Tehnologia Blockchain devine încet o frază obișnuită în lumea tehnologiei. Mulți oameni încă mai cred că aplicația reală a blockchain-ului constă doar în criptomonede. Cu toate acestea, nu este cazul în realitate. Odată cu creșterea tehnologiilor blockchain pentru întreprinderi, oamenii vor putea vedea în cele din urmă versatilitatea acestei noi tehnologii.

Blockchain-urile pentru întreprinderi împuternicesc industriile mari cu același nivel de securitate, ușurință în utilizare și control, schimbând fundamental cursul afacerii lor.

Sunt aici pentru a rămâne și mulți încep deja să îmbrățișeze noua adopție. Chiar dacă au o parte echitabilă de critici, totuși multe companii și furnizori continuă să o dezvolte. Acest lucru împinge adoptarea întreprinderii mult mai repede decât se aștepta. Ei bine, cine nu ar vrea să-și asigure poziția pe viitoarea piață blockchain, corect?

Contents

Enterprise Blockchain: Tot ce trebuie să știți

blockchain de întreprindereDe aceea, vom vorbi despre blockchain-ul de întreprindere în acest ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine întregul concept. Deci, de ce să aștepți? Să începem sesiunea!

Capitolul 1: Ce este Enterprise Blockchain?
Capitolul 2: Caracteristici ale tehnologiei Blockchain pe care o poate utiliza întreprinderea
Capitolul 3: Diferite tipuri de tehnologie Blockchain pentru întreprinderi
Capitolul 4: Furnizorii care furnizează BAAS
Capitolul 5: Exemple de blockchain-uri Enterprise
Capitolul 6: Care sunt cazurile de utilizare ale Enterprise Blockchain?
Capitolul 7: Există provocări de implementare?
Capitolul 8: Care este viitorul?
Capitolul 9: Cuvinte finale

Capitolul 1: Ce este Enterprise Blockchain?

Enterprise blockchain este o rețea blockchain care poate fi integrată și utilizată în scopuri la nivel de întreprindere. Aceste tehnologii blockchain sunt special echipate pentru a face față cerințelor organizaționale la nivel de întreprindere.

Utilizarea blockchain-ului într-un mediu corporativ înflorește într-un ritm rapid. Proiecte noi vor domina în curând acest sector al industriei. Platforma blockchain pentru întreprinderi va perturba modalitățile tipice și va prelua o mare parte dintr-o porțiune a pieței globale a întreprinderilor.

Ce este Enterprise Blockchain?

ce este blockchain de întreprindere

Și de ce nu, blockchain-ul este pe deplin capabil să facă față cerințelor la nivel organizațional. Istoricul lung blockchain ne permite să aflăm despre capacitățile sale. Cu o mulțime de proiecte blockchain care se desfășoară în jurul nostru, este doar o chestiune de timp când tehnologia este perfecționată pentru o utilizare globală.

Multe întreprinderi folosesc soluția blockchain de întreprindere pentru a-și spori impactul asupra consumatorilor. Un nume popular precum IBM, Amazon implementează diverse proiecte blockchain și colaborează, de asemenea, cu platforma blockchain de întreprindere deja existentă.

Vom ajunge la mai multe detalii mai târziu în articol. Deocamdată, să vedem cum revoluționează această nouă platformă blockchain de întreprindere.

Ce stimulează această revoluție blockchain la nivel mondial?

Răspunsul ar fi – API (Application Programming Interface) economie. Economia API crește enorm, iar multe organizații folosesc această tehnologie pentru îmbunătățirea afacerii lor. Chiar dacă această tehnologie avansează într-un ritm mai mare, totuși nu este posibil să țină pasul cu creșterea internetului.

În prezent, întreprinderile au nevoie de o cantitate extraordinară de gestionare a datelor, împreună cu tranzacții rapide la nivel mondial pentru a menține lucrurile în continuă creștere. Acest lucru creează un alt tip de provocări de afaceri cu probleme de securitate, transparență și complexitate.

 • Securitate: Sistemul centralizat al arhitecturii întreprinderii oferă unui hacker un avantaj de a intra în contul, aplicațiile și dispozitivele anumitor utilizatori. Nu reușește să ofere securitatea minimă necesară.
 • Complexitate: Orice întreprindere globală trebuie să țină pasul cu diferiți intermediari și să aibă armonie între mediul de lucru. Gestionarea acestuia creează probleme complexe, împreună cu creșterea costurilor.
 • Transparenţă: Nu există un anumit punct de vizibilitate în care organizațiile ar putea urmări serviciile lor către clienții lor. Acest lucru crește problemele contrafăcute și induce un impact negativ asupra afacerii.

Doar doar contrafăcut întreprinderile au un succes de peste 7,5 miliarde de dolari în fiecare an. Și este doar în SUA! Furnizorii de produse din întreaga lume trebuie să plătească dobânzi de până la 30%, ceea ce crește prețul general pentru consumatori. Așadar, chiar dacă producătorul poate produce produse la prețuri reduse, consumatorii nu se pot bucura de toate avantajele.

În această situație catastrofală tipică, tehnologia blockchain poate salva nava economică care se scufundă. Integrarea cu aceste întreprinderi tehnologice poate recâștiga încrederea pierdută a clienților lor.

Datele sunt noua monedă acum pentru creșterea API și, cu ajutorul soluției blockchain pentru întreprinderi, acum organizațiile pot în sfârșit să ofere o ușurare.

Este Oportunitatea Mare?

Dacă ne amintim căile tradiționale, veți vedea că instituții precum guvernul, băncile sau corporațiile au avut întotdeauna un rol major în gestionarea factorilor de risc. Acum, aceste organizații pot folosi în cele din urmă blockchain-ul pentru a scăpa de incertitudine, care va reduce în cele din urmă costurile.

Acest nivel de transformare va avea un efect major asupra economiei mondiale globale. Economia programabilă este viitorul acum. Soluția blockchain pentru întreprinderi o va prelua și se așteaptă crește până la 3T USD în 2030!

Acesta este un număr extraordinar de atins în doar câțiva ani.

Este pregătit pentru Blockchain Enterprise?

Multe dintre tehnologiile blockchain disponibile sunt încă în faza imatură. Chiar dacă lumea tehnologiei nu este încă familiarizată cu întregul concept, organizațiile majore nu sunt prea sigure cum funcționează. Tinde să crească în continuare, iar întreprinderile se luptă să acopere principalele provocări:

 • Evaluând platformele, organizațiile caută de obicei o platformă în care să poată fi satisfăcute toate nevoile lor complexe.
 • Blockchain-ul este un fel de rețea de transformare, dar totuși, întreprinderile doresc ceva mai definit, în special pentru cazuri de utilizare în scopuri industriale.

Chiar dacă întreprinderile mari doresc să construiască această rețea pe cont propriu, adevărata valoare poate fi găsită dacă mai multe rețele blockchain funcționează împreună.

Blockchain-urile pentru întreprinderi pot fi partenerul potrivit pentru a completa golul dintre organizații și gestionarea datelor. Există multe proiecte deja desfășurate, iar întreprinderile sunt mai dornice să lucreze cu blockchain. Să trecem la capitolul următor pentru a înțelege mai bine situația.

Capitolul 2: Caracteristici ale tehnologiei Blockchain pe care o poate utiliza întreprinderea

În această parte, vom analiza caracteristicile specifice tehnologiei blockchain care pot fi un punct de plecare excelent pentru întreprindere. Soluția blockchain Enterprise ar putea străluci cu adevărat folosind toate aceste caracteristici excelente ale blockchain-ului.

 • Natura descentralizată asigură o rețea de la egal la egal

Este una dintre cele mai multe caracteristici pe care orice platformă blockchain de întreprindere și-ar putea dori pentru compania lor. Descentralizarea este un pas mai departe în viitor care rezolvă o mulțime de probleme majore legate de sistemele centralizate. De obicei, o structură normală pentru organizații este structura client-server, care este destul de depășită.

Cum funcționează structura client-server?

Într-o rețea client-server, există un server centralizat pentru utilizarea tuturor. Oricine s-ar conecta la server va trebui să îi trimită o interogare pentru a obține informații suplimentare. Exact așa funcționează internetul în aceste zile. De exemplu, poate doriți să căutați ceva folosind Google, pentru aceasta va trebui să trimiteți o interogare la serverul Google și apoi va reveni cu rezultatele dorite.

Această relație dintre client (dvs.) și server se numește arhitectură de rețea client-server. Dar există câteva probleme semnificative cu această structură.

Deoarece toată lumea din rețea depinde exclusiv de server, dacă ceva nu merge bine, toată lumea va suferi în mod egal. Poate că serverul nu funcționează dintr-un anumit motiv, atunci toată lumea din rețea nu va putea să o acceseze. Și cel mai important, serverul se va ocupa de o mulțime de informații sensibile ale clienților.

Dacă un hacker obține acces la server, el / ea poate obține cu ușurință toate informațiile sensibile de acolo. De aceea, organizațiile tipice care depind de acest tip de arhitectură de rețea trebuie să cheltuiască mult pe scheme anti-atac cibernetic pentru a opri hackerii cu orice preț.

Blockchains Descentralizarea vine în salvare

Blockchain-ul este descentralizat în natură și nu oferă tipul tipic de sistem client-server. Cu autoritatea centrală ieșită din mix, acum utilizatorii se pot bucura de avantajele conexiunii peer-to-peer.

Deoarece nu există niciun server central, nu există niciun punct unic de probleme de eșec. Cu atât mai mult, hacking-ul în sistem devine mult mai dificil pe măsură ce controlul rămâne asupra clienților rețelei.

Deci, orice întreprindere poate avea deplină încredere în sistem, deoarece scapă de toate aspectele negative ale sistemului client-server.

 • Imuabilitatea scapă de corupție

Ce înseamnă de fapt imuabilitatea? Așa cum vorbim despre blockchain, în acest context, înseamnă că, odată ce blocul este adăugat în registru, nimeni nu îl poate modifica sau modifica. Deci, există șanse zero ca cineva să modifice informațiile.

Puteți vedea cât de multă valoare poate oferi organizației această caracteristică? De obicei, întreprinderile trebuie să se ocupe nu numai de atacurile cibernetice, ci și de corupția internă. Schimbarea datelor și utilizarea acestora în beneficiul dvs. este unul dintre punctele majore de corupție.

Dar dacă folosesc acest blockchain ca sistem de registru, nimeni nu va putea schimba valoarea și o va folosi în beneficiul propriu. Acest lucru scapă de corupția acestor mari industrii.

Dar cum o face blockchain-ul? Pentru a avea factorul de imuabilitate, blockchain-ul folosește o funcție hash specială care îi permite să utilizeze criptografia și să cripteze informațiile din bloc.

Hashing-ul va duce întotdeauna la o valoare numerică finită. Oricare ar fi intrarea dvs., aceasta va genera întotdeauna un număr aleatoriu de lungime fixă. Este destul de critic atunci când aveți de-a face cu o mulțime de informații diferite.

Un nou bloc din blockchain va conține întotdeauna funcția hash a blocului anterior.

Ce se întâmplă în timpul unui atac?

Să ne imaginăm că cineva încearcă să schimbe informațiile unui bloc. Când face modificări la bloc, funcția hash a acelui bloc se schimbă, prin urmare, schimbând funcția hash a următorului bloc din linia care își stoca funcția. Aceasta va schimba blocurile de date și hash, care vor schimba și alte blocuri.

În acest fel, întregul lanț se întrerupe, ceea ce nu este posibil în niciun fel. De aceea este imuabil și nimeni nu poate schimba informațiile fără să rupă lanțul. Adăugarea unei dovezi de cunoștințe zero cu blockchain-ul îl va face o tehnologie mai robustă.

 • O mai mare transparență crește responsabilitatea

Blockchain le permite utilizatorilor să se bucure de toate avantajele transparenței. Când cineva spune că blockchain-ul este transparent, ce crezi că înseamnă cu adevărat? În blockchainul public, oricine din registru poate vedea istoricul tranzacțiilor cu alte noduri. Așadar, ați putea crede că este destul de ușor să știți ce face altcineva în rețea.

Această afirmație nu este pe deplin adevărată. Chiar dacă istoricul tranzacțiilor unei persoane rămâne vizibil, identitatea sa va rămâne ascunsă. Aceasta înseamnă că toată lumea va putea vedea adresa publică a acelei persoane doar în locul numelui sau altei identificări.

Dar asta nu înseamnă că oricine se poate ascunde în umbră, făcându-și toată munca murdară. Dacă puteți afla adresa publică a unei întreprinderi în rețea, puteți uita cu ușurință în sus și puteți vedea cum tranzacționează acestea în sistem. În acest fel, aceste organizații sunt obligate să fie responsabile și să nu se angajeze în activități ilegale.

Urmărirea produselor

Întreprinderile pot utiliza această funcție în alt mod. De obicei, oferirea de produse către consumator nu are întotdeauna o rată de succes de 100%. Există cazuri de contrafaceri care ajung la produs în timpul expedierilor și al altor procese.

Pentru a opri acest lucru, organizația și consumatorul își pot urmări produsele până când ajung la clientul lor. În acest fel, chiar dacă se întâmplă ceva, veți putea afla repede unde și veți lua măsuri în consecință.

