Acest ghid oferă o imagine cuprinzătoare asupra tehnologiei Ledger distribuite (DLT). Aflați definiția, caracteristicile de bază, istoricul, tipurile, platformele, aplicațiile, provocările și viitorul posibil al acestei tehnologii.

Am auzit o mulțime de noutăți în ultimul timp – Tehnologie Ledger distribuită. Dacă ați abordat cu criptomonede și blockchain, trebuie să fi auzit deja despre asta. Implementarea registrului distribuit este, fără îndoială, una dintre invențiile ingenioase din toate timpurile.

De atunci, tehnologia a parcurs un drum lung, a evoluat în ceva cu mult mai mare valoare. Permițând distribuirea informațiilor cu o transparență mai mare, DLT a evoluat într-adevăr internetul. Inițial, această tehnologie a fost concepută doar pentru tranzacții și monede digitale. Dar acum comunitatea tehnologică a găsit multe cazuri de utilizare potențiale care ne pot schimba stilul de viață definitiv.

Cu toate acestea, există încă o mulțime de confuzie în legătură cu soluțiile de registre distribuite. Mulți dintre voi încă confundați implementarea registrului distribuit cu blockchain. Dar tehnologia contabilă distribuită nu este doar blockchain, ci este ceva mult mai important.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Cuprins

Capitolul 1: Evoluția tehnologiei Ledger

Capitolul 2: Ce este un registru distribuit?

Capitolul 3: Diferite tipuri de DLT-uri și modul lor de funcționare

Capitolul 4: Caracteristici ale diferitelor DLT-uri

Capitolul 5: Platforme DLT notabile

Capitolul 6: Aplicații ale tehnologiei Ledger distribuite

Capitolul 7: Provocări pe care DLT trebuie să le depășească

Capitolul 8: Viitorul tehnologiei Ledger distribuite

Capitolul 9: Cuvinte finale

Contents

Capitolul 1: Evoluția tehnologiei Ledger

Știați că sistemul centralizat de registre a prevalat de foarte mult timp în urmă? Cu mai mult de 5000 de ani în urmă, tabletele de lut au fost utilizate ca registru centralizat de păstrare a înregistrărilor. Aici, vechii mesopotamieni desenau imagini în rânduri și coloane, împreună cu găuri de perforare, pentru a ține evidența numărului de articole pe care le aveau în magazin. Destul de fascinant, nu-i așa??

Dar cu aproximativ 700 de ani în urmă, în nordul Italiei a apărut un nou tip de sistem de registru centralizat. Aici, comercianții au încercat să realizeze o conexiune logică între toate intrările. Fiecare articol de pe registrul centralizat va avea o înregistrare de debit și credit. Deci, va trebui să introduceți elementul de două ori. Aparent, această nouă formă a registrului centralizat a fost calea către „capitalism”.

Sistemele bancare tipice și păstrarea înregistrărilor au venit mult după aceea. Unde oamenii obișnuiau să țină totul înregistrat pe hârtie. Dar după inventarea computerelor, totul a început să se digitalizeze. În anii 1980 și 90, sistemul informatic a început să preia sistemele tipice de contabilitate centralizată bancară.

Și acum doar zece ani, a apărut o nouă formă de structură descentralizată a bazelor de date. În 2009, Satoshi Nakamoto a introdus prima tehnologie de registru distribuit care scapă de întregul mediu autoritar și promovează un târg.

Și așa a apărut tehnologia revoluționară a registrului centralizat.

Capitolul 2: Ce este un registru distribuit?

Un registru distribuit este o formă de bază de date digitală care este actualizată și păstrată de fiecare membru independent într-un spațiu de rețea mare. În acest tip de registru nu există nicio autoritate centrală care să transmită înregistrările către fiecare membru.

În schimb, toate nodurile vor ține registrul și îl vor construi independent. Dar, în acest caz, nodurile din rețea vor trebui să aibă acces la listele de tranzacții și să-și dea propria concluzie înainte de a o adăuga în registrul distribuit.

De obicei, fiecare nod din rețea tinde să treacă printr-un proces de acord pentru a ajunge la o singură concluzie. Sistemul diferă de fapt de la registrul distribuit la registrul distribuit.

După acord, registrul distribuit se actualizează și toate nodurile din rețea își vor actualiza fiecare propriul registru. Sistemul face ca arhitectura generală a interfeței să fie destul de complexă în comparație cu sistemele tipice de baze de date.

Dacă doriți să aveți o idee mai clară, consultați acest articol despre ceea ce este registrul distribuit?

Registrele distribuite vin cu un sistem dinamic special, care poate depăși capacitățile sistemelor tipice de registre de hârtie. Pe scurt, cu diferite tipuri de DLT-uri, veți putea forma noi tehnologii și veți permite securitatea în întreaga lume digitală.

De obicei, în acest tip de sisteme tipice, există întotdeauna o chestiune de încredere. Cu toate acestea, acest nou DLT introduce un nou tip de tehnologie care scapă de problemele de „încredere” și construiește totul pe transparență totală.

Cu această nouă invenție a sistemului de registre distribuite, acum puteți experimenta revoluția colectării de informații și puteți comunica dincolo de căile tradiționale. O puteți aplica atât datelor dinamice, cât și schemelor de date statice.

Registrele distribuite vă pun pur și simplu puterea înapoi în mâini. Este vorba mai degrabă despre gestionarea întregului sistem decât despre o simplă bază de date.

Aflați mai multe: Ce este DLT (Distributed Ledger Technology)? 

Myth Buster: Nu toate DLT-urile sunt Blockchain

Odată cu creșterea bruscă a popularității Bitcoin și a multor criptomonede, cuvântul „blockchain” a devenit o alegere favorabilă a subiectului. Oamenii folosesc acum acest cuvânt ca sinonim pentru tot ceea ce este asociat cu criptomonedele și economia token.

Chiar și mișcarea criptografică este uneori denumită „mișcare blockchain”.

Așadar, vedeți într-un fel că blockchain-ul se întâmplă să fie folosit mult în multe contexte. Există doar o mână de oameni care doresc cu adevărat să distingă soluțiile blockchain și contabile distribuite una de alta.

Cu toate acestea, este mai bine să nu ne potrivim pe amândouă, deoarece DLT și Blockchain nu pot fi schimbate.

Tehnologia Ledger distribuită vs Blockchain: Principala diferențăs

Termenul de tehnologie de registru distribuit este un tip de Umbrella-Term care acoperă tehnologiile în care sistemul de registre este distribuit între toți utilizatorii. Aici, diferite tipuri de DLT-uri pot fi private sau publice; depinde de caracteristicile tehnologiei.

Blockchain-ul este un fel de implementare a registrului distribuit și mai prețios primul funcțional vreodată. Tehnologia a asaltat noua lume digitală și mulți oameni au început să creadă că este singura formă de sistem de registru distribuit.

Deci, oamenii le-au folosit adesea în mod interschimbabil, ceea ce a condus la întreaga concepție greșită că DLT este un alt nume al Blockchain.

În termeni simpli, blockchain-ul este doar una dintre subcategoriile sistemului de registre distribuite. De exemplu, există diferite tipuri de fructe și unul dintre ele este „Apple”. Aici, termenul „Apple” se încadrează în categoria fructelor. Deci, mărul este un fel de fruct, dar nu toate fructele sunt măr.

În același mod, blockchain-ul este un fel de DLT, dar nu toate DLT-urile sunt blockchain. Pentru informații suplimentare, consultați articolul despre blockchain vs.

De ce să distingem Blockchain și DLT?

Lumea criptografică tocmai a apărut cu câțiva ani în urmă, ceea ce înseamnă că este încă o tehnologie imatură. În următorii câțiva ani, vom vedea o creștere exponențială, deoarece are potențialul de a schimba complet căile tipice.

Există multe proiecte care se ocupă de întregul concept al diferitelor tipuri de DLT-uri, mai degrabă decât de a rămâne doar cu blockchain-ul. Implementarea registrului distribuit este o categorie vastă și, dacă vrem cu adevărat mai multă inovație, trebuie să ieșim din shell-ul nostru „blockchain”.

Există deja multe tipuri diferite de DLT-uri în joc și, sperăm, vom putea vedea mai multe adăugiri în viitorul nou. Dar, deocamdată, trecerea la implementarea contabilității distribuite ar fi cea mai înțeleaptă alegere pentru orice tip de creștere.

Capitolul 3: Diferite tipuri de tehnologie de contabilitate distribuită și modul în care funcționează

Există diferite tipuri de DLT-uri și toate au moduri diferite de operare. Pentru a înțelege diferențele majore dintre ele, va trebui să le comparați.

