În timp ce explorați lumea tehnologiei de registre digitale, mai devreme sau mai târziu veți auzi despre Hyperledger. Acest proiect angajat cu sursă deschisă Linux Foundation se concentrează în principal pe rezolvarea problemelor la nivel de întreprindere.

Deși s-ar putea crede că acesta este un proiect unic, „Hyperledger” în realitate este un proiect umbrelă în cadrul căruia se desfășoară simultan douăsprezece proiecte majore și colaborează cu mai mult de 260 de organizații majore la nivel de întreprindere.

Acest lucru poate fi declarat ca un succes gigant pentru orice proiect blockchain, deoarece și-a început călătoria în 2015. Chiar și pe piața tehnologică competitivă de astăzi, unde rechinii mari îi devorează pe cei mai mici, Hyperledger crede în „mantra de cooperare!”

Astăzi, vom diseca acest jucător MARE în scenariul tehnologiei blockchain și vă vom ajuta să înțelegeți totul despre el.

Contents

Capitolul 1: Baze de date și companii
Capitolul 2: Ce este Hyperledger?
Capitolul 3: Hyperledger: Seria Enterprise Blockchain
Capitolul 4: Arhitectura de proiectare Hyperledger
Capitolul 5: Cazuri de utilizare de bază ale Hyperledgerului
Capitolul 6: Proiecte Hyperledger: Toate cadrele
Capitolul 7: Proiecte Hyperledger: Toate instrumentele
Capitolul 8: Furnizori BAAS Hyperledger
Capitolul 9: Companiile din lumea reală care utilizează proiecte Hyperledger
Capitolul 10: Care este viziunea pe termen lung a Hyperledger?
Capitolul 11: Cuvinte finale

Capitolul 1: Baze de date și companii

Sunt baze de date peste tot?

Cine nu știe despre „Baze de date”, nu? În fiecare zi folosim baza de date în aproape tot ceea ce facem. De exemplu, chiar și lista de contacte a telefonului dvs. mobil este o formă de bază de date. Cu toate acestea, este doar o versiune digitală a agendelor de hârtie anterioare.

Un alt pas bazele de date complexe ar include o mare varietate de informații, cum ar fi lista pacienților, clienților, alegătorilor, angajaților, proprietăților, bunurilor de lux și altele. Unele baze de date ar conține liste de programe sau instituții care pot interacționa între ele.

De fapt, o bază de date este pur și simplu un set de informații care este complet organizat într-un mod specific și este foarte ușor să găsiți orice element actualizat acolo.

După revoluția computerelor din anii 1950, bazele de date digitale au început să câștige popularitate în rândul societății și al întreprinderilor. Mai mult, a început cu simple aplicații simple, dar a devenit un factor mai important în viața noastră. Pe măsură ce afacerile au crescut, au crescut și bazele de date și au început să evolueze și ele.

Companiile au început să solicite din ce în ce mai multă putere și viteză; bazele de date au început să aibă informații relaționale bazate pe coloane și rânduri. Tot ce trebuie să faceți este să interogați informații relaționale specifice și să obțineți informațiile dorite care se potrivesc cu acestea. Evident, nu puteți face toate aceste lucruri cu simple baze de date pe hârtie, nu-i așa??

Majoritatea bazelor de date de astăzi sunt partajate

De acum, lumea este conectată mai mult ca oricând, iar diferite persoane sau companii trebuie să acceseze aceleași informații. În loc să creeze aceleași baze de date pentru nevoile tuturor, tehnologia a evoluat și ne-a oferit baze de date distribuite.

De asemenea, folosindu-le acum, mai multe persoane pot accesa acum aceleași informații în bazele de date. Nu este grozav?

Permiteți-mi să clarific cu un exemplu. Într-o companie, angajații ar putea avea anumite întâlniri în anumite momente. Prin urmare, stabilirea unei întâlniri bilaterale ar fi destul de dificilă în calendarele de hârtie. Pentru a ajuta acest lucru, toți își pot configura calendarul disponibil într-un calendar online de unde poate fi atins un program respectiv.

Dar acesta este doar un exemplu simplu. Prin urmare, bazele de date distribuite contribuie la creșterea productivității la o rată mai mare. Puteți accesa aproape totul doar de pe desktop sau laptop, nu este nevoie să mergeți oriunde în persoană și să pierdeți timpul.

Cu toate acestea, există unele probleme și câteva întrebări serioase cu noul tip de bază de date. Probleme tipice ca acestea apar:

 • Cine este de încredere pentru partajarea informațiilor dvs.?
 • Cum să știi dacă cineva spune cine este?
 • Ce au voie să facă alții în baza de date?
 • Cum vei detecta un personal corupt?
 • Ce puteți face pentru a soluționa litigiile?

După cum puteți vedea, există câteva defecte în ideea bazelor de date distribuite. Cu toate acestea, tehnologia Blockchain vine cu un mod relativ nou de a privi aceste baze de date. Rezolvă majoritatea problemelor cu care ne confruntăm cu bazele de date partajate.

Blockchain: un nou tip de bază de date

Tehnologia blockchain este o nouă formă a bazei de date fără a fi nevoie de autoritate centrală sau de încredere. De fapt, bazele de date partajate se ocupă adesea de probleme de încredere. Cu toate acestea, nu veți avea încredere pur și simplu în persoana pe care abia o cunoașteți online pentru a obține informațiile dvs..

Aici încrederea ar putea însemna o mulțime de lucruri. Ar putea însemna că doriți ca toată lumea să efectueze acțiuni legitime asupra bazelor de date. Utilizatorii nu încearcă să se fure reciproc informații personale sau să degradeze performanța altora folosind mijloace false. Dar cu blockchain-ul, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la asta.

Cu toate acestea, această problemă aduce două tipuri de blockchain.

În prezent, multe dintre criptomonede folosesc blockchain fără permisiune. Aici, orice utilizator se poate alătura rețelei și va avea drepturi depline să lucreze la ea. De exemplu, oricine poate cumpăra Ether sau Bitcoin; ambele rețele nu au permisiunea.

Pe de altă parte, dacă conduceți o afacere, ați dori un pic mai multă confidențialitate. Deci, utilizarea blockchain-ului permis ar fi abordarea strategică. Aici, utilizatorii care îndeplinesc anumite criterii pot folosi platforma și pot efectua anumite acțiuni. Unele dintre acestea permit oricui să se alăture, în timp ce numai persoanele pre-aprobate verifică tranzacțiile.

În alte cazuri, numai persoanele pre-aprobate se pot alătura rețelei prin verificarea identității.

Mai mult decât atât, pentru cazurile de utilizare a întreprinderii, cel mai bine este să rămână la blockchain-ul permis, deoarece va oferi mai multă avantaj companiei în sine.

Citiți mai multe despre Istoria tehnologiei Blockchain.

Permisiuni și consens pentru Blockchain

Protocoalele de consens în tehnologia blockchain joacă un rol imens atunci când vine vorba de menținerea integrității rețelei. Întrucât este o rețea fără încredere și nu există nicio autoritate centrală, trebuie să fie la îndemână securitatea.

Și acolo intră în joc protocolul de consens. În plus, aceste rețele utilizează blockchain pentru a vă asigura că toate informațiile de pe registru sunt la îndemână. Pentru a face acest lucru, algoritmii de consens au diferite modalități sau set de reguli de realizat.

Există multe tipuri de protocol consens cu o natură de lucru diferită.

De exemplu, dovada muncii este modalitatea Bitcoin de a ajunge la consens. Alte tipuri au dovada mizei, dovada timpului scurs și multe altele. Unii folosesc chiar un alt algoritm numit Byzantine Fault Tolerant.

Dar, indiferent cum sau ce tip de consens utilizați, fiecare rețea folosește criptografie pentru a codifica informațiile din registru. În acest fel, este dificil de decodat și, prin urmare, nu este vulnerabil la atacuri.

Mai mult, blockchain-ul autorizat folosește sistemul de gestionare a identității de bază pentru a afla ce membri sunt de încredere. De obicei, acestea implică semnături digitale sau de certificare.

Ei bine, vestea bună este că nu trebuie să înțelegeți cu adevărat blockchain-ul la nivel de codificare pentru a ști cât de util poate fi cu adevărat.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain Transformation? Consultați manualul nostru Blockchain Transformation!

De ce este Blockchain atât de important pentru oamenii de afaceri?

Multe companii existente se pot potrivi extrem de mult cu tehnologia blockchain. Pot economisi o cantitate enormă de timp, bani și, evident, crește securitatea. În plus, mulți pot începe o piață cu totul diferită, bazată pe singurul blockchain.

Generația anterioară de internet a fost excelentă pentru partajarea oricărui tip de informații, cum ar fi documente, melodii, pagini web, fotografii, e-mailuri, videoclipuri. Dar există o problemă majoră. Astfel, devine destul de dificil să vă demonstrați identitatea.

Orice tip de tranzacție va implica apoi un intermediar, cum ar fi compania sau banca dvs. personală de card de credit, pentru a confirma celeilalte persoane că sunteți cine sunteți cu adevărat înainte de a cumpăra ceva. Acest sistem a creat întârzieri, fricțiuni, cheltuieli suplimentare și multe alte puncte de eșec care sunt prea ușor de accesat de un hacker.

Dar blockchain-ul deschide ușa către un nou tărâm. Un loc este mai potrivit pentru schimbul de informații valoroase, fără a vă face griji cu privire la scurgerea acestuia. Oamenii pot stabili acum cine sunt cu adevărat și pot tranzacționa obligațiuni, acțiuni și bani, voturi, puncte de loialitate, proprietăți intelectuale, fișiere confidențiale etc..

Deci, nu va conta dacă aveți încredere în cealaltă persoană sau nu, atâta timp cât trece prin canalul adecvat, veți putea tranzacționa fără interferențe. Permiteți tehnologiei să scape de intermediar și să economisească o tonă de bani. Poate să devină mai bun decât asta?

Pentru a afla mai multe despre blockchain, consultați foaia de trucuri Ultimate Blockchain!

Capitolul 2: Ce este Hyperledger?

Hyperledger este un proiect umbrelă open-source al Linux Foundation, care oferă o gamă largă de cadre și set de instrumente pentru dezvoltatori și companii. Hyperledgerul comunitate ajută companiile să experimenteze cu ușurință rețelele blockchain.

Hyperledger a fost creat în 2015 pentru a ajuta la avansarea blockchain-ului pentru întreprinderi prin formarea unui consorțiu de companii cu perspectivă.

Bazele infografiei Hyperledger

ce este hyperchager blockchain

De ce a fost creat?

După creșterea popularității tehnologiei blockchain, multe companii au fost foarte interesate să lucreze cu noua tehnologie. Dar și-au dat seama că, dacă încep să lucreze împreună, pot realiza mult mai multe inovații decât ar putea face separat.

Toate aceste firme au decis apoi să își unească resursele și să creeze un mediu pe care oricine îl poate folosi. Companiile cu multă perspectivă încearcă acum să facă tehnologia blockchain mai acceptată și să devină o tehnologie standard de nivel industrial.

Fundația Linux a preluat tutela Hyperledger și a început să prolifereze în următorii ani. În prezent, peste 260 de organizații lucrează cu acesta pentru a se asigura că blockchain-ul devine o tehnologie de nivel industrial.

Hyperledger are acum 12 proiecte, cu 10 grupuri de lucru active, peste 110 întâlniri în întreaga lume cu 28.000 de participanți. Toți cei implicați în Hyperledger vor să facă tehnologia blockchain modulară și open source pentru ca toată lumea să o poată folosi cu ușurință.

Este open source Hyperledger, dar de ce?

Hyperledger este o platformă open-source. De obicei, în cazul unui software proprietar, vânzătorul sau producătorul licențiază produsele și le partajează numai contra cost. În acest caz, nimeni nu poate modifica setarea codului original al acelui software. Dar în open source, oricine poate vedea, descărca și face modificări în cod.

Și, în plus, tehnologia open source are mult mai mult sens pentru blockchain-urile de întreprindere.

Dacă un software open source este codat, proiectat și implementat în mod corespunzător, acesta devine o alegere eficientă și este dovedit de-a lungul anilor.

Este mai popular și foarte fiabil. De exemplu, sistemul de operare Linux este open source și rulează pe 90% din volumul de lucru în cloud public. Aici îl folosesc peste 99% supercalculatoare și 80% dintre smartphone-uri. Apache Web Server este, de asemenea, deschis și oferă mai mult de 405 de site-uri web pe care le veți găsi.

Așadar, vedeți că platformele open source primesc mai multă expunere și, în cea mai mare parte, dezvoltatorilor le place.

Open Source oferă câteva avantaje majore

Există câteva motive majore pentru care întreprinderile preferă mai bine platformele open source. Consultați cele cinci avantaje ale platformelor open source –

 • Capabilități și caracteristici mai competitive

Platformele open source creează nișe mai competitive, deoarece oferă o mulțime de caracteristici fiind complet gratuite. De exemplu, dacă primiți același tip de caracteristici în două programe în care unul este plătit, iar altul este open source, pe care l-ați alege?

Este evident că aceste platforme oferă concurenței o alergare pentru banii lor, deoarece oferă rezultate mai bune.

 • Nu există niciun blocaj pentru furnizori, care îi ajută pe clienți să treacă cu ușurință

De obicei, în software-ul proprietar, va trebui să vă ocupați de situația de blocare a furnizorului. Este o situație în care nu aveți voie să primiți codul software-ului. De asemenea, pentru a obține software-ul, trebuie să plătiți o anumită sumă de taxă. Acest lucru nu permite clienților să treacă cu ușurință de la software dacă nu le place după utilizare.

Dar în software-ul open source nu va trebui să vă faceți griji cu privire la blocarea furnizorilor, dacă nu vă plac, puteți trece cu ușurință la altul.

 • Soluții de ultimă generație

Open source oferă mai multe soluții high-end. În acest caz, caracteristica interoperabilității asigură calitatea rețelei. Blockchain suferă de probleme de interoperabilitate. Dar Hyperledger oferă platforme open source care sunt mai ecologice pentru un mediu interoperabil.