Întreprinderile se ocupă de probleme de transparență, iar mulți consumatori nu se bazează pe ele orbește din această cauză. Cu tehnologia blockchain, își pot crește transparența și pot atrage mai mulți consumatori fiind complet sinceri.

 • Costuri mai ieftine vor economisi bani

Blockchain ca serviciu este destul de ieftin de integrat și mulți furnizori îl oferă. Acestea sunt destul de ieftine în comparație cu alte abordări tradiționale și pot economisi mulți bani pe termen lung. De ce?

Pentru că, dacă doriți să vă dezvoltați propria rețea blockchain, ar trebui să vă ocupați de situații mai complexe, cum ar fi,

 • Aflați cum funcționează tehnologia de bază
 • Dezvoltarea acestuia fără defecte sau lacune
 • Angajarea echipei calificate potrivite pentru ao dezvolta și a o întreține

Pe termen lung, toate acestea costă mai mult în comparație cu soluțiile BAAS. Mai mult decât atât, dezvoltarea propriului blockchain te-ar abate de la obiectivele principale ale întreprinderii. Deci, cel mai bine este să alegeți soluțiile BAAS.

Există mai multe moduri în care blockchain-ul poate reduce cu ușurință costurile întreprinderilor.

În primul rând, întreprinderile folosesc o rețea tipică client-server ca server intern. Acest lucru are unele probleme, cum ar fi temperamentul, problemele de vulnerabilitate. Pentru a face față acestor companii, cheltuiți mulți bani pe ferme de securitate și software în fiecare an.

Cu blockchain, vor avea totul doar o singură sursă. Deci, nu sunt necesari bani în plus pentru obținerea protocoalelor de securitate.

De asemenea, utilizarea acestor întreprinderi poate trimite și primi în sfârșit o sumă mare de bani mai repede. Nu vor trebui să depindă de instituțiile terțe și să aștepte zile întregi pentru a finaliza o înțelegere sau pentru a obține finanțare.

Reducerea costurilor pentru instituțiile financiare

Instituțiile financiare precum băncile se ocupă de un alt tip de problemă. În fiecare an, ei cheltuiesc 1,6 miliarde de dolari doar pentru reglementările pe care le cunosc. Acest lucru devine o povară pentru întreprinderile financiare.

Cu blockchain, aceștia ar putea obține cu ușurință informațiile necesare pentru reglementările KYC. Poate doriți să deschideți un cont nou într-o bancă. Banca dvs. le va solicita pur și simplu informațiile de identificare și le puteți trimite direct utilizând platforma. După finalizarea procesului KYC, aceștia pot încărca aceste informații în rețeaua lor.

Dacă doriți să deschideți un alt cont într-o altă bancă, în loc să faceți din nou întregul proces, banca respectivă poate obține doar informațiile KYC de la banca dvs. anterioară. Va economisi o mulțime de bani pe termen lung.

Instituțiile financiare pot utiliza blockchain-ul pentru compilarea lor de ramificare internă pentru a simplifica lucrurile. De asemenea, își pot împrumuta tehnologia altor bănci pentru avansuri viitoare. De asemenea, schimbul atomic în blockchain este doar captura potrivită pentru întreprinderile financiare.

 • Rețeaua mai rapidă crește eficiența

Una dintre cele mai bune caracteristici ale blockchain-ului este o rețea mai rapidă. Puteți efectua tranzacții în câteva minute cu acest nou tip de caracteristică integrat în sistemul dvs. de întreprindere. Da, a existat o problemă majoră cu tehnologia blockchain anterioară, cum ar fi când rețeaua a crescut, tranzacția a încetinit drastic.

Cu toate acestea, soluția blockchain pentru întreprinderi este mai mult decât capabilă să gestioneze tot felul de cerințe ale întreprinderii. Deci, aici rata tranzacției nu vă va încetini în niciun fel.

Într-un sistem bancar tipic, de obicei durează aproximativ două până la șase zile lucrătoare pentru ca o tranzacție să fie procesată. Efectuarea de plăți într-un interval scurt de timp este destul de imposibilă. În orice caz, închiderea unui contract major sau obținerea de fonduri pentru un nou proiect ar putea întârzia doar pentru că banca a luat prea mult timp să le proceseze.

Dar cu blockchain, veți putea în cele din urmă să tranzacționați în 20 de secunde sau mai puțin! Aceasta este cu adevărat o rată de succes masivă în ceea ce privește economisirea de bani. Imaginați-vă un proiect mare în care aveți de-a face cu milioane și îl veți putea trimite în câteva secunde! Este o ieșire relativ mai rapidă decât modurile obișnuite de afaceri, nu-i așa??

Nu numai că va eficientiza procesul, dar va crește și eficiența generală a oricărei întreprinderi. Întreprinderile pot, de asemenea, să ofere această facilitate clienților lor și să câștige mai multă popularitate pe piață.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia Blockchain? Încercați prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain și alăturați-vă cursului nostru webinar acum!

Capitolul 3: Diferite tipuri de tehnologie Blockchain pentru întreprinderi

Platforme Enterprise Blockchain

Există multe tipuri de tehnologii blockchain pentru întreprinderi. Dacă nu aveți nicio idee solidă despre ele încă de la început, ar putea fi dificil să faceți alegerea potrivită pentru nevoile dvs. organizaționale. Pentru a vă ajuta, vă vom oferi o schiță a diferitelor tipuri de blockchain. De obicei, există trei tipuri de tehnologie blockchain.

Clasificare generala –
 • Privat
 • Public
 • Federat

Blockchain privat

În blockchain-urile private, o singură organizație va avea autoritate asupra cine se poate alătura și accesa rețeaua. Gândiți-vă la aceasta ca la o rețea centralizată-descentralizată.

Nu sună atât de descentralizat acum, nu-i așa? Ei bine, valoarea de bază a blockchain-ului este încă acolo, dar veți avea guvernarea dvs. cu aceasta. Registrul de aici nu este proprietate publică, deci nu veți putea avea acces la acesta fără nicio autorizație. Mai mult, întreprinderea guvernantă poate suprascrie orice blocuri noi din rețea, permițându-le chiar să le șteargă.

Deci, în loc de o arhitectură de registru public, veți obține un mediu de registru distribuit în care registrul ar putea fi partajat cu dvs..

Totul este similar cu rețeaua tipică blockchain. Așa cum veți avea de-a face cu criptografia în timp ce tranzacționați, astfel încât fiecare tranzacție va fi adăugată la registrul care trece prin criptografie. Deci, nimeni nu va ști despre tranzacția dvs..

Deci, într-un anumit sens, scopul de bază este încă intact.

Platforma blockchain pentru întreprinderi Ripple este una dintre cele mai populare tehnologii blockchain pentru acest tip de cazuri de utilizare. Cu toate acestea, Ripple oferă o rețea mai structurată doar pentru organizațiile de nivel enterprise.

Caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru compania dvs.

 • Păstrează confidențialitatea

Soluția blockchain pentru întreprinderi private vă va ajuta întotdeauna să vă păstrați confidențialitatea prin orice mijloace. De obicei, organizațiile mari trebuie să se ocupe de o mulțime de informații private. Dacă cumva se scurg, concurenții lor vor profita sever de acest lucru. Va afecta vânzările și reputația acelor organizații.

De aceea, pentru a le păstra implementarea blockchain-ului privat, vă puteți oferi confidențialitatea de care aveți nevoie. Nimeni nu va putea vedea informațiile dvs. sensibile și vă veți putea bucura de o tehnologie sofisticată.

 • Putere eficientă comparativ cu blockchain-ul public

Dacă îl comparăm cu blockchainul public care consumă energie, blockchain-urile private sunt întotdeauna cu un pas înainte. Blockchain-ul public preia multă putere pentru a efectua protocolul de consens în rețea. De obicei, aceste platforme au un protocol consens destul de înfometat de putere, cum ar fi dovada muncii (PoW). Cu toate acestea, nu fiecare public are același nivel de consum de energie.

Pe de altă parte, adoptarea blockchain-ului întreprinderii publice nu are nevoie de un mecanism de consens înfometat de putere pentru a ajunge la un acord, dar utilizează în principal un fel de mecanism de vot pentru a ajunge la un acord. De aceea este eficient din punct de vedere energetic.

 • Rețea mai puțin volatilă

Rețelele private sunt o arhitectură mai puțin volatilă. Deoarece există întotdeauna o organizație guvernamentală care caută peste rețea, este foarte puțin probabilă șansa de volatilitate.

 • Abilitarea organizațională

Ce este mai bine decât să ai abilitate organizațională? Cu soluția blockchain pentru întreprinderi private, veți putea realiza exact acest lucru! În blockchain-urile publice, nu va exista nicio autoritate asupra sistemului de registru sau nu veți putea opri participarea vreunui nod. Cu toate acestea, întrucât veți obține singura putere asupra acestei rețele, veți avea standarde de reglementare de care ar putea lipsi alte rețele.

Blockchain public

Într-un blockchain public, oricine are voie să se alăture și să participe la rețea. Toată lumea are voie să vadă registrul și să participe la consens.

Deci, dacă vă aflați pe scena descentralizării complete, atunci ar trebui să verificați cu siguranță adoptarea blockchain-ului pentru întreprinderi publice. Versiunea publică a blockchain-ului a fost prima tehnologie blockchain introdusă vreodată. Odată cu intrarea Bitcoins în lumea tehnologiei, alte corporații au încercat să dezvolte aceeași tehnologie fără defectele tehnologiei mame.

Într-un blockchain public, veți obține drepturi egale și veți putea să vă alăturați și să participați la mecanismul de consens oricând doriți.

Cea mai bună parte a acestei adoptări blockchain de întreprindere este că veți obține un nivel mai mare de securitate decât blockchain-ul privat. Cum? Ei bine, deoarece nu vor exista organizații cu putere de autoritate exclusivă, nimeni nu va putea șterge tranzacția dvs. din registru.

De asemenea, schema de registru public permite tuturor să vadă ce se întâmplă în registru. Dacă cineva încearcă să vadă neconcordanțe, toată lumea va putea să o vadă.

Caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru compania dvs.

 • Transparență mai mare

În primul rând, nicio altă adopție blockchain de întreprindere nu poate oferi atât de multă transparență ca și cele publice. Așa cum am spus mai devreme, registrul este complet în fața tuturor. Toată lumea trebuie să participe la menținerea acesteia și este partajată între toate nodurile.

Deci, veți putea vedea exact ce se întâmplă în orice moment doriți. Acest lucru îi lipsește blockchainului privat.

 • Adevărată structură descentralizată

Registrul este distribuit tuturor celor din rețea. Fiecare nod va avea propria copie a registrului. Și, împreună cu ajutorul algoritmilor de consens, pot actualiza registrul cu o mai mare echitate.

Această natură distributivă și drepturi egale dau naștere la adoptarea cu adevărat descentralizată a blockchain-ului de întreprindere. Blockchain-urile private nu sunt pe deplin descentralizate comparându-le cu cele publice.

 • Abilitarea utilizatorilor

Pentru a utiliza toate aceste tipuri de platforme, veți avea nevoie de o conexiune la internet. Accesați rețeaua descărcați blockchain-ul și portofelul și sunteți gata să plecați. Aceasta înseamnă că nicio corporație malefică nu vă poate împiedica să obțineți toate beneficiile acestei rețele. Dacă îl comparăm cu blockchain-ul privat, veți vedea cum utilizatorii din acea rețea nu se pot bucura de toată libertatea.

 • Imuabilitate

Odată ce o tranzacție este adăugată la registru, nimeni nu va putea să o modifice. Da, aceasta este cea mai atractivă caracteristică a acestui tip de platformă blockchain de întreprindere. Deci, chiar dacă încercați să intrați în sistem, nu veți putea face niciun rău.

Oferă o mai mare imuabilitate. Dar în rețeaua privată, organizația de guvernare ar putea să vă șteargă tranzacțiile și nu veți putea face nimic în acest sens.

Blockchain privat vs. public: pe care ar trebui să îl alegeți?

De fapt, depinde în totalitate de cerințele dvs. Dacă sunteți un CEO al unei organizații și doriți să aveți un sistem de rețea intern pentru angajații dvs., atunci soluția blockchain pentru întreprinderi private este cea mai bună soluție. Aici, veți putea oferi acces de autoritate special angajaților dvs. în funcție de rangurile dvs. și, cu criptografie, veți fi suficient de sigur pentru a tranzacționa pe canal.

Pe de altă parte, dacă doriți o platformă de tip aplicație cu transparență pentru consumatori, atunci rețeaua publică ar trebui să fie alegerea dvs. Această soluție blockchain de întreprindere este echipată cu toate facilitățile de care aveți nevoie, iar consumatorii dvs. ar putea avea încredere în marca dvs. cu ușurință. De asemenea, onestitatea deplină este întotdeauna o modalitate excelentă de a câștiga mai multă popularitate.

Blockchain federat

Trebuie să vă gândiți cum se încadrează blockchain-ul federat în această ecuație, nu? Ei bine, blockchain-ul federalizat vine cu cele mai bune dintre blockchain-urile private și publice. Cu toate acestea, puteți găsi unele asemănări majore cu blockchain-ul privat cu acesta.