Citeste mai mult: Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain: Tipuri de DLT-uri

1. Blockchain

În primul rând, trebuie să aruncăm o privire asupra definiției blockchain-ului. Este unul dintre cele mai populare tipuri de DLT-uri. Blockchain este un tip de DLT în care înregistrările tranzacțiilor sunt păstrate în registru ca un lanț de blocuri. Gândiți-vă la asta ca la o listă lungă de înregistrări. Dar nu blocuri literale, aici, atunci când spunem lanțul de blocuri, ne referim la orice tip de informații digitale stocate în baza de date.

Aici, informațiile digitale alcătuiesc blocurile. De obicei, acestea au trei tipuri diferite de piese –

Să presupunem că cineva a făcut o tranzacție. Blocul de tranzacții va conține ora, data și suma trimisă de expeditor.

Blocul va conține, de asemenea, informațiile expeditorului. Dar pentru a menține anonimatul, tehnologia nu va folosi numele dvs. real, ci va conține „semnătura digitală” unică.

Pentru a diferenția sau sincroniza tranzacțiile, fiecare bloc va conține un ID special cunoscut sub numele de hash. Această funcție hash ajută la distincția între toate blocurile de tranzacții de pe registru. În principal, funcția include caractere alfanumerice și fiecare funcție hash este o selecție unică și aleatorie.

Ceea ce înseamnă că nimeni nu poate doar să-l prezică sau să aibă vreun mod de a-și pirata modul de a-l modifica.

Cum funcționează Blockchain?

În blockchain există mai multe blocuri care se adaugă la sistemul de registre, dar cum se întâmplă exact acest proces?

Există patru etape ale modului în care „blocul” este adăugat la blockchain. Să vedem care sunt acestea:

În primul rând, cineva din rețea trebuie să facă o tranzacție. Sa spunem; i-ai trimis niște bani prietenului tău Mike.

După ce ați efectuat tranzacția, trebuie să fie verificată. Există, de asemenea, diferite moduri în care blockchain-ul verifică o tranzacție. Depinde în principal de nodurile din acea rețea. Nodurile ar trebui să ajungă la un acord că tranzacția a avut loc într-adevăr.

Pentru aceasta, verifică dacă tranzacția a avut loc așa cum ați declarat-o. Consensul asupra rețelei respective permite majorității membrilor să fie de acord și, dacă majoritatea consideră că este adevărat, tranzacția dvs. va fi stocată într-un bloc.

După ce tranzacția dvs. primește semnalul verde, toate informațiile referitoare la tranzacția dvs., cum ar fi timpul, suma, semnătura digitală, semnătura digitală a mike-ului sunt stocate în bloc. Veți vedea că suma va fi dedusă din portofel și Mike va vedea suma adăugată la a sa.

Cu toate acestea, înainte de a obține un loc pe registru, blocul primește un ID unic. Este un cod de identificare pentru acea tranzacție specifică. Blocul va conține, de asemenea, hash-ul blocului recent pentru a menține structura lanțului de blocuri.

După ce tranzacția dvs. este adăugată la registru, veți putea să o vedeți și pe baza caracteristicilor rețelei, alții o pot vedea sau nu. Dacă aceste tipuri de DLT-uri sunt publice, atunci toată lumea din rețea ar putea să o vadă și, dacă sunt private sau federate, va depinde de regulile sistemului de registru distribuite.

2. Hashgraph

În Hashgraph pot exista mai multe tranzacții stocate pe registru pe aceeași marcă de timp. Toate tranzacțiile sunt stocate într-o structură paralelă. Aici fiecare înregistrare de pe registru se numește „Eveniment”.

Acest registru distribuit fără blockchain este absolut corect, deoarece niciun nod din rețea nu va putea manipula informațiile sau tranzacțiile. Înseamnă că nimeni din sistemul DLT nu poate modifica sau amâna toate instrucțiunile care urmează să se întâmple sau nu poate controla procesul tranzacției.

Dacă îl comparăm cu blockchain-ul, veți vedea cum un miner poate alege ce tranzacție să includă în „bloc”. De exemplu, dvs. și Mike ați făcut ambele tranzacții, iar acum așteaptă să fie verificați. Alte noduri din rețea pot alege în mod selectiv tranzacția lui Mike pentru a verifica mai întâi decât tu, chiar dacă este posibil să fi efectuat o tranzacție puțin mai devreme decât Mike.

Pentru Hashgraph, nodurile verificatorului trebuie să includă atât tranzacția dvs., cât și tranzacția lui Mike în modul în care ați tranzacționat voi, așa că nimeni nu va rămâne în urmă.

Deci, în acest registru distribuit fără blockchain, cu cât aveți o conexiune mai rapidă, cu atât mai bine. În acest fel, veți putea tranzacționa mai repede și veți fi în prima linie pentru a fi verificat.

Citeste mai mult: Ce este Hashgraph?

Unități de depozitare mai mici

În acest tip de implementare a registrului distribuit, toată tranzacția din rețea este dovedibilă. Cum? Ei bine, pe măsură ce orice tranzacție are loc în rețea, în câteva minute toată lumea din rețea va ști unde va fi plasată tranzacția în registru.

În plus, toată lumea din rețea va ști că întreaga rețea știe despre existența tranzacției și, prin urmare, va face modificările în consecință. Înseamnă că nodurile vor efectua modificările și apoi vor renunța la tranzacție.

Nu va trebui să păstrați aceste informații în registrul vostru pentru eternitate. De aceea, are nevoie doar de câțiva gigaocteți dintr-o unitate de stocare pentru a stoca toate informațiile platformei de baze de date a registrului distribuit Hashgraph.

Natura bizantină și acidă a rețelei

Aceasta este una dintre caracteristicile esențiale ale implementării registrului distribuit Hashgraph. Un sistem este bizantin înseamnă că nici un grup mic sau entitate nu poate influența calea pentru a ajunge la consens. De asemenea, după ce s-a ajuns la consens, nimeni nu poate face nimic pentru a-l opri. Fiecare membru va ști că s-a ajuns la consens și va rămâne așa.

În acest registru distribuit fără blockchain, fiecare nod din rețea va conveni asupra modului în care a avut loc tranzacția și o va lista în consecință.

Întreaga comunitate din acest DLT va avea un sistem de baze de date distribuite, dar unic, care partajează proprietăți similare. Dacă comparăm DLT blockchain, veți observa cum nodurile din rețea nu sunt niciodată siguri dacă s-a ajuns la un consens.

Cu toate acestea, în Hashgraph, este posibil. Deci, este, de asemenea, compatibil cu ACID.

Cum se Lucrarea Hashgraph?

Cum funcționează Hashgraph este destul de interesant. Acest sistem de registre distribuite folosește un protocol Gossip pentru a transmite tot felul de informații, în principal despre tranzacțiile din rețea. Fiecare nod din rețea poate trimite informații (cunoscute sub numele de „eveniment” și sunt pre-semnate) cu privire la o nouă tranzacție.

Fiecare nod va alege aleatoriu nodul vecin pentru a transmite aceste informații. Un nod va agrega apoi evenimentul cu alte informații primite și apoi îl va transmite către alte noduri învecinate.

Deci, în termeni simpli, odată ce are loc o tranzacție, nodurile învecinate împărtășesc acele informații cu alte noduri și, după un timp, toate nodurile ar ști despre tranzacție. Procesul este destul de rapid, deci ar dura doar câteva minute pentru ca toată lumea din rețea să știe despre eveniment.

Cu ajutorul protocolului „Virtual Voting”, fiecare nod validează tranzacția și apoi este adăugată la registru.

3. DAG

O altă adăugire ambițioasă a registrului distribuit fără familia blockchain este DAG (Graficul Aciclic Direcționat). DAG a fost inventat ca o abordare alternativă la Blockchain DLT. De aceea, acest registru distribuit fără blockchain oferă toate caracteristicile blockchain, dar cu o îmbunătățire mai mare.

Chiar dacă este o alternativă, structura acestui registru este cu adevărat diferită. Unul dintre avantajele majore ale implementării contabilității distribuite DAG este capacitatea de a oferi Nano-tranzacții fără taxe. Acest lucru se datorează faptului că scalabilitatea se îmbunătățește pe măsură ce rețeaua crește.

În termeni simpli, cu cât tranzacția are loc mai mult în rețea, cu atât mai repede va putea să le soluționeze. Pentru a clarifica lucrurile, să vedem cum funcționează cu adevărat DAG.

Cum se Muncă DAG?

DAG se întâmplă să meargă pe un alt drum în ceea ce privește atingerea consensului. Sistemul de registru distribuit stochează procesele de tranzacție pe noduri. Aici, fiecare membru din rețea este numit „nod” la fel ca blockchain-ul.

