilă doar pentru ei și pentru nimeni altcineva. Cu toate acestea, utilizatorii care vor participa în consens îi pot vedea, de asemenea, deoarece trebuie să-l verifice de dragul registrului.

În comparație cu platformele care oferă o transmisie globală a tuturor tranzacțiilor, Corda blockchain are cu siguranță conducerea. De asemenea, o anumită platformă privată le oferă și prin partiționarea datelor în alte canale sau contracte confidențiale. Dar sunt ele aplicabile într-o rețea în care miliarde de utilizatori vor folosi platforma în fiecare zi?

Ei bine, nu. Deci, acest model unic oferă arhitecturii Corda r3 o margine diferită de platformele deja existente.

În principal, baza acestui tip de platformă blockchain R3 este obiectul de stat. Obiectul de stat înregistrează existența tuturor contractelor inteligente și oferă, de asemenea, starea actuală a contractului. Iar cei care vor participa la contractul inteligent vor putea vedea acest obiect.

Obținerea coerenței în cadrul arhitecturii Corda R3

Pentru a vă asigura că întreaga rețea este consecventă într-un sistem partajat, global, chiar dacă nu toată lumea poate vedea datele din registru. Membrii blockchain R3 se bazează pe deplin pe hashurile criptografice. Hashing în procesele de criptografie poate identifica datele și utilizatorii și se poate lega înapoi la tranzacția anterioară pentru a menține lanțul.

Toate obiectele de stare sunt imuabile. Deci, nimeni nu va putea să-l schimbe. Membrii blockchain R3 doresc să mențină consensul pentru ca toată lumea să rămână de acord pe măsură ce rețeaua crește. Și toți membrii blockchain-ului R3 consideră că este esențial să se mențină acordul dacă cineva dorește să integreze blockchain în scenarii din viața reală.

Corda blockchain se va asigura că toate datele rămân aceleași, chiar dacă alte operațiuni sunt în curs de actualizare a datelor. Aceasta formează o arhitectură Corda R3 în care oricine poate tranzacționa în mod fiabil începând de la simple plăți monetare la contracte sofisticate.

Procesul de consens al platformei Blockchain R3

Pe platforma Corda blockchain, dacă ați făcut cu adevărat o eroare, atunci o puteți actualiza. Dar va trebui să utilizați o tranzacție pentru a face modificarea. Această nouă tranzacție va consuma obiectul de stare anterior și va dezvolta un nou obiect de stare cu date revizuite. Mai mult, există două aspecte ale consensului în platforma Corda blockchain –

Valabilitatea tranzacției

Utilizatorii care vor participa la procesul de contract al Corda private blockchain trebuie să verifice câteva puncte care ar fi necesare pentru o validare actualizată. Pentru aceasta, trebuie să verifice codurile contractuale asociate în obiectul de stat. Deci, utilizatorii ar trebui să fie deterministi în legătură cu aceasta. Mai mult, obiectul de stat trebuie să aibă toate semnăturile părții și, dacă indică orice altă tranzacție, tranzacția trebuie să fie valabilă și.

Unicitatea tranzacției

Cum vor ști validatorii dacă o tranzacție este unică sau nu? În orice caz, validatorii pot ști dacă văd că toate intrările din obiectul de stat nu au nicio revizuire sau nu au tranzacții legate de acesta.

Validatorii unei tranzacții pot valida acest lucru executând același cod de contract împreună cu logica de validare. Totuși, ce se va întâmpla dacă există două tranzacții valabile în același timp? Cum vor determina secvența în arhitectura Corda R3?

În acest caz, ai avea nevoie de un observator predeterminat, iar utilizatorul trebuie să fie membru al utilizatorilor care se distrag reciproc în grupul notarial. Pot exista mai multe pool-uri notariale într-un blockchain privat Corda unde fiecare pool poate oferi diferite tipuri de caracteristici de validare.

De obicei, alte tipuri de platforme blockchain ajung la consens la nivel de registru, dar nu în Corda. Orice utilizator de pe această platformă blockchain R3 va vedea doar o fracțiune sau un subset din întregul registru. Și în acest fel, alte părți vor obține nivelul de confidențialitate de care au nevoie fără a șterge informațiile despre tranzacții pe un alt canal privat.

Arhitectură conectabilă

Platforma blockchain Corda oferă, de asemenea, câteva caracteristici unice conectabile. Aceste caracteristici conectabile ajută la îmbunătățirea scalabilității, disponibilității, confidențialității, agilității algoritmice și compatibilității sistemului-registru.

Orice fel de servicii unice ar putea fi create cu părți distractive la fel de reciproc, folosind consensul bizantin care tolerează defectele. Toate aceste servicii de unicitate sau grupuri notariale sunt aici doar pentru a determina dacă a consumat tranzacții anterioare sau nu.

Nu pot valida tranzacția în sine în niciun fel în platforma blockchain R3. Deci, aceste grupuri de notari nu vor putea vedea tot conținutul niciunei tranzacții, păstrând astfel scalabilitatea și confidențialitatea tranzacției respective..

Consorțiul blockchain R3 a conceput conceptul care oferă într-adevăr un alt tip de sistem blockchain.

Urmăriți seminarul web la cerere despre blockchain și creșterea finanțelor încorporate acum!

Capitolul 3: Principiul arhitectural și de afaceri al Corda

Principii de afaceri pe platforma Corda Blockchain

 • Includere: Toți utilizatorii sunt liberi să se descopere reciproc și pot tranzacționa direct într-o rețea deschisă.
 • Identitate asigurată: Utilizatorii vor avea asigurări cu privire la identitățile tuturor participanților la rețea.
 • Confidențialitate: Detaliile tranzacționale sunt doar pentru părțile care tranzacționează. Deci, dacă tranzacționați cu un alt utilizator, amândoi puteți vedea detaliile, dar nimeni altcineva nu poate. Singurele excepții sunt utilizatorii care participă la consens.
 • Logică partajată: Toate caracteristicile unui acord vor fi gestionate de sistem. Mai mult, va fi format de cod computerizat, astfel încât coerența și valabilitatea acordului să rămână intacte.
 • Bază legală: Orice tranzacție din registrul contabil este o formă de dovadă pentru aceste informații în mod legal. Toată lumea din registru ar trebui să arate acest lucru în cazul oricărei dispute.
 • Autoritar: Toate informațiile din registru au acces și date autorizate. Acestea nu vor fi o umbră a informațiilor păstrate în altă parte. Deci, fiecare informație este copia originală.
 • Imuabilitate: Orice lucru din registru este starea finală a acelei informații. Nimeni nu poate schimba asta. Dar dacă a apărut o eroare, atunci utilizatorii trebuie să parcurgă tranzacția ulterioară pentru ao modifica.
 • Sistem deschis: Sistemul în sine este open source împreună cu participarea, guvernarea, dezvoltarea și chiar supravegherea. Acest tip de sistem asigură diversele cazuri de utilizare ale platformei.