Cu blockchain-ul federalizat, veți obține un mediu privat descentralizat. Ce? Confuz? În blockchain-ul federalizat, în loc de o organizație care să mențină rețeaua, ar exista mai multe organizații. Prezența mai multor părți din rețea stabilește structura descentralizată a blockchainului public.

Vă puteți imagina că acest tip de adoptare a blockchain-ului de întreprindere este punctul central al fiecărei organizații legate de acesta. Ar fi un sistem în care mai multe organizații pot interacționa între ele, dacă pot avea nevoie, să partajeze informații.

De asemenea, dacă vreuna dintre părți încearcă să abuzeze de rețea, alte corporații le pot interzice din rețea.

Caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru compania dvs.

 • Reducere

Blockchain-ul de tip federat de tip enterprise va reduce în mare măsură costurile. Aceste blockchain-uri sunt concepute în scopuri industriale și, prin urmare, cuplarea lor cu cele existente este mai ușoară decât blockchain-ul de întreprindere publică sau privată. Deci, acest tip de adoptare a blockchain-ului de întreprindere ar fi cele mai eficiente investiții.

 • Oferă taxe de tranzacție mai mici

Chiar dacă blockchain-urile publice par să susțină că oferă cele mai mici costuri tranzacționale, totuși în realitate nu este cazul. Când prea mulți utilizatori intră în rețea, rețeaua relativ încetinește, iar procesarea tranzacțiilor devine dificilă.

În acest scenariu, taxele de tranzacție cresc în mare măsură. Cu toate acestea, în blockchain federat nu este cazul. Acest blockchain de întreprindere este conceput pentru a se menține sub presiune. Deci, costul inițial al tranzacției nu va crește drastic aici.

 • Reglementări de rețea

Deoarece mai multe organizații lucrează împreună, vor exista anumite tipuri de reguli pe care toți le vor respecta. Acest lucru creează un mediu echilibrat al infrastructurii publice și private. Toate nodurile din rețea trebuie să respecte reglementările pentru a obține o parte din procesul de acord.

 • Fără acces penal

Blockchain-urile publice sunt grozave, dar oferă anonimat pe care infractorii îl pot utiliza grav. Ultimul lucru pe care îl doriți acum este să oferiți un teren de comunicare bun criminalilor din cadrul organizației dvs..

Fiecare nod din rețea este familiarizat cu alte noduri, iar acest lucru impune accesul penal. Infractorii sunt complet descurajați pentru procesul de autentificare și vor lăsa această adopție blockchain de întreprindere în pace.

Clasificare la nivel de permisiune –

Conform tipului de permisiune, blockchain-ul poate fi caracterizat ca două tipuri diferite de entități. Sunt:

 • Permis
 • Fara Permisiuni

Blockchains permis

Acest tip de adoptare blockchain de întreprindere funcționează într-un mediu închis. În aceasta, nodurile nu vor putea accesa în mod rapid rețeaua și nu vor vedea ce se află pe registru. Numai nodurile selectate vor putea obține o intrare în rețea.

Organizațiile centralizate preferă în general acest tip de blockchain de întreprindere, deoarece vor putea avea putere pe rețea. Pe de altă parte, există un blockchain public permis. Aceste rețele au un mediu permis, dar oricine îndeplinește orice criterii specifice pentru a se alătura rețelei poate vedea pe deplin registrul și face o tranzacție așa cum ar face în adoptarea blockchain-ului de întreprindere publică.

Dar pentru a avea acces, trebuie să aibă o anumită calificare.

Caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru compania dvs.

 • Potrivit pentru organizații

Blockchain-ul de întreprindere permis este extrem de potrivit în scopuri organizaționale. Întreprinderile mari pot avea accesul deplin de care au nevoie și pot selecta ele însele mediul intern. Setarea parametrilor pentru accesarea nodului va depinde de ei, iar aceștia pot controla orice public vizat specific pentru aceasta.

 • Ratele tranzacțiilor sunt scăzute

Adoptarea blockchain-ului de întreprindere autorizat oferă cel mai mic nivel de taxă tranzacțională. De ce? Ei bine, pentru că, ca server intern, aceste rețele nu vor trebui să aibă de-a face cu o mulțime de audiențe. De asemenea, nu funcționează pe consensuri care consumă energie, ceea ce încetinește în cele din urmă blockchain-ul public.

De aceea, taxele de tranzacție pentru acest tip de mediu sunt aproape de a fi gratuite. Multe platforme autorizate oferă taxe de tranzacție zero pentru utilizatorii lor.

 • Nu este necesar să aveți un material nativ

Blockchain-ul de întreprindere permis nu trebuie neapărat să aibă un jeton sau un activ nativ pentru platforma lor. Multe blockchains la nivel de întreprindere oferă platforma ca un sistem modular în care veți putea conecta sau juca sau crea propriul dvs. activ nou.

Acest lucru ar putea folosi unul existent, dacă este necesar, dar pentru a menține rețeaua nu trebuie să se bazeze complet pe activul nativ.

 • Mediu de încredere

Pentru a lucra cu acest mediu, ar trebui să aveți încredere în nodurile cu care veți partaja rețeaua. Este un fel de organizații în care fiecare își joacă propriul rol și are încredere în ceilalți colegi de muncă să facă același lucru. Acest lucru creează o legătură mai mare între nodurile de lucru.

Blockchains fără permisiune

În acest tip de rețea blockchain, fiecare nod din rețea poate participa liber la procesul de consens. Nu există restricții privind participarea. Sistemul blockchain de întreprindere fără permisiune permite fiecărui utilizator să aibă propria adresă și să continue interacțiunea cu rețeaua în mod liber.

Toată lumea de aici are permisiunea de a începe o tranzacție și de a adăuga valori la registrul contabil. Evident, organizațiile cu un mediu mai deschis vor adora acest tip de adoptare a blockchain-ului de întreprindere. Există, de asemenea, un alt tip de blockchain-uri private fără permisiuni.

În acest tip, nodurile dintr-o organizație vor avea acces specific la registru și apoi vor putea tranzacționa liber între ele. Nu vor exista seturi de reguli definite. Singurele criterii ar fi să fii conectat la acea organizație ca angajat sau furnizor pentru a obține acces la rețea.

În principal, autoritatea vă va determina intrarea și, după ce vă aflați, sunteți complet liber să vă licitați.

Caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare pentru compania dvs.

 • Mai multă putere pentru noduri

Dacă ești îndrăgostit de libertatea deplină, atunci îți va plăcea acest tip de platformă. Adoptarea blockchain-ului de întreprindere fără permisiune este pe deplin capabilă să ofere puterea deplină nodurilor, mai degrabă decât organizației. Organizațiile nu vor putea afecta rezultatul nodurilor lor și nu vor avea nicio politică strictă de restricționare a utilizatorilor.

 • Deschideți nivelul de confidențialitate pentru toată lumea

Indiferent în ce tip de mediu fără permisiune vă aflați, veți avea întotdeauna un nivel de confidențialitate deschis. Acest lucru crește transparența în cadrul unei organizații care se ocupă de corupția internă. După cum oricine poate vedea registrul, personalul corupt nu va putea scăpa de crimele sale.

Toate nodurile se cunosc, așa că un jucător rău va fi prins în cele din urmă.

 • Participare gratuită la vot sau consens

De obicei, în blockchain-ul privat, doar nodurile selective ar putea participa la protocolul de vot sau consens al rețelei. Cu toate acestea, fără permisiune, fiecare participant din rețea poate participa la acest lucru.

 • Mediu fără încredere

Da, organizațiile vor ști care este nodul, dar în acest tip de blockchain de întreprindere, nu va trebui să stabiliți încredere între noduri. Sunt liberi să se îndoiască de ceilalți și să cheme actori răi ori de câte ori este necesar. De aceea, obțineți un mediu fără încredere.

Blockchain este un tip de tehnologie de registru distribuit și există multe alte tipuri de DLT-uri potrivite pentru întreprinderi. Asigurați-vă că verificați și comparația lor!

Compararea diferitelor tipuri de tehnologie Blockchain

Public fără permisiune Public autorizat Privat fără permisiune Privat autorizat
Participare Toată lumea este liberă să descarce și să acționeze ca un nod Numai utilizatorii care îndeplinesc criteriile definite anterior pot descărca și acționa ca un nod Toată lumea din rețeaua privată poate acționa ca un nod Numai nodurile selectate din canalul privat pot acționa ca nod
Consumul de energie Înalt Mediu Scăzut Scăzut
Securitate Foarte inalt Înalt Mediu Scăzut
Viteză Foarte incet Încet Rapid Foarte rapid
Nivel de încredere Fără încredere Fără încredere De încredere De încredere

Capitolul 4: Furnizorii care furnizează BAAS

Înainte de a trece la furnizori care furnizează BAAS, să aruncăm o privire la ceea ce înseamnă întregul concept de BAAS.

Ce este Blockchain ca serviciu?

BAAS sau Blockchain as a Service este un tip special de soluție blockchain de nivel enterprise pe care ceilalți clienți o pot utiliza pentru a găzdui, construi și deține aplicațiile descentralizate, funcțiile și alte tipuri de contracte inteligente dezvoltate..

Dar aici, clienții nu vor avea grijă de infrastructura de bază; mai degrabă furnizorul BAAS ar monitoriza și întreține rețeaua pentru aceștia. Este o abordare complet interesantă pentru a accelera creșterea tehnologiei blockchain și, de asemenea, a iniția un nivel masiv de implementare.

Arhitectura de bază a acestui nou concept este similară cu cadrul SaaS (Software as a Service).

În zilele noastre, mulți giganți industriali sunt mai mult decât dornici să afle despre tehnologia blockchain și să o implementeze în cadrul lor existent. Dar natura complexă a tehnologiei îi face să se gândească de două ori înainte de a face un pas. De asemenea, lipsa unui set de competențe adecvat în aceste industrii devine un obstacol în calea menținerii aspectului operațional al rețelei.

Mai mulți giganți tehnologici oferă această soluție blockchain de întreprindere, împreună cu start-up-uri de scurtă durată.

Cum funcționează aceste soluții?

Principiul este destul de simplu. Furnizorul va configura infrastructura dacă un client solicită una pentru o anumită sumă de taxă. Odată ce clientul efectuează plata, furnizorul înființează tehnologia blockchain de întreprindere și începe să întrețină rețeaua. Furnizorul BAAS se va ocupa de orice tip de structură complexă a tehnologiei pentru client.

Furnizorii BAAS care furnizează adoptarea blockchain-ului de întreprindere pentru alte mari industrii mențin artefactele în funcțiune întotdeauna. Sunt necesare și alte scheme de asistență dacă doriți să preveniți orice eveniment de piratare. Acestea includ alocarea corectă a hardware-ului resursiv, oferă protocoale de securitate de ultimă generație, gestionează lățimea de bandă și cerințe mai mari de găzduire.

Dacă începeți să utilizați aceste servicii BAAS, vă veți putea concentra pe afacerea dvs. mai mult decât implementarea blockchain-ului pentru întreprinderi. Așadar, veți beneficia întotdeauna de utilizarea acestor servicii.

Un context mai simplu

De exemplu, gândiți-vă la furnizorii BAAS ca la furnizorii de găzduire web. Dacă doriți să vă începeți propriul site web și să vă construiți afacerea pentru a obține accesări în fiecare zi, va trebui să îl găzduiți pe un server. Evident, puteți găzdui sau gestiona propriul server, mai degrabă decât să mergeți pentru un furnizor.

Dar atunci ar trebui să angajați personal care să vă întrețină și să vă îngrijească nevoile de găzduire și să vă asigurați că nimeni nu vă poate străpunge firewall-ul. Totul pare cu adevărat interesant, dar în cele din urmă veți avea mai multe lucruri de care să vă faceți griji, așa că nu vă veți putea concentra pe munca dvs..

De aceea, obținerea soluției potrivite pentru site-ul dvs. web ar fi găzduirea site-ului dvs. web la un furnizor terț, cum ar fi HostGator sau BlueHost. Furnizorii se vor ocupa de nevoile dvs. și nu va trebui să angajați angajați sau să vă faceți griji cu privire la securitate.

În același mod, furnizorii BAAS vă vor oferi expertiza lor, tot ce trebuie să faceți este să investiți. BAAS ar putea fi un pas mai mare către implementarea mai profundă a blockchain-ului de întreprindere în diferite sectoare din industrie. În loc să-și dezvolte propriile proiecte blockchain, acum pot doar să le externalizeze de la acești furnizori de blockchain de întreprindere.

Exemple de furnizori Baas și platforme Enterprise Blockchain

platforme de furnizori de blockchain baas

Furnizori BAAS

1. Oracle

Oferindu-vă cea mai cuprinzătoare platformă cloud DLT, Oracle dezvoltă un nou tip de serviciu BAAS pentru utilizatorii de întreprindere. Veți putea să vă alăturați altor organizații și să implementați implementarea blockchain-ului companiei împreună cu actualizarea registrului. Cu Oracle, veți putea partaja în mod fiabil informații partenerilor dvs. de afaceri, furnizorilor și partenerilor bancari.

Oracle oferă serviciul cloud blockchain care vă va permite să utilizați toate caracteristicile de mai sus. Platforma va rula pe un model de arhitectură compozabilă, care va permite obiective specifice de implementare a blockchain-ului de întreprindere pentru nevoile dvs. de afaceri.