Mai mult, open source permite utilizatorului să se conecteze liber cu alte canale open source. Dar cu software-ul proprietar, devine mult mai dificil.

 • Remediere rapidă a erorilor și personalizare pentru îmbunătățire

Open source, oricine este liber să se uite în cod. Această funcție permite utilizatorului remedieri mai rapide ale erorilor. Oricine poate căuta codul poate descoperi lacuna și face modificările pentru a remedia problema. Cu atât mai mult, personalizarea joacă un rol imens aici.

Dar fiecare dezvoltator funcționează diferit și veți fi surprins să vedeți cum fiecare personalizează același cod în funcție de nevoile lor. Acest lucru promovează inovația și creativitatea.

 • Costul total al proprietății este mult mai mic

Lucrați la o soluție și, pentru aceasta, personalizați un software open source. Imaginați-vă doar costul pentru aceeași soluție fără produsul open source inițial. Nu ai avea nevoie de mai mulți bani și timp pentru a dezvolta soluția?

Obțineți un mediu care, cu anumite personalizări, ar fi perfect pentru afacerea dvs. Deci, de ce ați cheltui bani în plus pentru a dezvolta același lucru de la zero? Sursele deschise nu pot merge cu fiecare mediu chiar din cutie. Dar acestea vă oferă șansa de a face modificările și vă economisesc o mulțime de costuri.

Nu doar un produs gratuit

Anterior, open source ar însemna doar că este gratuit și că oamenii ar fi atrași. Dar scenariile s-au schimbat. Acum, doar cu funcția „gratuită” nu va putea atrage atenția dezvoltatorilor.

Mai mult, oamenii observă acum valorile esențiale ale sursei deschise, iar întreprinderile îl folosesc pentru a-și crește piața, a reduce riscul și pentru a obține un avantaj competitiv. Acum organizațiile doresc să lucreze la un proiect strategic care va rezolva unele probleme specifice orientate spre industrie.

Și astfel, cu open source, mai degrabă decât reinventând întregul concept de la zero, pot adăuga mai multe îmbunătățiri pentru a-l utiliza în alt scop.

Nu numai că este excelent pentru progresele tehnologice, deoarece simplifică inovația, dar poate reduce și costurile într-o mare măsură. Deci, dacă o industrie poate construi o platformă și altele o pot îmbunătăți în moduri diferite, orice companie care are nevoie de aceeași soluție o poate beneficia de pe urma lor. Nu trebuie să reconstruiască lucrurile din nou.

Open Source Boosts Trust

Hyperledger consideră că blockchain-ul poate fi, de exemplu, platforma open source perfectă, deoarece se ocupă foarte mult de problemele de încredere.

Blockchain asigură o abordare directă, transmisie de la egal la egal, majoritatea partidelor care nu au încredere reciprocă sau în orice fel de sistem guvernamental. Deci, nici ei nu pot avea încredere în nicio parte pentru a-și soluționa disputele. Prin urmare, devine evident să ai încredere în tehnologia blockchain în sine.

Astfel, Hyperledger îl face open source, întrucât părțile interesate pot acum să se reunească și să construiască un mediu adecvat pentru creșterea industrială și să aibă suficientă încredere în tehnologia însăși.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain? Consultați prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain și alăturați-vă cursului nostru webinar acum!

Capitolul 3: Hyperledger: Seria Enterprise Blockchain

Hyperledger funcționează ca o seră blockchain care reunește dezvoltatorii, utilizatorii și furnizorii din întreaga lume sub o singură platformă. Fiecare participant din rețea are un lucru în comun – toți vor să afle despre blockchain și să dezvolte soluții de întreprindere pentru utilizarea lor.

Chiar dacă blockchain-ul este o soluție foarte puternică, nu veți putea adapta această tehnologie peste tot.

Fiecare companie de întreprindere are cerințele sale speciale atunci când vine vorba de blockchain. Vor să-l modifice în felul lor pentru a-și putea satisface nevoile. Deoarece diferite organizații au un alt tip de cerințe, blockchain-ul nu poate fi un singur sistem sau standard. Hyperledger se așteaptă să dezvolte și să ajute la dezvoltarea blockchain-urilor cu caracteristici diferite pentru fiecare întreprindere.

Un tip de arhitectură cu efect de seră, în acest caz, poate ajuta la înflorirea acestei tehnologii. De aceea, Hyperledger oferă această structură pentru a lua în considerare idei noi, pentru a oferi resurse și apoi pentru a face distribuția corectă.

Fiind o organizație cu efect de seră, cu Hyperledger veți obține o mulțime de beneficii. Aruncați o privire asupra beneficiilor de mai jos:

 • ține pasul cu evoluțiile
 • Productivitate sporită folosind specialismul
 • Abordare colaborativă
 • Control superior al valorii codului
 • Manipularea proprietății intelectuale

Avantajele Hyperledger

Țineți pasul cu evoluțiile

Știm cum poate fi destul de descurajant să navigați prin mediul open source al Hyperledger. De fapt, unele organizații ar putea renunța doar din cauza complexității și a costurilor sau nu vor începe niciodată dezvoltarea lor deloc.

Dar cu Hyperledger puteți reduce toată povara cercetării, deoarece veți lucra într-un mediu de colaborare cu o comunicare clară. Astfel, un canal de comunicare bun vă ajută să ajungeți la codificare sau dezvoltare destul de repede. Pe termen lung, veți putea dezvolta o soluție mult mai rapid.

Productivitate sporită folosind specialismul

Una dintre economiile de bază ale productivității este împărțirea muncii. S-ar putea să o cunoașteți ca specializare. Această tehnică asigură cea mai bună și cea mai bună productivitate de la orice tip de organizație. Hyperledger folosește această tehnică pentru a stimula dezvoltarea oricărui proiect.

Aici, toată lumea nu va face totul dintr-o dată. Dar Hyperledger își dă seama de costumele lor puternice și le permite acelor oameni să lucreze în acel domeniu special. În acest fel, oamenii devin un expert în ceea ce excelează și, de asemenea, productivitatea generală crește enorm.

Beneficiile sunt nenumărate; veți putea obține mai multă valoare, o expertiză mai mare și o productivitate solidă. Deoarece blockchain-ul este open source, fără Hyperledger efectul de seră ar fi mult mai dificil.

De asemenea, oprește concurența, deoarece oamenii ar lucra pe domeniul lor particular, deci nu există niciun punct de concurență. Hyperledger vă va încuraja să vă uniți forțele și să folosiți cercetările lor într-un mod bun.

Abordare colaborativă

Blockchain se întâmplă să fie un mediu silențios pentru moment. Dar, de obicei, în acest tip de mediu, mulți oameni tind să dubleze evoluțiile fiecăruia. Replicarea tuturor evoluțiilor în blockchain este extrem de neproductivă, deoarece încă nu există multe minți deschise ale dezvoltatorilor în grupul blockchain.

În Hyperledger, veți vedea ceva diferit. Aici, colaborarea este prioritatea. Folosind colaborarea, Hyperledger poate evita șansele de duplicare, lăsând de-a lungul timpului să dezvolte dezvoltarea generală. Mai mult, încurajează și întreaga comunitate.

Întrucât vor lucra împreună, interoperabilitatea ar fi o altă caracteristică potențială, Hyperledger va fi capabil să obțină cu ușurință.

Controlul valorii superioare al codului

Orice tip de software open source este întotdeauna apreciat pentru nivelul lor de calitate mai mare. Această calitate provine dintr-o observare atentă a codului și o mulțime de depanare. Hyperledger va continua să promoveze controlul calității codării pentru fiecare proiect.

Comitetul tehnic al Hyperledger va continua să revizuiască fiecare linie de cod atâta timp cât fac parte din echipă. Se creează un nou tip de margine pentru rețea. Orice proiect nou va primi o cantitate echitabilă de critici și, prin aceasta, dezvoltatorii pot crește nivelurile de calitate.

Folosind acel membru pe termen lung, ar putea învăța din proiecte noi și le pot utiliza și în proiectul lor. În acest fel, Hyperledger atinge nivelul de calitate al superiorilor în codificare.

Manipularea proprietății intelectuale

Un alt mare beneficiu al Hyperledger este manipularea proprietății intelectuale. Cu arhitectura de seră, Hyperledger poate asigura o îngrijire mai consistentă a proprietății intelectuale. Hyperledger folosește licența de cod Apache 2.0. De asemenea, folosește licența Creative Commons Attribution 4.0 International pentru orice tip de conținut.

Ambele licențe protejează proprietatea intelectuală și sunt extrem de prietenoase pentru întreprinderi.

Astfel, Hyperledger folosește o singură abordare consecventă pentru proprietatea intelectuală și scapă de costul și natura complexă a relațiilor contractuale.

În acest fel, puteți utiliza Hyperledger fără să vă faceți griji cu privire la orice probleme legale. Hyperledger este aici pentru a avea spatele.

Capitolul 4: Arhitectura de proiectare Hyperledger

Registrele distribuite au întotdeauna o cerință semnificativă, în special pentru diferite cazuri de utilizare. De exemplu, dacă participanții la joc au un nivel imens de încredere unul în celălalt, cum ar fi instituțiile financiare, atunci blockchain-ul ar putea intra în joc folosind timpul său de confirmare mai scurt și algoritmii de consens rapid.

Pe de altă parte, dacă participanții au încredere minimă, atunci ar trebui să aleagă un timp de procesare mai lent, cu mai multă siguranță.

Infografie Arhitectură și cazuri de utilizare Hyperledger

arhitectura hyperledger

Hyperledger dorește să acopere toate cazurile de utilizare posibile de pe piață. Știu că diferite scenarii de întreprindere au rezultate diferite. De aceea, Hyperledger face modificările prin descentralizare, timp de confirmare, încredere și multe alte probleme. Fiecare problemă poate fi optimizată pentru îmbunătățirea în Hyperledger.

Pentru a face față diversității, fiecare proiect Hyperledger urmează o anumită arhitectură de design. Ei includ:

 • Design modular
 • Platforma extrem de sigură
 • Interoperabil
 • Criptocurrency-agnostic
 • Suport API high-end

Arhitectura:

Design modular

Hyperledger lucrează întotdeauna la cadre modulare extensibile. Aici utilizează blocuri de construcție comune, pe care le puteți reutiliza în alte proiecte. Această structură modulară este destul de eficientă, deoarece dezvoltatorii pot experimenta fără a afecta structura generală a rețelei.

Acest lucru asigură crearea unei componente separate pe care o puteți combina și construi un registru distribuit pe baza acestuia.

Este o abordare perfectă pe care o veți obține din proiectele Hyperledger. Dezvoltatorii dvs. ar putea lucra la fiecare model separat, iar apoi puteți reutiliza alte modele anterioare pentru a crea unul nou.

Grupul de lucru pentru arhitectura Hyperledger stabilește toate modulele pentru diferite utilizări, cum ar fi contracte inteligente, stocare contabilă, identitate, criptografie, consens, politică și comunicare.

Platforma extrem de sigură

Care este cel mai important factor pentru orice registru distribuit? Nivelul extins de securitate este una dintre prioritățile de top ale DLT. Deoarece există multe cazuri de utilizare în care este posibil să aveți nevoie să vă ocupați de date sensibile sau tranzacții de mare valoare.

Deoarece rețelele distribuite se ocupă de o mulțime de noduri, baze de coduri și fluxuri de date, hackerul vizează în principal aceste tipuri de rețele. De aceea, securitatea ar trebui să fie prioritatea numărul unu al oricărei infrastructuri. Între timp, securizarea blockchain-ului nu este o treabă ușoară. Se datorează faptului că Hyperledger trebuie să ofere o mulțime de funcții, menținând în același timp rezistența.

Robustețea și securitatea sunt cei doi factori care permit ca orice tip de blockchain de nivel enterprise să evolueze. În acest fel, Hyperledger poate oferi o arhitectură critică pentru generațiile următoare.

Toate proiectele lor au o securitate perfectă și respectă aceleași principii ale infrastructurii de bază a fundațiilor Linux. Dar veți fi încântați să știți că toate protocoalele, algoritmii și criptografia Hyperledger sunt auditate în mod regulat. Aceștia sunt în principal experți în securitate sau alte comunități care audită aceste coduri.

Interoperabil

În viitor, pentru a obține blockchain în fiecare sector al vieții noastre, trebuie să poată comunica cu alte sisteme fără probleme. Folosind aceasta, ei pot face schimb de date necesare și pot crea un sistem de rețea mai puternic.

Hyperledger dorește să facă toate aplicațiile și contractele inteligente portabile pentru toate celelalte rețele blockchain de acolo.

Astfel, Hyperledger încearcă să creeze o rețea interoperabilă care poate stimula procesul de adoptare a blockchain-ului.

Criptocurrency-agnostic

Hyperledger nu se ocupă de criptomonede sau de niciun fel de jetoane pe platformele lor. Toate proiectele lor sunt criptomonede-agnostice. Mai mult, Hyperledger promite, de asemenea, să nu emită niciodată criptomoneda lor.

Deoarece cred în tehnologia de bază nu doar să administreze orice fel de criptomonede, dar, deoarece multe corporații ar putea dori să aibă criptomonede în blockchain-ul lor, Hyperledger vă va oferi opțiunile de a vă crea criptomonedele în rețea..

Cu toate acestea, rețeaua nu are nevoie de criptomonede pentru a funcționa.

Suport API high-end

Fiecare proiect Hyperledger vă va oferi un suport API ușor de utilizat și plin de caracteristici. Toate API-urile pe care le furnizează sunt capabile să gestioneze interoperabilitatea. API-urile Hyperledger vă vor permite să comunicați cu sistemul lor de bază dintr-o aplicație și o rețea client externă.

Toate API-urile ajută blockchain-ul sau orice altă tehnologie de registru distribuit să prolifereze într-o gamă largă de cazuri de utilizare.

Capitolul 5: Cazuri de utilizare de bază ale Hyperledgerului

Acum, să vorbim mai multe despre cazurile de utilizare Hyperledger. Veți înțelege conceptul mult mai bine cu acestea. Fiecare caz de utilizare este desenat din propria perspectivă. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele populare. În afară de acestea, puteți utiliza Hyperledger în multe alte sectoare.

