Numărul de proiecte de întreprindere bazate pe blockchain a crescut în ultimii ani. Tendințele sugerează că acest număr va crește doar în deceniile următoare. Cu toate acestea, trebuie să aveți un set de priorități pentru viitoarele dvs. eforturi de afaceri bazate pe blockchain. Lipsa datelor previzibile înseamnă că practicile și perspectivele actuale ale industriei sunt oarecum cele mai bune opțiuni disponibile.

Pentru a vă ajuta, am realizat un sondaj din industrie cu privire la prioritățile pentru practicienii de afaceri în scenariul blockchain de întreprindere. Vrem să mulțumim din plin Telefónica pentru că a fost partenerul de cercetare în acest sondaj.

Rezultatele sondajului se bazează pe răspunsurile la sondaj de la respondenții care locuiesc în America de Nord, Europa și Asia Pacifică. După cum știți, aceste regiuni au cel mai înalt nivel de implicare în proiectele blockchain de întreprindere.

Securitatea și stabilitatea rămân în continuare caracteristicile neprețuite

În orice afacere modernă sau tradițională, securitatea și stabilitatea sunt văzute ca un simbol al succesului. În același timp, întreprinderile încearcă să vizeze un plafon înalt care crește la un ritm durabil. Și proiectele de întreprindere bazate pe blockchain nu fac excepție de la asta.

Acum că există câteva rețele și ecosisteme blockchain grozave, întreprinderile pot căuta în cele din urmă căi diferite în limita securității și stabilității.

Proiectele de întreprindere doresc să aibă un anumit nivel de control și încredere în rândul participanților. Aceste două trăsături le conferă un sentiment de securitate și stabilitate.

Deci, ce părere au participanții la sondaj despre prioritățile cheie pentru un proiect blockchains de întreprindere?

Permis peste permis

Rețelele blockchain adoptă o abordare permisă sau fără permisiune. În timp ce rețelele blockchain fără permisiuni fac minuni în cazuri de utilizare „publice”, cum ar fi votul sau strângerea de fonduri, cu siguranță nu este potrivit pentru mediile de afaceri.

De exemplu, gestionarea lanțului de aprovizionare sau operațiunile bancare / de plăți prosperă într-un ecosistem permis și controlat, reglementat în mod specific de regimuri de reglementare. Cu o scalabilitate mai bună și o rată de ieșire mai mare, blockchain-ul permis este o opțiune mult mai bună pentru un proiect de întreprindere.

Acum, să trecem la vot –

poll analysis telefonica

Rezultatele sondajului reflectă, de asemenea, această idee.

Marea majoritate a respondenților sunt în favoarea rețelei private Hyperledger Fabric sau a oricărei rețele permise susținute de consorții.

Interesant este că și Ethereum public este destul de popular. Motivul acestei alegeri este rolul relevant jucat de Ethereum în crearea și gestionarea contractelor inteligente care reprezintă cel mai semnificativ pilon al aplicațiilor blockchain pentru adoptarea întreprinderii. Totuși, blockchain-urile permise sunt preferate pentru desfășurarea afacerilor.

De ce da?

După cum confirmă cercetarea noastră, un control mai bun și încredere în rândul entităților sunt foarte importante în scenariul întreprinderii. O rețea autorizată îi poate ajuta să realizeze acest lucru.

De exemplu, gândiți-vă la un lanț de aprovizionare tipic. Elementele unui lanț de aprovizionare funcționează în mod natural într-un mediu închis și controlat, ca parteneri de afaceri. Aceste elemente pot funcționa mai eficient și mai rapid, deoarece au un nivel de încredere mai ridicat, reguli de guvernare comune și linii directoare operaționale acceptate în mod comun.

Scalabilitatea, trasabilitatea și transparența sunt cele mai preocupate probleme

Afacerile sunt legate de scalare. O afacere care câștigă 1 milion de dolari în planuri de venituri prin creșterea veniturilor respective se ridică la 10 milioane de dolari. Creșterea este natura oricărei afaceri.

Cu toate acestea, o companie ar putea sacrifica performanța în timp ce scalează. Deci, dar este imperativ să crești scalabilitatea și performanța în același timp.

În mod similar, pentru orice rețea blockchain, indiferent de permisiunea sau permisiunea, scalabilitatea și performanța devin aspecte esențiale.

Mediile operaționale ale întreprinderii necesită caracteristici de trasabilitate și transparență. S-ar putea să credeți că blockchain-urile permise sunt „opțiunea” pentru companii. Dar astfel de rețele blockchain nu au transparență publică deplină. De aceea, unele domenii din industrie (în special în sectorul public) optează pentru rețele fără permisiuni, cum ar fi Public Ethereum.

În cele din urmă, ultima preocupare semnificativă pentru companii se referă la tehnologia în sine. În ciuda impactului perturbator în lumea afacerilor, blockchain este încă un concept nou-născut, departe de a fi maturizat. Astfel, maturitatea tehnologică devine un factor decisiv.

Deci, ce simt respondenții noștri la sondaj?

Avem o cravată aici. Aproape jumătate dintre participanți consideră că scalabilitatea și performanța rețelelor blockchain sunt preocupante. Un grup cu o populație similară încearcă să descopere modalități de a avea o mai bună trasabilitate și transparență în ecosistemele private.

În cele din urmă, aproximativ un sfert dintre respondenți sunt îngrijorați de nivelul de maturitate al tehnologiei.

Se pare că proiectele de întreprindere caută un amestec de două lumi. Ei caută scalabilitate, dar nici nu vor să sacrifice trasabilitatea și transparența.

Cu toate acestea, cu mai multe funcții orientate spre întreprindere, rețelele blockchain permise au un ușor avantaj față de opțiunea opusă.

Descărcați valoarea comercială completă a analizei sondajului Blockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me