Standarde arhitecturale Corda

Există puține standarde arhitecturale pentru platforma blockchain Corda. Să vedem ce sunt –

 • Scară: Corda este foarte scalabil. Deci, poate sprijini miliarde de tranzacții în fiecare zi.
 • Longevitate: Vor exista mai multe versiuni de Corda care rulează în aceeași rețea unul lângă altul. Și orice aplicație va rula pe cea mai recentă versiune a Corda; nu va trebui să schimbați codul pentru asta.
 • Sigur: O mare cantitate de securitate din mediul de securitate adversar se va ocupa de rețea.
 • Grajd: Evoluția se va face foarte atent. Fiecare versiune va menține standardele critice de rețea consensuale pentru a evita orice erori.
 • Interoperabil: Puteți utiliza mai multe aplicații în aceeași rețea și puteți avea interoperabilitate între ele.

Un set de interfețe standardizate se află și în arhitectură, în principal pentru contracte. Ajută la maximizarea interoperabilității blockchain-ului Corda R3 pentru o varietate de furnizori. Mai mult, implementarea lanțurilor de blocuri Corda R3 în întreprinderi poate ajuta la accelerarea creșterii și a puterii.

De ce excelează această arhitectură?

Tehnologia blockchain R3 dorește să vizeze problemele industriilor prin reducerea costurilor, a sarcinilor de reglementare, a riscurilor și a inovației serviciilor și produselor. Astfel, creează o diversitate de servicii care pot ajuta într-adevăr ecosistemul blockchain.

În ceea ce privește performanța și oferirea altor tehnologii de contabilitate distribuită, nu există altele existente care să ofere același nivel de facilități precum platforma blockchain Corda. De exemplu, menținerea utilizatorilor neîncrederea reciprocă în aceeași rețea trebuie să aibă întotdeauna un nivel comun de acces administrativ. Dar nici o altă platformă nu o oferă.

Cum ar fi arhitectura Ethereum nu este potrivită ca soluție și ceea ce vrea să schimbe platforma de blocuri Corda. Menținerea restricționării și păstrării tuturor informațiilor sensibile pe registru nu va fi o caracteristică a Ethereum (deși Enterprise Ethereum poate permite acest lucru). Astfel, arhitectura tehnologiei blockchain R3 excelează în acest domeniu.

Contracte inteligente sau logică comercială a Corda Blockchain

Corda blockchain își execută toată logica de afaceri folosind funcția de contract inteligent. De obicei, contractele inteligente din Corda R3 Blockchain reprezintă o formă mult mai simplă de logică de afaceri. Este o funcție pură în care utilizatorul poate respinge sau accepta acordul propus și chiar compune unul din funcții simpliste reutilizabile.

Fiecare obiect de stare din rețeaua de blocuri Corda R3 va specifica ce funcție trebuie să utilizați pentru orice tranzacție care ar putea crea acel obiect de stare sau îl va consuma. Mai mult, în orice caz, toată lumea trebuie să respecte aceste reguli pentru a tranzacționa și a crea un obiect de stat de orice fel. Dacă cineva nu respectă regulile asociate, obiectul său de stare nu va fi verificat pur și simplu.

Deci, pentru a face valabilă o tranzacție, va trebui să utilizați codul contractului împreună cu stările asociate. Este responsabilitatea dumneavoastră să propuneți logica de afaceri care respectă toate regulile prezentate anterior, dacă vreți vreodată să primiți validarea tuturor contractelor de contracte inteligente.

De aceea, contractele definesc de fapt partea de consens a logicii de afaceri pe blockchain-ul Corda. Mai mult, acestea sunt mobile; înseamnă că puteți descărca acest lucru și îl puteți rula într-un sandbox unde este posibil să nu fie necesară examinarea.

Deși blockchain-ul Corda R3 folosește de fapt forma semnată a contractelor în rețeaua lor globală Corda.

Ce model folosește contractul inteligent?

Corda blockchain a urmat modelul bitcoin în care o parte va propune o tranzacție și alte persoane din rețea o vor verifica. Deși au extins procesul și l-au generalizat astfel încât oricine să îl poată folosi.

Mai mult, aici intervin intimitatea și amploarea în blockchain-ul Corda R3. Mai mult, au selectat Java Virtual Machine pentru a executa toate contractele inteligente și pentru a le valida. Dar de ce? Ei bine, mașina virtuală Java vine cu o mulțime de biblioteci existente și mulți sunt familiarizați cu ea. Deci, este mult mai ușor pentru un dezvoltator să lucreze pe această mașină virtuală.

Funcția este cea mai bună pentru băncile blockchain R3 care își pot refolosi codurile pe această platformă fără a o modifica complet.

Cu toate acestea, membrii consorțiului blockchain R3 folosesc sandbox-ul clienților lor mai degrabă decât sandbox-ul JVM. Astfel, oferă o natură mai restrictivă în cazul oricăror tranzacții. În plus, acest lucru îmbunătățește standardul de securitate în băncile blockchain R3.

Similar cu Ethereum, în loc să standardizeze o limbă, folosește un set de coduri secundare, care permite utilizatorilor să inoveze cu limba lor contractuală. Pot folosi chiar orice limbă cunoscută pe care o preferă.

Mai mult, procesul asigură faptul că utilizarea codurilor de contracte în orice aplicație blockchain ar fi complet ușoară și ar promova o bună dezvoltare.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Modul în care Corda R3 Blockchain gestionează identitățile?

Este timpul să vorbim despre modul în care rețeaua gestionează de fapt identitățile. Știți deja că membrii consorțiului blockchain R3 folosesc identități pentru a reprezenta nodul. Deci, nu există niciun aspect anonim, cum ar fi bitcoin sau alte rețele blockchain.

Utilizarea identității digitale este esențială, deoarece tranzacțiile financiare trebuie să aibă o formă de încredere. În identitatea blockchain-ului Corda, rețeaua va elibera un certificat. În plus, certificatul va conține semnul utilizatorului și numele din lumea reală.

Deci, infractorii care vor să se ascundă în spatele unui alias și să folosească platforma nu vor fi o opțiune aici. Astfel, scapă de partea proastă a tehnologiei blockchain – Conexiuni criminale.

Veți obține o cheie privată împreună cu identitatea dvs. blockchain Corda și va trebui să o protejați. Acest lucru se datorează faptului că orice semnat cu cheia dvs. privată vă va obliga legal în contract. Deci, dacă îl dezvăluiți unei alte părți, el / ea ar putea profita de acea cheie.

Pentru a face aceste blocuri Corda, asociați un nume care poate fi citit de om (inițial numele legal), împreună cu cheia publică și adresa IP a acestora (Adresa de rețea).

Membrii consorțiului blockchain R3 sunt extrem de stricți cu privire la această procedură de cartografiere. Veți primi o singură cheie publică cu numele dvs. După cum puteți vedea, diferența dintre cheia privată și cheia publică este uriașă.

Procedând astfel, blocka-ul Corda oferă o entitate juridică neechivocă pentru a elimina orice formă de ambiguitate din rețea sau oriunde altundeva. Pe baza acestora, mulți pot crea soluții în care să poți avea încredere deplină.