Toate nodurile din rețea validează tranzacțiile din registru și sunt, de asemenea, reprezentate de tranzacții validate. Orice nod poate iniția tranzacții, cu toate acestea, pentru a le valida, trebuie să verifice cel puțin două dintre tranzacțiile anterioare din registru.

După validarea acestora, tranzacția sa va fi confirmată. Cu cât o persoană validează mai mult, cu atât tranzacțiile sale devin o tranzacție validă în baza de date a registrului distribuit.

Deci, dacă o tranzacție are o ramură mai lungă de tranzacții validate anterior, va avea cea mai mare pondere în registru. Cu toate acestea, un algoritm va selecta în mod aleatoriu cele două tranzacții anterioare pe care fiecare membru le va valida.

Pentru că dacă nu, membrii își vor valida doar tranzacțiile și vor lăsa altul în urmă.

Aceasta este de fapt o nouă formă minunată de consens pentru a obține o scalabilitate mai mare. Datorită acestei naturii implementării registrului distribuit, companiile care necesită un volum mai mare de tranzacții în fiecare secundă ar trebui să folosească acest lucru.

4. Holochain

Este unul dintre registrele recent distribuite fără blockchain – se spune că Holochain DLT este unul dintre cele mai avansate niveluri de registre existente. Compania Holochain care a creat această nouă formă de DLT oferă dezvoltatorilor de tehnologie o nouă modalitate de a crea aplicații descentralizate.

O schimbare majoră față de alte registre distribuite fără blockchain este că acesta este centrat pe agent în loc de structură centrată pe date. Această rețea evită utilizarea oricărui protocol global de consens, oferind fiecărui agent propriul sistem de bifurcare. Doar această modificare rezolvă toate problemele cu scalabilitate și menține rețeaua intactă chiar și după creșterea rețelei.

Citeste mai mult: Holochain Ultimate Guide 

În ce mod diferă această tehnologie de contabilitate distribuită?

În mod tradițional, toate celelalte noduri din rețea sunt forțate să aibă un consens global și să verifice întreaga rețea. Cu toate acestea, Holochain schimbă această natură. Procesul este similar cu numele său. Numele acestei baze de date de registre distribuite a venit de la conceptul din spatele acestei arhitecturi și aceasta este o hologramă.

În hologramă, dacă doriți să creați un model 3D, veți avea nevoie de fascicule de lumină specifice și le veți interacționa într-un mod pentru a crea imaginea. Holochain este similar. Utilizează module individuale pentru a crea întregul sistem de registre.

Aici, fiecare nod își păstrează propriul registru distribuit și comunică cu acesta prin propria sa semnătură unică. De exemplu, gândiți-vă la întreaga rețea ca la un râu care urmează într-o direcție. Aici, fiecare nod se alimentează în râul de registre prin micile lor cursuri și creează râul ca întreg. Dacă unul dintre fluxuri devine offline, baza de date a registrului distribuit nu va fi afectată de aceasta.

Cum se Munca Holochain?

Este simplu, fiecare nod va avea propriul lor registru, dar acel registru se va învârti în jurul unui set specific de valori numit „ADN”. Potrivit dezvoltatorilor, acest ADN se asigură că orice nod din rețea care încearcă să adauge informații noi în registrul public va fi validat.

Un nod va fi trimis informații către alte noduri pentru a le valida în rețea. Dacă alte noduri din rețea își pot verifica informațiile cu ADN-ul, atunci transmit acest mesaj către alte noduri din rețea.

Cu toate acestea, dacă cineva încearcă să pătrundă în rețea și ar încerca să stocheze date false în rețea, va avea ADN diferit. Așadar, dacă cineva dorește să falsifice o tranzacție, aceasta se va codifica cu greu din lanț și va opera dintr-un lanț de schimbare diferit, cu reguli diferite. Alte noduri din rețea îl vor verifica acum cu ADN-ul înainte de a accepta informațiile.

Și odată ce vor găsi diferențe, îl vor respinge și îl vor transmite prin rețea și îi vor avertiza pe alții despre acest nod rău intenționat.

Procesul este destul de îngrijit și infailibil. Iată de ce câștigă atât de multă popularitate.

5. Tempo (Radix)

Ca și alte registre distribuite fără blockchain, se spune că Tempo este o contribuție relativ nouă la sistem. La fel ca orice altă platformă, va păstra secvența informațiilor de pe registru. Cu toate acestea, oferă și marcaj de timp împreună cu alte funcționalități.

Radix DLT este compania care a venit cu această nouă tehnologie strălucitoare. Puteți utiliza acest registru distribuit fără blockchain pentru module private și publice, deoarece nu necesită deloc nicio modificare. Unul dintre punctele plus este că nu veți avea nevoie nici de componente hardware grele. Este extrem de ușor și poate funcționa chiar și pe dispozitivele dvs. mobile.

Cu Tempo veți putea crea propriile aplicații descentralizate, token, monede, tranzacționați extrem de rapid și multe altele.

Baza de date a registrelor distribuite se bazează pe trei principii majore:

 • Aveți un cluster de noduri în rețea
 • Registrul global distribuit între grupul de noduri
 • Algoritmi speciali pentru timestamping evenimente pe registrul

Fiecare instanță din această bază de date de registru distribuită este cunoscută sub numele de Univers. În cadrul Universului, fiecare eveniment este numit „Atom”.

Cum funcționează Tempo DLT?

Este puțin diferit de celelalte baze de date de registre distribuite de pe piață. Orice nod poate alege să poarte cu el / ea un subset al registrului global complet. Subsetul de registru se numește cioburi, iar fiecare nod care poartă un ciob va primi un ID unic pentru subgrupul lor de registru. Deci, nodurile nu sunt necesare pentru a transporta povara registrului global în rețea.

Acest lucru asigură că rețeaua poate transporta o cantitate mai mare de sarcină, crescând astfel scalabilitatea.

Când un nod dorește să valideze tranzacțiile, folosește ceasuri logice. Marcajul de timp obișnuit al bazei de date de registre distribuite nu este capabil să ajungă la un consens de la sine. Se datorează faptului că perspectiva timpului se schimbă de la persoană la persoană.

Deci, în loc să se potrivească când a avut loc, vede ce s-a întâmplat înainte. Dacă o tranzacție anterioară era A și acum s-a întâmplat o nouă tranzacție B, nodurile vor vedea dacă a existat tranzacția A înainte de B.

Deci, aici, nodurile vor înregistra secvența evenimentului, mai degrabă decât ora efectivă a evenimentului respectiv. Proprietățile tehnologiei de registre distribuite sunt într-adevăr evoluate pentru timpul său și câștigă încet popularitate.

Capitolul 4: Caracteristici ale diferitelor tipuri de DLT-uri

Caracteristici Blockchain –

 • Imuabilitate

Baza de date a registrelor distribuite Blockchain este surprinzător de super imuabilă. Este una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui sistem de registre. Imuabilitatea înseamnă că nimeni din rețea nu o poate corupe în vreun fel. În acest registru distribuit, odată ce ați adăugat ceva în registru, nu îl veți putea modifica, șterge sau chiar inversa.

Deci, va rămâne ca o înregistrare permanentă și nimeni nu va putea să o atingă. Dar înainte de a adăuga ceva la registru, acesta va trece printr-un proces de consens și va fi validat.

 • Securitate îmbunătățită

Hackarea acestui DLT este aproape imposibilă datorită naturii sale descentralizate și a criptării criptografice. Nivelul de securitate pe care îl oferă acest DLT este uimitor. Nodurile fac tranzacții folosind criptografie, unde fiecare înregistrare din rețea este criptată. Utilizând cheia publică și publică, partea care tranzacționează asigură că nimeni nu poate intercepta între o tranzacție.

Există mai multe modele de validare și, deoarece nimeni nu are acces să o modifice, Blockchain devine un registru solid pentru stocarea informațiilor personale fără a vă face griji cu privire la consecințe.

 • Decontare mai rapidă

Sistemele bancare tipice pot dura câteva zile pentru a efectua tranzacții. Dar cu aceste proprietăți ale tehnologiei de registre distribuite, veți putea face decontări mai rapide. Tehnologia a parcurs un drum lung și poate oferi acum o perioadă de timp relativ mai rapidă pentru oricine să trimită bani.

Folosirea acestor persoane poate efectua plăți globale ori de câte ori pot. Nu vor trebui să aștepte câteva zile pentru ca cei dragi să obțină banii. De asemenea, taxa minimalistă vă va economisi o sumă imensă de bani pe termen lung.