Fiecare serviciu pe care îl furnizează va fi actualizat în timp, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la a ține pasul cu concurența. Nucleul platformei se întâmplă să aibă mai multe straturi, împreună cu multe sub-servicii și interfețe pentru pluginuri personalizabile.

Cum functioneazã?

Soluția blockchain întreprinderii Oracle oferă o rețea de noduri care validează și actualizează registrul descentralizat, împreună cu răspunsul la întrebările din contractele inteligente. Acest furnizor a adăugat funcția de contract inteligent cu serviciul cloud pentru a spori implementarea blockchain-ului de întreprindere.

O altă aplicație externă ar invoca procesul de tranzacție și ar începe interogările utilizând apelurile REST API sau SDK-urile clientului, care vor selecta nodurile pentru a rula contractele inteligente.

După ce consensul serviciului cloud este de acord cu tranzacția, grupul va intra în blocuri de date. Aceste blocuri sunt securizate criptografic și nimeni nu le poate manipula. Administratorii serviciului vor putea utiliza serviciul cloud blockchain pentru organizația lor și îl pot configura după cum au nevoie.

Oamenii își confundă adesea serviciile și ceea ce Oracle încearcă să creeze o rețea de afaceri pe blockchain-ul lor. Dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Ele oferă platforma doar altor clienți care ar dori să stabilească implementarea blockchain-ului de întreprindere.

Proprietățile cheie ale serviciului Cloud Blockchain

 • Transparent și partajat: Fiecare participant ar putea vedea datele de consistență. De asemenea, vor fi capabili să obțină replicarea actualizărilor, împreună cu accesul la ele, dacă sunt autorizați.
 • Exact și incontestabil: Consensul va depinde de decizia unui subset de noduri de pe blockchain și, după ce va fi validat, nimeni nu poate nega existența acestuia.
 • De neschimbat: La fel ca blockchain-ul public, nu poate modifica tranzacțiile din contabilitate.
 • Criptat: Fiecare înregistrare sau date din rețea sunt criptate astfel încât să păstreze confidențialitatea unei companii.

2. IBM

IBM oferă, de asemenea, soluții blockchain de clasă mondială pentru utilizarea întreprinderii. Platforma IBM Blockchain este o ofertă BAAS unică în infrastructura IBM Cloud. Este una dintre soluțiile blockchain complet funcționale, integrate, pregătite pentru întreprindere de pe piață. Cu aceasta, va fi mult mai ușor pentru implementarea blockchainului întreprinderii, deoarece acestea pot dezvolta, guverna și opera platforma.

Platforma accelerează dezvoltarea de noi proiecte blockchain, care colaborează cu Hyperledger Fabric Architecture.

Oricare ar fi cerințele sau cazurile de utilizare ale afacerii dvs., soluția IBM vă va pune în funcțiune în cel mai scurt timp. Se integrează destul de rapid și va oferi un nivel imens de confidențialitate, performanță și securitate pentru mediul dvs. solicitant.

Știi care este cea mai bună parte? Veți obține o gamă largă de abonamente pentru a alege. Fiecare plan oferă funcții noi pentru a face față nevoilor dvs. Deci, chiar dacă sunteți o companie mică sau o întreprindere mai mare, puteți doar să o selectați pe cea care se potrivește cu bugetul dvs. Planul inițial este cel mai economic și nu vă va limita capacitățile în niciun fel.

Caracteristicile platformei Blockchain

 • Dezvoltarea de aplicații noi

Oferă o gamă largă de medii de dezvoltare pentru aplicațiile dvs. Puteți alege mediul comun, local sau online. Dar veți avea nevoie și de instrumente avansate, nu? Nu vă faceți griji, IBM vă are spatele. Fiecare setare este echipată cu instrumente de dezvoltare high-end, deci tot ce trebuie să faceți este să vă conectați și să începeți să creați noi aplicații.

 • Puterea guvernamentală

Vă puteți guverna platforma după implementarea blockchain-ului întreprinderii. Un nou set de instrumente de activare sunt întotdeauna disponibile pentru canalele de tranzacții, contracte inteligente, membri și rețele noi. Dacă lucrați cu mai multe părți, veți primi toate actualizările acestora în panoul de activități și ca notificări.

 • Foarte operațional

Rețeaua este întotdeauna cu performanțe ridicate, cu acces fără probleme la rețea. Veți primi actualizări noi disponibile instantaneu și nu va mai fi nevoie să vă actualizați sistemul pentru o lungă perioadă de timp. IBM se va ocupa de orice altceva.

3. Amazon

O altă soluție excelentă blockchain pentru întreprinderi este Amazon Web Services (AWS). AWS oferă una dintre cele mai simple modalități de implementare a blockchainului pentru întreprinderi. Cu soluția Amazon, veți putea să vă construiți propriile soluții scalabile și să asigurați creșterea proeminentă a companiei dvs..

Amazon întâmplător oferă toate tipurile de soluții atât pentru rețeaua centralizată, cât și pentru cea descentralizată. Dacă doriți o structură de bază de date centralizată, atunci AWS vă poate oferi un registru criptografic, de înaltă performanță. Deci, nu va trebui să implementați implementarea blockchain-ului de întreprindere în acesta.

Cu toate acestea, dacă doriți un mediu descentralizat cu capacități verificabile, atunci AWS vă poate oferi cele mai bune dintre cele mai bune soluții blockchain. Toate rețelele sunt complet gestionate, deci nu va trebui să angajați mai multă forță de muncă pentru a menține cadrul.

Fiecare serviciu este ușor de configurat și implementat; în plus, este foarte economic. Șabloanele Blockchain ale AWS sunt ingredientul principal al nevoii dvs. de blockchain. Să vedem ce oferă acest serviciu.

Șabloane AWS Blockchain

Acest tip de șabloane vă va permite să creați adopții blockchain într-un timp concis. Cu ajutorul șabloanelor AWS blockchain, în sfârșit v-ați putea concentra pe dezvoltarea aplicației dvs. descentralizate, mai degrabă decât să configurați rețeaua.

Care este beneficiul?

 • Timp de implementare mai rapid

Va dura doar un minut pentru a vă implementa rețeaua blockchain. Puteți încerca șabloanele Amazon ECS sau ECS2 pentru a porni în mod rapid implementarea blockchain-ului de întreprindere.

 • Opțiunea de alegere

Veți obține două cadre foarte populare pentru a alege dintre nevoile dvs. de întreprindere. Hyperledger Fabric și Ethereum oferă rezultate puțin diferite, deci este mai bine să verificați mai întâi ce oferă și apoi să luați decizia.

 • Instrumente de gestionare

Toate șabloanele vă vor oferi gestionarea echipamentelor și utilizarea acestora veți putea monitoriza rezultatul și gestiona întreaga rețea. Aceste instrumente sunt cele mai bune dacă doriți să aveți o rețea internă a companiei dvs. pe blockchain.

 • Plătește pentru ceea ce folosești

Veți plăti doar pentru resursele pe care le veți folosi. Nu există costuri ascunse suplimentare care ar putea deveni o povară după instalarea tuturor.

4. Microsoft

Gigantul tehnologic Microsoft s-a alăturat, de asemenea, în liga furnizorilor BAAS. Cu noua lor soluție blockchain Azure, veți putea configura și rula platforma într-o zi!

Cea mai bună parte este că Azure Blockchain Workbench necesită doar câteva clicuri pentru a configura! Acest banc de lucru este mai potrivit pentru testarea sau dezvoltarea de proiecte noi, mai degrabă decât pentru utilizarea doar pentru un sistem de registru. Platforma este concepută într-un mod specific pentru a vă asigura că aveți nevoie de mai puțin timp pentru a dezvolta orice proiect nou.

Evident, de la Microsoft, v-ați aștepta la cele mai bune rezultate, iar Azure vă va oferi cu siguranță acest lucru.

Costurile și timpul pentru dezvoltare se vor reduce într-o mare măsură pentru integrările pre-construite pe platforma cloud Azure. În timpul configurării, veți avea la dispoziție o gamă largă de instrumente blockchain. Tot ce trebuie să faceți este să le alegeți pe cele de care aveți nevoie și să începeți implementarea blockchain-ului pentru întreprindere. Fiecare caracteristică ar avea nevoie doar de un singur clic pentru a o configura, deci este o sarcină ușoară.

După aceea, vine selecția topologiei. Dacă alegeți topologia Dev / Test, veți obține un singur nod (mașină virtuală) și veți putea începe imediat după aceea.

Topologia pentru un singur membru este numai pentru organizații unice. Cu aceasta, veți obține mai multe noduri în mai multe secțiuni pentru producția dvs..

În topologia multimembrană, veți putea stimula producția de la mai multe organizații. Funcționează ca o soluție de consorțiu. În funcție de numărul de noduri implementate, vă va dura mai mult sau mai puțin de 15 minute.

Care sunt caracteristicile?

 • Interfețele vocale și SMS vor asigura urmărirea bunurilor produse.
 • Integrarea Internetului obiectelor va putea urmări toate expedițiile și produsele dvs. sau orice alt tip de documente.
 • Sistemele ERP vor putea gestiona procesele de bază care vor interacționa cu participanții de bază.
 • Implementarea mai rapidă va spori într-o mare măsură eficiența.
 • Costurile reduse reduc costurile generale pentru implementarea unei noi afaceri sau schimbarea vechiului sistem de rețea anterior al organizației.

5. Alibaba

Soluția Alibaba Cloud este aici pentru a implementa blockchain-ul dvs. de întreprindere. Această platformă oferă o platformă de nivel enterprise pentru toate tipurile de implementare blockchain. Alibaba Cloud Solution vă va aduce mai aproape de platforma populară blockchain de pe piață.

Poate că nu aveți timp sau energie pentru a vă dezvolta propriul blockchain, dar cu Alibaba vă puteți bucura de luxul operațiunilor, desfășurării și întreținerii. Întreprinderile AI ar putea beneficia cu siguranță foarte mult dacă vor să încerce schema blockchain AI.

Beneficiile Alibaba Cloud BAAS

 • Protocol de securitate superior

Alibaba oferă un nou nivel de strategii de securitate și are izolare multi-chiriași, de aceea nivelurile de securitate sunt uriașe.

 • Stabilitate mai mare

Deoarece interfața oferă o unitate fiabilă de stocare a datelor, extinderea nu este o problemă. Acesta va fi capabil să ofere performanțe de vârf chiar și în vremuri grele.

 • Simplu și ușor

Oferă o mulțime de funcționalități administrative îmbunătățite care vă vor ajuta să vă construiți platforma blockchain în câteva clicuri. Deci, este destul de simplu de manevrat.

 • Ecosistem deschis

Ecosistemul blockchain este deschis și acceptă o gamă largă de aplicații și date. De aceea este o opțiune excelentă pentru implementarea blockchain-ului de întreprindere.

Există alte caracteristici?

 • Tehnologie avansata: Cloud Alibaba colaborează cu Hyperledger Fabric, Quorum pentru a vă oferi aceste servicii de nivel enterprise.
 • Mod rapid: Implementarea cu un singur clic scapă de orice configurații complexe pentru implementări blockchain de întreprindere.
 • Consorțiul de gestionare: Dezvoltați consorții, adăugați noi participanți oricând doriți și vă va ajuta să gestionați toți participanții.
 • Gestionați organizațiile: Gestionați-vă propria organizație utilizând platforma, obțineți o vizualizare clară a activității tuturor în rețea.
 • Securitate pentru guvernare: Va oferi certificări CA și va construi tehnologia pe Intel SGX.
 • Gestionați codul de conectare: Alibaba vă va permite să gestionați Chaincode, cum ar fi contractele inteligente cu mai multe părți simultan. Cu sistemul lor de urmărire cuprinzător, urmărirea tuturor contractelor inteligente va fi extrem de ușoară.
 • Acces la aplicație: Platforma poate merge cu SDK-ul Fabric Client standard. Acest mediu vă va ajuta să integrați orice tip de aplicație cu noua rețea blockchain.

6. Baidu

Un alt furnizor extraordinar care și-a început afacerea cu BAAS este serviciul web chinezesc și motorul de căutare Baidu. Cel mai recent, compania și-a lansat cartea albă pe noua sa platformă blockchain – Xuper Chain.

Xuper Chain Network

Noua lor platformă super-lanț este capabilă să facă față oricărui tip de nevoie de întreprindere. Se pare că Baidu oferă cel mai mare număr de tranzacții pe secundă – 10.000. Dar cum suportă această cantitate imensă de tranzacții în fiecare secundă? Ei bine, ei folosesc o rețea stereoscopică și o tehnologie paralelă între lanțuri.

În afară de aceasta, platforma este potrivită pentru o mulțime de scenarii și servicii diferite.

Potrivit acestora, această platformă este capabilă să schimbe lanțurile de aprovizionare, siguranța alimentară, finanțele, IoT și multe alte sectoare.