Software-ul Corda blockchain de bază creează această infrastructură de identitate în cadrul participanților, dar nu restricționează modul de operare sau sofisticarea. Cu toate acestea, rețeaua globală blockchain Corda oferă un model specific pentru acest lucru, în care părțile vor putea colecta toate identitățile pentru a promova interoperabilitatea în mai multe rețele Corda..

CorDapps

În timp ce dezvoltați un CorDapp, există câțiva factori pe care ar trebui să îi mențineți. Trebuie să minimizați cantitatea de stare a capacității de partajare în cadrul aplicației și, de asemenea, restricționează ce tehnici de programare puteți utiliza.

Combinația de coduri de contacte, API-uri, componente UI, obiecte de stare, cadre Flow și plugin portofel alcătuiesc structura generală sau CorDapps sau Corda Dapps. Deci, dacă intenționați să dezvoltați CorDapps, atunci ar trebui să aveți în vedere aceste caracteristici. Eliminați oricare dintre acestea și nu va fi o aplicație Corda.

De ce să construim pe platforma Corda Blockchain?

Acum știți despre software-ul Corda blockchain. Dar problema principală este că arată totul bine, dar de ce ar trebui să te gândești chiar să îl folosești? Ei bine, există practic câteva motive pentru asta. Să vedem ce sunt –

 • Membrii consorțiului blockchain R3 se asigură să ofere instrumente de nivel industrial, împreună cu un mediu perfect dezvoltat, pentru a se concentra pe construirea oricărei valori pe lângă aplicațiile lor..
 • Vine cu o aplicație firewall. Dacă îl puteți implementa în cadrul companiei dvs., nimeni nu vă poate mai afecta sistemul de rețea. Este practic cel mai puternic protocol de securitate la care poți spera vreodată. Deci, comunicarea cu un alt nod din întreaga lume nu va fi o problemă.
 • Puteți introduce aplicațiile vechi în sistemul de rețea și le puteți stimula sincronizând și conectând toate aceste aplicații la rețeaua clientului.
 • Veți avea acces la o gamă largă de CorDapps. Acestea sunt toate aplicații interoperabile și bazate pe blockchain Cora. Fiecare dintre ele este rezultatul membrilor consorțiului blockchain R3.
 • R3 va colabora cu ISV-uri și cu persoane fizice pentru a ajuta la integrarea platformei în cadrul companiei lor și la menținerea protocolului de recuperare în caz de dezastru. Astfel, vă puteți concentra în cele din urmă pe afacerea dvs., mai degrabă decât pe rețea.

Doriți să aflați mai multe despre arhitectura Corda și cum puteți începe dezvoltarea CorDapps? Iată un tutorial cuprinzător Corda care vă va învăța cum să dezvoltați Corda.

Capitolul 4: Rețeaua globală Corda

Rețeaua globală Corda este o combinație de software Corda open-source, parametri de rețea, set de standarde și procese de guvernanță. De obicei, acestea sunt un set de noduri cu un standard comun pentru a le ajuta să se localizeze reciproc pentru tranzacții directe.

Această rețea asigură un ecosistem deschis, astfel încât orice serviciu al Corda să poată fi oferit unor noduri specifice sau tuturor nodurilor. Setul de noduri se localizează reciproc cu ajutorul identităților asigurate și a tranzacțiilor directe.

Rețeaua globală Corda oferă un set de standarde pentru nodurile Corda doar pentru a tranzacționa ireproșabil, în ciuda cine le operează sau din ce grup aparține. Nici nu va conta dacă vor rula o altă aplicație sau de ce au implementat platforma blockchain Corda în primul rând.

Ecosistemul deschis al blockchainului privat Corda oferă o valoare extraordinară pentru întreprinderi sau clienți. În orice caz, puteți utiliza platforma pentru a vă rula sistemul de rețea intern sau pentru a oferi o soluție pentru clienți.

De aceea, blockchain-ul privat Corda vine cu un sistem de guvernare, spre deosebire de software-ul Corda despre care am vorbit anterior. Nu confundați blockchain-ul Corda cu rețeaua globală Corda. Corda blockchain este doar o parte sau un segment al rețelei globale Corda.

rețea globală corda

Rețele de afaceri ale rețelei globale Corda

Membrii blockchain-ului R3 au anticipat deja rezultatul blockchain-ului Corda. Ei cred că companiile care vor folosi Corda blockchain se vor uni probabil pentru a rezolva orice problemă comună de afaceri. De aceea, au fixat implementările platformei blockchain R3 cu funcții specifice orientate spre afaceri, împreună cu oportunități de membru.

Membrii blockchain-ului R3 se referă la acest tip de rețele drept rețele de afaceri. Este o rețea de companii în care pot colabora la un anumit scop comercial în rețea, dar sunt, de asemenea, liberi să participe la alte rețele de afaceri și să tranzacționeze simultan cu noduri.

Totul va fi pe aceeași infrastructură. Nu vor trebui să dezvolte noi infrastructuri pentru fiecare colaborare. În acest fel, ei creează noi tipuri de modele de afaceri blockchain.

Evident, aici membrii blockchain-ului R3 au asigurat libertatea deplină a companiilor. Chiar dacă aceste companii utilizează rețeaua de afaceri, dar nu vor întâmpina nicio constrângere pentru crearea de noi contracte sau mutarea activelor.

Mai mult, rețelele de afaceri Corda blockchain își pot defini propriul set de standarde în funcție de nevoile lor.

Acestea includ în principal nivelurile de confidențialitate, logica afacerii, criteriile de membru, guvernanța și chiar tipul de activ al rețelei. Puteți fi utilizator în diferite rețele de afaceri simultan și chiar puteți efectua tranzacții în cadrul acestor cadre fără probleme.

Singurul scop al membrilor blockchain-ului R3 de a forma această rețea globală este de a unifica afacerea într-un teren comun. În mod obișnuit, clasa business, se suprapun și concurează prea mult și, în cele din urmă, ambele au foarte puțin succes.

Ce face rețeaua globală Corda?

 • Specifică standardele de rețea. Acești parametri vor defini setările de consens și fiecare nod trebuie să-l urmeze pentru stabilitate globală și compatibilitate.
 • Oferă un cadru de identitate, care permite companiilor să aibă contracte cu companii din lumea reală fără nicio îndoială.
 • Recomandă diferite grupuri de consens. Aceste pool-uri oferă o execuție consens transparentă, consecventă și rezistentă.
 • Activează oracolele care transmit informații în întreaga rețea.
 • Asistă monedă digitală nativă împreună cu monede fixe, astfel încât utilizatorii să poată tranzacționa fără probleme.
 • Oferiți un sistem de guvernanță deschis. Ei sunt părțile interesate ale ecosistemului.

Sistemul de guvernare

Deși cea mai mare putere se află pe mâna utilizatorilor de blockchain privat Corda, există încă un sistem de guvernare a reziduurilor pentru menținerea diferitelor puncte critice pe care se bazează fiecare nod.