Unele dintre acestea sunt prezentate mai jos. Aruncă o privire!

 • Bancar
 • Servicii financiare
 • Sănătate
 • ACEASTA
 • Managementul lanțului de aprovizionare
 • Guvern
 • Automobile
 • Media și Divertisment

În fiecare caz de utilizare Hyperledger, puteți utiliza instrumentele acestora. În multe cazuri, există dovezi speciale ale conceptului. Să verificăm ce sunt –

1. Banca

Dacă doriți să luați un împrumut de la banca dvs., ar trebui să furnizați o mulțime de informații care să convingă băncile să acorde împrumutul. Băncile doresc să acorde un împrumut. Dar, de asemenea, trebuie să își asume un risc bun în cazul în care știu că împrumutatul le poate plăti.

De aceea, băncile solicită tot felul de informații de verificare, cum ar fi identificarea guvernului, venitul anual, datele nașterii, numărul pașaportului și așa mai departe.

În cele din urmă, toate informațiile necesare pentru PII sunt doar pentru a vă verifica ratingul de credit. Unele dintre reglementări permit schimbul de informații cu autoritățile pentru o posibilă prevenire a spălării banilor.

Cu toate acestea, obținerea tuturor acestor informații ar face din bancă o țintă numărul unu pentru un hacker. Și dacă cumva hackerii ar putea trece de paravanul de securitate, fiecare individ investit cu banca respectivă ar fi expus riscului.

Pe de altă parte, aceasta nu este o soluție ușoară și pentru voi. Procesul de solicitare a unui împrumut necesită mult timp. Cu fiecare nouă aplicație, riscați, de asemenea, ca toate informațiile dvs. personale să fie abuzate.

Dar aceste cazuri de utilizare Hyperledger vă vor permite să împărtășiți informațiile dvs. personale fără să vă faceți griji că veți fi autobuz în vreun fel.

Arhitectura Hyperledger Indy este capabilă să gestioneze procesul

Cu Hyperledger Indy, fiecare solicitant ar împărtăși doar informațiile necesare pentru ca banca să își confirme identitatea sau clasamentul. În acest fel, toată lumea primește un sistem veridic, iar presiunea asupra băncilor este mult redusă.

Dacă căutați un împrumut sau orice altă activitate care include schimbul de informații personale către bănci, atunci puteți face în milisecunde cu arhitectura Hyperledger Indy. Nu doar unul, dar aplicarea la 100 de creditori s-ar face într-o milisecundă.

În loc să vă descoperiți informațiile despre informații personale, puteți folosi doar dovezi de zero cunoștințe pentru a verifica dacă aveți peste 21 de ani și plata impozitului dvs. anul trecut trece de un anumit prag. De asemenea, veți putea să vă dovediți identitatea de guvern și informațiile despre cardul dvs. de credit din săptămâna trecută.

Arhitectura Hyperledger Indy asigură soluția de identitate bazată pe registru pentru orice tip de companie care trebuie să ofere valoare mai multor părți. Vi se va solicita consimțământul înainte de a partaja informațiile, astfel încât veți avea control deplin asupra tuturor informațiilor dvs..

Consolidați-vă cu alte proiecte Hyperledger

Cazul de utilizare ar putea deveni mai compact cu alte proiecte Hyperledger din mix.

De exemplu, Hyperledger Burrow vă va permite să convertiți fiecare cerere de împrumut într-un contract inteligent. În acest contract, veți putea verifica anumite reguli și puteți procesa automat împrumutul.

Cazurile de utilizare a țesăturii Hyperledger pot fi folosite și aici. Poate crea un sistem de membru pentru a valida orice membru preexistent și pentru a oferi identitate de suveranitate pentru acesta. Cazurile de utilizare a țesăturii Hyperledger pot străluci cu adevărat în acest dosar.

2. Servicii financiare

De ce orice serviciu financiar ar folosi blockchain-ul? Ei bine, principalul element care alimentează aceste sectoare este confidențialitatea, confidențialitatea și responsabilitatea. Și, evident, cazurile de utilizare Hyperledger pot include și servicii financiare pentru a avea toate caracteristicile.

Conformitățile speciale ale serviciilor financiare trebuie să respecte instrucțiunile privind combaterea spălării banilor și să vă cunoască clientul pentru a valida identitatea oricărei persoane. Toate aceste cerințe dau naștere la blockchain-uri permise sau private. Ei bine, deoarece blockchain-urile publice nu sunt capabile să ofere confidențialitatea de care au nevoie.

Procesarea post-tranzacționare în aceste sectoare financiare este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare Hyperledger. Și puteți beneficia cu adevărat de aceasta.

Un pas tipic al procesării post-tranzacționare –

De obicei, procesarea post-tranzacționare va acoperi fiecare pas făcut după finalizarea procesării tranzacției. Să vedem care sunt pașii:

 • Validarea Tarde: Confirmarea și validarea tranzacției vine imediat după tranzacționare.
 • Clearing Settlement: Pentru a finaliza tranzacția, va trebui să se potrivească cu instrucțiunile inițiale și să urmeze confirmarea potrivirii cu instrucțiunile.
 • Decontare: Va trebui să vă îndepliniți obligațiile legale pentru a-l finaliza. Aceasta va include ca fiecare parte să fie prezentă și să îi anunțe despre această chestiune.
 • Custodia comerțului: Dacă mai multe părți au custodia unei proprietăți comerciale, atunci distribuirea proprietății are loc simultan.
 • Raportare finală: După satisfacerea tuturor formelor, raportarea de mai sus către autoritate finalizează tranzacția.

Deci, vedeți că procesul de tranzacționare nu este atât de simplu pe cât credeați că este. Comerțul de astăzi suferă de duplicarea eforturilor, blocaje și întârzieri.

Hyperledger poate ajuta la eficientizarea procesului

Dacă comparați același model de procesare a tranzacționării cu blockchain, veți vedea o creștere mai mare a eficienței la fiecare pas.

Folosind soluția peer to peer a blockchain-ului, orice parte ar putea furniza informațiile tranzacționale pe care alte părți le pot verifica. A face totul pe platforma blockchain Hyperledger ar simplifica întregul proces, iar rețeaua ar putea acționa ca o terță parte. Dar, în acest caz, mult mai sigur.

De asemenea, puteți scăpa de alte complexități, deoarece tot ce este necesar ar putea fi stocat în rețea. Deci, puteți furniza informațiile pentru o anumită persoană și le puteți obține în câteva minute.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că pașii esențiali pentru procesarea post-tranzacționare pot fi destul de ușor pe platformă.

Cum vă pot ajuta proiectele Hyperledger

Există mai multe proiecte Hyperledger cu mai multe cazuri de utilizare pentru a acoperi toate funcțiile serviciilor financiare.

Cazurile de utilizare Hyperledger Fabric în această privință pot ajuta la separarea legerului cu seturi separate de validare și la stabilirea unor noduri specifice pentru confidențialitate. Replicarea acelorași date nu ar putea avea loc în rețea din cauza algoritmilor de consens.

Hyperledger Sawtooth își poate împrumuta funcționalitățile tranzacționale pentru a oferi o soluție puternică și fiabilă pentru tranzacționarea instituțiilor financiare.

Orice companie de asigurări poate utiliza funcțiile securizate ale contractelor inteligente din compania lor pentru a procesa cererile de despăgubire și mai rapid, fără nici o hârtie adăugată. Acest lucru reduce în cele din urmă factorul de risc asociat cu aceste instituții.

Arhitectura Hyperledger Indy ar putea ajuta la politicile sale de confidențialitate fără a compromite nimic. Toate proiectele creează astfel un ecosistem minunat în care fiecare își poate aduce caracteristica specială și poate contribui la susținerea securității tranzacțiilor financiare.

3. Asistența medicală

Sănătatea este unul dintre primele cazuri de utilizare Hyperledger de pe piață acum. Cu ajutorul blockchain-ului Hyperledger, acum acest sector poate eficientiza în cele din urmă medicii acreditați. Medicii acreditați sunt foarte importanți pentru asistență medicală. Acest proces permite oricărui spital să știe dacă medicii lor sunt cu adevărat de încredere sau competenți pentru aderare.

Dar procesul de a face acest lucru necesită mult timp. Și să nu mai vorbim de cantitatea uriașă de urme de hârtie pe care o lasă în urmă. Verificarea dublă a fiecărei date din acele fișiere necesită mult mai mult timp atât pentru medic, cât și pentru spital.

O altă problemă majoră este falsificarea drogurilor. O bucată mare de droguri este contrafăcută în fiecare an. Și rezultatul – suferința consumatorilor. Nu numai că aceste medicamente sunt periculoase, dar afectează și industriile din domeniul sănătății cu un reprezentant negativ.

Cazurile de utilizare Hyperledger pot adăuga verificarea cererii de asigurare de sănătate și aici. În caz de urgență, cererile de asigurări de sănătate durează prea mult pentru a fi procesate. În loc să se odihnească, pacienții trebuie să se ocupe de hârtie și procesul, care este într-adevăr descurajant.

Hyperledger Blockchain vă poate ajuta în această privință

Arhitectura Hyperledger Indy este mai mult decât capabilă să rezolve problema acreditării spitalelor. Poate oferi o rețea mai sigură în care școlile medicale să încarce acreditările medicilor și să își creeze identitățile de verificare.

Orice spital poate solicita acum necesitatea de a cunoaște informații din rețea și de a verifica dacă sunt capabili sau nu. Nu vor mai fi nevoiți să apeleze direct școlile medicale pentru a verifica.

De asemenea, urmărirea medicamentelor și accelerarea procesului unei cereri de asigurare reprezintă blockchains-urile Hyperledger, o altă caracteristică excelentă.

4. Tehnologia informației

Cu blockchain-ul acum oamenii își pot liniști identitatea de auto-suveran. Aceasta este o idee unică în care fiecare persoană își va obține propriul ID și ar putea controla datele din acesta. În secțiunea IT, acest lucru ar putea duce la progrese majore.

Una dintre cele mai interesante aplicații ale blockchain-ului este identitatea auto-suverană: ideea că un individ deține propria „identitate” și controlează datele din jurul său. Acest lucru are implicații profunde pentru IT-ul întreprinderii.

Hyperledger Indy Architecture se potrivește chiar aici

Registrul Indy oferă o identitate auto-suverană. Împreună cu modalitățile tradiționale de identitate, veți obține mult mai multă securitate și criptografie folosind platforma.

Emiterea de semnături individuale și oferirea de metadate bogate este obiectivul principal al Indy. Cu toate acestea, există unele diferențe majore cu alte registre. Acest tip de identitate nu este dezactivat, partajat sau federat. Toate identitățile sunt portabile aici. Deci, puteți să vă aduceți ID-ul cu dvs. oriunde există un registru distribuit.

Un utilizator care își folosește identitatea în orice organizație ar fi securizat, deoarece organizația nu va putea influența datele din ID-ul utilizatorilor.

Deci, utilizarea Indy poate ajuta organizațiile să aibă securitate de ultimă generație pentru tehnologia informației. De aceea este un alt caz de utilizare de top Hyperledger.

5. Managementul lanțului de aprovizionare

S-ar putea să credeți că gestionarea lanțului de aprovizionare este un model destul de ușor, dar pe măsură ce trec zilele, arhitectura devine din ce în ce mai complexă. Datorită gestionării complexe a naturii, fiecare etapă a lanțului de aprovizionare devine un obstacol.

Începând de la fabricație, devine necesitatea de a urmări progresul produsului lăsat de-a lungul călătoriei sale până la ușa clienților. Producătorul produce produse de calitate, dar undeva pe parcursul transportului, multe produse sunt furate sau înlocuite. Drept urmare, clienții nu sunt mulțumiți de rezultat.

De asemenea, fiecare sector al lanțului de aprovizionare se ocupă de tranzacții. Cu cât procesul devine mai eficient, cu atât este mai bună productivitatea.

Proiectele Hyperledger pot gestiona lanțul de aprovizionare

Hyperledger Sawtooth poate fi util pentru gestionarea lanțurilor de aprovizionare. Cu aceasta, utilizatorii pot crea o rețea de trasabilitate, în care fiecare etapă a lanțului de aprovizionare ar fi pe contabil. Folosind senzori IoT, registrul poate înregistra locația, temperatura și alți factori în caz de livrare.

Aceasta ar permite, de asemenea, întreprinderilor să descopere cine este coruptul și cum exploatează sistemul.

De asemenea, utilizarea funcției de contract inteligent a Sawtooth ar permite efectuarea plăților fără probleme în fiecare etapă. Întreprinderea poate beneficia cu adevărat de aceste cazuri de utilizare Hyperledger.

6. Guvernul

Guvernele trebuie să mențină o mulțime de sarcini, cum ar fi asigurarea drepturilor civile, îndeplinirea cerințelor de conformitate, combaterea activităților frauduloase utilizând un canal sigur și de încredere. Cu toate acestea, modelul existent nu este suficient pentru a lupta sau pentru a oferi cetățenilor îngrijirea pe care o solicită.

Modelele existente au multe defecte, iar corupția este punctul său de vârf într-un sistem guvernamental tipic. Oamenii și-au pierdut încrederea și s-ar baza pe alte terțe părți care ar putea exploata cu ușurință informațiile lor în masca de a-i ajuta. Guvernele se confruntă cu provocări ca niciun alt sector – administrații, arhitecți de date și politica de confidențialitate.

Cazul de utilizare a Hyperledger-ului în guvern poate ajuta sistemul cu securitatea adecvată și rețeaua fără corupție de care are nevoie. De la aplicarea legilor până la emiterea actului de identificare, toate pot fi făcute chiar în rețea.

Proiectele Hyperledger pot ajuta guvernul

Începând de la înlocuirea unui simplu semn de stradă pentru a modifica o situație de urgență, totul ar putea fi urmărit folosind arhitectura Hyperledger Fabric. Mai mult, orice servicii guvernamentale pot utiliza acest cadru pentru a crea un sistem la scară largă.