Caracteristicile lanțului Xuper

 • Nivel de securitate imens: Lanțul Xuper oferă un ecosistem relativ securizat; se va ocupa în principal de informații sensibile, cum ar fi gama de produse, proprietăți intelectuale și multe altele. De aceea, integrarea acestei platforme cu proiectul dvs. de întreprindere ar putea fi următoarea etapă importantă pentru dvs..
 • Sistem de management: Ca proprietar al unei întreprinderi, probabil că veți fi responsabil de toate lucrurile. Pentru a pune într-o poziție administrativă, rețeaua vă oferă acces de gestionare. Cu acest acces, veți putea vedea fiecare acțiune din rețea și veți interzice oricând ar fi necesari artiștii neperformanți.
 • Aplicații conectabile: Doriți să rulați orice fel de aplicații în rețea? Nu vă faceți griji, Xuper Chain vă va permite să faceți același lucru. Încercați orice aplicații conectabile din rețea și adăugați mai multe funcții la întregul sistem.

7. Huawei

Recent, Huawei și-a început călătoria de a fi unul dintre furnizorii de servicii BAAS de pe piață. Anterior, au lansat serviciul în scopuri comerciale în China, pe 10 octombrie. Cu toate acestea, pe 15 noiembrie, l-au deschis pentru utilizare globală.

Huawei Cloud este acum disponibil pe site-ul său global și, în principal, pentru utilizarea dezvoltatorilor și a întreprinderilor la nivel mondial. Dezvoltatorii pot utiliza această platformă cloud pentru a dezvolta, implementa și întreține aplicațiile descentralizate destul de repede în limita bugetului lor.

Avantajele platformei Huawei Cloud

 • Ușor și deschis pentru toată lumea: Această platformă este construită pe Hyperledger Fabric 1.1 împreună cu Kubernetes, care oferă un proces simplu de configurare, timp de implementare de câteva minute și multi-unghi.
 • Eficient și flexibil: Partea unică a acestui serviciu BAAS este că oferă o gamă largă de algoritmi de consens, de aceea poate ajunge la tranzacții de până la 5000 pe secundă. Mai mult, vine cu îmbinare dinamică, protocol de comutare flexibilă și gestionarea resurselor fizice.
 • Cost eficient: Costurile de implementare sunt prea mici pentru acest serviciu BAAS. Plătiți doar pentru ceea ce veți folosi și nu pentru altceva. În afară de aceasta, vă veți bucura și de valoarea mai mică a lui O&M și opțiuni de scalare automată.
 • Protecția confidențialității și securitate robustă: Gestionați toate nodurile, nivelul permisiunii și tastele cu ușurință formează un singur panou. Procesele de criptare sunt multistratificate cu asigurarea confidențialității. Infrastructura de securitate cibernetică nu permite niciun fel de hacking extern sau intern.
 • Autentificare completă a dovezii: Nivel avansat de autentificare care asigură că numai nodurile selectate pot intra în rețea. În acest fel, numai dvs. veți avea singura putere de a da acces la un alt nod și de a împiedica intrarea vreodată a unor noduri terțe.

8. Accenture

Unul dintre cei mai buni practicanți în cazul în care crearea blockchain-ului este Accenture. Accenture a arătat un mare nivel de interes chiar de la începutul tehnologiei blockchain și de ce nu? Amândoi se corelează perfect unul cu celălalt.

Cu toate acestea, abordarea Accenture față de această situație este puțin diferită de altele. Se concentrează în principal pe secțiunea de consultanță, dar au și soluții blockchain create doar pentru dvs. Există și alte firme de consultanță blockchain pe piață.

Veți obține o prezentare completă a tehnologiei blockchain și a modului în care ați putea să o integrați în sistemul dvs. Mai mult, găsirea modului perfect de lansare și captare a pieței ar fi un impuls uriaș pentru compania dvs. de întreprindere.

Ce oferă ei?

 • Analiza strategiilor: Profesioniștii lor calificați vor analiza toate sectoarele și strategiile blockchain pentru a vă ajuta să integrați soluția blockchain într-o gamă rentabilă și să o implementați cu ușurință.
 • Aplicabilitatea platformei Blockchain: Evident, nu fiecare companie poate oferi toate aplicațiile odată cu adoptarea lor de blockchain de întreprindere. Deci, ar trebui să știți unde să vă concentrați mai mult pe țintă, iar Accenture vă va ajuta cu asta.
 • Antrenament avansat: Nu știți cum să faceți față soluțiilor blockchain? BAAS de la Accenture va intra în afaceri și vă va pregăti pentru gestionarea noii adăugiri în cel mai scurt timp.
 • Medii de dezvoltare: Platforma de mediu va avea toate seturile de instrumente blockchain necesare pentru a ajuta dezvoltatorii să inoveze noi proiecte.
 • Proiectarea și implementarea soluției Blockchain: Lasă-le doar care sunt cerințele tale. Vor proiecta un model potrivit pentru dvs. și dacă le dați semnalul verde, vă vor ajuta să îl implementați și.

Capitolul 5: Exemple de blockchain-uri Enterprise

Există multe întreprinderi care implementează blockchain. Să vedem câteva dintre exemplele populare.

 • Hyperledger

Una dintre cele mai importante platforme blockchain pentru întreprinderi este Hyperledger. Linux este fondatorul Hyperledger și și-a început călătoria în 2016. Hyperledger este una dintre cele mai cunoscute platforme blockchain open-source din industrie, cea mai potrivită pentru cazurile de utilizare a întreprinderilor..

Unul dintre obiectivele majore este de a oferi tehnologie de registru distribuit la nivel de întreprindere într-o selecție largă. În prezent, Hyperledger a realizat o cantitate masivă de colaborare care se ridică la peste 185. Acestea acoperă aproape toate sectoarele potențiale, cum ar fi Internetul obiectelor, finanțele, lanțul de aprovizionare, serviciile bancare, tehnologia și producția. Acest blockchain de întreprindere are opt tipuri diferite de proiecte care se desfășoară simultan și, din toate acestea, Hyperledger Fabric este bine cunoscut pentru uz industrial.

Deoarece acest blockchain de întreprindere are o arhitectură modulară, vă puteți bucura în cele din urmă de funcția plug-and-play cu diferite atracții de membru.

Ce oferă?

IBM și Digital Asset contribuie inițial la acest blockchain de întreprindere autorizat. Cu o arhitectură modulară, oferă o delimitare a rolurilor în cadrul nodurilor din rețea. De asemenea, vă veți putea bucura de protocoale consens configurabile împreună cu procese avansate de contract inteligent.

Cu toate acestea, ar trebui să furnizați informații de autentificare în rețea pentru a obține acces la contul dvs. Contractul inteligent din acest blockchain de întreprindere se numește „Chaincode”. Acesta acceptă limbaje de programare JavaScript și Go și separă Java în scopuri modulare. De aceea este mai flexibil în ceea ce privește alte contracte inteligente populare.

Să vedem ce oferte potențiale au ca blockchain de întreprindere:

Sistemul Blockchain permis

Acest blockchain de întreprindere oferă un cadru permis în care fiecare participant va avea o identitate cunoscută. Dacă aveți de-a face cu probleme de protecție a datelor și trebuie să aveți o identitate cunoscută în rețea, atunci ar fi minunat să continuați cu aceasta.

Un alt fapt despre acest tip de blockchain de întreprindere este că acestea sunt orientate pentru a face față unor încărcări de date pentru organizații. Organizațiile trebuie să se ocupe zilnic de o mulțime de date, iar blockchain-ul întreprinderii este mai mult decât capabil să le manipuleze.

Scalabilitate ridicată cu performanțe mai mari

După cum am spus mai devreme, acest blockchain de întreprindere se ocupă de arhitectura modulară. Această arhitectură împarte procesul tranzacției în trei segmente separate. În primul, s-ar ocupa de procesarea logică și procesul de acord al nodului. În a doua etapă, va începe ordonarea tranzacției. În ultimul pas, tranzacția va primi verificare.

Acest proces crește scalabilitatea și reduce nivelul de încredere în mediu.

Disponibilitatea datelor necesare

Întreprinderile se ocupă întotdeauna de probleme de confidențialitate. Deoarece au tendința de a fi competitivi, dezvăluind ceea ce au de-a face, le-ar putea afecta reputația, oferind concurentului un avantaj asupra lor.

De aceea, trebuie să aibă confidențialitate pentru un anumit tip de documentație. Hyperledger Fabric permite partiționarea datelor în rețea. Așadar, utilizarea acestei organizații blockchain de întreprindere ar putea avea accesibilitate specială.

Cu un anumit nivel de degajare, un nod le va putea accesa. Deci, persoanele care trebuie să știe despre ele le vor putea obține. Nu va fi proprietate publică.

Limbi Rich Interogări

Companiile nu pot înțelege limbajul de codare, astfel încât interogarea registrului ar fi un cookie dur pentru ei. De aceea, acest blockchain de întreprindere oferă un set complet de limbaj de interogare simplu pe care compania îl poate folosi pentru a căuta prin registru.

Această caracteristică oferă un nou nivel de oportunitate pentru întreprinderi.

Arhitectură modulară

Orice proiectant din rețea ar putea să conecteze componentele sale preferate și să lucreze la ele. Acest lucru oferă un avantaj diferit acestei platforme blockchain de întreprindere. Acum dezvoltatorii au libertatea de a adăuga orice tip de caracteristică la propriul proiect, dacă platforma nu îl poate face complet.

Măsurarea siguranței pentru datele sensibile

Blockchain-ul Enterprise va trata multe informații sensibile. De aceea, trebuie să existe măsurători de securitate pentru a asigura siguranța acestor informații. Modulul de securitate hardware oferă un set unic de chei pentru criptare și oferă un nivel mai ridicat de securitate.

 • Enterprise Ethereum Alliance

Aceasta este încă una dintre cele mai mature platforme de blockchain pentru întreprinderi. Vitalk Buterin este fondatorul acestui minunat blockchain de tip enterprise. Acest blockchain de întreprindere oferă un nivel robust de funcționalitate și de aceea este utilizat pe scară largă pentru multe cazuri de utilizare industrială.

Ethereum este una dintre cele mai mari platforme blockchain utilizate acolo. La fel ca Hyperledger Fabric, acest blockchain de întreprindere a lucrat la nenumărate proiecte și îmbunătățiri.

Pe de altă parte, Ethereum conduce un consorțiu de întreprinderi dedicat exclusiv finanțării de noi proiecte și colaborări la nivel de întreprindere. Blockchain-ul întreprinderii din SEE are peste 250 de membri și este o companie non-profit.

Pe de altă parte, acești peste 250 de membri îi conectează cu peste 500 de startup-uri, furnizori de tehnologie, întreprinderi, cadre universitare și multe altele. Chiar dacă este utilizat pe scară largă, trebuie să vă dați seama că această companie este practic un blockchain fără permisiuni. Dar are o arhitectură specială și pentru acces restricționat.

De asemenea, este un fel de platformă consumatoare de energie, dar oferă totuși o mulțime de beneficii care ajută la trecerea cu vederea acestui defect.

Care este adevăratul obiectiv al SEE?

Acest blockchain special pentru întreprinderi își propune să construiască o opțiune privată a tehnologiei de bază Ethereum pentru cerințe organizaționale specifice.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra obiectivelor principale –

 • Inovați, construiți și sprijiniți o gamă largă de proiecte de bază Ethereum care oferă mai multă valoare lumii tehnologice și oferă o referință mai bună la designul arhitectural.
 • Ajutați la construirea organizațiilor propriului blockchain Ethereum și adăugați caracteristici mai specifice în funcție de fiecare întreprindere. Aceasta înseamnă că o bancă poate avea propriul blockchain pentru gestionarea tranzacțiilor, la fel și un alt participant care are nevoie de gestionarea lanțului de aprovizionare.
 • Dacă un membru al acestei alianțe blockchain de întreprindere creează o nouă aplicație de bază de cod care poate fi utilă pentru alte câteva proiecte, va fi partajată pentru a face acest lucru. Această coordonare promovează dezvoltarea facilităților tehnologice.

Care este viziunea?

Potrivit SEE, ei au cinci viziuni pentru viitor –

Platforma deschisă

Stabilirea ca o platformă open source, nu numai un produs.

Autoritate

SEE va avea autoritatea de a defini orientările operaționale și de dezvoltare pentru toate proiectele Ethereum ale membrilor SEE. Deoarece platformele open-source trebuie să îndeplinească anumite standarde, cel mai bine este să le definiți de la început.

Oferiți sprijin guvernamental pentru dezvoltarea întreprinderilor

Acest blockchain de întreprindere este capabil să faciliteze și să guverneze toate proiectele de implementare încrucișată și să inspecteze temeinic cerințele lor de afaceri. De exemplu, dacă o bancă implementează orice fel de soluție blockchain, atunci SEE poate ajuta alți membri să facă același lucru. Se va economisi o mulțime de costuri în cele din urmă.

Evoluează de la platforma publică existentă

Chiar dacă EEA va funcționa cu blockchain-urile pentru întreprinderi private, dar poate continua să evolueze folosind caracteristicile blockchain-ului public deja existent. În acest fel, orice progres în cealaltă platformă poate fi valorificat în cea opusă. Ambele platforme beneficiază în acest fel.

Utilizarea standardelor

Blockchain-ul public Ethereum este în viață din 2015, au trecut deja patru ani. Noul SEE va utiliza standardele din spațiul public și va studia experiența pentru a implementa o versiune mai bună în viitor.