 • Consens

Blockchain acceptă o gamă largă de algoritmi de consens pentru blockchain pentru a valida o tranzacție. Mecanismele de consens sunt o modalitate de a ajunge la un acord între nodurile din rețea. Când aveți de-a face cu milioane de noduri din rețea, devine extrem de dificil să ajungeți la un acord fără ajutorul consensului.

Deoarece acesta este un mediu de încredere, numai algoritmii îi pot ajuta să mențină registrul distribuit. Este una dintre caracteristicile speciale ale Blockchain.

Caracteristici DAG –

 • Scalabilitate aproape infinită

Datorită naturii distinctive a proprietăților tehnologiei de registre distribuite, aceasta oferă o nouă scalabilitate la infinit. Dacă te uiți la alte DLT-uri, vei observa cum scade scalabilitatea când rețeaua începe să crească. Dar nu în acest registru.

Aici, scalabilitatea va crește odată cu creșterea rețelei. Fiecare nod trebuie să valideze cel puțin două dintre tranzacțiile sale anterioare pentru ca tranzacția lor să fie confirmată. Cu cât nodul validează mai mult, tranzacția acestuia devine mai validă. De asemenea, scade puterea de hashing necesară pentru validarea tranzacțiilor anterioare.

 • Micro-Nano-tranzacții

Deoarece nodurile din rețea vor trebui să valideze tranzacțiile anterioare, rezultă o taxă mai mică de tranzacții în rețea. Prin urmare, cu soluțiile de contabilitate distribuite DAG, oportunitatea micro-tranzacțiilor pe acest canal descentralizat devine un concept veșnic.

Nimeni nu ar putea introduce micro-tranzacții în blockchain DLT pentru taxele lor de tranzacție relativ în creștere. Cu toate acestea, DAG oferă un protocol gratuit de taxe de tranzacționare, astfel încât oricine din rețea ar putea face Nano către Microtransacții într-o clipă. Aceasta este una dintre caracteristicile profunde ale acestei tehnologii.

 • Rezistența cuantică

Comparativ cu alte proprietăți ale tehnologiei de registre distribuite, DAG este rezistent cuantic. Alte tehnologii sunt sigure, dar cu inovațiile tehnologice, cel mai probabil vor fi susceptibile la computerele cuantice. Calculatoarele cuantice oferă un nivel superior de tehnologie de calcul și, cu aceasta, este posibil să ataci chiar și cele mai puternice sisteme de securitate.

Cu toate acestea, DAG vine cu schema de semnare Winternitz One-Time pentru a avea un paravan de protecție în care poate intra chiar computerul cuantic. Cu toate acestea, această caracteristică poate varia de la diferite companii DAG.

 • Mesagerie autentificată mascată (MAM)

Deocamdată, am văzut această caracteristică doar în DAG-ul lui Tangle. Cu toate acestea, este un mod splendid de a face schimb de informații cu alte noduri fără a vă face griji cu privire la controalele de securitate. Deoarece proprietățile tehnologiei de registre distribuite sunt rezistente cuantice, nodurile pot face schimb de informații cu anumite părți prin criptare și autentificare.

 • Tranzacții aliniate paralel

Odată ce o tranzacție devine validată, aceasta se va alinia paralel cu alte tranzacții. De obicei, aceste tranzacții sunt relativ noi pe contabilitate. De obicei, fiecare tranzacție din rețea are o legătură cu tranzacțiile anterioare. Dar, făcând acest lucru, registrul va deveni prea complicat și mare și ar fi greu să îl mențineți.

Rețeaua are o țintă de lățime și o va reglementa pentru ca sistemul să compenseze o bază de rețea în creștere.

De asemenea, veți putea tranzacționa foarte repede cu acest tip de natură.

Caracteristici Hashgraph –

 • Tranzacții semnate

Oricine din rețea este liber să creeze o tranzacție semnată oricând dorește. După ce îl vor crea, alți noduri vor ști despre asta și folosind un proces bizantin vor putea ajunge la un consens cu ordinea evenimentului.

 • Îmbunătățirea corectitudinii

Nivelul mai ridicat de corectitudine face ca această tehnologie distribuită să fie susceptibilă influențatorilor. Nimeni nu poate influența alte noduri să-și schimbe acordul înainte ca nodurile să cadă de acord asupra acestuia. Odată ce sunt de acord cu o anumită tranzacție, influențatorul nu va avea nicio putere asupra acesteia, indiferent dacă îi place sau nu.

 • Bârfe aleatorii

Odată ce un nod inițiază o tranzacție, acesta va lăsa să aleagă aleatoriu un nod învecinat și să transmită acele informații. Deci, este un fel de secvență de bârfe aleatorie în care ai selecta nodul cel mai apropiat de tine și i-ai spune totul despre ceea ce știi.

 • Bârfe despre Bârfe

Odată ce au loc bârfe aleatorii și nodul tranzacționat notifică cel mai apropiat nod despre acesta, nodul va retransmite că informațiile către unul dintre nodurile sale vecine este o manieră similară. Acest proces va continua până când toate nodurile din rețea știu despre informații. Acest proces este Bârfa despre Bârfe, deoarece aici veți bârfa despre o bârfă aleatorie anterioară.

Ar trebui să dureze doar câteva minute pentru ca toată lumea din rețea să știe despre tranzacție.

 • Structura de date unică

Registrul înregistrează fiecare secvență de bârfe din rețea într-un mod ordonat. Aceasta este pentru a vă asigura că toată lumea din acea rețea știe despre schimbări. Registrul va înregistra punctul de plecare până la punctul final pentru a compara dacă fiecare nod știe despre tranzacție.

 • Vot virtual

Acest registru distribuit unic utilizează sistemul de vot virtual pentru a valida fiecare tranzacție. Dacă 2/3 din întreaga rețea sunt de acord cu tranzacția, atunci aceasta este considerată valabilă. Cu toate acestea, există alte elemente în joc aici. Votarea virtuală se poate întâmpla de mai multe ori și va număra câți martori celebri se află în acest număr. După aceea, va primi un eșec sau o notă de trecere.

 • Martori celebri

În acest caz, rețeaua ar alege unele tranzacții și le-ar întreba pe fiecare dacă ar fi avut loc într-o chestiune secvențială sau nu? Dacă majoritatea martorilor răspund da, atunci acel eveniment se numește Martor celebru, deoarece majoritatea nodurilor știau despre el relativ mai repede.

Acești martori pot fi folosiți ulterior pentru validarea de noi tranzacții.

 • Văzând puternic

Acest concept asigură că probabilitatea consensului este întotdeauna una. Nodurile au mai multe căi care se conectează între ele și, dacă două persoane pot vedea alte persoane puternic, atunci pot ști ce va vota acea persoană. Prin urmare, vor vota la fel.

Caracteristici Holochain –

 • Agent-Centric

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale acestui registru distribuit este că este axat pe agent. Într-o structură tipică centrată pe date, fiecare nod din rețea este obligat să verifice tranzacții unice din coada de tranzacții și să le adauge în lanț. Cu toate acestea, în această structură, cu cât adaugă mai mult, cu atât devine mai lent.

Cu toate acestea, în sistemele axate pe agent, cum ar fi Holochain, veți putea să vă păstrați propriul istoric și să distribuiți în mod independent, fără a avea un consens forțat. Fiecare nod are propriul lor registru și îi poate întreține pe toți singuri.

 • Eficient energetic

Natura diferită a registrului face ca sistemul să fie mult mai eficient din punct de vedere energetic decât alții. De ce? Deoarece aici nu veți avea nevoie de echipamente miniere pentru a rula mecanisme de consens puternice pentru validarea tranzacțiilor.

Deoarece trebuie să vă mențineți doar versiunea de registru distribuit, va fi nevoie doar de un dispozitiv minimalist pentru ao stoca. Puteți rula chiar Holochain de pe telefon și nu va fi nevoie de mai multă energie decât utilizarea obișnuită.

De aceea, asigură eficiența energetică, ceea ce vă va economisi mulți bani pe termen lung.

 • Adevărat registru distribuit

Ce înseamnă un registru de distribuție adevărat? În majoritatea cazurilor, veți vedea toate nodurile din rețea care transportă încărcarea întregului registru pe dispozitivele lor. Dar ajunge aceasta la adevărata distribuție de care avem nevoie?

Una dintre caracteristicile majore ale Holochain este că poate atinge nivelul real de distribuție în rețea. Fiind axat pe agent, fiecare își rulează propriul registru pe dispozitivele sale și, atunci când este necesar, poate comunica cu registrul principal folosind cheia privată. Aici, fiecare nod funcționează ca o entitate separată și, în cele din urmă, formează o nouă unitate de funcționare.