Pentru rețelele lor de afaceri, ar trebui să existe un sistem de guvernanță pe care îl vor alege utilizatorii rețelei respective. Dar chiar și acel sistem de guvernare ar trebui să urmeze specificațiile arhitecturii subiacente de guvernanță.

Acest lucru înseamnă că cadrul blockchain de întreprindere R3 depinde de interesul părților interesate și face operarea într-un mod care să le satisfacă nevoile. De exemplu, dacă te uiți la blocul Bitcoins, permisiunea pentru dimensiunea maximă a blocului este de fapt arbitrară, cu puține limite pentru a-l restricționa.

Dar toți membrii trebuie să fie de acord asupra acestei cifre arbitrare pentru a menține rețeaua. Deci, dacă nu există un sistem de guvernanță subiacent în rețea și niciun alt guvern care să stabilească setările, conflictul este evident.

Și de ce nu? Nu este posibil ca toată lumea să fie de acord asupra fiecărui tip de setare sau standard în cadrul acestuia. Dar platforma blockchain R3 se asigură că toată lumea respectă unele reguli standard și că nu există niciun conflict între participanți.

Corda R3 Blockchain: Parametri de rețea

S-ar putea să vă gândiți la ce folosește parametrii de rețea sau utilizatorii au nevoie chiar de ei? Ei bine, parametrii de rețea sunt în blockchain-ul Corda R3 din mai multe motive. În primul rând, acestea vă ajută să vă asigurați că toate nodurile din rețea pot comunica cu succes.

Unii dintre acești parametri includ dimensiunea mesajului sau modul în care pot utiliza opțiuni de confidențialitate, cum ar fi Intel SGX sau chiar atunci când ar trebui să își actualizeze nodurile.

Toate acestea par factori mici și puncte foarte tehnice. Dar împreună alcătuiesc infrastructura platformei blockchain R3. Mai mult, acești parametri mici ar putea fi un punct puternic de dezacord în rândul utilizatorilor.

S-a întâmplat înainte cu dimensiunea blockchain-ului Bitcoin, în care utilizatorii nu au fost de acord cu asta, iar dezbaterea a continuat mult timp. Deci, dacă membrii blockchain-ului R3 le lasă pe mâna oamenilor de masă, în curând va deveni politizat.

De aceea, responsabilitatea de a menține setarea atâta timp cât actualizarea sau crearea mai multor ar trebui să fie pe mâna organului de conducere chiar de la început.

Protocolul de consens al Corda Blockchain

Tehnologia blockchain R3 Corda funcționează pe un set de protocoale de consens la fel ca toate celelalte platforme blockchain. Utilizatorii vor ști dacă o tranzacție a fost aprobată sau nu atunci când algoritmul consensului o procesează. În mod unic, blockchain-ul Cora trebuie să mențină miliarde de capacități de gestionare a tranzacțiilor folosind algoritmii de consens.

De aceea, tehnologia blockchain R3 oferă o varietate de servicii de consens cunoscute în principal sub numele de pool-uri notariale. În plus, fiecare grup de notari oferă servicii diferite pe aceeași rețea globală Corda. Deci, utilizatorii sunt liberi să aleagă dintre aceste grupuri notariale și să obțină serviciile dorite. Este o abordare destul de diferită în comparație cu sistemul tipic blockchain, nu-i așa??

Alți participanți pot rula de la distanță anumite algoritmi de consens într-o rețea închisă și securizată. Dar, pentru a ne asigura că utilizatorii pot tranzacționa și utiliza consensul dorit de organismul de guvernare al rețelei, ar trebui să se uite peste grupurile de notari.

În plus, dacă pot menține o listă a grupurilor notariale pentru utilizatori, participanții își pot simplifica procesele de verificare a tranzacțiilor.

Lista va fi partajabilă, astfel încât toată lumea ar putea să o vadă și să o aleagă pe cea mai bună care să corespundă nevoilor lor.

Mai mult, furnizarea de securitate blockchain pentru grupurile notariale este, de asemenea, sarcina principală pentru rețeaua de guvernanță.

Realizarea succesului ecosistemului Corda

De obicei, blockchain-ul Corda și rata de succes a rețelei Global Corda depind în principal de unele variante ale ecosistemului. Aceste variante sunt utilizatori, operatori, guvernatori și designeri ai rețelei de afaceri.

În afară de acestea, furnizorii de noduri notariale, dezvoltatorul și infrastructura aplicațiilor și furnizorii de servicii oracle blockchain își asumă costul.

Dar vestea bună este că veți putea folosi banii fiduciari pe rețeaua globală Corda și acești bani vor respecta reglementările tipice ale banilor fiduciari. Cu toate acestea, dacă nu doriți să limitați reglementările de pe platformă, sunteți liber să utilizați un activ nativ pe blockchain-ul Corda pentru a-l menține.

Acest lucru vă poate oferi mai multă flexibilitate pentru a utiliza moneda și a o utiliza pentru a obține stocare, reprezentări sau noi caracteristici pentru utilizatori.

Urmăriți conferința virtuală la cerere despre predicțiile blockchains pentru întreprinderi 2021 în care platformele de întreprindere precum R3 își împărtășesc viziunea despre blockchain.

Capitolul 5: Ce este Corda Enterprise?

Corda Enterprise este distribuția comercială R3 a platformei open-source Corda. Platforma este optimizată în mod special pentru a satisface toate cerințele cazurilor de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi. Această versiune a blockchain-ului Corda este compatibilă și interoperabilă cu platforma principală Corda. Dacă utilizați chiar și una dintre acestea, atunci le puteți schimba în mod liber după cum aveți nevoie.

Nu vă veți confrunta cu nicio blocare a furnizorului în aceasta. Deci, este o opțiune flexibilă pentru toate companiile de întreprindere de acolo. Membrii consorțiului blockchain R3 se vor ocupa de caracteristici odată ce vă faceți solicitarea. Vor optimiza software-ul Corda și îi vor oferi caracteristicile de care aveți nevoie pentru organizațiile dvs..

Caracteristicile Corda Enterprise

Firewall pentru aplicații Blockchain

Cu aceasta, întreprinderile pot implementa tehnologia în centrele lor de date, dar pot comunica și cu orice nod din lume. Paravanul de protecție cu tehnologie blockchain R3 este foarte sigur și niciun hacker nu poate intra în rețea și fura active sensibile și valoroase.

Suport pentru baze de date SQL și Oracle

Puteți integra perfect baze de date standard din industrie. Pentru întreprinderi, platforma blockchain R3 oferă baze de date SQL și Oracle. Mai mult, mulți sunt deja familiarizați cu aceste baze de date. Așadar, utilizarea acestora nu va fi prea dificilă.

Compatibilitate

Acum puteți obține operabilitate de versiune încrucișată și distribuție încrucișată în rețeaua Corda. Corda își actualizează software-ul, adăugând mai multe funcții pe măsură ce trece timpul. Deci, poate ați folosit o versiune anterioară a Corda și rulați în continuare aplicația pe ea.