Cu acest nou caz de utilizare Hyperledger veți putea urmări orice fel de utilitate într-un oraș. Așadar, ar fi mult mai ușor să slujim cetățeanul și să le îndeplinim cu ușurință cerințele.

Mai mult, existența unui sistem transparent de alegeri va păstra încrederea în sistemul guvernamental.

Cu arhitectura Hyperledger Indy, emiterea unui ID de guvernanță va fi o bucată de tort. Proiectul Hyperledger este conceput pentru a oferi o rețea adecvată în care identificarea fiecărui cetățean poate fi emisă și păstrată într-un loc sigur.

Utilizarea identificării în orice sectoare ale sistemului guvernamental ar fi atunci mai ușoară. Aceștia pot interoga informațiile necesare din registru și pot obține ceea ce au nevoie.

7. Automobile

În prezent, unitățile de transport au o natură mult mai complexă în sistemul de rețea. Multe mașini vin cu rate de software. De aceea, nevoia de securitate în sistem devine din ce în ce mai dificilă.

Industria auto trebuie să se ocupe acum de microplăți, servicii de mobilitate, încărcarea vehiculelor electrice, structura automobilă inteligentă și multe altele.

Ca să nu mai vorbim de părțile industriei. Companiile mari au o piață globală și, pentru aceasta, își achiziționează piesele la nivel mondial. Dar, din cauza lipsei adecvate a măsurilor de securitate, piesele devin contrafăcute, iar clienții obțin rezultate de calitate scăzută. Trasabilitatea este o necesitate pentru a detecta piesele defecte sau piesele contrafăcute ca modalitate de protejare a consumatorilor.

Deci, după cum vedeți, toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ușurință dacă pun în combinație blockchain-ul Hyperledger.

Proiecte Hyperledger care dau o mână de ajutor

Industria auto este un caz de utilizare popular Hyperledger. Blockchain-ul Hyperledger este pe deplin capabil să gestioneze toate nevoile lor. Folosind Fabric, industriile pot construi o platformă unde pot permite taxe de congestionare, microplăți pentru taxe, parcare, încărcare electrică sau orice fel de soluție de plată.

De asemenea, îl puteți utiliza pentru a avea un punct de cădere sigur în cazul pachetelor delicate.

O modalitate excelentă de a face din aceasta una dintre cele mai bune cazuri de utilizare Hyperledger este de a oferi o urmărire adecvată a pieselor auto. În acest fel, industriile pot face față contrafacerilor, iar oamenii ar obține un vehicul mai sigur de utilizat în fiecare zi.

De asemenea, interconectarea mașinilor inteligente cu propria lor platformă blockchain Hyperledger le-ar oferi acces ușor la facilități. Oamenii ar beneficia de un serviciu de transport mai bun, deoarece va conecta pasagerii cu călătoria dorită.

8. Media și Divertisment

Industria media și de divertisment suferă foarte mult în multe ocazii. Licențierea muzicii sau a conținutului și obținerea drepturilor de interpretare încă se luptă pentru a înțelege mai bine problema. De aceea, reconcilierea manuală, calitatea scăzută a datelor, duplicarea datelor, o rețea globală de organizații sau chiar guverne afectează această industrie.

Dacă nu urmăresc corect, artiștii care obțin redevența pentru muzica lor ar putea dura chiar și un an.

Un alt fapt major este secțiunea de marketing sau lipsa unei expuneri adecvate. Aproape 50% din totalul anunțurilor de marketing eșuează, deoarece nu pot ajunge la publicul așa cum sperau. Sistemele de măsurare pe etape și evaluările fac foarte dificil pentru orice industrie muzicală să știe cât de mult îi iubește publicul.

Permiteți, împreună cu numai fraudă în publicitatea digitală; costă industria mai mult de 7 miliarde USD în fiecare an. Deci, veți obține un flux de numerar slab, scurgeri de conținut, costuri ale forței de muncă, dispute și atât de multe alte probleme.

Odată cu creșterea nivelului de Torrents, orice program de televiziune sau conținut digital se luptă să furnizeze conținutul doar clienților lor plătiți. Obținerea scurgerii prin clienții plătiți este sursa numărul unu pentru pierderea de venituri valoroase.

Cum vă pot ajuta proiectele Hyperledger

Acesta poate fi cu adevărat unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare Hyperledger Fabric. Cu ajutorul arhitecturii Hyperledger Fabric, aceste industrii pot utiliza un contract inteligent pentru a obține licențe pentru muzica pe care o creează. Platforma descentralizată Hyperledger poate urmări conținutul și poate oferi actualizarea necesară în timp real.

Hyperledger Sawtooth poate ajuta, de asemenea, în acest sens, deoarece este pe deplin capabil să gestioneze aceste cazuri de utilizare Hyperledger.

Cu ajutorul Hyperledger blockchain poate eficientiza mai mult anunțurile și ar obține feedback-ul real de la public în locul celor false. Astfel, va reduce costurile generale și va ajuta industria să crească.

Capitolul 6: Proiecte Hyperledger: Toate cadrele

Hyperledger promovează o gamă largă de tehnologii blockchain. În prezent, au șase cadre sub geantă. Să vedem care sunt acestea:

 • Hyperledger-Burrow
 • Hyperledger-Fabric
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-Sawtooth
 • Hyperledger-Grid

Tabel rezumat al cadrelor Hyperledger

Titlu Descriere stare
BURROW HYPERLEDGER Este o platformă modulară blockchain cu integrare de contracte inteligente permise. A fost realizat de-a lungul specificațiilor Mașinii virtuale Ethereum (EVM). Incubație
TESUT DE HIPEREDIGLARE Materialul este o soluție de registru distribuit, cu design modular, care permite dezvoltatorilor să creeze o aplicație de înaltă calitate pentru orice scop. Activ
HYPERLEDGER INDY Indy este o platformă de registru distribuit care oferă o serie de biblioteci, instrumente și componente reutilizabile pentru a ajuta la construirea unui sistem descentralizat bazat pe identitate. Incubație
HYPERLEDGER IROHA Acesta este un cadru de blockchain pentru o integrare ușoară a blockchain-ului în arhitecturi de întreprindere. Activ
HYPERLEDGER SAWTOOTH Sawtooth este un costum blockchain pentru rularea, desfășurarea și construirea de registre distribuite. Oferă un protocol consensual nou – Dovada timpului scurs. Activ
GRILA DE HIPERLEDGER Grid oferă soluții bazate pe contabilitate pentru gestionarea lanțului de aprovizionare în scenarii transindustriale. Incubație

Proiecte Hyperledger: Infografică de cadre și instrumente

proiecte și cadre hiperligere

1. Hyperledger Burrow

Burrow este unul dintre proiectele Hyperledger care oferă un cadru. Hyperledger Burrow este o platformă modulară blockchain cu integrare de contracte inteligente permise. A fost realizat de-a lungul specificațiilor Mașinii virtuale Ethereum (EVM).

Burrow este a patra platformă de registru distribuită de la Hyperledger în 2017. Monax a propus inițial registrul și l-a dezvoltat. Orice întreprindere care dorește să pună mâna pe o platformă puternică blockchain, unde accentul principal este contractele inteligente, atunci ar trebui să încerce acest proiect.

Utilizarea contractelor inteligente Hyperledger atinge o altă înălțime pentru acest proiect.

Puteți utiliza Burrow în scopuri cu mai multe lanțuri, deoarece platforma a fost concepută în funcție de optimizarea aplicațiilor specifice. Mai mult, caracteristica integrării contractelor inteligente Hyperledger o face și mai profitabilă.

Componentele Hyperledger Burrow

Are în principal trei tipuri diferite de componente, dar alte părți speciale fac acest proiect atât de profitabil. Sunt:

Un motor pentru consens: Burrow folosește protocolul bizantin tolerant la defecte Tendermint. Acesta este un nou tip de protocol care asigură o rată de tranzacție mai mare. Dar ar trebui să aveți de-a face cu validatori cunoscuți anterior. De asemenea, acest consens nu permite cadrului să se forțeze.

Interfață binară de aplicație (ABI): Fiecare tranzacție trebuie convertită în coduri binare, deoarece nodul blockchain îl poate procesa în acest fel. Setul de instrumente din această interfață vă va permite să compilați, să implementați și chiar să legați o altă soliditate a contractelor inteligente Hyperledger și să formulați tranzacția pentru a apela acele contracte inteligente Hyperledger din lanț.

Mașină virtuală Ethereum (permisă): Hyperledger folosește această mașină virtuală pentru a respecta codurile de operațiuni ale Ethereum și pentru a se asigura că autoritatea are nivelul corect de permisiune. Dar cum sunt atinse nivelurile de permisiune? Ei bine, funcțiile native aplică în principal acest lucru și mențin și codurile de contracte inteligente Hyperledger.

Cerere de contract inteligent: Fiecare tranzacție trebuie să urmeze o anumită comandă pentru a ajunge la starea cererii. Ordinea urmează secvența în care consensul a finalizat fiecare dintre ele. Deci, utilizatorii din Burrow vor putea apela coduri de contract inteligente în cadrul tranzacției. Dacă apelează contracte inteligente Hyperledger printr-o tranzacție, atunci acesta va fi executat în mașina virtuală.

Interfață Blockchain de aplicație (ABCI): Stratul de aplicație de contract inteligent se conectează cu motorul de consens folosind ABCI. Această interfață permite motorului de consens să fie agnostic din aplicațiile de contract inteligente Hyperledger.

2. Tesatura Hyperledger

Materialul este o soluție de registru distribuit, cu design modular, care permite dezvoltatorilor să creeze o aplicație de înaltă calitate pentru orice scop. Cu arhitectura Hyperledger Fabric vă va permite să obțineți scalabilitatea, reziliența, flexibilitatea și confidențialitatea de care veți avea nevoie vreodată pentru compania dvs. Oricare ar fi industria dvs., puteți utiliza arhitectura de țesături Hyperledger pentru asta.

Arhitectura Hyperledger Fabric rulează pe un limbaj de programare de uz general, ceea ce îl face liber de orice criptomonedă nativă.

Arhitectura Hyperledger Fabric are cel mai divers set de comunități de dezvoltare. Multe organizații au contribuit la cazurile de utilizare a materialelor Hyperledger, iar comunitatea este destul de vastă acum.

Acum există peste 35 de organizații care mențin calitatea generală a arhitecturii țesăturilor Hyperledger. Împreună cu 200 de dezvoltatori de la prima implementare.

Modularitatea

Arhitectura Fabric Hyperledger este modulară. Chiar dacă este un sistem de gestionare a identității conectabil sau un consens, acest cadru poate prelua orice întreprindere și le poate transforma în cazuri de utilizare Hyperledger Fabric.

De obicei, arhitectura Hyperledger Fabric conține următoarele module:

 • Serviciile de comandă care permit consensul Hyperledger Fabric să ordoneze tranzacțiile și apoi să le transmită către alte noduri. (Conectabil)
 • Furnizori de servicii de membru, care asociază utilizatorii din rețea cu identități criptografice. (Conectabil)
 • Servicii opționale de bârfe peer-to-peer care distribuie ieșirea blocului către alți colegi.
 • Opțiunea Smart Contract care va rula într-un mediu conținut.
 • Configurabil pentru diferite SGBD.

Contracte inteligente

Cu noile contracte inteligente Hyperledger, în Fabric, veți obține codul de cod. Este o funcție care obține toată securitatea sau încrederea de la blockchain în sine. Aceasta este o logică de afaceri făcută pentru instruirea și aplicațiile de blockchain de întreprindere.

În loc să meargă pe căile tradiționale, au introdus unele schimbări în contractele inteligente Hyperledger. Ei îl numesc execute-order-validate.

De obicei, urmează trei pași majori –

 • Executarea unei tranzacții și apoi verificarea corectitudinii.
 • Comandarea tranzacției utilizând protocolul de consens Hyperledger Fabric conectabil.
 • Validarea tranzacției folosind reguli specifice unei aplicații înainte de adăugarea acesteia la contabilitate.

Acest nou design modifică în totalitate procesul de tranzacționare, crescând astfel performanța contractelor inteligente.

Protocoale de consens pentru țesături Hyperledger conectabile

Dacă un utilizator tranzacționează pe platformă, care trebuie să treacă prin mecanismul de consens Hyperledger Fabric. Aici, consensul Hyperledger Fabric este conectabil. Deci, după ce ați inițiat o tranzacție, aceasta s-ar conecta la modulul de consens Hyperledger Fabric conectabil și ar trece prin el.

Deoarece este modular, orice dezvoltator îl poate modifica pentru a oferi o soluție specifică. În acest fel, consensul Hyperledger Fabric conectabil capătă mai multă diversitate. Cu toate acestea, acestea permit platformei să aibă seturi de instrumente pentru toleranțe la erori bizantine sau tolerante la erori.

3. Hyperledger Indy

Arhitectura Hyperledger Indy este o altă completare excelentă pentru Hyperledger. Indy este o platformă de registru distribuit care oferă o serie de biblioteci, instrumente și componente reutilizabile pentru a ajuta la construirea unui sistem descentralizat bazat pe identitate.

Toate identitățile pot fi utilizate pe orice domenii administrative, organizații și aplicații. Aceasta înseamnă că veți avea deplină autoritate asupra identității dvs. și a locului în care o utilizați. Orice organizație ar putea să vă respingă accesul, dar nu identitatea. Va rămâne intact. De asemenea, vă va permite să le oferiți concurenților, prietenilor și chiar antagoniștilor să răspundă la sursa comună a adevărului.

Arhitectura Hyperledger Indy vă permite să obțineți toate informațiile cu cine veți avea de-a face și cum veți putea verifica orice tip de informații de la cealaltă parte. Ambele sunt o nevoie în companiile de nivel profesional.

Principalele caracteristici ale arhitecturii Hyperledger Indy

Auto-suveranitate: în Indy, veți putea stoca artefactele de identitate pe registrul distribuit. Toate artefactele ar putea avea acumulatori criptografici, dovezi ale existenței, chei publice și multe altele. În afară de tine, nimeni nu îți poate elimina identitatea din registru.