 • Corda

Blocka-ul Corda pentru întreprinderi R3 este una dintre versiunile comerciale ale Corda. Este o platformă open source special orientată către utilizatorii de întreprindere. Corda Enterprise este denumirea oficială a versiunii enterprise Corda și este complet compatibilă cu Corda.

Dacă afacerea dvs. de întreprindere se învârte în jurul infrastructurii de rețea și a calității serviciilor, atunci ar trebui să verificați cu siguranță Corda.

Veți avea posibilitatea de a obține o platformă de tip enterprise sau open source pentru fiecare nevoie. Poate că nu contează dimensiunea organizațiilor dvs., blockchain-ul Corda enterprise este acolo pentru a vă oferi impulsul de care aveți nevoie.

A fost lansat în 2015 și, după aceea, a acoperit o mulțime de domenii de utilizare pentru întreprinderi. Acum, Corda R3 are peste 60 de membri în consorțiul lor. Inițial, Corda a fost introdus ca o soluție pentru instituțiile financiare, dar acum au cazuri de utilizare în creștere în domeniul sănătății, guvernului, lanțului de aprovizionare și tranzacționare.

O organizație poate utiliza acest blockchain de întreprindere permis, deoarece va fi accesibil doar celor cu autorizații speciale, astfel încât mediul să nu fie proprietate publică.

Capacitățile întreprinderii Corda

Firewall-ul aplicației Blockchain

Una dintre cele mai importante caracteristici ale Corda este firewall-ul aplicației blockchain de clasă mondială. Acest firewall va oferi cantitatea necesară de asistență necesară pentru întreprinderile cu o schemă de afaceri complicată.

Acest firewall va asigura accesul sigur pentru aplicații la cadrul blockchain și va respinge orice conexiune terță parte neautorizată care încearcă să intre. Acesta va oferi utilizatorilor schemă de gestionare a accesului împreună cu aplicații care funcționează pe blockchain.

Utilizarea acestei organizații blockchain de întreprindere poate integra un centru de date în rețeaua lor, dar vor putea comunica și cu prezența exterioară fără a le afecta informațiile sensibile.

Deci, Corda oferă un canal criptat sigur între nodurile exterioare și centrul de date intern. Una dintre caracteristicile unice pe care nu o veți vedea pe altă platformă blockchain de întreprindere.

Ar fi un mare plus pentru orice institut organizațional. De exemplu, acest firewall ar putea rămâne chiar în spatele firewall-ului unei bănci tradiționale, chiar în fața tuturor informațiilor sensibile. Dar va permite utilizatorilor să interacționeze cu informațiile lor personale cu autentificări adecvate. Acest protocol blockchain de întreprindere deblochează un nivel masiv de interese în sectoarele financiare împreună cu alte companii de gestionare a datelor.

Alte caracteristici atractive

În afară de firewall, există multe alte aplicații pentru întreprinderi. Corda blockchain pentru întreprinderi este echipat cu toate instrumentele care trebuie optimizate cu mediul IT. Asta înseamnă că veți obține guvernanță, disponibilitate ridicată, monitorizarea dezastrului și recuperarea acestora, asistență pentru clienți 24 de ore, noduri performante, programe de lansare și multe altele.

Cu toate acestea, Corda enterprise blockchain a acceptat, de asemenea, bazele de date SQL și Oracle. În acest fel, integrarea blockchain-ului Corda enterprise a devenit mai simplificată.

Un alt factor cheie al acestui blockchain de întreprindere este interoperabilitatea. În scenariile din viața reală, întreprinderile trebuie să se ocupe de mai multe aplicații simultan. Dar toată tehnologia blockchain-ului de întreprindere existentă este mai bine orientată pentru soluția cu o singură aplicație.

Dar cu Corda, aceștia pot accesa mai multe aplicații la un moment dat, ceea ce crește creșterea generală a unei companii.

 • Clipoci

Această companie de tip blockchain de întreprindere a început călătoria înapoi în 2012. Cu toate acestea, anterior era cunoscută sub numele de Opencoin. În 2015, în cele din urmă l-au redenumit Ripple. Principala preocupare a Ripple a fost conectarea corporațiilor, băncilor, a schimburilor de active și a furnizorilor de plăți prin canalul lor personal RippleNet.

RippleNet este o platformă globală de tranzacții aproape gratuită. Cu Ripple, veți putea efectua plăți globale utilizând moneda sa nativă, „Ripples” sau „XRP”, imediat după Ether și Bitcoin. Acest blockchain de întreprindere este cu siguranță una dintre cele mai rapide platforme decât toate celelalte existente până acum. Cu aceasta, orice întreprindere își poate deconta plata în doar 4 secunde!

Ripple lucrează cu peste 100 de organizații, peste 75 de persoane fiind formate de nișă de implementare. Dar tranzacțiile nu sunt singurul motiv pentru care Ripple este un material de tip blockchain pentru întreprinderi. Există și alte caracteristici ale Ripple care se potrivesc perfect cu nevoile organizaționale.

Descoperiți piețe noi

Multe corporații financiare și de altă natură se luptă să exploreze sau să identifice limitele sau modelele lor de afaceri. Respectarea modelului tradițional devine învechită în cel mai scurt timp, ducând la scăderea veniturilor. Ripple dorește să facă modificări în această secțiune.

Compania blockchain a întreprinderii ar ajuta întreprinderile să descopere noi piețe și să eficientizeze o nouă formă de afaceri care să o formeze. Aceasta ar asigura companiilor să îndeplinească destul de ușor așteptările clienților și să ofere satisfacție deplină.

Cu toate acestea, sistemele de plată din viața reală nu sunt ușor de abordat. În prezent, blockchain-ul Ripple pentru întreprinderi funcționează cu două duzini de țări, dar mai sunt multe de făcut. Accentul principal este Asia, iar alte regiuni nebancare să-și accepte moneda ca oficială ar fi un apel greu. Dar este deja la locul potrivit.

Asigurați mai mulți clienți

De obicei, furnizorii de plăți vor avea succes numai atunci când vor putea ajunge la o cantitate masivă de consumatori într-un timp scurt. Ripple aici oferă o soluție mai bună prin RippleNet, unde ar putea să se conecteze zilnic cu mai mulți utilizatori.

Utilizatorii pot plăti cu banii lor fiduciari sau XRP, ceea ce permite mai multă libertate de a-și forma partea.

Protocoale de securitate și probleme de siguranță

Blockchain Enterprise Ripple oferă unul dintre cele mai bune protocoale de securitate de pe piață. Întrucât inițial erau orientate pentru sectoarele financiare, și-au întărit măsurile de securitate de la început. Acum, multe întreprinderi, cum ar fi industriile lanțului de aprovizionare, asistența medicală, guvernul sunt capabile să utilizeze aceste protocoale de securitate pentru propriile beneficii.

Simplificarea procesului de plăți

Acest blockchain de întreprindere explorează întotdeauna noi modalități de a transforma sistemul tipic de plată și pur și simplu atât pentru cazurile offline, cât și pentru cele online. Cazurile de utilizare precum eficiența capitalului, urmărirea plăților și transferurile bogate de date sunt câteva dintre modalitățile populare.

Dacă îl combinați cu o rată de cost operațională mai mică, soluția devine un fenomen global. Soluțiile xVia de la Ripple introduc o nouă cale oamenilor.

Acest instrument oferă transferuri instantanee, împreună cu o procedură de autentificare pentru o tranzacție echitabilă.

 • Cvorum

J.P.Morgan a dezvoltat cvorumul folosind ca rădăcină Ethereum. Acest blockchain de întreprindere a fost conceput în mod explicit pentru a gestiona toate mediile care se ocupă de tranzacții de mare viteză și de mare viteză într-un timp concis. Cu toate acestea, acest blockchain de întreprindere a permis și îl veți putea accesa numai cu un proces de autentificare privat. Motivul principal pentru care Quorum este atât de rapid și de scalabil se datorează faptului că nu rulează pe baza algoritmilor de dovadă tipică a consensului de lucru. Mai degrabă folosește votul și alte mecanisme ușoare de consens pentru a ajunge la un acord.

Va crește alături de Ethereum și poate excelează în alte moduri. Deoarece a modificat doar puțin codul Ethereum, este capabil să se adapteze la actualizarea Ethereum în cel mai scurt timp. Mai mult, este complet deschis și promovează invenții mai noi.

De ce dezvoltatorii au creat cvorumul?

Dacă sunteți în jurul blockchain-ului de ceva timp, veți observa cum unele organizații nu sunt prea dornice de tehnologie. Principalul motiv din spatele acestui fapt este faptul că este 100% transparent și că nu poți controla nimic.

Multe întreprinderi trebuie să se ocupe de informații sensibile și ar avea nevoie de o structură de tip guvernamental pentru a promova reglementările. Dar, cu blockchainul tipic, nu îl pot avea. Pe de altă parte, Blockchain-urile securitate imensă și trasabilitate ușoară pot beneficia în mare măsură aceste corporații.

De aceea, dezvoltatorii au încercat să formeze o cale de mijloc, astfel încât aceste organizații să poată utiliza cu ușurință această tehnologie în beneficiul lor. Blockchain-ul întreprinderii Quorum are cele mai bune din ambele lumi, cu funcții blockchains, împreună cu mediul privat de care are nevoie fiecare organizație. Deci, de ce nu o vor folosi?

Caracteristici care fac ca cvorumul să fie util:

Autoritatea de gestionare a nodului

Cu blockchain-ul Quorum enterprise, o autoritate desemnată va putea pre-aproba ce noduri pot intra în rețea. Acest lucru înseamnă că nu va fi proprietate publică, gratuit pentru intrarea tuturor. Doar persoanele autorizate ale acelei întreprinderi vor putea accesa această bază de rețea a platformei blockchain de întreprindere.

Tranzacții private

O altă caracteristică excelentă a acestui blockchain de întreprindere este că va permite tranzacționarea privată. Înseamnă că tranzacția dvs. cu o altă persoană va fi vizibilă numai dvs. și acelei persoane. De obicei, în blockchain, alte persoane vă pot vedea istoricul tranzacțiilor destul de ușor.

Dar acest lucru scapă de măsurătorile complete de securitate ale blockchain-ului. Evident, veți putea face tranzacții publice și, dar, în unele cazuri, va trebui să aveți autorizația pentru a vedea istoricul tranzacțiilor private ale altei persoane.

Acord prin vot

Cvorumul nu are algoritmi tipici de consens pentru a ajunge la un acord care consumă în mod agresiv energie. Se rulează pe QuorumChain; un mecanism special de acord de vot creat doar pentru această platformă. Acești algoritmi atribuie drepturi de vot specifice nodurilor și, de asemenea, mențin statutul general al acestuia. Pentru ca o tranzacție să fie adăugată, acest blockchain de întreprindere va avea nevoie doar de semnătura nodului tranzacționat, hash rădăcină publică și hash tranzacție globală. Odată ce obține toate aceste informații, nodurile alegătorilor vor vota și vor fi adăugate la registrul.

Performanță de ultimă generație

Performanța acestui blockchain de întreprindere este destul de remarcabilă. Comparativ cu același gen de tehnologie blockchain, este mai superior. Oferă un număr mai mare de tranzacții în fiecare secundă, comparativ cu alte platforme, cum ar fi Ethereum sau Bitcoin.

Face acest blockchain de întreprindere destul de potrivit pentru integrarea la nivel de organizație.

Comparație între platforma blockchain Enterprise

Tesatura Hyperledger Cvorum Ethereum Clipoci R3 Corda
Tip Ledger Permis Permis Fara Permisiuni Permis Permis
Guvernare Fundația Linux Dezvoltatori JP Morgan și Ethereum Dezvoltatori Ethereum Ripple Labs Consorțiul R3
Concentrare pe industrie Trans-industrie Multi-industrie Trans-industrie Industria financiara Industria financiara
Randament > 2000 tps 100 tps ~ 20 tps ~ 1500 tps ~ 170 tps
Criptomonedă Nici unul Nici unul Eter (ETH) Ripple (XRP) Nici unul
Mecanism de consens Mecanism conectabil Protocol de vot Dovada muncii (PoW) Protocol de vot probabilistic Mecanism conectabil
Contract inteligent ×
Limbajul Smart Contract NodeJS sau Golang sau Java Soliditate Soliditate Java sau Kotlin
Tipul aplicației Pe larg

Pe larg

Pe larg

Potrivit pentru aplicații financiare Aplicații financiare

Capitolul 6: Care sunt cazurile de utilizare ale Enterprise Blockchain?

cazuri de utilizare blockchain de întreprindere

Tranzacții globale

Sectoarele financiare sau bancare au fost primele industrii care au integrat tehnologia blockchain. Blockchain a fost complet echipat pentru a face față defectelor lor tipic centralizate. Cu toate acestea, blockchain-ul de întreprindere este o cireșă deasupra tortului.

Cu plata transfrontalieră în combinație, soluția blockchain pentru întreprinderi oferă sectorului financiar un impuls masiv cu tranzacții instantanee.

Anterior, trebuia să așteptați câteva zile pentru a șterge o tranzacție, dar acum, cu blockchain-ul întreprinderii, îl puteți face în mai puțin de 10 secunde.