Dacă își schimbă software-ul în rețeaua generală, cum va funcționa aplicația dvs.? Pentru a vă asigura că nu veți întâmpina probleme, acestea se asigură că ambele versiuni pot rula pe aceeași arhitectură de rețea fără a se întrerupe reciproc.

Optimizare pentru medii IT

Platforma oferă suport 24/7, performanță, guvernanță, programe de lansare, monitorizare, recuperare în caz de dezastru, disponibilitate ridicată și multe alte caracteristici pentru mediile IT. Deci, tot ce trebuie să faceți este să integrați rețeaua și, pentru orice asistență, echipa Corda blockchain este aici pentru a vă sprijini.

Fara restrictii

Cu Corda blockchain, veți avea acces la primul model de blockchain interoperabil din lume, asigurându-vă că toată confidențialitatea este menținută. În plus, orice afacere care rulează în rețea poate comunica și tranzacționa între ele fără probleme. Procesul eficientizează în mare măsură modelul de afaceri.

Doriți să vă asistați la interviu? Începeți cu aceste întrebări și răspunsuri la interviul Corda și pregătiți-vă acum pentru interviul dvs.!

Capitolul 6: Cazuri de utilizare populare Corda R3 Blockchain

utilizează cazuri și consorții de r3 corda

Multe industrii pot utiliza cazuri de utilizare R3 Corda. Unele dintre ele includ – Guvernul, asistența medicală, finanțele, lanțul de aprovizionare, asigurările, legea și ordinea și multe altele. În plus, toate acestea pot utiliza Corda blockchain pentru a crește eficiența și a simplifica tranzacțiile comerciale.

Mai mult, blockain-ul Corda funcționează cu o parte din natura complexă a rețelei tranzacționale, cum ar fi sectorul financiar. Îi ajută să-și dezvolte cazurile de utilizare blockchain R3 pentru a se potrivi cu natura altor industrii.

Nu numai că este capabil să conducă la eficiență, dar un alt blockchain popular R3 folosește cazurile pentru îmbunătățirea sistemelor și proceselor interne. Corda blockchain oferă imuabilitate cu informații apreciate de pe registru. În plus, aceste informații legate validează și promovează transparența în cadrul întreprinderii în sine sau între două întreprinderi. Setul comun și faptele globale ajută multe organizații să –

 • Automatizați sistemul de audit utilizând natura imuabilă și legată a rețelei.
 • Reduceți riscurile de profil, deoarece standardele de date partajate oferă mai multă încredere în piață.
 • Înlocuiți vechiul lor sistem de rețea intern defect cu un proces mai simplu.

Finanţa

Sectoarele financiare și toate cerințele au fost prima cerere pentru cazurile de utilizare a blockchain-ului R3. Un nou tip de reglementări în cadrul industriilor financiare împreună cu criza globală au creat cele mai costisitoare obligații și conformitate.

În același timp, multe noi modele de afaceri și startup-uri fintech provoacă perturbări cu inovația lor. Deci, cu rețelele vechi, industriile financiare nu pot concura cu noile tehnologii.

Există deja câteva cazuri populare de utilizare a blockchain-ului R3 în sectorul financiar. Acest lucru se datorează faptului că arhitectura Corda blockchain a venit din colaborarea celor mai mari companii financiare și a industriei și autorităților de reglementare stricte din mix.

Mai mult, blockain-ul Corda introduce o schimbare dramatică a eficienței pentru a contracara costurile în creștere, dar menținând eficiența de care au nevoie.

Aceste blockchain R3 în cazurile de utilizare a plății includ gestionarea unui întreg ciclu de viață al unui contract, cum ar fi gestionarea unui grup de finanțare a comerțului sau documentele post-tranzacționare. Corda blockchain poate schimba activele automat și scapă de intermediar. Alte scenarii populare sunt –

 • Oferiți sistemul de plată prin transfer instant de bani. Aici băncile blockchain R3 nu vor trebui să se bazeze pe natura complexă a contului nostru la alte bănci.
 • Sistem post-tranzacționare de capitaluri proprii în care vă puteți deconta plata imediat, fără aranjamente complexe pentru activ sau tranzacție de plată.
 • Corda blockchain poate oferi și împrumuturi sindicalizate în care rețeaua poate oferi contracte multiple în cadrul întreprinderilor.
 • Tehnologia blockchain R3 poate oferi rehipotecarea activelor, unde poate reglementa limita de control în cadrul fiecărui contract și astfel poate reduce timpul de decontare.

Lanț de aprovizionare

Industriile moderne ale lanțului de aprovizionare care trebuie să colaboreze pentru a finaliza lansarea unui produs pe piață. Prin urmare, natura complexă a sistemului are nevoie de o colaborare masivă din surse obișnuite. De exemplu, producătorii de automobile sau avioane trebuie să colaboreze cu o mulțime de companii pentru a strânge materiile prime și apoi să le asambleze pentru a produce produsul final.

Dar acest lucru dă naștere la un lung lanț de informații și tranzacții care trebuie să aibă o mai mare eficiență în gestionarea corectă.

Blockchain-ul R3 pentru cazurile de utilizare a lanțului de aprovizionare poate fi o soluție excelentă pentru acest sistem. Corda blockchain este capabil să le ofere rețeaua de care au nevoie utilizând rețeaua globală Corda. Aceștia pot tranzacționa și schimba informații fără a se îngrijora de un singur punct de eșec. Corda blockchain ajută industriile lanțului de aprovizionare să –

 • Arătați dovada anumitor informații și verificați autenticitatea acestor informații.
 • Creați un sistem de încapsulare și audit automat pentru regulile de afaceri folosind tranzacțiile.
 • Vizualizați originea componentelor și conectați unitatea între ele. De obicei, sistemul pe care îl folosesc este defect și are nevoie de automatizare.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Asigurare

Da, industria asigurărilor oferă încredere multor operațiuni comerciale. Dar cantitatea de hârtie și timpul de procesare este una dintre problemele principale ale acestei industrii. Dacă aveți orice fel de asigurare, probabil că știți deja acest lucru.

În plus, industria asigurărilor trebuie să proceseze și să înregistreze toate documentele pentru fiecare asigurare. Și este inutil să spun că asigurarea are nevoie de o mulțime de verificări ale documentelor pentru a vă forma. O singură greșeală poate adăuga frecare și pierderea orelor.

Blockchain-ul R3 pentru cazuri de utilizare a asigurărilor poate asigura un mediu mai bun atât asigurătorului, cât și clientului asigurător. Veți vedea mai puține fraude, mai multe posibilități și mai multă eficiență în cadrul industriei.