 • Abilitarea utilizatorilor

Utilizând modelul holografic pentru arhitectură, orice dezvoltator poate acum să inventeze aplicații descentralizate care pot scala în multe moduri, ducând la adevărate proprietăți ale tehnologiei de registre distribuite. Acesta va asigura fiecare nod să funcționeze independent. Ei vor trebui să se sincronizeze numai atunci când este necesar și dacă alți utilizatori sunt de acord.

Înseamnă că utilizatorul va obține controlul deplin asupra acțiunilor și datelor sale. Nimeni nu ar putea să le acceseze și să profite de el. Acest lucru scapă de schemele terților în care companiile vând informații către alte companii pentru propriul lor câștig. De asemenea, promovează abilitarea sănătoasă a utilizatorilor.

 • Securitate și scalabilitate

Cartea distribuită Holochain oferă cel mai înalt nivel de securitate datorită caracteristicii lor speciale numite „ADN”. În cazul în care orice persoană rău intenționată încearcă să trimită informații rău intenționate sau nevalide către alte noduri, va trebui să treacă prin ADN-ul acestui sistem. Înainte de a accepta orice informație nouă, tuturor nodurilor li se solicită să verifice ADN-ul expeditorului cu propriul set de ADN-uri.

Deoarece persoana rău intenționată ar trebui să schimbe ADN-ul pentru a trimite date nevalide, aceasta nu se va potrivi cu cea existentă și, prin urmare, va fi interzisă din lanț. Alte noduri vor primi, de asemenea, un avertisment cu privire la acțiunile sale și vor rămâne precauți înainte de a accepta orice informații noi.

De asemenea, rețeaua este foarte scalabilă, deoarece registrul personal al fiecărui nod va fi stocat doar într-un mod limitat. Prin urmare, ar crește scalabilitatea. Într-o abordare teoretică, dacă există suficiente noduri în rețea, acest registru distribuit este capabil să gestioneze tranzacții nelimitate.

Caracteristici Tempo –

 • Zdrobire

Aceasta este o metodă unică pentru a vă asigura că soluțiile de registre distribuite Tempo sunt capabile să stocheze fiecare Atom care iese din Univers. Registrul este proiectat într-un mod care să fie scalabil în mod orizontal, să susțină o gamă largă de informații semi-structurate și să poată actualiza toate intrările.

Să vorbim stareț despre procesul de împărțire. Registrul global din rețea va fi împărțit în subseturi mai mici ale acelui registru. Aceste părți mai mici sunt numite „cioburi”. Fiecare ciob vine cu propriul cod unic de identificare și este distribuit între noduri.

Registrul local care funcționează pe dispozitive individuale poate alege să stocheze cioburi sau toate acestea. Procesul garantează că fiecare fragment va conține tot Atomul într-o succesiune corectă și va determina, de asemenea, ce nod va lua ce Atomi.

Este un fel de piese de puzzle, care odată puse împreună vor dezvălui ceva spontan. Aici, în acest caz, piesele puzzle-ului sunt cioburi, iar rezultatul este registrul distribuit la nivel global.

 • Protocolul de bârfe

Pentru a vă asigura că fiecare fragment are informații actualizate despre registrul distribuit, Tempo DLT inițiază un protocol Gossip. Cu acest protocol, nodurile din rețea comunică între ele și transmit informații despre cioburile lor.

Acest protocol al proprietăților tehnologiei de registre distribuite s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente moduri de propagare a informațiilor în acest tip de arhitectură. Protocolul de bârfe este similar cu secvența de bârfe aleatorie a lui Hashgraph.

Nodurile din rețea oferă informații despre orice nouă configurație și transmit informațiile către alte noduri. Alte noduri optimizează apoi informațiile și își sincronizează fragmentele în consecință.

Acest proces este necesar, deoarece nodurile vor avea nevoie de cioburi de actualizare pentru a valida orice tranzacții noi care se întâmplă în rețea. Protocolul de bârfe poate anunța la fel de bine metadate despre alte noduri cu care sunt conectați direct.

 • Ceasuri logice

O altă dintre marile proprietăți ale tehnologiei de registre distribuite este ceasul logic. Ceasurile logice se află în centrul acestui sistem de registre. Aici, înseamnă o secvență de ordonare a evenimentelor relative din rețea și utilizarea acestui nod poate valida o tranzacție.

În acest registru, fiecare nod conține local un ceas logic, cu valoare întreagă crescândă care va reprezenta numărul total al evenimentelor la care a asistat acel nod specific. Vor crește acest număr de fiecare dată când vor vedea un nou eveniment pe care nu l-au văzut înainte. Când stocați orice eveniment, acesta va stoca, de asemenea, numărul de ceas logic cu acesta. Acest număr ajută la validarea tranzacțiilor noi cu tranzacțiile anterioare.

Cu toate acestea, numai Atomii noi din rețea vor fi considerați ca un eveniment.

Capitolul 5: Platforme DLT notabile

Blockchain:

 • Ethereum

Acesta este unul dintre cele mai populare exemple de blockchain DLT de pe piață în zilele noastre. Ethereum rulează pe un registru distribuit blockchain. Chiar dacă mulți ar putea crede că Ethereum este similar cu bitcoin, dar există o mulțime de diferențe.

Acest exemplu blockchain DLT funcționează mult mai bine în orice domeniu în comparație cu bitcoin. În loc să aveți opțiuni limitate, veți putea crea orice fel de operațiuni pe Ethereum. Este în principal pentru implementarea aplicațiilor descentralizate. Ethereum a introdus mai întâi propria lor mașină virtuală Ethereum. Acest software rulează exclusiv pe platformă și va permite dezvoltatorilor să ruleze orice fel de programe. În ultima perioadă, Enterprise Ethereum primește o forță de tracțiune puternică de la diferite companii.

Așadar, ați putea crede că este o zonă de dezvoltare pentru o nouă aplicație descentralizată. În afară de aceasta, Ethereum a introdus și Smart Contracts, care este instrumentul perfect pentru decontarea automată a plăților. Vitalik Buterin este fondatorul acestei tehnologii.

 • Tesatura Hyperledger

Acesta este, de asemenea, un alt exemplu minunat de blockchain DLT la nivel de întreprindere. Hyperledger Fabric este una dintre renumitele platforme de registre distribuite blockchain cu un design arhitectural modular. Acestea oferă soluții la nivel de întreprindere cu o mai mare scalabilitate, flexibilitate, reziliență și confidențialitate.

Acest exemplu de blockchain DLT a fost conceput pentru a suporta o mulțime de aplicații conectabile utilizând diferite tipuri de componente. De asemenea, va găzdui un număr mare de complexități și complexități ale sistemului economic tipic.

Hyperledger Fabric nu este un registru distribuit fără permisiune, dar este permis. Deci, nu toată lumea va fi permisă în rețea. Aici oferă și stocarea mai multor formate de date în registrul distribuit. Folosindu-le, veți putea crea, de asemenea, registre mari pentru canalul dvs. personal; este în principal pentru concurenții care nu doresc să-și dezvăluie prețurile concurentului intermediar. Linux susține în prezent această nouă tehnologie de registru distribuit.

 • R3 Corda

A început în 2015, cu platforma Corda a R3-ului deschis. Corda blockchain este o platformă de registru distribuită care se bazează pe blockchain. R3 este unul dintre exemplele de blockchain DLT ale consorțiului mondial în care s-au reunit unele dintre cele mai mari companii financiare.

Numărul pentru partenerii lor a crescut în zona peste 60 de ani. Chiar dacă această platformă a fost concepută exclusiv în scopuri bancare, o puteți utiliza și în alte sectoare, cum ar fi – guvern, lanț de aprovizionare, asistență medicală și multe altele.

Corda oferă una dintre cele mai rapide și fiabile rezultate disponibile pe piață.

DAG:

 • IOTĂ

Ați putea crede că este un pionier al unei noi tehnologii de registre distribuite – DAG. IOTA a apărut în 2016, când blockchain DLT a început să preia lumea, dar nu a reușit să îndeplinească toate cerințele.

Cu DAG, IOTA reușește să rezolve una dintre cele mai semnificative probleme – Micro-tranzacțiile. A plăti prea mult pentru a ne verifica tranzacția a avut un impact negativ asupra întregii tehnologii de registre distribuite. Cu toate acestea, IOTA a reușit să salveze ziua.

IOTA numește sistemul de conturi distribuite DAG rețeaua lor Tangle și se află în centrul platformei lor. Chiar dacă nodurile continuă să crească, nu va exista niciun efect asupra schemei de micro-tranzacții. Cu DAG DLT, se poate ajunge la o scalabilitate mai mare.