Confidențialitate: Evident, sistemul trebuie protejat foarte mult. De aceea arhitectura Hyperledger Indy o păstrează într-un mod, astfel încât nimeni să nu lase în urmă pesmet.

Revendicări verificabile: revendicarea identității poate necesita orice fel de documentație, cum ar fi permisele de conducere, certificatele de naștere, pașapoartele etc. Cu toate acestea, dacă cineva are mai mult acces la acestea, le-ar putea folosi în mod greșit. De aceea, platforma folosește dovezi fără cunoștințe pentru a dezvălui numai documentația selectivă necesară.

Avantajele puternice ale Hyperledger Indy

Combinația caracteristicilor arhitecturii Hyperledger Indy este destul de puternică. Dar cu Indy, puteți dezvolta mai multe cazuri de utilizare Hyperledger.

Hackarea oricărui sistem ar putea dispărea cantitatea mare de date sensibile din rețea. Dar folosind Indy, întreprinderile pot face față cu ușurință oricărei situații de hacking. Acest lucru se datorează faptului că industriile ar avea mai puțină autoritate asupra identităților, făcându-le ferite de hacks.

Mai mult, identitatea poate ajunge la un punct dinamic în care ar putea fi folosite ca piață liberă. Arhitectura Hyperledger Indy posedă criptografie avansată, dar API-ul este destul de simplu și simplu. Include doar 50 de funcții apelabile C și împachetări idiomatice pentru a sprijini limbaje de programare populare.

4. Hyperledger Iroha

Hyperledger Iroha este un alt proiect minunat Hyperledger. Acesta este un cadru blockchain pentru o integrare ușoară a blockchain-ului în arhitecturi de întreprindere. Hyperledger Iroha a intrat în joc după Fabric și Sawtooth în 2016. Soramitsu a dezvoltat proiectul și împreună cu Hitachi, Colu și NTT Data l-au propus lui Hyperledger.

Caracteristici cheie ale Hyperledger Iroha

 • Întreținere și desfășurare simplă.
 • Tone de biblioteci de utilizat pentru dezvoltatori.
 • Controlul accesului se bazează pe roluri.
 • Designul este modular.
 • Principiul de separare comandă-interogare.
 • Managementul identității și activelor.

Hyperledger Iroha are un model de control al calității în care îmbunătățește cu atenție aceste lucruri –

 • Performanță (utilizarea resurselor și comportamentul în timp)
 • Fiabilitate (recuperabilitate, toleranță la erori)
 • Usabilitate (recunoașterea adecvării, protecția împotriva erorilor utilizatorului, capacitatea de învățare)

Unde puteți utiliza Hyperledger Iroha?

Există o listă de cazuri de utilizare Hyperledger care utilizează Iroha. Compania speră că dezvoltatorii se vor inspira din aceste aplicații și vor inventa mai multe cu Hyperledger Iroha. Verificați cazurile de utilizare obișnuite ale Hyperledger Iroha –

 • Certificate în sănătate și educație

Hyperledger Iroha poate fi util în certificarea instituțiilor, cum ar fi școlile, instituțiile medicale și de inginerie și universitățile. Utilizarea modelului de permisiune Hyperledger Iroha va ajuta aceste instituții să construiască identități de certificare și apoi să elibereze certificatele.

Fiecare dintre aceste certificate va trece printr-un proces de verificare. Autoritățile superioare le vor verifica personal.

 • Transferuri transfrontaliere

Platforma Hyperledger Iroha va putea oferi o ieșire mai rapidă și eficientă. Cu aceste întreprinderi pot gestiona active cu mai puțină complexitate. Utilizarea contractelor inteligente Hyperledger pentru efectuarea plății ar fi mult mai ușoară.

 • Aplicații financiare

Un alt caz de utilizare popular pentru Hyperledger Iroha îl reprezintă sectoarele financiare. Această platformă este excelentă pentru procesul de audit. Deoarece poate restricționa accesele în funcție de persoană. De asemenea, oricine își poate obține nivelul de confidențialitate dorit și aici.

Mai mult, puteți urmări tranzacțiile, ceea ce vă ajută să detectați imediat orice activitate ilegală. De asemenea, contractele inteligente Hyperledger pot beneficia mai mult sectorul financiar din Iroha.

 • Managementul identității

Hyperledger Iroha va oferi suport intrinsec pentru gestionarea identității. Fiecare utilizator al sistemului poate avea propriul cont unic cu informații personale pentru a fi autorizat. Această caracteristică permite Hyperledger să se potrivească perfect pentru aplicațiile KYC.

 • Lanț de aprovizionare

Gestionarea lanțului de aprovizionare este destul de ușoară cu Hyperledger Iroha. Întreprinderile mari pot integra cu ușurință această platformă cu propria lor și le vor informa fiecare detaliu despre un articol. Astfel, va ajuta la depistarea locului unde se află orice proces de fabricație.

5. Hyperledger Sawtooth

Hyperledger Sawtooth este un costum blockchain pentru rularea, desfășurarea și construirea de registre distribuite. Registrele distribuite oferă să aibă înregistrări digitale fără o autoritate centrală. Cu toate acestea, datorită naturii complexe a rețelei și a instituțiilor care caută ceva mai multă centralizare, adesea descentralizarea devine imposibilă.

Cu toate acestea, Hyperledger Sawtooth dorește să mențină sistemele distribuite distribuite și să facă funcția contractului inteligent Hyperledger mai sigură pentru întreprinderi. Pentru a se potrivi categoriei bazate pe concentrarea întreprinderii, Hyperledger Sawtooth este o platformă modulară. Acest lucru permite întreprinderilor să apeleze singure; pot alege ce fel de caracteristici doresc să adauge în registru.

Inovații tehnice de top în dinți de ferăstrău Hyperledger

Sawtooth acoperă unele dintre noile inovații tehnologice ale blockchain-ului. Să vedem care sunt acestea:

Consens dinamic: Un utilizator poate schimba consensul în consorții pe blockchain-ul care rulează. Tot ce trebuie să facă este să emită o tranzacție și să utilizeze consensul conectabil în timp real.

Dovada timpului scurs (PoET): Acesta este un algoritm consens care funcționează într-un mod similar al dovezii muncii, dar nu are consumuri mai mari de energie.

Familii de tranzacții: Aceasta este o abstractizare inteligentă a contractului. Cu aceasta, utilizatorul poate scrie un contract inteligent în orice limbă. Ei vor obține libertatea supremă pentru a face asta.

Compatibilitatea contractelor Ethereum: Dacă întreprinderile doresc, pot folosi contractul Ethereum în locul contractelor inteligente Hyperledger. Conectarea la contractul Ethereum este pe deplin compatibilă cu registrul. O pot face folosind Burrows EVM.

Execuția tranzacției paralele: Hyperledger Sawtooth permite procesele de tranzacții paralele. Acest lucru accelerează procesele de validare.

Tranzacții private: Clusterele acestei platforme pot fi utilizate ca un nod de autorizare separat. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă că puteți crea un lanț separat privat și puteți fi mai încrezători în tranzacțiile dvs..

Folosind-o pentru întreprinderi

Întreprinderile trebuie să se ocupe de un număr mare de participanți, iar Hyperledger Sawtooth este pe deplin capabil să gestioneze numărul tot mai mare de noduri.

De asemenea, Poetul va oferi o securitate mai mare împotriva oricărui jucător rău din rețea și nu va lăsa pe nimeni să saboteze cadrul.

Mai mult, cu aceasta, puteți avea, de asemenea, o guvernanță în lanț pentru a actualiza consensul sau orice reguli date de consorțiu în orice moment. Înseamnă că consorțiul poate schimba consensul oricând dorește.

6. Grila Hyperledger

Grid oferă soluții bazate pe contabilitate pentru gestionarea lanțului de aprovizionare în scenarii transindustriale. În principal, Hyperledger Grid este un proiect bazat pe WebAssembly. Veți obține o mulțime de modele de date, biblioteci și SDK pentru a îmbunătăți dezvoltarea interfețelor client și a contractelor inteligente ale lanțului de aprovizionare.

Lanțul de aprovizionare este unul dintre domeniile populare pentru blockchain și asigurarea unui număr tot mai mare de cazuri de utilizare în această secțiune va aduce beneficii tehnologiei generale. Și o platformă comună poate realiza toate acestea simultan. De asemenea, simplificarea utilizării între industrii diversifică natura generală a managementului lanțului de aprovizionare.

Este Hyperledger Grid pentru integrări pe mai multe platforme?

Acest proiect nu spune nimic despre interzicerea utilizării altor platforme. Cu toate acestea, asigură o soluție sigură care acceptă utilizarea acesteia pe alte platforme. Bibliotecile pe care le veți obține aici ar trebui să poată rula pe alte platforme. Hyperledger Grid nu dorește să limiteze dezvoltarea soluției lanțului de aprovizionare, spunând doar să își folosească platformele în loc de altele.

Nu este o aplicație

Mulți confundă acest proiect cu o aplicație pentru lanțurile de aprovizionare. Dar, din păcate, nu este. Este o colecție de cadre, instrumente și biblioteci care va ajuta la dezvoltarea altor aplicații. Se va asigura că alți dezvoltatori pot folosi motive comune pentru creați aplicații care va coborî bariera platformelor.

Aceste moduri în care utilizatorii ar putea comuta între aplicații mai des, adăugând flexibilitate.

Diferența cu Hyperledger Composer

Grila Hyperledger ar putea părea un pic similară compozitorului, dar nu este. Au un tip similar de obiective, dar mecanismul pe care îl folosesc este foarte diferit. Grila nu vrea să fie un instrument de generare a codului. Mai degrabă vrea să fie un cadru cu instrumente utile care ar fi utilizate în mod specific în lanțul de aprovizionare.

Îl poți compara cu Indy?

Ei bine, ambele platforme rezolvă probleme specifice legate de domeniu. Cadrele tipice de registre nu pot rezolva singure anumite probleme specifice, iar aceste două par să funcționeze bine pentru aceste scenarii. Cu toate acestea, aceste probleme au un spectru mai larg, astfel încât ambele platforme pot avea cazuri de utilizare diferite.

Este rețea utilizabilă pentru alte industrii?

Hyperledger Grid este conceput pentru a fi mai aproape de lanțul de aprovizionare și pentru a oferi toate avantajele pentru acest domeniu. Cu toate acestea, dezvoltatorii pot folosi taxele de pe această platformă pentru a o îmbunătăți și a o face potrivită și pentru alte nișe.

Capitolul 7: Proiecte Hyperledger: Toate instrumentele

Hyperledger promovează o gamă largă de tehnologii blockchain. În prezent, au șase instrumente sub geantă. Să vedem care sunt acestea:

 • Hyperledger-Caliper
 • Hyperledger-Violoncel
 • Hyperledger-Composer
 • Hyperledger-Explorer
 • Hyperledger-Quilt
 • Hyperledger-Ursa

Tabel rezumat al instrumentelor Hyperledger

Titlu Descriere stare
CALIPER HYPERLEDGER

Instrument de comparare pentru platformele blockchain. Acesta va analiza gradul de performanță al oricărei platforme blockchain pe baza cazurilor de utilizare predefinite. Incubație
CELLO HYPERLEDGER Set de instrumente modul pentru implementarea Blockchain ca serviciu. Reduce efortul pentru crearea, terminarea și gestionarea serviciilor blockchain. Incubație
COMPOZITOR DE HIPERLEDGER

Hyperledger Composer oferă un cadru de dezvoltare și un set de instrumente pentru eficientizarea implementării aplicației blockchain. Incubație
EXPLORATOR DE HIPERLEDGER

Acces de vizualizare web-friendly pentru rețea, cum ar fi noduri, blocuri, statistici, tranzacții, contacte inteligente și multe altele. Incubație
CUVÂRTĂ DE HIPEREDIGLARE

Este un instrument blockchain de afaceri care oferă interoperabilitate între sistemele de registre distribuite utilizând protocolul Inter-ledger. Incubație
HYPERLEDGER URSA

Ursa funcționează ca o bibliotecă criptografică partajată care ține evidența tuturor lucrărilor criptografice. În acest fel, companiile pot evita duplicarea muncii și au securitate. Incubație

1. Etrier Hyperledger

Hyperledger Caliper este un instrument de benchmarking pentru platformele blockchain. Acesta va analiza gradul de performanță al oricărei platforme blockchain pe baza cazurilor de utilizare predefinite.

De ce a creat comunitatea Hyperledger Etrier?

Utilizatorii blockchains sunt cei mai preocupați de performanța generală a oricărei platforme blockchain înainte de a o utiliza. Cu toate acestea, nu există opțiuni pentru a ști dacă o soluție blockchain este capabilă să furnizeze sau nu rezultatul dorit.

Există câteva rapoarte despre performanța blockchain-ului în diferite scenarii, dar asta nu contează cu adevărat ca un instrument de benchmarking. Hyperledger Caliper aici vă va ajuta cu siguranță. Este un instrument de comparare care va funcționa dacă îi oferiți o infrastructură predefinită.

Deoarece multe platforme blockchain au propriile lor puncte forte, comunitatea Hyperledger a decis să nu meargă cu o formă comună de repere.

Motive pentru a nu avea un punct comun

Există trei motive pentru care Hyperledger Caliper nu are standarde comune de referință. Acestea sunt –

 • Fără cod sursă: Chiar dacă există unele rapoarte de performanță despre proiectele blockchain, dar în majoritatea cazurilor, acestea nu furnizează cod sursă pentru evaluarea platformei. Deci, devine imposibil să se aplice o metodă comună de benchmarking.
 • Indicator comun de performanță: Fiecare platformă este diferită și se concentrează pe caracteristicile specifice soluțiilor blockchain. Deci, nimeni nu poate compara direct aceste cadre cu alte cadre care se concentrează pe diferite elemente. De aceea, Hyperledger Caliper nu are un standard ideal.
 • Cazuri de utilizare: Fiecare cadru are partea sa corectă de cazuri de utilizare. Utilizatorii sunt în principal curioși cu privire la cazurile de utilizare, iar Hyperledger Caliper ar putea să le folosească pentru a oferi un punct de reper pentru utilizatori. Cu toate acestea, pentru fiecare platformă, cazul de utilizare trebuie modificat împreună cu cerințele utilizatorului de a evalua corect.