Corda blockchain se asigură că aceste procese sunt automatizate utilizând sistemul de contract inteligent. Veți stabili contractul cu regulile poliței de asigurare și, după verificarea documentelor dvs. în rețea, veți obține asigurarea pe care o meritați. Un astfel de contract inteligent poate –

 • Colectați toate informațiile necesare de la părțile interesate pentru cererea de asigurare.
 • Oferiți plata în timp util și aceasta va fi automatizată.
 • Reduceți nivelul de erori și activități de fraudă cu un leger imuabil și sigur.
 • Creșteți satisfacția generală a clienților.

Sănătate

Blockchain-ul R3 pentru cazurile de utilizare a asistenței medicale poate schimba cel mai bine sectorul asistenței medicale. De obicei, industria de asistență medicală este o rețea complexă și mare de organizații care trebuie să gestioneze în siguranță datele pacienților. Există câteva provocări asociate cu aceasta –

 • Pentru a partaja datele unui pacient pentru o înțelegere cuprinzătoare fără a compromite confidențialitatea pacientului.
 • Sincronizarea tuturor sistemelor disparate care dețin informațiile despre pacient și asigurați-vă că oferă formate de date și identificatori fără erori.
 • Contactarea cu companiile de asigurări medicale și furnizarea de informații valabile pentru nevoile pacientului.
 • Gestionarea tuturor regulilor și proceselor complexe și incoerente.

Corda blockchain poate uni toate procesele disparate, reduce costurile și crește fluxul de date care are ca rezultat și experiență mai bună pentru pacienți. Există puține oportunități pentru asistența medicală de a utiliza Corda blockchain –

 • Utilizați rețeaua globală Corda pentru a face schimb de date în siguranță și confidențialitate cu alte instrucțiuni. De asemenea, va respecta regulamentul medical în acest sens.
 • Cadrul care păstrează toată identitatea păstrând în același timp secretul. În plus, acest lucru asigură faptul că pacienții vor prelua controlul asupra informațiilor lor.
 • Integrare inteligentă a contractului care oferă o metodă bazată pe reguli și consecventă pentru accesarea informațiilor despre pacient.
 • Conexiuni cu furnizorul de asigurări direct în rețea. Mai mult, acest lucru ajută la verificarea necesității informațiilor destul de rapid și automatizează procesul de revendicare.

Guvern

Guvernul joacă unul dintre rolurile vitale în ceea ce privește furnizarea unei surse de încredere pentru tranzacții. De exemplu, creditele ipotecare, terenurile sau autoturismele sunt câteva dintre domeniile în care această entitate joacă un rol imens. Cu toate acestea, baza lor de rețea rulează pe un sistem ineficient, plin de erori. Ca să nu mai vorbim de timpul extraordinar de procesare de care are nevoie pentru fiecare problemă guvernamentală.

Mai mult, aceștia sunt expuși manipulării acolo unde jucătorul rău își ia partea din pradă, iar civilii nevinovați suferă costurile.

Cazurile de utilizare a blockchain-ului R3 din acest sector pot scăpa de fraudele din documentele acestor factori vitali. Cu ajutorul înregistrărilor imuabile și a procesului de tranzacție sigur, blockchain-ul pentru soluția guvernamentală poate facilita drepturile civile mai eficient. Mai mult, pot stoca informații sensibile în rețea și nu ar mai exista nicio urmă de hârtie pentru ca cineva să intre în mână.

Lege si ordine

Legea și ordinea nu se potrivesc tehnic cu structura tipică a blockchain-ului. Mulți dintre cei care folosesc aceste platforme de aceea nu pot întreprinde acțiuni legale la timp atunci când se confruntă cu activități frauduloase în rețea. În plus, acest lucru nu oferă dreptul pe care îl merită participanții.

Deși multe companii folosesc acum căi legale pentru a-și lansa platforma, totuși se confruntă cu probleme juridice. Principalul motiv pentru aceasta este lipsa unei educații adecvate blockchain în rândul avocaților care se ocupă de aceste contracte.

Cazurile de utilizare blockchain R3 pot ajuta aceste industrii prin gestionarea aspectului legal al tranzițiilor. Deoarece susține deja banii fiduciari, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la problemele legale. Orice entitate care folosește platforma poate beneficia de egalitate și chiar întreprinde acțiuni legale atunci când este necesar. De obicei, Corda blockchain poate –

 • Manipulați aspectele legale ale tehnologiei blockchain.
 • Gestionează, înregistrează și automatizează acordurile legale între întreprinderi.
 • Oferiți o platformă specializată pentru ca avocații să-și urmeze rapid curba de învățare.

Doriți să deveniți dezvoltator Corda? Iată un ghid pentru certificarea R3 Corda care vă va ajuta să vă construiți cariera de blockchain.

Capitolul 7: Furnizorii Corda Baas

În prezent, există doar o mână de furnizori care furnizează Corda Blockchain. Să vedem ce sunt –

Șabloane AWS Blockchain

Amazon este unul dintre acei puțini furnizori care oferă platforma Cordcha blockchain. Acestea oferă șabloane ale rețelei, care vă vor permite să dezvoltați proiecte bazate pe blockchain într-un timp scurt. Folosind șabloanele AWS blockchain, configurați rețelele Corda în câteva minute.

Care este beneficiul?

 • Oferă un timp de implementare cu adevărat mai rapid. Este nevoie de doar un minut pentru a vă configura nodul.
 • Alegeți cel mai bun pachet care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs..
 • AWS vă va oferi toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a adăuga funcții și pentru a schimba blockchain-ul Corda pentru compania dvs..
 • Veți plăti numai pentru serviciile Corda; nu există costuri ascunse suplimentare.

Microsoft Azure

Blockchain-ul Microsoft Azure este unul dintre cei mai populari furnizori BAAS pentru cazuri de utilizare a întreprinderilor, iar acum aduc și platforma Corda. Pe bancul lor de lucru Azure, veți putea dezvolta rețeaua înainte de ao implementa. Este foarte ușor și, evident, veți obține cea mai bună calitate a serviciilor pentru a le forma.

Care sunt caracteristicile?

 • Funcțiile suplimentare SMS și Voice vă ajută să depistați cu ușurință bunurile din lanțul de aprovizionare.
 • Oferiți integrarea cu Internetul obiectelor.
 • Implementarea rețelei într-un interval scurt de timp.
 • Soluții de blockchain Corda rentabile și, în plus, sunt gestionate.

Accenture

Liderul companiei de consultanță în afaceri Accenture oferă, de asemenea, soluții Corda blockchain pentru dvs. Veți putea obține soluția din lista de produse. În prezent, acestea oferă doar o versiune simplă a Corda.

În plus, credem că puteți îmbunătăți platforma și puteți primi asistență de gestionare de la acestea.

Ce oferă ei?

 • Vor analiza strategiile populare pentru sectoarele financiare și vă vor ajuta să decideți ce caracteristici Corda ar fi o modalitate excelentă de a începe.
 • Accenture vă va arăta cum să utilizați platforma blockchain Corda și să vizați anumite publicuri.
 • Dacă nu știți nimic despre blockchain, aceștia vă vor oferi instruire.
 • Vor oferi un set de instrumente pentru îmbunătățirea platformei Corda.
 • Accenture va oferi o gamă largă de soluții blockchain Corda.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard este un Blockchain relativ nou ca serviciu pe piață. Își lansează misiunea DLT critică și vor oferi servicii speciale pentru clienții lor. Pentru a vă asigura că toți utilizatorii primesc partea lor corectă de securitate, performanță și rezistență pe care o lansează cu Corda.