Sectoarele IoT vor beneficia în mare măsură de această platformă și ar fi perfectă pentru o rețea IoT mare.

Citeste mai mult: Ghid pentru începători la Blockchain IOTA

 • Byteball

Există o altă platformă care a folosit tehnologia DAG distribuită – Byteball. Deși platforma DAG IOTA a oferit tranzacții gratuite care nu sunt cazul aici. În Byteball, va trebui să plătiți o sumă foarte mică de taxă. Cu toate acestea, vă veți putea bucura de o viteză extrem de rapidă a tranzacțiilor.

În Byteball nu există riscul unui atac de 51% și veți putea tranzacționa în mod privat. Ceva pe care nu îl veți vedea pe alte platforme DAG. Pentru ca totul să funcționeze corect, Byteball folosește un mecanism de validare. Acest mecanism are influența supremă asupra rețelei. De asemenea, oferă o mare scalabilitate, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la producția mai lentă în niciun scenariu.

Aflați mai multe despre ce este Byteball? Prima platformă DAG 

Hashgraph:

 • Hedera Hashgraph

Cu o altă formă populară de tehnologie de registru distribuit Hashgraph, veți vedea Hedera Hashgraph conducând piața. Inițial, Swirlds a venit de fapt cu ideea Hashgraph-ului. Cu toate acestea, nu au nicio rețea în funcție de asta. În schimb, Hedera Hashgraph a cumpărat tehnologia de la ei. Aflați mai multe despre Hashgraph și Hedera Hashgraph aici.

Hedera Hashgraph este foarte ușor și extrem de rapid. În afară de asta, această companie se laudă cu corectitudinea și securitatea lor. Alte caracteristici includ propria lor monedă digitală, unități de stocare și contracte inteligente.

Folosind această platformă, dezvoltatorii pot construi aplicații descentralizate extrem de diferite, care vor depăși destul de ușor blockchain DLT. Taxele de tranzacție sunt extrem de mici și veți putea face microplăți cu acesta.

 • NOIA

O rețea de accelerare a internetului sau NOIA este o altă platformă de tehnologie a registrului distribuit Hashgraph pe piață. Cu toate acestea, această platformă este destul de unică. Acestea oferă un CDN distribuit (rețea de livrare a conținutului) utilizând noduri pentru a oferi o performanță mai bună pe internet.

Prin integrarea lor a tehnologiei de registre distribuite, vă veți putea bucura de fiecare caracteristică disponibilă pe platforma Hedera Hashgraph. Ei bine, este pentru că Hashgraph DLT se bazează pe compania Hedera Hashgraph.

În afară de asta, NOIA nu este complet permis, ceea ce înseamnă că oricine se poate alătura rețelei și poate utiliza lățimea de bandă după cum are nevoie. Este încă o platformă relativ nouă, bazată pe Hashgraph.

 • Mingo

Chiar mă întreb cum ar fi tehnologia de registru distribuită dacă o vom folosi în viața noastră zilnică de social media? Mingo este un exemplu excelent în acest sens. Utilizează Hashgraph DLT pentru a-și construi cadrul. Gândiți-vă la aceasta ca la o platformă de agregare de mesagerie în care cele mai populare aplicații de chat se vor uni ca una.

Din câte știm, toate programele de mesagerie nu pot comunica între ele până acum. Înseamnă că nu poți trimite mesaje cuiva de pe Skype pe Facebook. Dar cu această platformă unică, acum veți putea face mult mai mult decât atât. Această platformă acceptă o gamă largă de aplicații populare, cum ar fi – Twitter, Facebook, Slack, Discord, Stream, Skype și multe altele.

De asemenea, va avea o monedă criptografică de utilitate pentru a face backup tuturor achizițiilor din aplicație. Alte pluginuri includ pluginuri pentru jocuri sau roaming. De acum, este live pe Android; versiunea IOS este încă în proces. Aceasta ar putea fi utilizarea tehnologiei de registre distribuite care schimbă viața și pe care am căutat-o.

Holochain:

 • Holochain

Această platformă a introdus un tip complet diferit de tehnologie de registru distribuit în lumea tehnologiei. Folosește Holochain DLT, la fel ca și numele său. Holochain este o platformă fantastică, pentru început. Pentru a păstra dreptul utilizatorilor, această platformă de registru distribuit a introdus un alt tip de arhitectură de model.

Folosește o structură de stocare a datelor holografică, care asigură că fiecare nod din rețea va ajunge să își păstreze propriile date. Deci, nu există riscul ca companii terțe să fure informații personale altor persoane.

În principal, platforma se învârte în jurul acordului axat pe agent și oferă fiecărui nod sistemul lor de registru individual. Acest proces asigură natura cu adevărat distribuită pe care ar trebui să o aibă fiecare tehnologie de registru distribuit.

Folosind Holochain, veți putea crea aplicații descentralizate noi și îmbunătățite. Managementul lanțului de aprovizionare, partajarea aplicațiilor, gestionarea relațiilor cu furnizorii, guvernul, social media și gestionarea resurselor sunt câteva dintre cazurile de utilizare ale acestei noi platforme.

Atingerea consensului este extrem de ușoară și depinde în principal de noduri. Trebuie să sincronizați datele în DLT numai atunci când aveți nevoie. De aceea, această platformă este destul de potrivită și pentru dispozitivele mobile.

Tempo:

 • Radix DLT

Un alt jucător relativ nou care schimbă scena tradițională a tehnologiei contabile distribuite este – Radix DLT. Radix DLT rulează pe tehnologia Ledger distribuită Tempo. Din păcate, este singurul care rulează în prezent pe Tempo. Compania susține că oferă o producție mai scalabilă și mai rapidă decât orice alte DLT-uri de pe piață.

Abordarea lor complet diferită va fi în cele din urmă în măsură să ofere utilizatorilor capacitatea de a-mi folosi orice tip de dispozitive precum televizor, modem sau chiar telefoane mobile! Exploatarea minieră va fi accesibilă tuturor, deci este sigur să spunem că platforma este publică.

Tehnologia contabilității distribuite este relativ mai eficientă decât blockchain-ul și DAG. Cu toate acestea, este încă o fază destul de imatură, deci este mai bine să așteptați să vedeți rezultatul final al acestui nou DLT.

Capitolul 6: Aplicații ale tehnologiei Ledger distribuite

 • Comercial

Tranzacționarea este unul dintre cazurile cruciale de utilizare a registrului distribuit. DLT este cel mai cunoscut ca teren de tranzacționare a criptomonedelor. De obicei, activitatea de tranzacționare este riscantă și implică oarecum și decizii emoționale. Și atunci când trebuie să vă ocupați de sisteme bancare tipice, acesta lasă o mulțime de documente și, prin urmare, devine destul de învechit în timp.

Ca să nu mai vorbim de jucătorii răi de pe piață care întotdeauna sabotează piața pentru câștigul lor personal. Soluțiile de registre distribuite aici pot oferi o metodă transparentă de tranzacționare. Fără a menționa eliminarea lucrărilor de hârtie și fiabilitatea sistemului bancar ar reduce cu siguranță mult timp de procesare pe termen lung.

De asemenea, aceste DLT-uri sunt o dovadă completă, așa că nimeni nu ar putea să le manipuleze după bunul plac.

Soluțiile de registre distribuite, în acest caz, vă vor opri deciziile iraționale și vă vor ajuta să vă păstrați activele într-un mod mai bun. De asemenea, va furniza o sursă de portofel sigură în care veți putea stoca toate activele dvs. digitale fără niciun risc.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance

 • Divertisment

Soluțiile de registre distribuite pot schimba într-adevăr scena tipică a industriilor de divertisment. În prezent, un artist bun nu beneficiază atât de mult în timp ce lucrează sub o companie. Mulți artiști câștigă bani prin streaming, iar procesul poate fi destul de agitat. Este unul dintre cazurile populare de utilizare a registrului distribuit.

Împreună cu soluțiile de contabilitate distribuite, orice artist își poate obține banii câștigați prin contracte inteligente în care rețeaua va analiza procesul. DLT poate asigura, de asemenea, o valoare mai bună pentru artiști și îl poate ajuta să se conecteze la alte canale de divertisment.

Proiectele cu tehnologie de registru distribuite pot fi, de asemenea, un factor semnificativ în jocuri. Industria jocurilor este în creștere simultană, iar o rețea bazată pe DLT va ajuta jucătorii să obțină o experiență mai bună a utilizatorului.