2. Violoncel Hyperledger

Acesta este un alt proiect Hyperledger aflat în coadă. Hyperledger Cello este un set de instrumente modular pentru implementarea Blockchain ca serviciu. Reduce efortul pentru crearea, terminarea și gestionarea serviciilor blockchain.

Scopul principal al acestui set de instrumente este de a oferi un farmec creativ ecosistemului blockchain. Cel mai important, acum întreprinderile sunt mai dornice de Blockchain ca soluție de serviciu. Dar s-ar putea să nu fie dornici să obțină serviciile de la un alt BAAS.

Dar, dacă încep să folosească violoncelul, vor putea folosi platforma blockchain fără a face un drum lung. De asemenea, acest set de instrumente este extrem de benefic pentru acei furnizori care doresc să furnizeze BAAS întreprinderilor.

Comunitatea Cello Hyperledger oferă un serviciu de lanț multi-chiriași automatizat și eficient care oferă diferite infrastructuri pentru o implementare specifică.

Acestea includ în principal mașini virtuale, bare metal și platforme cloud (similar cu Amazon Web Services). De asemenea, această comunitate Hyperledger oferă platforme de containere precum Kubernetes și Docker Swarm. Una peste alta, fiecare mic instrument va spori eficiența generală a BAAS.

Tabloul de bord pentru violoncel

Cu Hyperledger Cello, veți obține un tablou de bord. Folosind asta poți –

 • Vedeți starea rețelei dvs. blockchain
 • Vizualizați date statistice, cum ar fi performanța codului de cod, evenimentele blockchain și utilizarea sistemului
 • Gestionați rețeaua dezvoltându-le, configurându-le și eliminându-le
 • Aveți grijă de codul de încărcare încărcându-le pe cele existente și implementând altele noi

Cu toate acestea, în prezent, Hyperledger Fabric este singura platformă blockchain care acceptă violoncelul. Comunitatea Hyperledger dorește să o facă mai accesibilă și pentru alte cadre.

Arhitectura este, de asemenea, modulară, astfel încât veți putea folosi seturi de instrumente conectabile. Hyperledger Cello funcționează pe JavaScript și Python.

3. Hyperledger Composer

Proiecte populare Hyperledger, Hyperledger Composer oferă cadru de dezvoltare și set de instrumente pentru eficientizarea implementării aplicației blockchain. Hyperledger Composer în sine nu este un cadru, dar dacă îl integrezi cu unul existent, poate transforma acel cadru într-un sistem de dezvoltare folosind seturile de instrumente.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Hyperledger Composer este capacitatea de a oferi un mod mai rapid și mai simplu de a crea contracte inteligente. Acest lucru rezolvă o mulțime de probleme de afaceri destul de usor.

Cu Hyperledger Composer puteți implementa o soluție blockchain în doar câteva săptămâni !! Acesta este în mod excepțional un proiect rapid de la comunitatea Hyperledger.

Hyperledger Composer vă va permite, de asemenea, să modelați rapid o rețea de afaceri și apoi să utilizați alte instrumente pentru a integra funcțiile pe care doriți să le adăugați în sistem. Rețeaua ar putea avea active – necorporale sau tangibile. Acestea ar putea fi proprietăți, servicii sau chiar bunuri și vor avea tranzacții legate de acestea.

Dar cu Hyperledger Composer puteți defini modul în care activele vor interacționa cu tranzacțiile.

De obicei, modelele de afaceri blockchain au definit participanți care interacționează cu activele. Puteți avea o identificare unică pentru mai multe rețele de afaceri cu ajutorul Hyperledger Composer.

În prezent, Hyperledger Composer acceptă doar infrastructura Hyperledger Fabric.

Caracteristici ale Hyperledger Composer

 • Schema de proiectare simplistă. Puteți scrie toate codurile în JavaScript, oferindu-vă mai puține probleme. JavaScript este unul dintre limbajele de programare populare, deci nu va trebui să învățați un limbaj de programare greu.
 • Dezvoltați aplicații pregătite pentru producție doar din browserul dvs. web. De asemenea, este relativ mai rapid.
 • Hyperledger Composer folosește LoopBack pentru a se integra în sistemul dvs. În acest fel vă puteți conecta imediat la sistemul dvs. blockchain.

4. Hyperledger Explorer

Este unul dintre proiectele Hyperledger pentru vizualizarea web-friendly a accesului la rețea, cum ar fi noduri, blocuri, statistici, tranzacții, contacte inteligente și multe altele. Dar de ce ar trebui să utilizați Hyperledger Explorer? Ei bine, nu ți-ar fi convenabil să verifici în rețea dintr-un singur loc?

Mai mult, dezvoltatorii care încearcă să creeze mai multe alocări sau soluții blockchain trebuie să aibă superioritate și să vadă starea rețelei înainte de ao lansa. Iar Hyperledger Explorer este perfect pentru asta.

Folosind aceasta puteți vedea starea rețelei dvs. și puteți efectua o modificare dacă există vreo eroare în codare. De asemenea, anumite întreprinderi doresc să aibă un comitet de întreținere din motive de securitate. De asemenea, ar putea utiliza acest instrument pentru a interoga tranzacții specifice de blocuri.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza acest set de instrumente propus de comunitatea Hyperledger, trebuie să aveți o autorizare adecvată pentru platformă. Indiferent dacă este open source sau comercial, puteți oferi acces în funcție de poziția utilizatorului pe platformă.

Scopul Hyperledger Explorer –

 • Comunitatea Hyperledger dorește să creeze un explorator de blockchain bazat pe web. Și acest explorator ar fi simplu de instalat.
 • Faceți-l mai accesibil pentru alte platforme blockchain.
 • Utilizați cele mai noi tehnologii și instrumente pentru implementarea, întreținerea și extinderea platformelor blockchain.
 • Furnizați un pachet standard pentru fiecare dezvoltator.

Hyperledger Explorer poate lucra în prezent cu cadrul Hyperledger Fabric pentru moment. Integrarea cu alte rețele este în proces.

5. Cuvertură Hyperledger

Este un instrument blockchain de afaceri care oferă interoperabilitate între sistemele de registre distribuite utilizând protocolul Inter-ledger. Hyperledger Quilt implementează ILP în limbajul de programare Java. Dar ce este ILP?

Ei bine, ILP este un protocol open source. Folosind acest lucru, o companie poate crea un spațiu de nume global pentru conturile de utilizator și poate efectua plăți globale, mai ales în registre mari.

De ce să folosiți Quilt Hyperledger?

De obicei, sistemul de registru este destul de deconectat. Puteți trimite bani sau alte active într-o țară, mai ales dacă dvs. și destinatarul aveți conturi în contabilitate sau rețele similare. Dar când vine vorba de a trimite bani unei persoane pe un alt registru, este prea complex. Chiar dacă există conexiuni în rețele, dar cumva sunt extrem de lente sau costisitoare.

Pentru a face față situației, comunitatea Hyperledger a introdus protocolul inter-registru care poate prelua noua tehnologie de registru distribuit.

Urmează un concept similar protocoalelor de internet. IP-ul se asigură că informațiile sunt pachete și apoi sunt direcționate pentru a le furniza pe canal.

ILP ambalează în mod similar banii sau activul, îl direcționează și îl livrează către alte sisteme de registre. Cuvertura Hyperledger este pe deplin capabilă să preia companiile de nivel Enterprise; potrivite mai ales pentru sectoarele financiare.

Ce va oferi Quilt?

Folosind Hyperledger Quilt, veți obține –

 • Set de reguli pentru interoperabilitate în cadrul sistemelor de registre. Acesta va conține în mare parte proceduri de escrow de bază.
 • Standardul pentru formatul de adresă care va fi independent de registru.
 • Cadrul de implementare a protocoalelor.

6. Hyperledger Ursa

Ursa este cel mai recent proiect Hyperledger care se alătură grupului. Ursa funcționează ca o bibliotecă criptografică partajată care ține evidența tuturor lucrărilor criptografice. În acest fel, companiile pot evita duplicarea muncii și au securitate. Structura este modulară și acceptă și alte proiecte Hyperledger.

Hyperledger Ursa este o adăugare relativ nouă și există pentru a vă oferi un set mai sigur de biblioteci criptografice de utilizat în sistemele de registre distribuite.

În plus, va urmări și păstra toate semnăturile modulare și primitivele cheii sistematice. Astfel, dezvoltatorii ar putea modifica schemele criptografice folosind criptografie simplă. Folosind-o, puteți pune mâna și pe implementări mai noi de criptografie.

Comunitatea Hyperledger vrea să scrie Ursa în rugină. Cu toate acestea, va avea alte interfețe cu limbi diferite.

De ce ar trebui să utilizați Ursa?

Pe măsură ce comunitatea Hyperledger s-a maturizat, fiecare proiect din cadrul companiei a simțit nevoia unei criptografii sofisticate. Cu toate acestea, realizarea individuală a criptografiei necesită mult mai mult timp. Dar dacă ar avea o bibliotecă comună comună pentru a colabora la criptografii, ar simplifica dezvoltarea mult mai mult.

Cu toate acestea, Hyperledger Ursa are și alte beneficii –

 • Fără duplicare: Implementarea cripto necesită mult timp, ca să nu mai vorbim de numărul de complexități cu care vine. Mai mult, dezvoltarea cripto poate avea și posibilități de duplicare posibile. Dar cu Ursa, ei pot să-l urmărească și să evite duplicările inutile.
 • Securitate superioară: Menținerea tuturor acestora în Ursa ar crește cu siguranță nivelul de securitate. Păstrarea în siguranță a diferitelor criptografii individual ar ocupa mai mult decât păstrarea în siguranță a acestora într-un singur loc.
 • Opinia expertului: Experții își pot împărtăși opiniile despre noua criptografie în Hyperledger Ursa. În acest fel, noii veniți vor putea învăța și perfecționa tehnologia mai eficient.
 • Interoperabilitate: Utilizarea aceleiași biblioteci criptografice din registrul ar asigura interoperabilitatea. Ar fi mult mai ușor de realizat.
 • Proiect mai nou: Realizarea de proiecte mai noi de la zero ar fi mai simplă dacă dezvoltatorii pot pune mâna pe criptografie perfectă de la început.

Capitolul 8: Vânzători BAAS Hyperledger

Hyperledger Ecosystem and Vision Infographic

vânzătorii de hipersporturi și cazuri de utilizare

 • Oracol

Unul dintre furnizorii cuprinzători de Hyperledger blockchain BAAS este Oracle. Oracle oferă o abordare diferită pentru BAAS doar pentru utilizarea întreprinderii. Vânzătorul vă va permite să vă implementați blockchain-ul Hyperledger împreună cu modificarea registrelor existente. Cu Oracle, veți putea să vă bucurați de extensia completă a proiectelor Hyperledger și să partajați informații cu linkurile corporației dvs..

În prezent, implementarea Hyperledger Fiber este cea mai populară schemă a Oracle. Și vor oferi fiecare caracteristică a blockchain-ului Hyperledger. Dacă doriți să realizați implementări specifice blockchain pentru a se potrivi companiei dvs., puteți face acest lucru destul de ușor.

Mai mult, dacă Hyperledger face actualizări sau modificări ale codului, veți fi primii care vor primi aceste actualizări. Platforma rulează în principal pe un model de arhitectură compozabilă. Nucleul platformei vă va permite să aveți diferite straturi cu interfețe pentru a personaliza modulele conectabile.

Proprietăți cheie

 • Soluții transparente: Toți utilizatorii din rețea ar putea vedea datele consistente pe registru. Cu toate acestea, accesul ar putea fi refuzat dacă nu au acces autorizat corespunzător în rețea.
 • Consensul incontestabil: În principal, consensul depinde de majoritatea utilizatorilor. Dacă decid că o tranzacție este validă, atunci aceasta este valabilă. Dacă decid că nu este valid, atunci ar fi refuzat. Dar odată ce se decide, nimeni nu o poate modifica.
 • Imutabil: Funcționează similar cu blockchain-ul public, așa că nimeni nu poate schimba nicio tranzacție după ce se află pe contabil.
 • Bloc criptat: Criptarea corectă a registrului asigură o securitate maximă, deoarece nimeni nu o poate descifra.

 • IBM

IBM este unul dintre principalii furnizori BAAS de Hyperledger. Cooperând cu ei, au venit cu cea mai avansată tehnologie blockchain – Hyperledger Fabric. De asemenea, IBM oferă cele mai bune dintre cele mai bune soluții pregătite pentru întreprindere la dispoziția dumneavoastră.

Există caracteristici speciale?

Inovaţie

IBM oferă o gamă largă de aplicații Hyperledger pentru dezvoltarea dvs. Puteți alege un mediu online, local sau comun. Dar s-ar putea să trebuiască să puneți mâna pe seturile de instrumente de dezvoltare. Ei bine, nimic de care să vă faceți griji, toate instrumentele Hyperledger vă stau la dispoziție. Tot ce trebuie să faci este să conectezi module și să începi să fii creativ.

Putere

Ceea ce doresc multe întreprinderi este puterea prin rețea. Întreprinderile sau alte organizații au la dispoziție documentația personală sensibilă. Și dacă oferă o rețea în care toată lumea poate arunca o privire asupra informațiilor lor sensibile, lucrurile ar putea scăpa de sub control.

Deci, trateți cu asta, IBM vă va oferi un panou de unde puteți verifica din când în când registrul.

Operațional

IBM oferă performanțe de ultimă generație pe care le puteți obține din proiectele Hyperledger. Așadar, accesul la un mediu perfect, cu opțiuni nesfârșite de ales, nu va fi o problemă pentru dvs. IBM este aici pentru a vă spăla.

 • AWS

Amazon Web Services sau AWS este un supliment minunat la lista furnizorilor Hyperledger BAAS. Dacă doriți un mod simplu de a integra acest blockchain cu compania dvs., atunci ar trebui să verificați cu siguranță AWS.