Ați putea obține diferite soluții Corda pentru a le forma și le puteți modifica de pe platforma lor. Deoarece este relativ nou, în prezent nu avem prea multe informații despre funcțiile pe care le vor oferi.

Capitolul 8: Consorții R3 Corda

Contur

Contour este un plus minunat pentru familia consorțiului alimentat de blockchain-ul Corda R3 și tehnologia CryptoBLK. Microsoft Azure va fi principalul suport tehnic pentru acest proiect minunat. Mai mult, Azure este o platformă cloud pentru dezvoltarea blockchain-ului. Contour este un proiect în care băncile populare se reunesc pentru a crea o platformă care îi va ajuta să digitalizeze toată documentația oficială cu care o bancă trebuie să lucreze vreodată.

În prezent, băncile rămân în urmă și își doresc, de asemenea, să participe la noua revoluție. Corda blockchain este perfect pentru acel mediu.

Cu ajutorul blockchain-ului Contour, toate băncile blockchain R3 pot reduce într-o mare măsură timpul de procesare. Aceste douăsprezece bănci care s-au reunit sunt –

Intesa Sanpaolo, U.S Bank, HSBC, CTBC bank NatWest, SEB, Mizuho, ​​Bangkok Bank, BBVA, Scotiabank, ING și BNP Paribas.

Marco Polo

Marco Polo este un alt blockchain de consorțiu minunat alimentat cu platforma blockchain R3 Corda. De această dată lucrează cu compania TradeIX și, în prezent, au zece instituții financiare populare în echipă.

Marco Polo va folosi cazuri de utilizare blockchain R3 și nucleul TIX al TradeIX pentru a crea platforma. TIX core este de fapt un alt tip de sistem de registru distribuit. Mai mult, împreună vor crea o platformă hibrid blockchain și vor eficientiza procesul de urmărire a tuturor plăților băncilor consorțiului. Mai mult, acest proces va reduce semnificativ timpul. Cele zece organizații financiare sunt –

Commerzbank, Bangkok Bank, Natixis, NatWest DNB, OP Financial, SMBC, BNP Paribas, Standard Chartered și ING.

B3i

Blockchain-ul R3 Corda alimentează un alt proiect minunat numit B3i. B3i va utiliza cazurile de utilizare blockchain R3 și va primi suport tehnic complet de la echipa lor. În prezent, treisprezece bănci blockchain R3 colaborează la proiect. Scopul principal este de a oferi documentații de asigurare digitalizate pentru instituții.

Acesta va eficientiza procesul de revendicare a asigurărilor. Aceste industrii sunt –

Swiss Re, Achmea, Munich Re, Allianz, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Aegon, Hanover Re, Tokio Marine, XL Catlin, Generali, SCOR și Ageas.

Alianța RiskBlock

Acesta este un alt consorțiu axat pe industria asigurărilor. Aici s-au reunit numeroase tipuri de organizații, cum ar fi brokeri, transportatori și reasigurători. Mai mult, obiectivul lor principal este de a oferi soluții blockchain către orice tip de industrie a asigurărilor.

Dar este diferit de alte consorții de asigurări, întrucât este un consorțiu nonprofit. Folosesc blockchain-ul Corda al lui R3 pentru a-și alimenta Canopy 2.0 și, respectiv, pentru a eficientiza toate caracteristicile. În prezent, treizeci de instituții din echipă –

Acuity Insurance, Assurant, FHM Insurance Company, BB&T Insurance Holdings, Inc., Marsh (Worldwide), Ohio Mutual Insurance Group, Murphy Insurance Agency, Horace Mann Educators Corporation, Farmers Insurance, EMC Insurance Companies, Nationwide Insurance, State Farm, WR Berkley, USAA, United Educators, TrueNorth, Travellers , State Auto, Penn National Insurance, RenaissanceRe Services, Ltd., RCM&D, Munich Reinsurance America, Inc., Liberty Mutual, Hanovra, American Agricultural Insurance Company, GEICO, Erie Insurance, Chubb, Amerisure Mutual Insurance Company și American Family.

Capitolul 9: Companiile din lumea reală care utilizează Corda R3

r3 ecosistem corda și viziune

Proiectul Jasper

Canada a dorit să utilizeze puterea blockchain-ului și, prin urmare, am primit proiectul Jasper. S-a lansat în 2016, iar obiectivul principal al proiectului a fost transformarea sistemului de plăți al Canadei. Mai mult, proiectul este o colaborare a băncii din Canada, a plăților Canada și a altor instituții financiare.

În prezent, proiectul se desfășoară prin diferite faze, iar aceștia dau în judecată blockchain-ul Corda pentru a alimenta proiectul. Toți participanții la acest proiect sunt –

HSBC, National Bank of Canada, Royal Bank of Canada, Bank of Montreal, Scotiabank, TD Bank, CIBC, Payments Canada și Bank of Canada (banca centrală).

Proiect Ubin

Autoritatea monetară din Singapore sau MAS este inițiativa acestui proiect. Project Ubin este aplicarea tehnologiei blockchain în cadrul sistemelor financiare din Singapore. În prezent, ei folosesc blockchain-ul Corda deoarece consideră că Corda poate oferi nivelul de caracteristici de care au nevoie. Spre deosebire de alte țări, MAS acționează de fapt ca băncile centrale și fiecare reglementare a sistemului financiar trece prin ele. Proiectul este încă în observație.

Proiectul Inthanon-LionRock

Proiectul LionRock a ajuns pentru prima dată în 2017. Utilizează cunoștințele enorme ale R3 și blockchain-ul Corda pentru a construi sisteme de plăți interbancare. De obicei, sistemul de plăți interbancare se confruntă cu o mulțime de probleme și erori. De obicei, erorile precum timpul de procesare sau ciclul de viață se acumulează în sistemele de rețea vechi.

În ianuarie 2020, Autoritatea Monetară din Hong Kong și Banca Thailandei s-au reunit și au format un parteneriat și au numit proiectul Inthanon-LionRock. Potrivit băncilor, popularitatea și utilizarea monedelor digitale i-au determinat să ia această decizie.

Mai mult, aceștia doresc, de asemenea, să utilizeze tehnologia registrului distribuit în sectoarele financiare și să își mențină simbolul. Folosind platforma Corda blockchain pot face ambele. Deoarece Corda acceptă banii fiduciari împreună cu jetoanele native, acest lucru le va oferi un avantaj diferit față de întregul sistem.

Companiile care utilizează tehnologia blockchain sunt –

Kasikornbank PLC, Krung Thai Bank PLC, Bank of Ayudhya PLC, Bangkok Bank PLC, Thanachart Bank PLC, Siam Commercial Bank PLC, Standard Chartered Bank (Thai) PLC, HSBC și ZA.