 • de fabricație

Proiectele de tehnologie de registru distribuite pot străluci cu adevărat în lumea producției. O rețea care se leagă de toți lucrătorii poate asigura rezultate mai mari într-un timp scurt. Este posibil să observați deja că soluțiile de registre distribuite se încadrează în nișa de producție destul de profund și pot face sistemul cel mai eficient și mai ieftin. Este un alt caz popular de utilizare a registrului distribuit.

Cu toate acestea, întregul proces de conectare a acestor lucrători împreună cu producția nu este încă pe masă. Ceea ce poate face proiectele de tehnologie de registru distribuite aici este de a oferi un ecosistem care să privească lucrătorii și să ia decizii raționale pe baza rezultatului.

Companiile vor beneficia și mai mult și vor putea satisface cererea clienților. Aflați mai multe despre companiile care utilizează tehnologia blockchain aici.

 • Lanț de aprovizionare

Managementul lanțului de aprovizionare este o parte crucială a industriei de producție. Multe organizații investesc acum în algoritmi care oferă o soluție mai bună. Cu toate acestea, ei încă se luptă cu satisfacția 100% a clienților.

Dezvoltat de proiectele de tehnologie de registru distribuite, organizațiile vor putea administra fiecare proces, de la fabricare până la expediere. Procesele logistice vor asigura satisfacția deplină a clienților de fiecare dată. Tehnologia contabilității distribuite ar putea urmări materiile prime și bunurile de lux.

De asemenea, poate evalua mai bine cerințele clienților. Într-un fel, totul va fi mai raționalizat.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

 • Securitate cibernetică

Un alt dintre cele mai bune cazuri de utilizare a registrului contabil este securitatea cibernetică. Acum toată lumea este conectată prin internet. Oamenii se îndreaptă către un stil de viață digital total.

Prin urmare, securitatea cibernetică este acum principala prioritate a oricărei companii sau persoane fizice. Hackerii devin din ce în ce mai stealth, iar miliarde de bani sunt smulși doar din lipsă de securitate.

Cu ajutorul proiectelor de tehnologie de registru distribuite, acum orice persoană se poate simți în siguranță roaming pe internet. Rețeaua este deja aproape rezistentă la hack. Și cu DLT în amestec, niciun hacker nu va putea pătrunde în firewall. Rețeaua în sine va deveni paravanul de protecție și nu va avea nevoie de software suplimentar pentru a o privi.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

 • Sănătate

Tehnologia este capabilă să stocheze toate informațiile despre pacienți, iar medicii ar putea face un diagnostic bun pe baza informațiilor. Poate sprijini medicii în analiza simptomelor și poate începe tratamentul imediat. Asistența medicală este unul dintre cele mai mari cazuri de utilizare a registrului distribuit. Citiți mai multe despre blockchain pentru asistență medicală aici.

De asemenea, ar putea ajuta la descoperirile științifice utilizând o mulțime de date într-un timp scurt. De asemenea, poate conecta pacienții cu medicii lor prin intermediul aplicațiilor distribuite cu tehnologie de registre distribuite. Tehnologia este, de asemenea, capabilă să protejeze orice informație despre pacient și să ofere controlul exclusiv pacientului.

 • Transport

Știm cu toții cum ne îndreptăm către noua generație de energie – „Mașini inteligente”. Dar o tehnologie de registru distribuit o va putea duce la un alt nivel. Nu numai că tehnologia vă va putea ajuta să vă conectați complet la drivere, dar va asigura și procese antifurt. Este un alt caz popular de utilizare a registrului distribuit.

Toate datele de pe mașina dvs. vor fi disponibile în rețea. Folosind proiecte de tehnologie de registru distribuite, proprietarul poate fi apoi capabil să urmărească mașina foarte ușor doar prin depanarea informațiilor din rețea. De asemenea, va fi capabil să privească peste piesele hardware ale mașinii dvs. inteligente. Nu ar fi minunat?

Șoferii ar putea obține un comerț echitabil atunci când se întâlnesc cu clienții lor. Datorită impactului perturbator asupra lanțului de aprovizionare, blockchain-ul în logistică devine mult mai puternic.

 • Contracte legale

Utilizarea documentației contractuale cu proiecte de tehnologie de registre distribuite este un alt caz de utilizare excelent. Rețeaua oferă o securitate mai mare pentru a stoca toate documentele contractuale legale referitoare la aceasta, cum ar fi testamentele, extrasele bancare, facturile de proprietate și multe altele. DLT este mai mult decât capabil să îl păstreze de hackerii externi.

Un alt aspect extraordinar este să-l folosești pentru a valida moștenirile. Contractele inteligente pe acest tip de rețea pot face acest proces fără probleme.

 • Servicii guvernamentale

Tehnologia contabilității distribuite poate fi următoarea generație de platforme pentru alegeri. Sunt necesare alegeri transparente, dar sub autoritatea umană, lucrurile sunt alterate. Activitățile ilegale, în acest caz, vor fi oprite dacă toată lumea folosește o rețea de tehnologie distribuită pentru a vota.

Fiecare vot va fi adăugat la rețea în care nu poate fi modificat, iar algoritmul le poate diseca și efectua apelul. Fiecare proces va fi transparent și toți cetățenii vor obține corectitudinea votului pe care îl merită.

Alte activități, cum ar fi departamentul de drept, vor beneficia, de asemenea, de tehnologia distribuită a registrului. Împreună cu o rețea neuronală cu tehnologie de registru distribuită descentralizată, nu vor exista posibilități pentru activități ilegale.

Citeste mai mult: Blockchain pentru guvern: descentralizarea la bază

 • internetul Lucrurilor

Internetul obiectelor indică de fapt o mulțime de dispozitive conectate cu o singură rețea. De obicei, acest serviciu oferă companiilor să ofere utilizatorilor o rețea comună în care își conectează rețeaua și să transmită informații utile de la un dispozitiv la altul.

Cu toate acestea, IoT se învârte în mare parte în jurul unui mediu centralizat, care este riscant pe termen lung, deoarece vă poate fura cu ușurință informațiile personale. Aici, tehnologia contabilă distribuită poate oferi securitate pentru Internetul obiectelor cu sistemul său descentralizat. Este un alt caz de utilizare a registrului distribuit popular, ca blockchain și IoT merge mână în mână.

De asemenea, poate oferi un ecosistem mai bun pentru a face față provocărilor operaționale. Folosind-o, oamenii își pot conecta în mod liber dispozitivele la rețea și pot retransmite informații fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la problemele de securitate.

 • Comerț electronic

Proiectele de tehnologie de registru distribuite și comerțul electronic sunt un meci făcut în ceruri. Amândoi se ocupă de informații tranzacționale, așa că pare o potrivire perfectă pentru a introduce DLT ca tehnologie principală. În principal, comerțul electronic joacă un rol imens pe piață; cu toate acestea, este influențat în mare parte de jucători mari și nu promovează corectitudinea jocului.

DLT are capacitatea de a oferi opțiuni mai bune pentru un bun comerciant și de a promova corectitudinea. Poate conecta utilizatorii cu comercianți mai buni. De asemenea, protecția împotriva manipulării acestei industrii ar crește interesul pentru oamenii de rând.

 • Metoda de plată globală

Este un alt caz de utilizare popular al registrului distribuit. Această tehnologie are capacitatea de a deveni un ecosistem global de plată. Oferă deja și poate răspunde într-adevăr cerințelor cerințelor financiare în creștere. Plățile globale într-un sistem bancar tipic necesită mult timp și, cel mult, mulți oameni nu pot trimite bani în străinătate atunci când au nevoie.

De asemenea, nu puteți plăti pentru toate cu o singură sursă a sistemului de plăți. Pentru a elimina această problemă, DLT poate deveni puntea de legătură între expeditor și receptor. Poate oferi tranzacții mai rapide și mai sigure. Cea mai bună parte este că poate oferi și o sursă care să includă monede digitale și să transforme pe deplin sectoarele financiare, eliminând monedele fiduciare.

Capitolul 7: Provocări pe care DLT trebuie să le depășească

 • Incertitudinea reglementărilor

Tehnologia registrelor distribuite s-a ocupat întotdeauna de probleme de reglementare. Nu este o scenă neobișnuită aici. Majoritatea platformelor de registre distribuite nu includ nicio lege sau reglementare specifică în rețelele lor. Această lipsă de reglementare sau reglementare limitată compromite drepturile utilizatorilor în rețea.

Incertitudinea face ca DLT să devină mai volatil, iar oamenii investesc în criptos asociate cu DLT sunt victime. Ca să nu mai vorbim că aceste platforme nu distribuie drepturi asupra nodurilor lor. Deci, chiar dacă într-un fel vă pierdeți jetonul în rețea din cauza unui hack, nu va exista nicio rezervă pentru acesta.