Construirea propriilor soluții scalabile este ușoară. Fiecare rețea este complet gestionată de Amazon. Deci, doar obținerea șablonului ar avea grijă de munca din partea ta. Lăsați echipa AWS să se ocupe de restul.

Mai mult, soluțiile aici sunt economice și de înaltă calitate.

Care este beneficiul?

 • Timp de implementare

Implementarea rețelei dvs. blockchain Hyperledger ar dura doar un minut sau cam așa ceva. Deocamdată, AWS oferă doar implementări Fabric.

 • Opțiunea de a alege

Puteți alege containerul pentru a rula șablonul AWS. Puteți alege între instanțele EC2 pentru rularea clusterului Docker sau Amazon Elastic Container Service (ECS).

 • Instrumente

Șablonul oferit de AWS vine cu instrumentul necesar pentru a implementa sau gestiona structura rețelei. În principal, acestea sunt potrivite pentru situațiile în care o companie dorește să integreze blockchain-ul ca rețea internă.

 • Fără costuri ascunse

Cel mai important, nu vă faceți griji cu privire la costurile ascunse suplimentare. În AWS, veți plăti numai pentru servicii. După obținerea șablonului, nu va trebui să vă ocupați de costurile ascunse.

 • Microsoft Azure

Colaborând acum cu Hyperledger, Microsoft oferă și servicii BAAS. Mai mult decât atât, Microsoft Azure vă va permite să îl operați într-o zi!

Dar cel mai interesant lucru despre acest furnizor este că este nevoie de doar câteva clicuri pentru a-l configura. Cu toate acestea, există o captură. Workbench of Azure este în cea mai mare parte în scopuri de dezvoltare, așa că utilizarea acestuia ca simplu sistem de registru nu va ajuta la nimic.

Azure nu a rămas în urma altor furnizori în ceea ce privește instrumentele de dezvoltare. Acestea oferă o mulțime de instrumente de dezvoltare pentru a începe implementarea.

Listă de caracteristici

 • Bunurile produse sunt urmărite cu interfețe SMS și Voice.
 • Integrarea Internetului obiectelor vine cu soluțiile. Deci, urmărirea produselor sau a expedierilor folosind IoT este destul de simplă.
 • Gestionarea proceselor de bază va trece printr-un sistem ERP. Aceste sisteme sunt pe deplin capabile să interacționeze cu utilizatorii.
 • Implementarea soluției blockchain este destul de rapidă și crește eficiența.
 • Costurile pentru implementarea la nivel de întreprindere sunt relativ mai ieftine. Mai mult, oferă și schimbarea vechiului sistem de rețea cu blockchain.

 • Norul Alibaba

Alibaba Cloud este un alt furnizor BAAS de Hyperledger. Platforma este cea mai populară pentru a oferi companiilor o soluție la nivel de întreprindere. Folosind acest lucru, vă puteți bucura și de avantajele Hyperledger fără probleme.

Chiar dacă nu aveți timp să reușiți să-l implementați, Alibaba Cloud va face acest lucru pentru dvs..

Avantajele Alibaba Cloud

 • Oferă strategii de securitate pentru a oferi securitate de nivel militar și are izolare multi-chiriași.
 • Vine cu o stocare de date fiabilă. Deci, scalabilitatea nu va fi o problemă și veți obține performanțe uniforme chiar și în vremuri grele.
 • Simplu și ușor Oferă funcționalități administrative care ajută la crearea proiectului în câteva clicuri.
 • Ecosistem deschis Vine cu un ecosistem deschis. Deci, ar sprijini o veritate de aplicații și date.

Dar alte caracteristici?

 • Alibaba Cloud colaborează cu comunitatea Hyperledger și astfel oferă cele mai avansate tehnologii.
 • Modul rapid vă permite să implementați blockchain-ul cu un singur clic.
 • Creați consorții și adăugați participanții dvs., obțineți ajutor pentru gestionare din Alibaba Cloud.
 • Verificați performanța platformei dvs. și gestionați activitatea altor utilizatori.
 • Certificări CA pentru securitate guvernamentală.
 • Oferă contracte inteligente Chaincode și vă permite să creați contractul cu mai multe părți în același timp.

 • Huawei

Huawei este noul venit în acest domeniu. Cu toate acestea, singurul furnizor BAAS pentru Hyperledger este Asia de acum. Dar serviciile nu se limitează doar la Asia. Companiile din jur sunt libere să vadă o soluție pe platformă.

Are vreun avantaj?

 • Oricine poate folosi: Huawei se concentrează exclusiv pe soluțiile Hyperledger pentru întreprinderi. Utilizează Fabric 1.1 pentru a dezvolta platforma și durează doar câteva minute pentru a fi implementat.
 • Flexibil: Huawei fiind BAAS oferă cea mai diversă gamă de protocoale de consens de pe piață. Acesta este motivul pentru care atingerea a 5000 de tranzacții pe secundă este o sarcină ușoară. Mai mult, veți obține, de asemenea, un protocol de comutare flexibil, unire dinamică și gestionarea resurselor.
 • Cost eficient: Este destul de rentabil să implementați un proiect folosind Huawei. Tot ce trebuie să faceți este să plătiți pentru resursele de care aveți nevoie. Costul general pentru diferite caracteristici este, de asemenea, mai ieftin decât alți furnizori populari.
 • Protecție și securitate: Acesta va veni cu un panou pentru a vă gestiona toate nodurile și permisiunile de acces. Mai mult, securitatea cibernetică se află la fața locului și nu va lăsa să se producă niciun atac.
 • Autentificare: Întreprinderile au nevoie de protocoale de autentificare și trebuie să fie o dovadă completă. Dacă cumva cineva primește o lacună, atunci poate să exploateze legerul și să compromită informațiile sensibile. De asemenea, pentru a face față acestui lucru Huawei va oferi un alt tip de proces de autentificare care îl va face imuabil.

 • Accenture

Compania Accenture este unul dintre pasionații de blockchain la nivel de întreprindere. Accenture a fost interesat de blockchain chiar de la început și a lucrat în colaborare cu multe platforme blockchain.

Unul dintre ei este Hyperledger, iar Accenture este unul dintre furnizorii săi BAAS. Cu Accenture, veți obține, de asemenea, o soluție de consultanță împreună cu servicii tipice Hyperledger.

Ce oferă ei?

 • Strategii creative: Deci, doriți să implementați blockchain, dar nu știți cum să începeți. Cu o echipă diversă de experți, Accenture vă va analiza compania și va arăta cum să începeți adoptarea.
 • Platforma axată pe aplicație: Compania dvs. provine dintr-o nișă selectivă, deci trebuie să vă faceți spațiul blockchain similar cu această nișă. Dar ce soluții ai putea oferi? Accenture te-ar ajuta să-ți dai seama.
 • Medii de dezvoltare: Dezvoltarea soluției este ușoară cu Accenture. Oferă performanță peste orice.
 • Design special: Ei pot proiecta soluția Hyperledger pe care o doriți. Va trebui doar să le indicați cerințele.

Consultați Ghidul nostru de strategie de afaceri Ultimate Blockchain și începeți!

 • Samsung SDS

Soluția oferită de Samsung SDS este puțin diferită de ceilalți furnizori. Acestea oferă optimizator de soluții blockchain doar pentru Hyperledger Fabric. Platforma lor Nexledger este mai mult decât suficientă pentru a vă satisface toate nevoile Hyperledger.

Cu platforma lor, veți putea obține soluții la nivel de întreprindere cu funcții mai îmbunătățite. Asta înseamnă că veți obține o soluție modificată Hyperledger Fabric în care își vor integra propriul Nexledger Accelerator pentru a accelera procesul de tranzacție. Dar nu credeți că au lăsat deoparte celelalte caracteristici ale proiectului.

Cu Samsung SDS vă veți putea bucura de toate acestea, dar este mai accelerat.

Caracteristicile Samsung SDS

 • Performanta ridicata: Integrarea acceleratorului vă va oferi soluții performante bazate pe Fabric.
 • Monitorizați și gestionați: Verificați activitatea blockchains și crearea de blocuri noi dintr-un sistem de management.
 • Contracte inteligente: Integrarea caracteristicilor puternice ale contractelor inteligente ar simplifica mai mult tranzacțiile dvs..
 • Tranzacții cu volum mare: acceleratorul mărește ratele de tranzacționare ale blockchainului Fabric. Deci, în loc să obțineți rata de tranzacție veche, puteți procesa volume mari în orice moment.

Capitolul 9: Companiile din lumea reală care utilizează proiecte Hyperledger

Începând de astăzi, există doar trei proiecte Hyperledger active – Fabric, Iroha și Sawtooth. Deoarece sunt liberi de utilizat, multe companii folosesc aceste proiecte pentru a veni cu cazuri de utilizare bune pentru nișele lor specifice. Voi vorbi despre ce companii din lumea reală utilizează blockchain-ul Hyperledger. Deci, să începem!

 • CLS

CLS folosește Hyperledger Fabric pentru a alimenta noua sa soluție de plată bazată pe blockchain numită „CLSNet”. Această platformă ajută la creșterea eficienței proceselor operaționale, cum ar fi conștientizarea în timp real a oricărei monede, optimizarea lichidității intraday, reducerea riscurilor și multe altele. Această companie este unul dintre cei mai mari furnizori de diminuare și decontare a riscurilor din moneda valutară globală.

CLS dorește în principal să integreze această soluție de compensare pe piața valutară, care include corporații, fonduri speculative, administratori de active, brokeri-dealeri, brokeri și bănci. Utilizatorii pot trimite instrucțiuni FX către CLSNet pentru swap-uri, forward-uri ne-livrabile, forward-uri, tranzacții în ziua următoare / tom, spot și în aceeași zi pentru peste 140 de valute.

Orice utilizator care utilizează soluția va beneficia de reducerea riscului operațional, eficiență, procesare a sistemului, lichiditate sporită.

 • Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA)

FDA folosește Hyperledger Fabric pentru a securiza datele despre sănătate. Aceasta le-ar oferi pacienților un mod mai bun de a interacționa cu propriile informații și de a conduce la descoperiri. Aceste informații despre asistență medicală ar putea acoperi date genomice, înregistrări medicale electronice (EMR), studii clinice etc. Este o modalitate scalabilă și eficientă de a menține toate datele legate de asistență medicală pe un singur registru.

În prezent, pacienții nu au suficient acces la propriile informații de sănătate, permițând în același timp partajarea acestor informații cercetătorilor relevanți. Dar, cu soluția, aceștia ar putea să își partajeze datele într-un mediu sigur și vor putea contribui la descoperirile medicale. Astfel, va permite în cele din urmă furnizorilor sau cercetătorilor acces la 360 ° la informațiile pacientului.

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Hejia împreună cu comerciantul cu amănuntul farmaceutic, o bancă și un spital lucrează la sistemul de aplicații Yijian Blockchain. Sistemul se bazează pe Hyperledger Fabric. Scopul său principal este de a elimina provocările financiare pentru produsele farmaceutice. Hejia dorește să extindă sistemul de aplicații pentru a încorpora mai multe bănci, spitale și comercianți cu amănuntul, ceea ce va crea un ecosistem.

Sistemul de aplicare ar lua în considerare gestionarea lanțului de aprovizionare a companiei farmaceutice și ar urmări medicamentele pentru a promova transparența. De asemenea, va asigura toate tranzacțiile financiare cu banca care utilizează canalul. În general, sistemul ar reduce cifra de afaceri necesară pentru fiecare transport de medicamente.

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group folosește aplicația Hyperledger Fabric în nișa financiară pentru a crea o rețea comercială de afaceri. Cu toate acestea, ei intenționează să utilizeze rețeaua pentru a realiza interoperabilitatea cu sistemele lor existente, promovând astfel eficiența acestora.

Proiectul trebuie să aibă confidențialitate și segregare, deoarece acestea două sunt componente vitale ale oricărui serviciu financiar.

Hyperledger Fabric poate furniza backupul aici. Poate face proiectul capabil să partajeze informații sensibile în rețeaua permisă. De asemenea, proiectul va utiliza cel mai înalt nivel de criptografie pentru a securiza platforma.

Alte organizații financiare pot realiza interoperabilitatea cu grupul London Stock Exchange prin intermediul acestei platforme.

 • TenneT

Cererea de energie electrică crește de la o zi la alta, iar oferta acesteia devine din ce în ce mai volatilă. În viitorul apropiat, ar putea exista momente în care furnizarea de energie electrică nu ar putea satisface cererea.

Și acest dezechilibru va crea întreruperea energiei și ar avea un impact negativ într-o societate bazată pe tehnologie. Pentru a rezolva problema, TenneT vine cu o soluție. TenneT utilizează cazuri de utilizare Hyperledger Fabric în acest sens pentru a forma un registru care va urmări oferta și cererea.

Mai mult, pentru a lupta cu lipsa cererii, TenneT va folosi baterii de uz casnic sau energie electrică stocată pentru a alimenta rețeaua.

În prezent, compania încă degustă proiectul. Pentru a menține un flux continuu de electricitate, această aplicație Hyperledger Fabric va înregistra disponibilitatea utilizatorilor dispuși să împrumute bateria mașinii lor electrice pentru a alimenta rețeaua. Aplicația va nota care dintre acestea sunt disponibile pentru utilizare și apoi va utiliza sursa respectivă pentru a gestiona întreruperea curentului.

Mai mult decât atât, TenneT promite să nu folosească în exces sau să compromită disponibilitatea mașinilor electrice sau să provoace neplăceri clienților.

 • SAP

Gigantul software SAP a lansat o platformă cloud ca mijloc de a ajuta la dezvoltarea aplicațiilor blockchain. SAP folosește cazuri de utilizare a materialelor Hyperledger pe această platformă și dorește să ofere o soluție pentru întreprinderi.

De asemenea, a contribuit la implementarea inițială a proiectului de țesături Hyperledger. SAP a lucrat cu peste 65 de companii până acum pentru a depune eforturi de colaborare blockchain în diverse aplicații, cum ar fi producția, lanțul de aprovizionare, transporturile, produsele farmaceutice și alimentele.