De aceea, proiectul Inthanon-LionRock folosește Corda blockchain pentru a digitaliza sistemul. De asemenea, vor introduce monede digitale pentru a extinde metodele de plată ale băncilor.

ING

ING a oftat un contract de cinci ani cu R3 pentru a-și utiliza platforma Corda în toate modurile. Mai mult, vor avea acces complet la toate versiunile comerciale Corda Blockchain pentru toți acești cinci ani. ING va utiliza acest contract pentru a lansa diferite servicii bazate pe Corda pentru bănci la nivel global și ar oferi, de asemenea, acces la CorDapps în cadrul.

Mai mult, ING urmărește, de asemenea, un ghid de dezvoltare Corda dApp, deoarece doresc să adopte aceste CorDapps în industriile de afaceri în care diferite companii au contacte prin intermediul lor.

SBI Holdings

SBI Holdings este unul dintre cei mai mari acționari ai companiei R3. Aceștia încep o nouă întreprindere comună pentru a adopta blockchain-ul Corda în Japonia și regiunile din Asia de Est. R3 va oferi suport tehnic pentru orice tip de adopție în aceste regiuni, împreună cu furnizarea întreprinderii Corda și a software-ului Corda.

Parteneriatul va permite SBI să își folosească caracteristicile pentru ei și să le ofere și potențialilor clienți.

HSBlox

Împreună cu ajutorul platformei Corda, HSBlox aduce un nou tip de soluție pentru industriile din domeniul sănătății. Ei colaborează cu R3 pentru a valorifica interesele și caracteristicile de încredere din Corda Blockchain.

Mai mult, HSBlox va implementa, de asemenea, o soluție blockchain pe o nouă aplicație de asistență medicală, pentru a eficientiza procesul de plată, care permite păstrarea confidențialității pacientului în orice mod..

Insurwave

Platforma Insurwave este unul dintre cele mai bune proiecte de până acum pe Corda blockchain. Mai multe partide s-au unit pentru a face din aceasta o posibilitate. În principal, companiile erau –

Maersk, Guardtime, EY, ACORD, MS Amlin, XL Catlin, Willis Towers Watson și Microsoft.

Proiectul este prima soluție mondială de asigurări maritime pe blockchain. Acesta folosește funcțiile Corda pentru întreprinderi pentru a reduce riscul în diferite organizații care se ocupă de asigurări marine. Asigurarea maritimă este unul dintre procesele complexe de asigurare din toate timpurile. Mai mult, este nevoie de multe părți pentru a menține asigurarea maritimă a unei singure firme.

Dar, cu ajutorul Corda Blockchain, acum îl pot gestiona cu ușurință.

RAPID

Trebuie să auziți despre rețeaua globală de plăți bancare SWIFT. În prezent, utilizează Corda blockchain pentru a testa standardele de plată SPI. Deși întreprinderea este deocamdată încercată, dacă totul merge la punct, ei o vor oficializa.

Mai mult, ei folosesc Corda Settler pentru a oferi utilizatorilor să efectueze plăți folosind confidențialitatea și securitatea pe care le oferă. Cu toate acestea, nu vor folosi jetonul Corda nativ pentru aplicațiile lor.

NatWest Bank

O altă victorie pentru platforma blockchain Corda a R3 este noul proiect al băncilor NatWest. NatWest folosește platforma Corda pentru a construi o aplicație blockchain pentru a sindicaliza piața creditelor. Corda blockchain poate gestiona riscuri ca nici o altă platformă blockchain. Și această caracteristică a atras-o în mod special pe NatWest să o folosească pentru industria creditelor.

În plus, compania va explora diferite caracteristici ale Corda.

Lanț Asta

Chain A fost întotdeauna un entuziast proeminent pentru tehnologia blockchain. După lansarea blockchain-ului Corda, aceștia și-au arătat interesul. Cu ajutorul rețelei, ei își dezvoltă proiectul Bermuda cu Corda.

Bermuda este un proiect în care vor reduce riscul de asigurare și reasigurare și vor oferi utilizatorilor o platformă de schimb de capital.

MonetaGo

Compania de dezvoltare software MonetaGo lucrează la platforma blockchain Corda pentru a oferi soluții blockchain Mexicului și altor piețe internaționale, în principal în India. Anterior, ei au dorit să utilizeze Hyperledger Fabric, dar ulterior l-au anulat.

Potrivit acestora, Corda blockchain este mai potrivit pentru soluțiile sale de atenuare a fraudei bazate pe blockchain.

Centrul juridic de excelență

Această platformă minunată și inovatoare este crearea R3. Centrul lor de excelență juridic va oferi cele mai noi și cele mai bune practici ale aspectelor juridice în tehnologia blockchain. Platforma se bazează pe blockchain-ul lor Corda și deja zece firme de avocatură de ultimă generație s-au înscris pentru acest proiect.

În zilele noastre, avocații trebuie să țină pasul cu dezvoltarea blockchain-ului pentru a gestiona eficient aspectele juridice. Dar nu există nicio formare gratuită în domeniul blockchain doar pentru avocați. Cu toate acestea, cu ajutorul acestei platforme, ei pot interacționa cu rețeaua și pot înțelege pe deplin ce oferă blockchain.

Cele zece firme sunt –

Stroock, Shearman & Sterling, Perkins Coie, Olanda & Cavaler, Fasken, Crowell & Moring, Clifford Chance, Baker McKenzie și Ashurst.

La fel ca Corda, Hyperledger și Ethereum sunt două dintre platformele populare blockchain pentru întreprinderi. Iată un ghid pentru Hyperledger vs Corda r3 vs Ethereum, care va analiza diferențele lor.

Capitolul 10: Note finale

În comparație cu toate platformele blockchain sau platformele de registre distribuite de pe piață, blockain-ul Corda a apărut pentru a pune în aplicare și a înregistra contracte de afaceri între toți partenerii comerciali.

Pentru aceasta, este nevoie de un alt tip de abordare pentru a oferi semantica tranzacției și distribuția datelor necesare, deoarece lanțul de blocuri Corda trebuie să acționeze și ca un registru distribuit. În principal indică executarea executorie și automatizabilă a contractelor.

Puteți implementa mai multe aplicații în diferite scopuri în rețea. Este foarte ușor cu furnizorii Corda BAAS din mix. Într-un viitor apropiat, putem spune, am vedea mai mult din blockchain-ul Corda al R3, nu numai în sectoarele financiare, ci și în alte sectoare.

Deci, dintr-o privire, blockchain-ul Corda pare o soluție excelentă pentru întreprinderi. În sfârșit primește recunoașterea și mulți sunt deja încântați să-și ruleze nodurile în rețea. Să vedem dacă își pot păstra cu adevărat treaba. Dacă doriți să vă construiți cariera în Corda, trebuie să vă înscrieți la următorul nostru curs de dezvoltare Corda pentru a vă ajuta să înțelegeți și să utilizați mai bine ecosistemul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me