Datorită circumstanțelor, tehnologia contabilă distribuită nu reușește în mare parte să atragă oameni și inovatori. Dacă această tehnologie dorește să strălucească, atunci trebuie să integreze orice fel de reguli de reglementare care să asigure protecția activelor oamenilor.

 • Dovezi limitate ale impactului global

Chiar dacă producția DLT este calea pe piață, îi lipsește totuși ingredientul atât de necesar – globalizările. Pentru ca orice tehnologie să evolueze, trebuie să existe o nebunie sau o cerere pe piață de la oamenii de rând. Modul în care DLT poate fi implementat la nivel global este încă o abordare teoretică. Nu există dovezi clare ale impactului global actual.

Dar lipsa de marketing face ca această nouă tehnologie să rămână în întuneric. Chiar dacă există o mulțime de oameni care știu despre tehnologia registrelor distribuite, tot nu este suficientă. Multe țări au interzis utilizarea acestei tehnologii, deoarece nu respectă neapărat legea.

De asemenea, oamenii nu înțeleg prea bine mecanismele din spatele acestuia din cauza lipsei unei înțelegeri adecvate. Dacă tehnologia contabilă distribuită vrea să pătrundă în lumina reflectoarelor lumii tehnologice, trebuie să fie acceptată și implementată la nivel global. Direcționarea numai către anumite piețe din lume nu poate promite o rată de succes de 100%.

 • Imaturitatea tehnologiei

Prima tehnologie de contabilitate distribuită a fost blockchain-ul și a fost introdusă prin Bitcoin în 2009. Ei bine, a trecut foarte mult timp, dar datorită naturii complexe a sistemelor, mulți dezvoltatori nu au putut încă să înțeleagă pe deplin tehnologia..

Mai mult, blockchain-ul a avut destul de multe neajunsuri. Îmbunătățirea acestora și oferirea unei tehnologii mai bune a fost prioritatea în ultimii ani. Multe companii au parcurs un drum lung. Dar, întrucât tehnologia registrului distribuit este un domeniu vast, mulți încearcă să vină cu un model mai eficient.

Cu toate acestea, perfectarea acestor modele are nevoie de timp. De asemenea, pe măsură ce DLT-urile vor continua să crească, cum va afecta rețeaua? Da, multe DLT-uri promit o scalabilitate infinită, dar totuși, este doar în teorie.

Dacă, în practică, lucrurile nu funcționează, atunci ar trebui să le îmbunătățească din nou și din nou. De aceea, tehnologia contabilă distribuită este încă considerată imatură, iar majoritatea oamenilor o evită datorită acestei naturi.

 • Protejarea datelor și menținerea securității

Protecția datelor și menținerea securității este un alt dezavantaj major pe care trebuie să îl depășească tehnologia distribuită a registrelor distribuite. Scopul fiecărei tehnologii noi este de a avea un impact global. Dar dacă se integrează în aspectul global, mai mulți oameni se vor alătura rețelei. Cu toate acestea, menținerea securității și protejarea datelor devine o sarcină mult mai dificilă pe măsură ce rețeaua crește.

Au existat mai multe scenarii în care registrul distribuit blockchain nu a putut rezolva problemele de securitate. Ca rezultat, au fost raportate numeroase vulnerabilități. De asemenea, după problemele de securitate hack și blockchain DAO, mulți au început să se abțină cu totul de la sistemele de registre distribuite. Deoarece acest cadru nu are nicio autoritate de guvernare, securitatea este cea mai necesară caracteristică aici.

Deci, pentru dezvoltarea viitoare a acestei tehnologii, DLT trebuie să mențină securitatea și să protejeze tot felul de date din rețea cu orice mijloace.

 • Depășirea problemelor de confidențialitate

Confidențialitatea este o altă preocupare pentru oamenii de masă. Diferite întreprinderi se feresc să integreze tehnologia registrului distribuit. Un motiv cel mai important este sistemul de registru public. Aceste companii consideră că împărtășirea activităților pe contabilitate cu publicul sau concurența lor ar duce la căderea lor.

Cu toate acestea, au existat și registre mari distribuite cu permisiune sau federate. Un alt fapt este că, chiar dacă unele dintre registrele distribuite sunt permise, totuși persoanele care au acces la registrul contabil vor putea să-și vadă reciproc tranzacțiile..

În acest fel, intimitatea individuală este distrusă. Dar, de acum, a existat o anumită tehnologie de registru distribuit care se concentrează mai mult pe dreptul utilizatorului și confidențialitatea. Dacă pot utiliza pe deplin această schemă, atunci DLT va prevala cu siguranță în viitor.

 • Conflict cu abordările tradiționale

Tehnologia contabilă distribuită nu se potrivește cu modurile tradiționale. Majoritatea oamenilor o consideră o alternativă bună la sistemele bancare tipice. Deoarece întreaga rețea este un transplant, există foarte puține șanse de activități frauduloase în rețea.

Cu toate acestea, lipsa legii face ca acest sistem să intre în conflict direct cu abordările tradiționale. Instituțiile guvernamentale pun la îndoială integritatea tehnologiei. Există o mare parte din companiile de tehnologie distribuită care nu au nici măcar o licență adecvată pentru a evita orice influență guvernamentală.

Poate fi în ambele sensuri – Nicio forță guvernamentală nu poate exploata rețeaua și ar fi un târg, pe de altă parte, oamenii ar fi privați de drepturile lor legale. Întregul concept de DLT intră în conflict cu abordările deja existente. Tehnologia trebuie să-și demonstreze valoarea pentru a fi pe deplin acceptabilă.

Capitolul 8: Viitorul tehnologiei Ledger distribuite

Trebuie să vă întrebați care este viitorul acestei noi tehnologii? Să aruncăm o lumină asupra posibilelor rezultate. Dacă tehnologia contabilă distribuită continuă să înflorească astfel, atunci am vedea probabil o intensificare mult mai mare în ceea ce privește integrările actuale.

Ceea ce înseamnă este că există deja multe organizații de ultimă generație care încearcă să implementeze această nouă tehnologie și să schimbe modalitățile tipice ale lumii tehnologice. Cu toate acestea, dacă tehnologia de registru distribuit poate reuși de fapt să-și depășească limitele, atunci globalizarea ar fi posibilă.

Datele sunt noul tip de ulei în acest moment, iar aceste registre sunt menite să ofere o modalitate excelentă de a le colecta într-o manieră secvențială. Internetul ne schimbă stilul de viață, iar cu DLT vom putea avea un control mai mare asupra acestuia.

Rezultatul principal este alte protocoale, cum ar fi transmiterea în flux, criptarea și trimiterea a miliarde și miliarde de date prin acest canal. Evident, pentru a converti totul într-un sistem digital, ar trebui să lucrăm și cu criptomonede.

Deci, ar trebui să existe o piață a criptomonedelor în creștere foarte curând. Este sigur să spunem că vom vedea și –

 • Sisteme guvernamentale bazate pe DLT
 • Necesitatea sistemului de criptare bancară.
 • Transparență deplină în industrii.
 • Ecosistem care leagă diferite lanțuri sociale.
 • Protocoale de securitate bazate pe DLT

Acestea sunt doar câteva dintre analizele futuriste ale acestei tehnologii în creștere. Cu toate acestea, totul va depinde de cât de mult această tehnologie poate satisface toate nevoile noastre și dacă este capabilă să gestioneze un impact global.

Doriți să citiți o versiune mai simplă a acestui ghid cuprinzător? Consultați acest articol – Tehnologia contabilității distribuite: pur și simplu explicată

Capitolul 9: Cuvinte finale

Odată cu invenția tehnologiei de registre distribuite, a început o nouă formă de revoluție – comunicarea și colectarea de informații. Folosind această tehnologie, putem aduna secvențe de date atât statice, cât și dinamice. Deci, poate fi un pas imens pentru noi. Tehnologia de registru distribuită ne poate permite să depășim sistemul tipic de baze de date și să îl utilizăm în aplicațiile de zi cu zi.

Ar fi mai puțin despre a colecta doar informații, dar mai multe despre modul în care putem utiliza aceste informații pentru creșterea economică. Un DLT mai mare cu mai multă eficiență este încă de inventat. Evident, perfecționarea acestei noi tehnologii ar necesita timp, dar putem spera la un rezultat mai bun în curând.

Cui nu i-ar plăcea să trăiască într-o lume în care transparența predomină, nu? Să vedem doar ce ne rezervă viitorul.

Doriți să aflați mai multe despre fundamentele tehnologiei blockchain? Consultați acum acest curs blockchain gratuit!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me