În ultimul deceniu, am văzut tot mai multe întreprinderi adoptând tehnologia blockchain. Tranzacții mai rapide, o mai bună securitate a datelor, transparență și costuri operaționale mai mici au jucat rolul esențial din spatele acestei tranziții. Cu toate acestea, rămâne scepticismul.

Organizațiile și antreprenorii sunt curioși cu privire la impactul social pe termen lung și durabilitatea tehnologiei blockchain. Am decis să realizăm un sondaj cu privire la această problemă pentru a înțelege sentimentul industriei. Sondajul se bazează pe respondenții veniți din America de Nord, Europa și Asia Pacific, focarele inițiativelor blockchain ale întreprinderii.

De asemenea, vrem să mulțumim Oracle pentru că a fost partenerul nostru de sondaj.

Partener de sondaj

oracol

Impactul tehnologiei Blockchain: de la perturbator la durabil

Deși are eticheta „perturbatoare”, tehnologia blockchain oferă o durabilitate mai bună față de practicile tradiționale. De la industriile tehnologice la industriile de sănătate, observăm creșterea continuă a implementării blockchain-ului. Mai mult, scepticii care au crezut că blockchain-ul este o altă bulă dot-com acceptă schimbarea și aprobă fezabilitatea.

Acestea fiind spuse, trebuie să înțelegem opiniile oamenilor cu privire la această problemă. Să parcurgem principalele constatări ale sondajului și să analizăm rezultatele din unghiul impactului social și al sustenabilității.

Banii NU ar putea fi moneda viitorului

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a venit cu 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD) interconectate pentru a crea un viitor durabil până în 2030. ODD al ONU a propus noi tipuri de monede care ar putea prevala asupra banilor tradiționali. Acești supleanți includ – date, ideologie și sentiment.

Sondajul nostru sugerează că datele vor fi cel mai probabil moneda viitorului. De asemenea, trăsături umane, cum ar fi ideologia sau sentimentul, au puține sau deloc șanse să ofere valoare financiară.

blockchain pentru sondajul de impact social

Faptul că oamenii prioritizează datele în locul banilor întărește doar cazul tehnologiei blockchain. Cum? Dacă datele devin moneda viitorului, atunci viteza tranzacției, securitatea, transparența vor avea o importanță și mai mare în viitor. Și aceste trei caracteristici sunt trăsăturile cheie ale tehnologiei blockchain.

Toate aspectele durabilității au o semnificație egală

Sustenabilitatea este un concept larg care deține semnificații diferite din perspective diferite. Durabilitatea generală este greu de realizat, deoarece diferiți parametri se opun adesea.

blockchain pentru sondajul de impact social

Când i-am întrebat pe participanții la sondaj cu privire la „cel mai important motor” al sustenabilității, aceștia au optat pentru a-i favoriza pe toți. Noile generații simt nevoia de a atinge sustenabilitatea socială și de mediu, împreună cu sustenabilitatea financiară. În secolul trecut, factorii de decizie s-au concentrat doar asupra stabilității sociale și financiare.

Deci, cum poate impactul blockchain-ului pe toți factorii de durabilitate?

Cu toții suntem pe pagină cu privire la impactul financiar al blockchain-ului. Practicile actuale din industrie și cazurile de utilizare fezabile arată că blockchain-ul propune valori financiare mai bune comparativ cu metodologiile tradiționale.

Pe măsură ce trecem de la sistemul centralizat la mediul descentralizat al blockchain-ului, vom asigura stabilitatea socială. Indivizii vor deveni membri „egali și activi” ai sistemului, mai degrabă decât să depindă de sistemul centralizat autoritar. Astfel, putem realiza sustenabilitatea socială prin blockchain.

În cele din urmă vine problema durabilității mediului, iar acest lucru este posibil și cu tehnologia blockchain. Blockchain propune posibilitatea unei societăți fără numerar și fără hârtie pentru întreaga omenire. În plus, sistemele de trasabilitate bazate pe blockchain vor detecta proveniența bunurilor și calitatea proceselor. Când se va întâmpla acest lucru, vom asista la o reducere drastică a amprentei de carbon.

Proiectele Blockchain pentru bunuri fizice sunt în creștere

Oamenii erau curioși doar să asiste la impactul diferitelor proiecte blockchain pentru bunuri fizice. Dar lucrurile s-au schimbat într-un ritm rapid. Mai ales, diferite proiecte de finanțare descentralizată (DeFi) propun soluții creative.

De exemplu, Boson Protocol, un proiect DeFi lucrează pentru a oferi o soluție pentru valorificarea jetoanelor blockchain pentru omologii lor fizici din lumea reală. Scopul lor este de a permite utilizatorilor să cumpere bunuri / servicii fizice direct prin contracte inteligente într-un mod complet fără permisiuni.

blockchain pentru sondajul de impact social

La întrebare, aproape o treime dintre respondenți au răspuns că lucrează la astfel de proiecte chiar acum. Majoritatea celorlalți învață, explorează sau se gândesc să înceapă un proiect într-un timp scurt.

Acum, la ce se traduc aceste numere?

Impact social și durabilitate.

Numărul tot mai mare de proiecte blockchain pentru bunuri fizice sugerează că indivizii sunt acum mai încrezători în tehnologie. Aceste proiecte încurajează mai mulți oameni să adopte tehnologia ca o reacție în lanț. Această tendință sugerează doar că blockchain-ul va avea un impact social semnificativ în următorii ani.

Educarea și reglementarea utilizatorilor sunt în continuare factorii cheie

Blockchain sugerează alternative la conceptele care se întâmplă de generații. În ciuda pletei de povești de succes și implementare, rigiditatea noastră mentală se opune adoptării tehnologiei blockchain la scară masivă.

Patru factori cheie, cum ar fi educația utilizatorilor, reglementarea, infrastructura tehnologică și User Experience / User Interface (UX / UI) pot permite blockchain-ului să creeze un impact social semnificativ. Totuși, aceștia sunt și factori care împiedică blocajul.

blockchain pentru sondajul de impact social

Participanții la sondaj consideră că educația și reglementarea utilizatorilor sunt esențiale, în timp ce prima prezintă o semnificație puțin mai mare.

Și noi simțim la fel.

În ciuda faptului că sunt două entități diferite, oamenii de masă încă confundă tehnologia blockchain cu criptocurrency (în principal Bitcoin). Oamenii se referă chiar la această tehnologie drept „bani pe internet”.

Deci, educația utilizatorilor este factorul decisiv pentru blockchain pentru a crea un impact social la scară globală. În același timp, ar trebui să existe o formă de orientări de reglementare cu standarde clare, practici și protocoale industriale. Ar ajuta oamenii de rând să înțeleagă mai bine, conducând astfel la un mediu durabil.

Despre Oracle Blockchain

Oracle face adoptarea blockchain ușoară și rapidă pentru întreprinderi, oferind platforma Oracle Blockchain lider în piață în cloud și local atât pentru clienți, cât și pentru dezvoltatori care doresc să își construiască propriile soluții.

Pentru mai multe informații, vizitați: oracle.com/blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me