IBM Blockchain este unul dintre exemplele importante de cazuri de utilizare a blockchain-ului de întreprindere din acest sector. Cu World Wire, IBM a lansat o nouă modalitate de a șterge plățile transfrontaliere. Ei ofera:

 • Procesarea mai rapidă a plății
 • Costuri reduse
 • Eficiență mai mare
 • Transparență masivă
 • Mediu bogat în securitate

Soluția IBM pentru sistemul de plăți este foarte simplă și se poate integra cu orice tip de organizație. Deci, compania dvs. se va putea bucura de luxul de timp și de reducerea costurilor cuplate cu acest blockchain de întreprindere.

Comercial

Finanțarea comerțului este o altă aplicație interesantă a blockchain-ului de întreprindere. Aproximativ peste 18 trilioane de dolari de mărfuri sunt expediate prin intermediul unor societăți de finanțare comercială. Pentru a continua lucrurile, finanțele comerciale trebuie să aibă mai mult control asupra întregului proces. Și aici intervine blockchain-ul de întreprindere.

Un alt exemplu perfect pentru aceste cazuri de utilizare blockchain de întreprindere va fi TradeLens. Tehnologia este bazată pe reguli deschise, împreună cu contribuția diferitelor părți interesate de pe piață. Într-adevăr, un sistem modular modern, care va oferi un nivel semnificativ de valoare fiecărei părți participante din rețea.

TradeLens folosește organizații plictisitoare și, în prezent, are peste 150 de organizații care lucrează cu ele. Beneficiile sunt enorme, incluzând transparență și încredere îmbunătățite, eficiență mai mare, documentație și costuri reduse și multe altele.

Rețeaua este complet securizată și toată lumea din rețea deține propriile date. Adică doar ei au acces la el și dacă acordă permisiunea numai atunci alte părți îl vor putea vedea. Cu toate acestea, piața era anterior destul de volatilă, dar acum, cu stablecoins, se întoarce la o stare stabilă.

Siguranța alimentară

Siguranța alimentelor este o preocupare majoră a oamenilor. Acum, tot ceea ce este produs prin canalele agricole masive își afectează calitatea alimentelor. Produsele procesate au unul dintre nivelurile masive de pericole pentru sănătate scrise peste tot, iar oamenii suferă foarte mult pentru asta.

Dar cum veți aborda această situație? Blockchain-ul Enterprise poate oferi trasabilitate pentru a produce pentru a ști de unde provine materia primă. De asemenea, va evalua calitatea fiecărei industrii alimentare pentru a se asigura că respectă reglementările sanitare.

Food Trust IBM poate fi un exemplu minunat al acestor cazuri de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi. Cu Food Trust, fiecare companie și consumatorii lor vor cunoaște calitatea alimentelor lor începând de la materia primă până la rezultat.

Această soluție de nivel blockchain de întreprindere reprezintă fiecare pas al procesului de producție al fiecărei industrii alimentare. Cu ei veți primi:

 • Responsabilitatea pentru siguranța alimentelor
 • Prospețimea alimentelor solide până la capăt
 • Confirmarea încrederii mărcii
 • Reduceți risipa de alimente
 • Îmbunătățiți sustenabilitatea
 • Scapă de fraudele alimentare

Lanț de aprovizionare

Blockchain-ul pentru întreprinderi poate străluci cu adevărat în acest sector. Cu blockchain-ul de întreprindere, orice organizație din lanțul de aprovizionare va primi:

 • Sistem de contabilitate securizat, cu vizibilitate pe întregul lanț de aprovizionare pentru urmărire
 • Validarea datelor și aplicarea acordurilor cu contracte inteligente
 • Informații neschimbabile și exacte care vor detecta rapid persoana coruptă
 • Venituri în creștere
 • Reducerea costurilor în fiecare etapă

Lanțul de aprovizionare suferă de una dintre problemele majore – Lipsa trasabilității. De exemplu, să luăm în considerare trasabilitatea produselor de lux. Un producător va produce întotdeauna o cantitate mare de produse de fiecare dată, dar nu poate urmări fiecare produs. Ca urmare, există multe ocazii în care produsele lipsesc între livrare. Cu toate acestea, dacă mai multe organizații încep să adopte o soluție blockchain de întreprindere, acestea pot face față cu ușurință situației.

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai importante cazuri de utilizare a blockchain-ului de întreprindere până acum.

Aici, IBM Blockchain lovește din nou. Acestea creează soluții special pentru gestionarea lanțului de aprovizionare și se concentrează pe producția bazată pe logistică. Transparența și trasabilitatea sunt două dintre preocupările majore ale oricărei logistici. Utilizând acești factori, IBM Blockchain poate oferi o rețea globală de lanț de aprovizionare care ar putea aduce beneficii oricărei organizații.

Cu amănuntul

Comercianții cu amănuntul recunosc încet aplicația tehnologiilor blockchain pentru întreprinderi în acest departament. Falsificarea este una dintre problemele majore ale acestui departament și încearcă să se ocupe de foarte mult timp, cu o rată de succes redusă..

Blockchain-ul întreprinderii în acest sens poate oferi o optimizare completă a produselor și poate ajuta comercianții cu amănuntul să lupte în cele din urmă împotriva problemei contrafăcute.

Câteva exemple majore de cazuri de utilizare a blockchain-ului de întreprindere ar fi Walmart și Alibaba.

Walmart este unul dintre giganții cu amănuntul de pe piață și s-a interesat și de blockchain. În timpul funcționării de zi cu zi, folosește blockchain pentru a urmări și gestiona toate bunurile sale cu amănuntul. Walmart este în prezent în cooperare cu IBM.

Alibaba, pe de altă parte, o duce la nivelul următor. Ei dezvoltă soluții bazate pe blockchain pentru a face față protocoalelor de furt. Compania este destul de concentrată pe utilizarea tehnologiei de tip blockchain pentru întreprinderi în scopuri de vânzare cu amănuntul.

Servicii guvernamentale

Instituțiile guvernamentale rămân în urmă în ceea ce privește digitalizarea. Cetățenii au nevoie de o infrastructură mai bună, cu un mod mai sigur de a-și păstra toate drepturile într-un singur loc. Dar oferirea unei creșteri exponențiale în această economie este o povară masivă pentru serviciile guvernamentale.

Cea mai sigură modalitate de a face acest lucru este de a oferi un strat al rețelei de încredere în care vor exista documente fără hârtie pentru guverne. În acest fel, guvernul poate procesa o cantitate imensă de date simultan, cum ar fi plățile facturilor, cererile de viză, reînnoirea licențelor și multe altele. Și ce poate fi un caz de utilizare adecvat pentru blockchain de întreprindere decât acesta?

Exemple în acest sector sunt masive. Multe servicii guvernamentale colaborează cu soluții blockchain pentru a-și digitaliza țara. uPort este una dintre acele soluții la nivel de întreprindere. Alături de uPort, Zug a creat o nouă platformă numită ZugID. Această aplicație va permite tuturor cetățenilor din Zug să aibă acces la e-guvernare într-un mod securizat. De asemenea, uPort s-a alăturat unui alt proiect cu guvernul Braziliei pentru identificări și stocarea documentației pe blockchain.

Deși guvernele nu sunt prea stăpâne pentru a utiliza această nouă tehnologie și de aceea progresul este lent. Dubai, Estonia, Chile, Israel sunt mai mult decât dornici să înceapă propriul proiect de blockchain guvernamental.

Proprietate intelectuală

Gestionarea proprietății intelectuale devine o problemă majoră pentru mărcile comerciale și brevetarea. Există deja multe organizații terțe disponibile pentru a marca orice proprietate pentru proprietarul lor corect. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele sunt actualizate și sunt potrivite doar pentru brevetarea locală.

Dar aceste organizații mari, cum ar fi inventatorii, designerii, artiștii și muzicienii, vor să aibă un impact asupra pieței internaționale, reglementările privind brevetarea pentru bătrânețe nu funcționează bine.

Prin urmare, există de multe ori când proprietatea intelectuală este abuzată, iar oamenii nu primesc suma necesară pentru plata muncii lor.

Dar cu blockchain-ul întreprinderii, oamenii pot acum să primească în cele din urmă plata pe care o merită. Blockchain poate urmări utilizarea proprietăților intelectuale și poate oferi reducerea salariilor pe care o merită.

Kodak ar fi un bun exemplu al acestor cazuri de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi. Deși au dezvoltat o platformă KodakOne, fiecare fotograf își brevetează munca și primește un salariu de fiecare dată când fotografia lor este utilizată online.

Sănătate

Produsele farmaceutice și asistența medicală pot valorifica în mare măsură funcționalitatea blockchain-ului de întreprindere. Chiar dacă multe țări investesc o mulțime de bani pe aceste sectoare, dar în comparație cu aceasta, rezultatul este destul de slab.

Dar de ce este asta? Principalii vinovați din spate sunt lipsa transparenței și vulnerabilității datelor. O altă cauză majoră dăunează acestei industrii la scară masivă – medicamentele contrafăcute. Drogurile false nu afectează doar economia, ci și viața oamenilor.

În fiecare an, o cantitate masivă de oameni suferă o reacție mai mare la drogurile false.

Pentru a face față acestei asistențe medicale și companiile producătoare de medicamente se pot coordona cu blockchain-ul întreprinderii și pot asigura un protocol de siguranță care va lupta împotriva acestor probleme.

De exemplu, puteți lua parteneriatul FDA și IBM pentru a oferi un sistem de registru descentralizat sigur care va viza transparența și va îmbunătăți preocupările generale privind confidențialitatea pacienților. Acesta este un alt caz de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi.

Ulei si gaz

Potrivit Accenture, industria imensă a gazului și petrolului poate beneficia foarte mult de soluția blockchain pentru întreprinderi. În principal în domeniul plății și auditului de marfă. În termeni simpli, poate îmbunătăți eficiența luând în considerare toate rutele – feroviar, camion, navă și avion. În acest fel companiile petroliere pot calcula cea mai bună rută și pot reduce costurile pentru transport.

În cele din urmă, totul s-ar reduce la responsabilitatea datelor, unde, odată ce acestea vor fi adăugate în registru, atât expeditorul, cât și transportatorul ar putea să le vadă..

În ceea ce privește elaborarea ulterioară, Accenture a subliniat că blockchain-ul întreprinderilor ar putea economisi cu ușurință venituri de 5% doar prin îmbunătățirea preciziei. Shell, gigantul petrolului și gazelor, investește în prezent în soluții bazate pe blockchain. Așadar, după cum puteți vedea, petrolul și gazul reprezintă o întreprindere majoră în cazurile de utilizare a blockchain-ului.

Proprietate imobiliara

Situația actuală a pieței imobiliare suferă foarte mult de costuri mai mari, inaccesibilitate și lichidități cu adevărat slabe. În mod obișnuit, numai oamenii bogați pot investi acum în afaceri imobiliare, în timp ce scapă de la îndemâna clasei de mijloc.

Dacă corporațiile imobiliare doresc să o echilibreze cu adevărat, atunci trebuie să utilizeze blockchain-ul întreprinderii. Blockchain-ul Enterprise și platforma pot oferi lichiditatea necesară pentru această piață masivă.

Dubai s-a asociat cu ConsenSys pentru a dezvolta o soluție bazată pe blockchain pentru urmărirea provenienței pieței imobiliare. Meridio este aventura acestei cooperări și acum poate converti fiecare teren individual în bază digitală partajată pe platforma Ethereum.

Din aceasta, oamenii pot avea acum proprietate fracțională cu ușurință și își pot cumpăra și vinde terenurile ori de câte ori găsesc un cumpărător bun. Expune un număr mare de active unei selecții largi de investitori. Deci, cazurile de utilizare a blockchain-ului de întreprindere aici vor lichida afacerea imobiliară.

Umanitarism

Blockchain-ul întreprinderilor își poate folosi facilitățile în această nișă în mod specific. Mai multe proiecte umanitare trebuie să se ocupe de personalul corupt și trebuie să se asigure că ajută cu adevărat oamenii care au nevoie.

Datorită corupției în fiecare an, sume mai mari de donații pentru aceste organizații de caritate sunt abuzate și doar o mică parte din aceasta ajunge la persoanele care au nevoie. Dacă o organizație umanitară dorește să ofere 100% transparență clienților lor donatori, oamenii ar fi mai dornici să-i ajute pe cei care au nevoie.

Deoarece oamenii și-au pierdut credința în instituțiile umanitare, numai blockchain-ul întreprinderilor îl poate aduce înapoi.

Salvați copiii este o organizație de caritate umanitară. În prezent, experimentează cu noul blockchain al întreprinderii umanitare.

Folosind sistemul de registru, aceștia vor ține evidența fiecărei donații făcute, iar donatorul va putea, de asemenea, să vadă unde își donează banii și cum sunt folosiți. Va recâștiga încrederea pierdută în rândul oamenilor, iar persoanele care au nevoie vor primi partea corectă în mod corespunzător.

Asigurare

Industria asigurărilor se ocupă de o cantitate excesivă de trasee de hârtie și responsabilitate. Orice asigurător trebuie să se ocupe de o mulțime de documente de fiecare dată când cineva primește asigurare sau își revendică partea. Contabilitatea fiecărui client individual pentru a vedea dacă reclamația este valabilă sau nu este, de asemenea, o treabă agitată. Ca să nu mai vorbim că durează mult timp.