Cu această aplicație Hyperledger, veți putea să vă implementați blockchain-ul într-un mediu cloud. De asemenea, dezvoltarea, testarea și realizarea prototipurilor contractelor inteligente sau a altor aplicații se poate face și în rețea.

Puteți extinde soluția deja existentă și puteți crea consorții sau sisteme private blockchain. SAP nu vrea să se concentreze doar asupra tehnologiei în sine. Dar vor și să exploreze și alte nișe, cum ar fi valorile afacerii, cazurile de utilizare, costurile și multe altele. Mai mult, aplicația Hyperledger Fabric promite integritate și calitate a datelor de la început.

 • ANZ, Westpac și Scentre Group

Un alt caz de utilizare popular al materialelor Hyperledger este digitizarea proceselor de garanție bancară pentru leasingul de proprietăți comerciale. Efortul de colaborare al ANZ, Westpac și Scentre Group face posibil acest lucru. Folosesc Hyperledger Fabric de la IBM pentru a alimenta sistemul.

Soluția este utilizarea DLT pentru a elimina necesitatea garanțiilor pe hârtie. În acest fel, toată documentația va fi digitalizată și va reduce șansele de manipulare și activități frauduloase. De obicei, băncile trebuie să facă față multor obstacole atunci când vine vorba de leasingul de proprietăți comerciale, deoarece există o mulțime de duplicări și temperament. Dar aplicația Hyperledger Fabric de aici ar scăpa definitiv de petrecerea rea.

În plus, soluția va urmări și raporta starea garanțiilor prin multiple modificări. Acest lucru va permite băncilor să țină lucrurile sub control. Grupul este dornic să împărtășească această soluție cu alte industrii și să formeze un proiect pilot mai mare.

 • UBS

Folosind cazurile de utilizare Hyperledger Fabric UBS împreună cu alte companii precum Commerzbank, Bank of Montreal (BMO), Erste Group și CaixaBank realizează o nouă platformă comercială globală Batavia. UBS ia în prezent îndrumări tehnologice de la IBM.

Orice organizație, mare sau mică, poate accesa această aplicație Hyperledger Fabric Batavia și poate utiliza sectorul finanțării comerțului în orice fel de mod de tranzacționare. Mai mult, nu va conta dacă tranzacționați în aer, pe uscat sau pe mare.

În prezent, cele cinci bănci o dezvoltă în colaborare, iar UBS preia conducerea. Sectoarele de finanțare a comerțului se ocupă de o mulțime de probleme și utilizarea cazurilor de utilizare Hyperledger Fabric în această nișă ar putea crește nivelul de productivitate.

Mai mult, aplicația Hyperledger Fabric Batavia acceptă un mod transparent, eficient și rentabil de a face tranzacția. Deci, platforma comercială globală ar putea ajuta aceste organizații să construiască mai accesibile tranzacțiile transfrontaliere și tranzacțiile cu mai multe părți.

 • Schimbați asistența medicală

Cazurile de utilizare Hyperledger Fabric au existat de ceva timp. Și de data aceasta Change Healthcare preia conducerea cu noua aplicație Hyperledger Fabric Intelligent Healthcare Network ™.

Această rețea este acum disponibilă pentru utilizare, iar oamenii își pot gestiona în mod transparent revendicările. Rețeaua de sănătate inteligentă este prima soluție blockchain la nivel de întreprindere din nișa asistenței medicale.

Acum, folosind platforma, organizația medicală va putea urmări starea depunerilor de daune împreună cu remitențele pe parcursul întregului ciclu de daune. De asemenea, pentru a o face mai eficientă și a transfera aplicația Hyperledger Fabric va audita, urmări și dezvolta încrederea în rândul utilizatorilor.

Este o soluție de asistență medicală axată pe pacient, care poate transmite mai multe inovații pe parcurs.

Aplicația Hyperledger Fabric poate procesa o tranzacție administrativă, clinică și financiară și de la alte mii de alte instituții medicale. Deci, în cele din urmă, Change Healthcare schimbă literalmente modul în care funcționează industria asistenței medicale.

 • Banca Națională a Cambodgiei

Un alt mare caz de utilizare a cadrului Hyperledger Iroha este Banca Națională a Cambodgiei. Ei desfășoară Bakong – un sistem bancar care rulează pe Hyperledger Iroha. Banca Națională a Cambodgiei a implementat acest sistem pentru a oferi suport financiar pentru gestionarea activelor în cadrul băncilor din Cambodgia.

În prezent, lucrează cu Soramitsu pentru a testa platforma blockchain înainte de lansare. Dacă proiectul va avea succes, ar putea crește capacitatea băncii centrale de a monitoriza și facilita tranzacțiile și împrumuturile interbancare.

Mai mult, vor să reducă costurile pentru împrumuturile interbancare; cu toate acestea, nu vor sprijini nicio criptomonedă chiar acum. Folosind platforma, vă veți putea bucura de procese de tranzacții accesibile, sigure, eficiente și ușoare dacă locuiți în Cambodgia.

Mai mult, în această etapă, aceștia se concentrează în principal pe funcționalitățile operaționale care merg cu politicile băncii. De asemenea, va sprijini utilizarea monedelor locale.

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc.

Un grup japonez global de asigurări pentru accident și proprietate Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. folosește Hyperledger Iroha pentru a controla contracte cu instrumente derivate. Folosirea blockchain-ului este o organizație de asigurări care este extrem de populară în zilele noastre, iar Sompo este cel mai recent membru al ligii.

Potrivit companiei de asigurări, aceștia au identificat recent adevăratul potențial al blockchain-ului pe care îl pot utiliza pentru procesele de transfer de risc sau de catastrofă. Ei urmăresc produsul deocamdată. Japonia este expusă la numeroase dezastre naturale, cum ar fi erupții vulcanice, taifunuri și cutremure. De aceea, cererea de instrumente financiare derivate din climă este în creștere.

Sompo dorește să ofere clienților săi servicii derivate convenabile, împreună cu un randament mai eficient. Dacă utilizează blockchain pentru a emite aceste derivate, atunci pot oferi un produs automat în care parametrul va lua în considerare situațiile meteorologice din ecuație.

Și utilizarea Hyperledger Iroha are un sens perfect, deoarece poate oferi caracteristicile de care Sompo are nevoie.

 • Soramitsu

Soramitsu folosește Hyperledger Iroha pentru a ajuta instituțiile financiare și companiile să gestioneze toate activele lor digitale. Deși Soramitsu este dezvoltatorul inițial al proiectului Iroha și au contribuit enorm la comunitatea Hyperledger. De asemenea, au scris proiectul în C ++, astfel încât dezvoltatorii să îl poată utiliza pentru a dezvolta o soluție fiabilă și performantă.

Mai mult, Soramitsu lucrează acum la alte soluții folosind Hyperledger Iroha; în principal, acestea sunt aplicații mobile pentru contracte, identitate sau active digitale.

Unul dintre proiectele la care lucrează este Sora. Este o aplicație de identitate care va sta la baza platformei dvs. de gestionare a confidențialității și a identității. Veți putea să vă controlați identitatea utilizând această platformă și să partajați informații printr-un canal privat, dacă este necesar.

De asemenea, Universitatea din Aizu își folosește proiectul pentru a crea o monedă locală în care studenții să poată plăti instantaneu facilitățile universității folosind aplicația mobilă. Au testat inițial aplicația în cafeneaua și magazinele universității.

 • T-Mobile

Hyperledger Sawtooth devine încet popular în rândul multor companii, în principal datorită faptului că oferă o mulțime de caracteristici. Printre companii, T-Mobile folosește și această platformă pentru a crea o soluție de gestionare a identității și accesului numită Sawtooth Hyper Directory.

În principal, acesta va rula pe Proof-of-Concept, iar Intel le construiește modelul. Hyper Directory va aborda problemele asociate cu gestionarea identității. UI oferă un acces ușor de utilizat, bazat pe web, la platformă.

T-Mobile va avea, de asemenea, funcția de contract inteligent în proiect pentru a oferi soluții de audit. Mai mult decât atât, o fac deschisă. Folosind acest director, veți putea să vă monitorizați identitatea și să o gestionați cu ușurință. Deci, soluția va fi accesibilă clienților împreună cu afacerile lor.

 • Bursa de valori din Tel Aviv

TASE lucrează la o platformă blockchain de creditare împreună cu hub-ul Fintech TheFloor și Accenture. În prezent, Israelului îi lipsește orice punct central pentru împrumuturile pe acțiuni și, de obicei, procesul de creditare are loc în cadrul interbancar.

În plus, această platformă de creditare dorește să ofere acces utilizatorilor mult mai mari, împreună cu rezultate mai rapide. De asemenea, poate susține orice poziții de creditare pe termen scurt.

Cu toate acestea, acestea se concentrează în principal pe împrumuturile pe termen lung ale acțiunilor, mai degrabă decât pe vânzările în lipsă, deoarece creează o piață volatilă.

Bursa de valori din Tel Aviv folosește Hyperledger Sawtooth pentru a alimenta platforma. Intel este dezvoltatorul original al acestei platforme. Hyperledger Sawtooth poate promite caracteristici precum contracte inteligente, tranzacții peer-to-peer și nivel sporit de securitate, ceea ce va face platforma imuabilă.

Mai mult, beneficiile nu se opresc aici. Folosirea acestuia pe o platformă de creditare ar putea reduce costurile dezvoltării. De asemenea, ar putea stabiliza piața și o va face mai potrivită pentru ca oamenii să cumpere acțiuni.

 • State Bank of India

O altă aplicație a Hyperledger Sawtooth este BankChain – un consorțiu de bănci indiene. Aici, Banca de Stat din India este fondatorul BankChain. Colaborând cu tehnologiile Primechain, ei încearcă să crească consorțiul băncilor. În prezent, au peste 27 de membri din India și Orientul Mijlociu.

În prezent, vor să folosească Hyperledger Sawtooth pentru a implementa un Know Your Customer (KYC) și o finanțare anti spălare de bani și de combatere a terorismului (AML / CFT). Cadrul Sawtooth este pe deplin capabil să facă față acestor cerințe destul de ușor.

SBI dorește în principal să adauge o eficiență mai mare în sectoarele financiare pentru a opri compromiterea tranzacțiilor și confidențialitatea datelor.

De asemenea, doresc ca Intel să fie consilierul tehnic, pentru a eficientiza realizarea proiectului. Mai mult, prin utilizarea platformei BankChain, alte bănci ar putea beneficia de costuri reduse pentru dezvoltarea infrastructurii, împreună cu audibilitate.

Capitolul 10: Care este viziunea pe termen lung a Hyperledger?

Integrare pe scară largă

Blockchain-ul Hyperledger prevede o problemă comună cu care toată lumea s-ar confrunta în viitor. Oamenii ar dori să își partajeze datele pe platforme distribuite; cu toate acestea, nu există un singur punct de încredere între toți utilizatorii.

Ei bine, soluția ar fi, tehnologia de registru distribuit. Hyperledger blockchain dorește să stabilească o comunitate în care DLT-urile și blockchain-urile ar fi mai frecvente decât să fie o tehnologie exotică.

Cu toate acestea, integrarea pe scară largă nu ar fi ușoară. În majoritatea cazurilor, dacă platforma blockchain oferă mai multă securitate și confidențialitate, atunci performanța se degradează cumva. Aceasta înseamnă că ar trebui să avem diferite tipuri de blockchain în care fiecare sistem să poată comunica între ele. În acest fel, blockchain-ul poate fi un ecosistem în care oamenii pot avea toate cazurile de utilizare.

Blockchain-ul Hyperledger dorește să își păstreze cadrele interoperabile și modulare pentru a face față acestor probleme.

Module interschimbabile

Blockchain-ul Hyperledger încearcă să dezvolte multe module în viitor. Vor să acopere fiecare teren, astfel încât dezvoltatorii să le poată combina pentru a crea o platformă de lucru. Mai mult, aceste platforme ar fi sigure, coezive și extrem de funcționale.

De asemenea, aceste module ar putea comunica cu alte module de pe aceeași platformă sau alte platforme. Dar obiectivul principal este să-l facă potrivit pentru non-experți care pot construi un blockchain, chiar dacă nu știe cum să codeze.

Colaborare cu competiția

Blockchain-ul Hyperledger dorește să promoveze mai mult parteneriatele. Ați fi încântați să știți că nu vor să domine ecosistemul singuri. De asemenea, vor să vină împreună cu alte platforme blockchain și să dezvolte comunitatea.

Promovarea colaborării ar suporta, de asemenea, o creștere mai mare a acestei nișe. Deoarece companiile ar opri concurența și ar lucra împreună, pot veni cu mai multe soluții mult mai repede.

Colecția de instrumente

Unii dintre voi ar putea crede că blockchain-ul Hyperledger devine o singură stivă de software. Dar încrederea este că vor doar să construiască o colecție de instrumente și cadre ușor de utilizat. Deci, veți obține acces complet pentru a utiliza aceste cadre și instrumente pentru a vă crea propria platformă.

Deci, nu vă vor restricționa utilizarea sau nu vă vor spune să nu mai utilizați alte registre de blockchain. Mai mult, obiectivul este de a avea cât mai mulți dezvoltatori în comunitatea lor. Acest lucru va asigura creșterea generală a întreprinderilor și întreprinderilor.

Capitolul 11: Cuvinte finale

Trăim cu toții într-un moment în care schimbarea tehnologică este destul de exponențială. Acum totul este conectat, iar oamenii cer să fie conectați tot timpul. Atât în ​​viața personală, cât și în viața de afaceri, ați fi observat că aveți nevoie de mai multe comunicări, conținut digital și date.

Dar toate acestea vor avea nevoie de un mediu privat, sigur și de încredere. Hyperledger încearcă doar să vă ofere toate acestea într-un mod ușor. Blockchain și DLT sunt soluții pentru nevoile viitoare. Și Hyperledger aduce creativitate și ușurință în utilizare în acel context.

Deoarece este open source, puteți utiliza pe deplin proiectele lor deja dezvoltate. Sperăm că vom vedea din ce în ce mai multe dintre proiectele lor minunate și vom vedea că ecosistemul blockchain își va atinge gloria.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me