Pentru a fi sincer, această industrie exploatează și clienții, semnând contracte fără deplină onestitate. Drept urmare, mulți nu primesc înapoi asigurarea pe care au depus-o cu vârste în urmă doar din cauza „tehnicității”.

Blockchain-ul întreprinderilor își poate valorifica transparența și corectitudinea în această industrie și îl poate ajuta să se transforme complet. Cu blockchain-ul pe mix, nimeni nu trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține din banii lor, iar inspectorul își poate da seama cu ușurință dacă cererea este validă sau nu.

În prezent, Metlife experimentează soluții automate de daune de asigurare pentru a vedea cum merg lucrurile. Grupul AIA intenționează să dezvolte o Bancassurance bazată pe blockchain. Bancassurance va ajuta băncile să aleagă software-ul necesar și să le utilizeze pentru beneficiile lor. Acesta este motivul pentru care asigurarea poate deveni unul dintre cazurile populare de utilizare a blockchain-ului de pe piață.

Media și Divertisment

Participarea la divertisment și media este destul de ușoară datorită platformelor sociale precum YouTube. Cu toate acestea, chiar și pe YouTube, artiștii se ocupă de probleme nedrepte și nu primesc compensația pe care o merită cu adevărat.

Acest scenariu îi descurajează pe artiștii buni să-și promoveze în continuare munca și are un impact negativ asupra întregii afaceri de divertisment. Cu cazurile de utilizare blockchain de întreprindere din acest sector, procesul de comunicații din interiorul industriei ar fi descentralizat. În acest fel, nu va exista nicio autoritate centrală care să exploateze artiști pentru propriul câștig.

Deoarece blockchain-ul întreprinderii este capabil să urmărească toate înregistrările de la fiecare artist și să distribuie veniturile în mod echitabil. Un muzician Imogen Heap a lansat una dintre piesele numite „Tiny Human” prin canalul blockchain. Deci, acesta este un exemplu excelent de blockchain utilizat în industrie.

Voiaj

Aeroporturile sunt dornice să implementeze platforma blockchain de întreprindere ca sistem de rețea intern. Ei speră că acest lucru ar putea revoluționa în mare măsură procesarea pasagerilor.

SITA (grupul de călătorii) consideră că utilizarea unui singur punct de blockchain pentru identificarea tuturor pasagerilor ar putea ajuta pasagerii în ceea ce privește trecerea frontierelor. Acestea vor necesita mai puțină documentație, iar biometria ar simplifica procesul economisind mult timp prețios.

British Airways, împreună cu alte trei aeroporturi, inclusiv Miami, Geneva și Londra, au creat o soluție bazată pe o mică întreprindere doar pentru a testa modul în care funcționează sistemul. A înregistrat peste 2 milioane de zboruri cu o precizie mai mare. Deci, cazurile de utilizare a blockchain-ului de întreprindere strălucesc și în acest sector.

Capitolul 7: Există provocări de implementare?

 • Interoperabilitate

Implementarea blockchain-ului întreprinderii poate fi o treabă mai grea decât se anticipase. Una dintre problemele majore pe care le are blockchain-ul pentru provocările întreprinderii este interoperabilitatea. Interoperabilitatea este o nevoie absolută atunci când vine vorba de acceptarea globală.

De ce?

Ei bine, este pur și simplu pentru că, dacă vrem să avem blockchain pentru întreprinderi în fiecare sector al vieții noastre, atunci trebuie să avem rețelele care comunică între ele. Asta ar face-o mai raționalizată. Deci, dacă un institut de asistență medicală are o soluție blockchain de întreprindere, atunci ar trebui să poată intra în legătură cu blockchain-ul companiei de asigurări pentru daunele de asigurare medicală..

În acest fel, pacientul nu va trebui să facă față documentelor inutile și își poate acoperi cheltuielile medicale destul de ușor.

Cu toate acestea, peisajul actual blockchain de întreprindere nu oferă această caracteristică. Da, au existat câteva inițiative în care soluția blockchain întreprinderii ar funcționa ca un hub; cu toate acestea, are încă nevoie de o muncă imensă.

Lăsați-i pe toți să fie la bord este, de asemenea, o treabă grea. Deci, devine unul dintre blockchain-ul major pentru provocările întreprinderii.

 • Rețele vechi

Gestionarea structurii rețelei moștenite este un alt blockchain major pentru provocările întreprinderii. O soluție digitală poate întotdeauna transforma sistemul, dar în prezent, toată tehnologia noastră funcționează pe rețele vechi.

Această infrastructură este un obstacol major pentru soluția blockchain de întreprindere. Acest lucru se datorează faptului că oamenii sunt deja investiți în tehnologii vechi și schimbarea întregii structuri economice ar putea necesita o cantitate masivă de timp și bani.

De asemenea, cu înregistrările publice, nu mulți sunt atât de dornici să o integreze imediat. Deci, odată ce toată lumea vede adevăratul potențial al blockchain-ului de întreprindere, poate începe să revoluționeze schimbarea. Poate dura ani și multe încercări, dar este destul de inevitabil.

 • Set de calificare

Dacă încercați să implementați propria soluție blockchain pentru întreprindere sau cel puțin să încercați să vă integrați cu cea existentă, va trebui să angajați o mulțime de oameni cu un anumit set de abilități. Mai mult decât atât, dezvoltarea blockchain-ului pentru întreprindere este cu totul o nevoie complexă și fără oameni cu abilități superioare, nimeni nu poate construi unul de la zero.

O problemă majoră este de a alege dezvoltatorii cu înțelepciune. Ar trebui să aveți codificatori calificați care se dedică doar tehnologiei blockchain și au un concept clar despre modul în care funcționează sistemul. De asemenea, ai avea nevoie de o echipă de oameni pentru marketing și scanare pe piață, pentru a te concentra pe caracteristici specifice.

Dacă nu angajați personal calificat, blockchain-ul dvs. pentru întreprindere, este posibil să nu aibă multă popularitate. Trebuie să depășească alte blockchain-uri pentru platformele de întreprindere de pe piață. Dar problema este că mulți nu sunt destul de familiarizați cu arhitectura rețelei, iar companiile blockchain de întreprindere nu au forța de muncă adecvată de care au nevoie.

Deci, dacă doriți să implementați această tehnologie, atunci trebuie să luați în considerare acest blockchain pentru provocările întreprinderii.

 • Metodologie

Fiecare soluție blockchain de întreprindere oferă suport cu proiecte mai noi. Cu toate acestea, multora le lipsește cineva cu respect – metodologie corectă. Dacă nu vă puteți da seama de metodologia potrivită din noua dvs. soluție, aceasta va lăsa o mulțime de lacune în urmă.

Au existat multe platforme de contracte inteligente care au folosit creația Ethereum; cu toate acestea, după implementare, acele platforme aveau destul de multe vulnerabilități. Tehnologia blockchain prosperă pentru ratele de securitate mai ridicate, dar dacă au vulnerabilități la fel ca un sistem tipic, oamenii nu îl vor folosi, nu?

Dacă un hacker obține acces printr-una dintre lacunele soluției dvs. blockchain pentru întreprindere și scapă de toate criptomonedele disponibile, cum o veți rezolva? Mai mult, blockchain-ul de întreprindere trebuie să aibă o cantitate extraordinară de capabilități de procesare a datelor și, dacă nu poate face acest lucru, nu are rost să implementăm unul în primul rând. De aceea, înainte de implementare, ar trebui să vă testați platformele de milioane de ori înainte de a le implementa public.

Rețineți, acest blockchain pentru provocările întreprinderii vă poate afecta reputația dacă nu este tratat cu atenție. Deci, ar trebui să știți mai multe despre Blockchain Business Models pentru a străluci cu adevărat în acest sector.

 • Adopție în masă

Blockchain-ul Enterprise are toată gloria până când ceva nu merge bine. În aspect teoretic, toată tehnologia este capabilă să gestioneze un scenariu de adopție în masă. Dar asta este doar pentru teorii. În practică, alți factori ar putea merge prost și ați putea ajunge la o rețea lentă, ineficientă.

Cu cât mai mulți oameni se alătură rețelei, cu atât devine mai greu să menții scalabilitatea. Tranzacția devine mai lentă și, pentru aceasta, ratele devin din ce în ce mai mari. Acesta este scenariul exact care se întâmplă cu platforma Ethereum.

Deși au existat și alte proiecte care se ocupă de el schimbând algoritmii de consens pentru o versiune mai ușoară. Totuși, acest blockchain pentru provocările întreprinderii trebuie abordat în mod corespunzător pentru a le depăși.

O altă problemă pentru adoptarea în masă este numărul nereglementat de ICO-uri lansate în fiecare an. Cu toate acestea, STO-urile sunt relativ mai potrivite pentru orice organizație. Dar ar trebui să aflați mai multe despre marketingul STO pentru a vă asigura un loc pe piață.

Dacă doriți ca afacerea dvs. să crească și să vă asigurați că rămâne așa, chiar dacă nenumărate persoane folosesc rețeaua, va trebui să maturizați tehnologia foarte mult.

 • Provocări de cost

Acesta este un alt blockchain major pentru provocările întreprinderii de pe piață. S-ar putea să nu pară o problemă majoră pentru întreprindere, dar în multe cazuri transformarea întregului ecosistem ar putea avea nevoie de mult decât ați anticipat. Costurile diferă de cerințele dvs. Dacă doriți să aveți o mulțime de caracteristici pe soluția dvs. blockchain pentru întreprindere, atunci ar trebui să cheltuiți o mulțime de dolari pe asta.

Pe de altă parte, așa cum am spus mai devreme, rețelele vechi te-ar putea atrage puțin. Este dificil să-l integrezi cu cadrul existent, deci ar trebui să-l schimbi complet și acolo vei întâmpina cea mai mare provocare – să nu ai suficient buget pentru asta. Transformarea blockchain-ului ar trebui să fie concentrată și strategică.

Deci, dacă doriți să începeți o soluție blockchain de întreprindere, trebuie să luați serios blockchain-ul pentru provocările întreprinderii.

Sunteți nou în tehnologia Blockchain? Nu aveți timp să intrați adânc în nucleu? Ei bine, încercați acum fișa noastră de trucuri blockchain!

Capitolul 8: Care este viitorul?

Blockchain-ul pentru întreprinderi câștigă popularitate la scară masivă. Are o putere de foc masivă pe care platformele centralizate nu o pot avea niciodată. Întreprinderile apreciază încet această rețea, deoarece vor putea avea blockchain pentru întreprinderi cu eficiență și costuri mai mici.

Cu toate acestea, la această vârstă, numai blockchain-ul de întreprindere poate oferi atât de multă rezervă. Mai mult, multe companii care sincronizează această platformă cu aplicația descentralizată ar străluci în viitor dacă tehnologia blockchain preia lumea.

Dar pentru acest blockchain permis și public trebuie să funcționeze simultan. Se estimează că până în 2020, blockchain-ul public va funcționa cu blockchain-ul permis și va crea un sistem de rețea satisfăcător pentru orice tip de utilizare.

Dacă blockchain-ul întreprinderii nu a fost de a reduce problema scalabilității, trebuie să aibă două medii de lucru împreună. În prezent, mulți furnizori precum IBM, Accenture și Microsoft lucrează la soluția blockchain pentru întreprinderi.

Există zvonuri conform cărora gigantul social media Facebook și guru al motorului de căutare Google sunt dornici să lucreze cu o nouă formă de tehnologie. Deci, este un început bun, deoarece giganții întreprinderii observă adevăratul potențial al tehnologiei blockchain.

Experții cred că până în 2013, rețeaua blockchain permisă ar putea oferi un spațiu echitabil fără a fi nevoie de niciun stimulent. Și cu mai multe date confidențial, organizațiile ar putea să păstreze confidențialitatea.

Până în 2028, vom vedea soluția blockchain de întreprindere peste tot, iar această economie ar trebui să își atingă forma potențială până atunci.

Doriți să aflați mai multe despre formarea blockchain-ului Enterprise? verificați-l de aici!

Consultați și masterclass-ul nostru Blockchain despre instruirea blockchain Enterprise.

Capitolul 9: Cuvinte finale

Impactul tehnologiei blockchain este destul de copleșitor. Cu toate acestea, nu există mulți experți pe piață care să poată înțelege pe deplin cazurile de utilizare a potențialului pe care îl are. Companiile de blockchain ale întreprinderilor au început de minune cu toți marii giganți la bord.

Ar continua să crească și să evolueze pentru a fi pe deplin capabil să facă față oricărui obstacol cu ​​care s-ar putea confrunta. Creșterea acestei soluții blockchain de întreprindere poate avea loc într-un mod împrăștiat. Cu toate acestea, s-ar putea să nu dureze atât de mult timp cât am crezut.

În următorii 5-10 ani, această industrie le va înlocui pe cele existente și, până în 2030, vom vedea o afacere blockchain de 3 trilioane de dolari în întreaga lume. Dar, deocamdată, să sperăm un viitor mai luminos și să vedem ce se întâmplă.

Încă nu sunteți sigur despre blockchain? Consultați „Top 50 de întrebări și răspunsuri la interviurile blockchain”, cu siguranță vă va scăpa de toate grijile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me